Bu Blogda Ara

23 Şubat 2021 Salı

AY DÜĞÜMLERİ (KAD & GAD) BURÇLARDA

 




AY DÜĞÜMLERİ:

Ay'ın yörüngesi ile, Güneş'in yörüngesinin kesişmesi ile oluşan noktalardır. Kuzey Düğümü yükselen, Güney Düğümü alçalan düğümdür. Düğümler genel prensip olarak; geride bırakmamız gerekenleri ve hayatımıza almamız gerekenleri gösterir. Ay Düğümleri, karmamızdır. Ruhumuz geçmiş yaşamda neleri deneyimledi ve şimdi bu yaşamda neleri deneyimlemek üzere hayata geldik? Geçmiş ve gelecek arasında köprü gibidir Ay Düğümleri...

Güney Düğüm; geçmiş yaşamlardan gelen alışkanlıkları, tavırları ve bunların şimdiki hayata etkisini anlatır. Bulunduğu burca göre; geçmişi, doğuştan gelen yetenekleri, alışkanlıkları, eğilimleri, içgüdüsel tavırları gösterir. 

Kuzey Düğüm; bu hayatımıza dahil etmemiz, öğrenmemiz gerekenleri gösteren navigasyon cihazı gibidir. Henüz deneyimlemediğimiz için bilmediğimiz, alışkanlıklarımızın dışındaki alan, benimsemekte zorluk yaşayacağımız alanları gösterir.


KAD KOÇ & GAD TERAZİ

Hayatı boyunca, başkalarını mutlu etmek adına kendisinden vazgeçmiş, fazlaca fedakarlık etmiştir. 

Kendisinin sergilediği hak, adalet tavırlarını; başkalarından da görmeyi bekler. 

Yalnız kalma ve onay alma korkusu taşır. Fikirlerini paylaşmaktan çekinmemeyi öğrenmelidir. Kendisini "baskılayarak" saklıyor olması nedeniyle, ani öfke patlamaları yaşayabilir. Pişmanlık duyacağı tavırlarda bulunmaya yatkındır. 

Kontrolü ele almayı, direksiyon başına geçmeyi öğrenmeli, kafa sallayan ve onaylanan olmayı geride bırakmalıdır. Baskılara (mahalle baskısı, toplumsal baskı, iş kaybı baskısı, insan kaybetme korkusu) rağmen, kendi fikirlerini savunmaktan vazgeçmemelidir. 

Terazi Burcunun gölge özelliklerini geride bırakmalıdır. Fazlaca empati yaparak kendisini yargılamak, başkalarına bağımlılık oluşturmak, iyi insan olma çabasında kendisinden vazgeçmek kendisinde vazgeçmesi gereken özelliklerdir.

Koç Burcunun tavrı ile; Bağımsızlık, cesaret, liderlik, ne istediğini anlamak, spontane olabilmek kendisine eklemesi gereken özelliklerdir. 


KAD BOĞA & GAD AKREP

Hayatını kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde planlamalıdır. Kriz yaratmak ya da krizlerin içine çekilmeyi bırakmalı, huzurlu ve istikrarlı hayata geçiş yapmalıdır. 

İçindeki tutkuyu ve güçlü enerjiyi hedeflerine yöneltmeli, iç huzurunu sağlamak adına kullanmayı öğrenmelidir. 

Öfke, kin, intikam gibi duygular başkaları için geliştirilen duygulardır. GAD Akrep, bu duygularla başkalarını beslerken, kendisini yok etmekte olduğunu fark etmelidir. Tüm enerjisini kendisine, kendi içsel huzuruna, kendi mutluluğuna aktarmalıdır. Affetmeyi ve şükretmeyi öğrenmelidir. 

Yetenekleri elle tutulur amaçlara yönlendirmeyi öğrenmeli, olmadık riskleri almaktan kaçınmalıdır. 

Övgü ya da onay beklentisinde olmadığında hayal kırıklığı yaşamayacaktır. 

Akrep Burcunun gölge özelliklerini geride bırakmalıdır. Başkalarına fazlaca anlam yükleyerek, hayal kırıklığı yaşamak, sonrasında öfke duymak, intikam alma duygusu, her şeyin kendi kontrolünde olmasını istemek vazgeçmesi gereken özelliklerdir.

Boğa Burcunun tavrı ile; Doğaya ve kendi doğasına dönük, sabırlı, planlı ve hedefe emin adımlarla ilerleyen, kendi ayakları üzerinde duran, sağlam karakterli, hayattan ve her andan keyif almayı bilen,bağışlayıcı ve şükreden olmaktır.


KAD İKİZLER & GAD YAY

Başkalarını dinlemek ve onların haklı olabileceğini düşünmek, zor gelir. İçinden geldiği gibi, fazla kafa yormadan, özgürce ve risklere atılarak yaşamak ister. Risk alırken, fazlaca iyimserlik ile harekete geçer. Başına bir şey gelebileceğini düşünmez. 

İnatçı, üstünlük taslayan tavırlarından vazgeçmeli; sağlıklı iletişim kurabilen, herkesi dinleyen ve herksin dinleyeceği şekilde anlatan kişiye dönüşmelidir. Tüm bakış açılarına, aynı esnek yaklaşımla yakın olmayı öğrenmelidir. Fanatik fikir ve felsefesinden vazgeçmelidir. Katı etik, ahlaki kurallarını bir kenara bırakması gerekir. 

Uzun vadeli planlar ve gelecekte mutlu olacağı günü beklemek yerine; kısa vadeli planlar içinde An'da mutlu olmayı bilmelidir. ;Yeni fikir ve deneyimlere açık olmalıdır. 

Yay Burcunun gölge özelliklerini geride bırakmalıdır. Dinlemeden yargıya varmayı, soğuk ve mesafeli olmayı, kendini fazlaca önemsemeyi bırakmalıdır.

İkizler Burcunun tavrı ile; her fikri sıcak bulan, her görüşe saygılı, anın tadını çıkartan, hayattan keyif alabilen, neşeli, sıcak iletişim kuran, başkalarını dinleyen ve soru soran, kendisini güzel ifade edebilen biri olmaya çalışmalıdır.


KAD YENGEÇ & GAD OĞLAK

Kontrolü elinde tuttuğunda, kendisini güvende hisseder. Her durumda haklı olduğunu düşünür. Duygularını baskılar hali nedeniyle, sevgisini göstermeye yanaşmaz. Başkaları tarafından itibar görmek, onay almak çok önemlidir. Başarı ve aldığı onay duygusunun yıkılmaması için (çünkü uzun uğraşlar sonucu bunu elde eder) elinden geleni yapar. İlkelerine ve soğuk duruşuna sıkı sıkı sarılır. 

Çıkarları için iyilik yapmayı bırakmalı, gerçekten içinde hissederek iyiliğe yönelmelidir. Ruhunu besleyecek ilişkilere yönelmeli, duygularını aktarma konusunda kısır davranmamalıdır. Şefkat duygusunu geliştirirse, şefkat göreceğini unutmamalıdır.

Fazla ciddi, fazla sorumluluk alan kişi olmaya devam ettiği sürece; hayatına bunları körükleyecek kişiler girmeye devam edecektir.

Kendisini sevmeli, gülmeli, şakalaşmalı, hayatın eğlenceli anlardan geride durmayı bırakmalıdır.

Oğlak Burcunun gölge özelliklerini geride bırakmalıdır. Evinden, ailesinden, onu sevenlerden esirgediği ilgiyi işine yönlendirmeyi bırakmalı, evinin kapısından adım attığında iş konuşmayı bırakmalıdır.

Yengeç Burcunun tavrı ile; şimdiye duygularla odaklanarak yaşamalı, empati yapmayı öğrenmeli, alçak gönüllü olmaya çabalamalı, duygularını dürüstçe açabilen olmaya çalışmalıdır.


KAD ASLAN & GAD KOVA

Kendi ihtiyaçlarından çok çevresinin ihtiyaçlarını gidermeye odaklıdır. Arkadaşları için yapmayacağı şey yoktur. Gruplar içinde onaylanmaya ve desteklemeye ihtiyaç duyar.

Başkaları için bir dünya yaratır ve sonra onu izler; içine girmek, yaşamak yerine seyirci gibi kenarda kalır. Sahnenin sağlamlığını, kaç kişiyi taşıyacağını hesaplamış olmanın sessiz gururunu yaşamak yerine; sahneye çıkan hatta üzerinde zıplayan olmayı öğrenmelidir. 

Kova Burcunun gölge özelliklerini geride bırakmalıdır. Gruplar içinde yer alarak, yer edinmeye çalışarak, sürü psikolojisinde hareket etmeyi bırakmalıdır. Sosyal hayatın içinde yer almaya devam etmeli, ancak kendisini açık, doğru, dürüstçe ifade edebilen kişi olmalıdır. Harekete geçmek için, başkalarının dürtmesini beklememelidir. "Hadi dans edelim" diyen olmalıdır.

Aslan Burcunun tavrı ile; yaptığı işlerden, iyiliklerden sonra takdir edildiğinde bunun tadını çıkartmalıdır. Mütevazı tavırları bırakmalı, kendisine güvenen ve sahnede kendisini sergileyen kişiye dönüşmelidir. Öz güvenli, coşkulu, daha fazla bireysel davranmayı öğrenmelidir.


KAD BAŞAK & GAD BALIK

Mağduru oynamayı, eylemsiz ve çabasız kalmayı, kendisine acımayı sever. Hayatını düzene koyacak bir kurtarıcıyı bekler.  

Hayatın içine daha çok katılarak, pratik çözümler geliştirmeyi öğrenmelidir. Sorunların dağ gibi büyümesini izlemek yerine; anlık ve küçük müdahaleler ile zihnini ve ruhunu rahatlatmayı öğrenmelidir.

Fazlaca duyarlı ve hassas olduğunu gizlemediği için, başkaları tarafından suistimal edilir, üzülür. İyi niyeti nedeniyle, harekete geçmek yerine sessizce kabullenişe geçmeye yönelir. Kurban psikolojisine yatkındır. 

Balık Burcunun gölge özelliklerini geride bırakmalıdır. Hayatının sorumluluğunun kendisinde olduğunu bilmelidir. Geri çekilmek, vazgeçmek, küsmek ve içe kapanmak, çaresiz hissetmeyi bırakmalıdır.

Başak Burcunun tavrı ile; stratejik davranmayı öğrenmeli, yaptığı her şeyi not almalı, yazmalı, bu sayede kendisine de hatırlatmalar yapmalıdır. Ayrıntılara dikkat ederek, pratik çözümler geliştirerek hayatının kontrolünü ele alabilir.

Kendisine ve yeteneklerine güvenmeyi başardığında; başkaları için şifa dağıtan kişiye dönüşecektir.


KAD TERAZİ & GAD KOÇ

Dürtüsel tavırları ile kimseyi önemsemeyen hatta fark etmeyen biridir. sorunları hızlıca çözdüğüne inanır, yavaş insanlara tahammül edemez. Başkalarının sorumsuz ya da beceriksiz olduğunu düşünür. Başkalarının üzerine basarak, kötüleyerek yukarı çıkmayı, onaylanmayı ve takdir toplamayı hedefler. 

Hayatla savaşmayı bırakıp, el sıkışması öğrenmelidir. "Ben" yerine, "Biz" demeyi öğrenmelidir. 

Zayıflıklarını göstermemek adına; kaba tavırlarla, hükmedici, diktatör tavırlarla duygularını saklamaktan vazgeçmelidir.

Koç Burcunun gölge özelliklerini geride bırakmalıdır. Kibirli, savunmacı, sabırsız, rekabetçi tavırlarını bir kenara koymalıdır. Para konusunda fevri ve dürtüsel davranmamalıdır.

Terazi Burcunun tavrı ile; adalet duygusunu geliştirmeli, sevecenlik, cömertlik, eşitlik, objektiflik, nezaket gibi kavramları deneyimlemelidir. Böylece insani ilişkileri daha fazla derinlik kazanır, daha fazla kabul gören birine dönüşür.


KAD AKREP & GAD BOĞA

Hayatını rahatlıkla, refah içinde sürdürme isteği baskındır. Parayı, mal mülke sahibi olmayı çok önemser. Çok parası olması gerektiğine inandığı için, sürekli biriktirir.

Zorunlu haller oluşmadıkça, risk almaktan kaçınır. Her şeyi tek başına yapabileceğine ve en doğrusunu kendisinin yaptığına inanır.

Boğa Burcunun gölge özelliklerini geride bırakmalıdır. Paylaşımdan kaçınan, risk almayan, maddiyata önem veren, garantici, inatçı, biriktirmeci tavırlarıyla vedalaşmalıdır. Güvenceyi, satın aldıklarıyla sağlamaya çalışmaktan vazgeçmelidir. 

Akrep Burcunun tavrı ile; dibe düştüğünde bile içindeki güç ile yeniden ayağa kalkmayı öğrenmelidir. Maneviyatı, derinliği, bilinmeyeni öğrenmeyi, gerektiğinde riskler almayı, düşüp yeniden doğrulmayı, yapıcı değişimleri kucaklamayı, inandığı değerler uğruna mücadele etmeyi öğrenmelidir. Başkalarından destek almaya başladığında, fırsatları değerlendirebildiğinde daha mutlu birine dönüşecektir. 


KAD YAY & GAD İKİZLER

Başkalarının düşüncelerini, fikirlerini kendi fikriymiş gibi benimser. Yansılama yapar, sünger gibi emer. Kimin ne hissettiğini kolayca anlar, sezgileri güçlüdür.

İkizler Burcunun gölge özelliklerini geride bırakmalıdır. Düşününce aklına pek çok olumsuzluk geldiği için, kararsız kalır ve eyleme geçmek yerine vazgeçer. Vazgeçmek için bahane üretmeye yatkındır. Kararsızlık, dedikodu yapmak, yeterince bilgi sahibi olmamak, sabırsızlık, başkalarının ne dediğini veya ne düşüneceğini önemsemek gibi tavırları geride bırakmalıdır. Bu sayede kendisi olmaya başlayacak ve içsel huzurunu yakalayabilecektir. 

Yay Burcunun tavrı ile; akışkan, dürüst iletişim kurmayı öğrenmelidir. Kendine ait felsefe geliştirmeli, bunu paylaşmaya çekinmemelidir. Sıradan bilgilerin, günlük hayat telaşının koşturmacası yerine; ilahi bilginin peşinde koşmalı, etik ve ahlaki değerler oluşturmalıdır. Meditasyoni yoga, doğada vakit geçirmek, içine yönelmek, namaza başlamak gibi aktivitilerle, içsel huzuru yakalaması mümkün olacaktır. 


KAD OĞLAK & GAD YENGEÇ

Kendisini güvende hissetmek adına, başkalarına ihtiyaç duyar. Sorumluluklarından kaçmaya, bağımlılık geliştirmeye yatkındır. Fazlasıyla duyarlı, hassas, sezgisel, duygusaldır. Sevildiğinde ve korunduğunda, kendisini güvencede hisseder. Alıngan, huysuz, kaprisli, güçsüz, duygusal şantajcı, ailesini kontrol altında tutan, kararsız, mükemmel ebeveyn olma çabasındadır. Takdir edilmediği hissi yoğundur. 

Yengeç Burcunun gölge özelliklerini geride bırakmalıdır. Geçmişe ve yaşananlara takılı kalmak yerine bugüne ve yarına odaklanmalıdır. Bağımlılık yaratan, zayıf düşüren ilişkilerden uzaklaşmalıdır. Soğukkanlı davranabilmeyi öğrenmelidir. İnsanları kıracağı, zarar vereceği düşünceyle edilgen olmayı bir kenara bırakmalıdır. 

Oğlak Burcunun tavrı ile; kaderini şekillendirmek için çaba harcayan olmalıdır. Yaptıklarının sorumluluğunu alabilmeyi öğrenmelidir. Dikkat çekmek, ilgi toplamak için duygusal tepkilerde bulunmaktan vazgeçmelidir. Korku ve kaygı ile sevgi bağını oluşturan anne rolü yerine, sorumluluklarını bilen baba rolüne geçmelidir. Yetişkin gibi davranmayı öğrendiğinde, takdir edilen kişiye dönüşecektir.


KAD KOVA & GAD ASLAN

Enerjik, girişimci, risk alan, onaylanma ihtiyacı yüksek ve pohpohlanmayı seven kişi olur. Her şeyi tek başına yapmak istemesinin nedeni, alkışı da tek başına toplama isteğindendir. Kendi yöntemlerinin en iyisi olduğunu düşünür. Başkalarını teşvik eden, elini uzatan ve ayağa kaldıran olmak istemez. 

Aslan Burcunun gölge özelliklerini geride bırakmalıdır. İnatçı, egolu, kibirli, heves kıran, dik başlı, sahnede boy gösterme gibi özelliklerinden vazgeçmelidir. Oyunda sadece kendisinin değil, herkesin kazanacağı sonuçları hedeflemelidir. Gururunun büyüklüğü altında kalabilir. Kendi ihtiyaçlarından çok, başkalarının ihtiyaçlarını görmeye ve fark etmeye çabalamalıdır. İhtiyaç gideren rolü ile, istediği alkışı toplayacaktır. 

Kova Burcunun tavrı ile; topluma ve kolektife faydalı hizmetlere yönelmelidir. Tevazu sahibi olarak, yaptıklarını armağan etmeyi öğrenmelidir. Dostluk geliştirmek, objektif olabilmek, yaratıcı enerjisini başkalarına hizmet için kullanmak ve zihnini özgür bırakmayı deneyimlemelidir. İşbirliği yapmayı öğrendiğinde, toplumda daha fazla kabul gören ve takdir edilen kişiye dönüşecektir. 


KAD BALIK & GAD BAŞAK

Her şeyin kusursuz olmasını bekler. Mükemmeliyetçi yapısı nedeniyle, anın tadına varamaz. Kusurları fark eder, detaylara takılır, takıntılar geliştirir. Bitmeyen bir kaygı halindedir. Beden sağlığını önemsediği kadar, ruh sağlığını önemsemez. Belirli rutinleri, totemleri olur ve yapamazsa kendisini suçlu hisseder.

Başak Burcunun gölge özelliklerini geride bırakmalıdır. Garantici bakış açısını değiştirmeli, katı ve mükemmeliyetçi anlayışından vazgeçmelidir. Gerçekçi sonuçlara odaklanmak yerine, hayalci başlangıçlara yönelmelidir. Yargılayıcı, saplantılı, kaygılı, kusursuzluk takıntısı, kontrol etme ve kontrolü elde tutma çabası, planlarının gerçekleşmesi için kaygı ve takıntı gibi özelliklerini geride bırakabilmelidir.

Balık Burcunun tavrı ile; Sorunlar karşısında akışa bırakmalı, her şeyin sonunda iyi olacağına dair umudunu beslemelidir. Olayları ve kişileri olduğu gibi kabullenişe geçmelidir. Belirsizlik içeren durumlarda kaygı yapmayı bırakmayı deneyimlemelidir. Ruhsal olarak şifalanacağı alanlarda yer almak, meditasyon, su ile ilişkili fiziksel aktiviteler yapmak, zihnini boşaltabileceği uğraşlar edinmek ona iyi gelecektir. Böylece özgür zihin ile sakinliği sağlayabilir. 


Nereden geldiğimizi unutmadan,

Nereye gideceğimizin bilinci ile yol alarak...


HUNİLERİNİZE VE IŞILTINIZA SAHİP ÇIKIN!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR