Bu Blogda Ara

14 Kasım 2020 Cumartesi

2021 ÜLKE HARİTASI - İLK ÇEYREK (OCAK - ŞUBAT - MART 2021)

 



2021 TÜRKİYE

OCAK AYI

*14 Aralık’ta Yay burcunda Güneş – Ay – Merkür kavuşumuna Venüs’ün Akrep Burcunda eşlik etmesi ile ülkemizin dünya çapında, gündemde çokça yer tutacağı görülüyor.

Düşünmeden alınan kararlar ve –mış gibi gösterilen durumlar söz konusu.

*21 Aralık tüm dünya için olduğu gibi, ülkemiz için de önemli bir tarih.

1.evde Venüs yay burcunda; dış ülkelere kendimizi ifade edişimizin pozitif  ve iyimser olacağını, ancak akrep burcu etkisi ile bazı gerçekleri saklamaya devam edeceğimizi gösteriyor.

2.evde şenlik var. Güneş, Merkür, Pluto ve MC oğlak burcunda iken, Jüpiter ve Satürn kova burcunda buluşuyor. Yeni para kaynakları bulmak / aramak söz konusu olacak. Ekonomik anlamda yeni bir model arayışı / yeni bir yönetici arayışı söz konusu. Dışarıdan gelmesi planlanan yardımlar işe yarar görünmüyor.  Tasarruf tedbirleri uygulanabilir.

Sağlık anlamında kapanma, eve kapanma, ülkenin kapanması gibi içe kapanma enerjisi yüksek. Kendi içimizdeki konuların, dünya gündeminden uzaklaşacak kadar büyük olacağı görülüyor.

*4 ocak ve haftası sokaklar, postaneler, iletişim kanallarında da kapanmalar kısıtlamalar görünüyor. Maddi konuların artık evlere kadar yansımış olması söz konusu. Yine bu dönem, komşumuz olan ülkelerle ilgili negatif konular gündeme gelebilir. Sağlık anlamında daha fazla tutarlılık  ve kesinlik beklentisi içinde olacağımız günler. Oyalanmak istemeyeceğiz. Gerçeklerin ortaya konulmasını isteyeceğiz.

*11 ocak ve haftası, Unutulmaz bir dönüm noktası; Güneş ve Pluton kavuşumu. Bir şeyler yıkılmalı ki, yeniden inşası mümkün olsun.  Komşu ülkelerle iletişimin ve haberlerin yoğunlaşacağı bir hafta. Abartılmış bir gündem olması muhtemel. Hükümet tarafından sert söylemler ile beklenmeyen bir hamleye hazırlıklı olmak lazım. Seçim konuşmaları, beklenmedik kişiler tarafından ortaya atılabilir.

*18 ocak ve haftası, para piyasalarında küçük bir rahatlama ya da –mış gibi gösterme. Küçük gelişmelerin çok büyük gibi aktarılması. Etnik kökenler ile ilgili (halk içinde, halkın kendi arasında polemik) sonradan pişmanlık duyulacak tavır ve restleşmeler. Ülke dışına asker ya da yardım göndermek gibi konular. Sağlık konusunda; tutarlılık beklentisi ve eve kapanma haline  devam.

*25 ocak ve haftası, bağımsızlığımızı daha fazla önemseyeceğimiz bir hafta. Pek çok kişi ev / şehir değiştirme isteği içinde olabilir. Bugüne dek sessiz kalmış kişiler (siyasi figürler) birden bire ortaya çıkıp, beklenmedik sözler ve açıklamalarda bulunabilir. Bu hafta eğer direniş, gösteri, miting gibi topluluk oluşturacak etkiler olursa, hastalık açısından da oldukça zorlayıcı bir etkiye sebep olacak. Hükümet kanadında ayakları yere basmayan, çok büyük ifadeler (iddialı söz ve ithamlar)  kullanılması söz konusu. Özellikle genç nesili hedef alan sözlerin bırakacağı etki büyük.

 

ŞUBAT AYI

*1 Şubat ve haftası, halkın sesinin yükseleceği bir hafta. İktidara yakın kişilerin de gündemi meşgul edeceği, muhalefetin şaşkın ve sessizce izleyeceği gelişmeler söz konusu. 15 temmuz şaşkınlığı gibi.

Diploma konusu gündeme gelebilir ve beklenenden daha büyük etkiye sebep olacak bilgiler aktarılabilir. Ne olduğunu anlayamadığımız, bağlantıları kuramadığımız bazı olaylar kafamızı bulandıracak.

*8 şubat ve haftası, maddi ve finans konularındaki olumsuz etki oldukça azalmış durumda, en azından gündemde değil. Daha çok “halk” öne çıkıyor. Belki halk isyanı, belki örgütlenme. Ama neredeyse her telden her dilden söylemin ortak bir noktada buluşması gibi etkiler söz konusu. (Geziyi hatırlattı bana) Fikir eşitliği, temsil eşitliği gibi beklentiler ön planda.

Bununla birlikte teknolojik gelişmelerin öne çıkacağı, ben anlamam diyenlerin bile kullanıma dahil olacağı bir gelişme söz konusu. Yani teknolojiden kaçamayacaksın. Öyle elzem bir noktada belirecek ki, bakkal amca da buna dahil olacak, Ayşe teyze de. Vergilendirme, tapu, kredi kartı gibi hemen herkese dokunan alanlarda değişim / gelişim söz konusu. Yine bu dönem bu ay, uzun zamandır tutuklu olan bir kişinin barış ödülü gibi bir ödül ile gündeme gelmesi söz konusu. Uçak kazaları, baraj çökmeleri, sel baskınları.

*15 şubat ve haftası, toplumun genelinin psikolojisini etkileyecek bir olay. Akdeniz bölgesi / Güney Doğu Anadolu bölgesi ile ilgili bir tatsızlık. Doğu ve Güneydoğu illerinde hastalığın yaygın olması.

Bununla birlikte ekonomiyi bir nebze canlandırmak için yapılan hamleler ile, bazı kısıtlamalarda gevşeme.

*22 şubat ve haftası, hayvan hakları, kadın hakları, azınlıklar hakları, mağdurların sesinin yükseleceği dönem. İnsanları ortak noktada buluşturacak acılar. Aynı pencereden bakmayı öğrenmek.


MART AYI

*1 mart ve haftası, bu dönem iletişim araçlarında indirim ya da ücretsiz hizmet gündemde. Yerli bir program ile iletişimin geliştirilmesi de söz konusu. Ayrıca, emlak konuları gündemde yer tutuyor. Yeni ve farklı ev inşası, yeni emlak vergileri, bazı iller için nüfus dengelemesi adına taşınmalar, yaptırımlar, hükümet tarafından öne çıkarılan ama kabul görmeyecek bazı yersiz öneriler; Kanal İstanbul projesinin yeniden gündeme gelmesi. Sağlıkla ilgili; yerli aşı uygulaması gündeme gelebilir.

8 mart ve haftası, halkın gergin enerjisi zayıflıyor. Ekonomi yeniden gündemde. Haberin haber kaynaklarından yayılması yerine halkın kendi arasında yayılması söz konusu. Bu dönem seçim için kesin bir tarih verilebilir; etkisi büyük olacak ve uzun zaman devam edecek gelişmeler yaşanabilir. İstifalar söz konusu olabilir. Yıkılmaz ve yenilmez olarak görünenin güç kaybı söz konusu.

15 mart ve haftası, ülkemiz, vatanımız, vatan bütünlüğümüz gibi konuların daha fazla yer tutacağı bir hafta. Eğlence mekanları ile ilgili yeni düzenlemeler.

22 mart ve haftası, küçük de olsa bazı gevşemeler. Antalya, Denizli ve civarı için deprem. Terör saldırısı, daha çok doğuda.

29 mart ve haftası, sınır komşuları ile beklenmedik gelişme. Bulgaristan, Yunanistan batı komşuları.

Ülke olarak daha güçlü olduğumuz, hissettiğimiz bir dönem.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR