Bu Blogda Ara

8 Kasım 2020 Pazar

1. EV OĞLAK - ASC - YÜKSELEN OĞLAK BURCU


 

1 EV OĞLAK

İnatçı, saygı gören, engeller karşısında azimli yapıdadır. Soğukkanlı ve mesafeli görünür. Zarafetini, utangaçlığından dolayı gizler. Sorumluluk duygusu en gelişmiş burçtur.

Zirve için acele etmez, emin adımlarla seçtiği yolda ilerler. Hiçbir şeyi hafife almaz, yaşından daha olgun ve ciddi görünür. Uygun ve doğru davranışları, dış dünya için koruyucu kalkan gibidir.

Tutucu, terbiyeli, çekingendir. İnsanlarla yakınlaşma korkusu vardır. Köklü güvensizlikleri çocukluğuna dayanır. Satürn, küçük yaşlarda reddedilmişlik duygusunu ortaya çıkartmış olabilir; kısıtlayıcı koşullar, katı ebeveynler nedeniyle fırsatları zedeleyen kişiliğe neden olmuştur. Ömür boyu hissedeceği mesuliyet duygusunun kökeni, çocukluğudur.

İhtiyaç duyulan / güven duyulan olma isteğinden kurtulamaz. İlk kararları katıdır. Hayatta kalma yöntemi, asla denetimi kaybetmemektir. Kaybetme korkusu çoktur. Bu sebeple insanlarla mesafelidir.

Sevgi ilişkilerinde, girişimlere duyarsızdır. Ulaşmak zordur. Güvensizlik nedeniyle, devamlı sınama gereği duyar. Samimiyet ve içtenlik arar ama duygusal açılamama yüzünden yakınlaşamaz. Duygusal talepte bulunmaz.

Kendi kendisine yettiğini, kendisine hatırlatarak ihtiyaç duyduğunu elde etmekten vazgeçer. Kendini aşırı yargılar, eleştirir. Başkalarını da kendisini yargıladığı gibi yargılar. Onlardan da kusursuzluk bekler.

Kendisini güvende hissetmediğinde,  savunmaya geçer, uzatılan yardım elini ısırır. Daha yaşamının başında ebeveynlik duygusu ile doludur; dışarıdan gelen baskı ve yönlendirmelere izin vermez.

Olgunluk döneminde, gerçek hedeflerine ulaşır. Oluşturduğu sınırlamaları zamanla hafifletir / kaldırır.

Genellikle genç yaşlarda, yetersizlik hissiyle utangaçtır. Her şeyi kuralına göre yapmak ister. İşkoliktir. Varlıklı olsa da, harcamalarını programlı yapar; lüzumsuz para harcamaz.

Hırslıdır, paradan çok statü ile ilgilidir.

Hedef, sonunda elde edilecek kardan önemlidir.

Çocuk yaştan itibaren, yalnız kalmaktan, kendisiyle baş başa kalmaktan korkmaz.

Dayanıklı, dirayetli olduğu için birçok zorluğun üstesinden gelir. İyi ve kötü ihtimalleri değerlendirerek işe girişir. Mucize / felaket onu şaşırtmaz.

Organizasyon gücü, sabrı ile geç olsa da başarıya ulaşır.



IŞILTINIZA VE HUNİLERİNİZE SAHİP ÇIKIN!


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR