Bu Blogda Ara

7 Aralık 2020 Pazartesi

KARMA & KARMA GEZEGENİ SATÜRN & SATÜRN KOVA'DA

 


Karma; hem fiziksel, hem de zihinsel her türlü eylemin sonuçlarının kaçınılmaz olduğunu ifade eder. Düşündüğümüz her şey ya da yaptığımız her eylemin sonuçlarının, bizi bu yaşamımızda veya sonraki yaşamımızda etkileyeceğini söyleyen bir kuraldır. Yani; gerçekleştirmiş olduğumuz, fiziksel ya da zihinsel her türlü eylemin etkilerini şu anki gerçek yaşam içinde görmesek dahi, bir sonraki yaşamımızda bu etkiler mutlaka kendisini gösterecektir.

Karma etkilerinden kaçınmak mümkün müdür?

Öncelikle karma etkilerinin sebeplerinin bulunması gerekir. Hangi alanda zorluk yaşıyorsanız, bilin ki o alanda devam eden bir karmanız vardır. Sizin bizzat gerçekleştirmediğiniz ama dahil olduğunuz (aile, arkadaş, sosyal çevre, grup karmaları gibi) karmalar vardır. Karmayı oluşturan etkiler; düşünce ve davranışlar demiştik. Şimdi bir geri dönüp, düşünelim. Kimi üzdük, kırdık, küçümsedik, kınadık ya da bizden aşağı gördük? Kiminle bir türlü bitmeyen öfke, kin, kıskançlık bağımız var? 

Yüzleşmeyi sağlayıp yolumuza devam etmeliyiz. Bununla birlikte affetme ritüellerini uygulamayı es geçmeyelim. Bir uzlaşma ve affetme uygulaması olan Ho'oponopono'yu yapabilirsiniz.

"Seni seviyorum.

Özür dilerim.

Lütfen beni affet!

Teşekkür ederim."

Yeterince karma sahibi iken ve henüz önceki karmaları tamamlamamış iken daha fazla karmaya neden olmamak önemlidir; esastır. Karma Döngüsünün kırılması için bir yerlerden başlamak gerekir. Nereden başlamalı?

Ruha zarar veren durumlardan kurtularak...

* Hırs (Lobha)

* Öfke ve nefret (Dosa)

* Cahillik (Moha)

Olumlu karmayı hayatımıza dahil etmek için ise;

* Alçak gönüllülük

* Şefkat ve karşılıksız iyilik

* Anlayış, hoşgörü, empati


Adını Yunan Mitolojisindeki Kronos'tan alan Satürn, gezegenlerin öğretmeni gibidir. Deneyim sahibi olarak, olgunlaşmamıza vesile olur. 

Satürn Döngüleri hayatımız için büyük önem taşır. Her insan 28-30 yaşlarında ve 57-59 yaşlarında iken bu döngüden karmik nasibini alır. Yapılan yanlışlar/ hatalı ve acele ile verilmiş kararlar bir şekilde geriye dönüp düzeltmeye zorlanır, hayat tarafından. Satürn Döngüsü hangi eve denk geliyorsa, o ev değişir, dönüşür, öğrenmiş olmanın haklı gururu ile yol alır. "Yolun açık olsun!" deriz ya...

İşte aynen o şekilde, engelsiz yol alır.

29 yaşına yaklaşırken, Baş Öğretmen Satürn doğduğumuz andaki konumuna geri döner ve bize geçen o 29 yılın hesabını sorar:

"Bu yaşına gelene dek neler yaptın, anlat bakalım! Kimi, ne sebeple kınadın?"

Eğer yapılan bir yanlış yok ise, ne ala!

Ama kalpler kırıldıysa, mazlumun ahını iliklerinize kadar hissedeceğiniz yıkıcı bir 2.5 yıl sizi bekliyor olacaktır.

Pek çok kişi 30 yaş civarında, yenilenir. Felsefesi değişir, yaşam biçimi değişir. "Artık hayata başka gözlerle bakıyorum" der. Uzun süredir birlikteliği olanlar evliliğe, evli olanlar ayrılığa doğru yol alırken, kimileri yolunda giden ve kendisini vazgeçilmez bir demirbaş gibi hissettiği işinden olur. Kimileri bu dönemde bağımlılıklara yönelir.

Evet, Satürn biraz döver. Ama en azından "Tamam, ben iyiyi-kötüyü, doğruyu-eğriyi anladım" diyenin peşine düşmez.

Hayatınızdaki ikinci Satürn Döngüsü (57-59 yaş) ile baş etmenin ilki kadar kolay olmayacağını hatırlatmaya gerek yok sanırım. Emeklilik çağlarında; mutlu mesut sabah yürüyüşünü yapan, eve dönerken gazetesini ekmeğini alan ve çalışma hayatını tümden geride bırakmış "Pazartesi mi, Perşembe mi ne bileyim hangi gündeyiz?" rahatlığında hayattan keyif alan biri olmak istiyorsanız... 30 yaş sonrasında; Yeni karmalar eklemeyin hayatınıza! Zira, hatalar bile gençlik zamanlarında güzel!

Karmanın patronu Satürn 17 Aralık 2020-7 Mart 2023 arasında Kova Burcu'nda olacak. Bu ne demek?

Ekonomiydi, salgındı, sahte gündemlerdi derken... Artık kanıksamaya başladığımız tüm konulara yenileri eklenecek, yepyeni konularda deneyimler yaşayacağız demek. Kova Burcu konuları olan; Teknoloji, Havacılık, Tıp, Bilim ve buluşlar, bağımsızlık temalı sosyal hareketler, sosyal medya düzenlemeleri, astrolojinin popülarite kazanarak farklı bir konuma yerleşmesi gibi...

Özellikle 1961-1964 yılları (2.karma) ve 1991-1994 yılları (1.karma) arasında doğanlar için değişimler, dönüşümler ve bu esnada zorluklar yaşanabilir. Haritada bulunduğu ev ve konular belirleyici olacaktır elbette...

Aman diyeyim; Sözlere ve düşüncelere dikkat!


IŞILTINIZA VE HUNİLERİNİZE SAHİP ÇIKIN!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR