Bu Blogda Ara

8 Kasım 2020 Pazar

1. EV YENGEÇ - ASC- YÜKSELEN YENGEÇ BURCU

 

YENGEÇ 1.EVDE

Aile içi hassas konular gündemdedir ; Hassasiyet içeren koşullarda doğmuş olabilir. Geleneksel bir doğum. Anne doğuma yalnız gitmiş olabilir. Baba yanında olmayabilir. Bu etkiyle, daha hassas ve empatik bir kişidir.

Sevdikleri için risk alır, öncülük eder. Ruh hali değişken, duygusal anlamda iniş-çıkışlıdır.

Farklı titreşimlere açık olan yengeçler, psişik hassasiyete, dış uyarıcılara da açıktır. Günlük hayatlarında değişken ruh halleri, çalkantılar görülür. Düşünsel yanı gelişmiş olmasına rağmen, duygularıyla karar almaya meyillidir.

Onlar için; Aile, ev yaşantısı, gelenekler, anne ilişkileri hayattaki  en önemli konulardır.

Genç yaşta ev sahibi olmak, mutlu bir aile hayatı ve güven duyma isteğindedir.

Geçmişe derin bağları yüzünden, biriktirmeye, mirasa sahip çıkmaya, toplama ya da saklamaya yatkındır.

Negatif insanların enerjisinden kolay etkilenir.

Özellikle çocukken çekingen yapılı, yumuşak konuşan, sezgisel ve koruyucudur.

Sevdiklerini korumak, annelik yapmak konusunda arzuludur. Feminen ve anaçtır. Arkadaşlarına, yakın çevresine karşı da anaç, korumacıdır. Hassas ve kibar yapıdadır. Duygusal bağları güçlüdür. Çabuk kırılır, alınganlık gösterir.

Değişken duyguludur; tutkulu, heyecanlı iken somurtkan, içine kapanık olabilir. Duygularını kontrol etmeyi öğrendiğinde, dünyanın en anlayışlı ve duyarlı insanı olur. Kontrolü kaybettiğinde hüzünlü ve mutsuzdur.

Başkalarının ne düşündüğünü önemser, başkalarına göre yaşayarak uyum göstermek ister.
Onların duygularını ve düşüncelerini sünger gibi emer, onların etkisiyle, kendi yolundan sapabilir, hedeflerini kaybedebilir. Kendi hayatını, başkalarınınki ile kıyaslayıp, üretici olmayan çabalara girişir.

İstediği, istediği gibi olmadığında önce kapanır içine çekilir. Ardından koşulları ya da kişileri suçlamak yerine kendisini suçlar. Alınganlaşır, kırıcı olur. Sigara, fazla yemek, alkol gibi oral yollardan kendini mutlu etmeye çalışır.

Muhafazakardır. Hayal gücü yüksektir.

Hayatlarının ilk döneminde kopyalama yaparlar; başkalarını fazla önemseme nedeniyle onların düşünce ya da ürettiklerini kendisine adapte eder. Fikir ya da eser hırsızlığı yapar. Kendisini keşfettiğinde bu davranışı sonlanır. Eğer Ay’ı, Merkür ya da Neptün ile sert açıda ise, sahtekarlığa yatkındır. Ay’ın bulunduğu ev konularında sahtekarlık var denilebilir. Rol yaparak, gerçek duyguları saklamak da dahil. Saman altından su yürütebilir.

Taklit ve adapte kabiliyetleriyle her ortama uyum sağlar. Su kenarında, konforlu ama büyük olmayan bir evde oturmak, hayalleridir. Su ile ilgili uğraşlar ilgisini çeker.

Mükemmel bir hafızası vardır. Meraklı olduğu kadar, yeteneklidir.

Genellikle çalışan değil, çalıştıran olur. Kendi işinin patronu olur. Kendi çabasıyla başarıyı elde eder, dış etkenler yardımı ile değil. İşini kurana dek, çok sık mevki ya da iş değiştirir.

Yeni arkadaşlık, yeni ilişki, yeni her tür ilişkiyi “mutlaka denenmeli” gözüyle değerlendirip, hayal kırıklığı yaşamaya yatkındır. Bağımsızlığı söz konusu olduğunda, çok önemsediği kan bağını bile göz ardı edebilir.

Aşk, çocuklar, akrabalar sebebiyle para kaybedebilir. Bu daha çok hayatın erken yıllarında olur. Sonraki yıllarda daha varlıklı, daha başarılı olacaktır. 35 yaşına kadar türlü konularla mücadele eder (dedikodu, kıskançlık, iftira, para kaybı) ama sonrasında durgunlaşıp, hayatı düzene oturur.

Seyahatlerde engellemeler, tehlikeler yaşaması olası.

OLUMSUZ

Suçluluk duygusu, kıskançlık, kendine acıma, saklanma duygusu, ani öfke patlamaları ya da öfkeyi saklayarak kendine zarar verme, başkalarının fikrinden kolayca etkilenmek, kapris, kurnazlık, özgüveni kolay kaybolan.


                    IŞILTINIZA VE HUNİLERİNİZE SAHİP ÇIKIN!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR