Bu Blogda Ara

22 Şubat 2021 Pazartesi

ASTROLOJİDE HARİTA TİPLERİ

 

HARİTA TİPLERİ

 

DAĞINIK:  Gezegenler, (harita genelinde) her burca yayılmış gibidir. Hayatın her alanında boy göstermek isterler. Her alana ilgi gösterirler ancak derinlik sağlamak yerine, yüzeysellik görülebilir. Bir çok işte parmağı  bulunur. Bu nedenle İkizler ve Yay Burcu arketipleri gibi değerlendirilebilir.

 

DEMET : Gezegenler birbirine oldukça yakındır. Aynı yarım küre içindedirler. Bu model haritada; kişi belli bir alana odaklanır. Derinlemesine bilgi ile uzmanlaşmayı gösterir. Genellikle tek bir konu üzerinde (kendi geliştirdikleri bakış açısı ile) uzmanlaşırlar. Kriz durumlarında iyi iş çıkarır. Yengeç ve Oğlak arketipleri gibi düşünülebilir.

 

LOKOMOTİF: Gezegenler, birbiri ardına dizilmiş gibidir. Saat yönündeki ilk gezegen (ASC sonrası) lokomotifi çeken yani kişilikte en etkin gezegen olacaktır. Dağınık haritadan farkı; birkaç burçta boşluklar oluşmasıdır. İsteklerini, planlarını gerçekleştirme gücüne sahiptir. Koç ve Aslan burcu arketipleri gibi düşünülmelidir.

 

ÇANAK:  Gezegenler; Tek bir yarım kürede yoğunlaşmıştır. Demet modele benzer. Demette daha fazla sıkışıklık vardır.  Gezegenlerin yerleştiği evler, ilgi gösterilmesi gereken evlerdir. Kişi, kendisine yetebilen biridir. Kişinin bir misyonu vardır. Haritanın dolu olan yarım küresi, dünyaya vermesi gerekenlerle ilişkilidir.  Boş olan taraf ise; eksik hissettikleriyle…

Başak ve Akrep Burcu arketipleri gibi değerlendirilmelidir.

 

TAHTEREVALLİ: Gezegenler, her iki kutupta toplanmıştır. Karşıt açıları bulunur. Tek bir karşıt açı bile olsa, yeterlidir. Dünyasında denge ve uyum arayışı olan biridir. Empati yeteneği gelişmiştir. Objektiftir. Evlilik, ortaklıklar hayatında önemli rol tutar. Birden fazla durumu değerlendirebildiği için; kararsızlık ve çelişki yaşayabilir. Terazi ve Balık Burcu arketipleri gibi düşünülmelidir.

 

DÜZENSİZ / SAC AYAĞI: Dağınık haritaya benzer, aynı burçta birden fazla gezegen vardır. Disiplinden ve sıradanlıktan hoşlanmaz. Dengede olduğu zamanlarda görevlerini iyi bir şekilde yerine getirir. Deha kalıbı olarak değerlendirilmelidir. Özel yeteneklerini hayatında sağlayacağı denge ile, mükemmelliğe doğru taşıyabilir. Kova ve Balık Burcu arketipleri gibi değerlendirilmelidir.

 

 

BOHÇA: 10 gezegenin tamamı, bir üçgen içinde yer alır. Maksimum 120-130 derece içinde yer alır. Nadir rastlanır. Enerjisini birden fazla alana akıtmaz. Kendinden memnundur, yeterlilik hissi vardır. Az kaynakla çok iş yapabilir. Kendine özgü bir tarzı ve duruşu vardır. İlgi duyduğu konularda derinleşir.

Boğa ve Akrep arketipleri gibi düşünülmelidir.

 

KOVA: 1 gezegen hariç, diğer gezegenler aynı yarım kürededir. Tek duran gezegen, kovanın sapı gibidir. Burada en önemli gezegen kovanın sapıdır. Bu kişinin hayatta tek bir hedefi olur. Bu hedef doğrultusunda hareket eder, güç harcar. Sapın gezegeni, elde etmek için uğraşılan hedefi gösterir. Liderlik yapılacak alana işaret eder. Oğlak arketipi gibi düşünülmelidir.

 



(KOVA MODEL HARİTA)



HUNİLERİNİZE VE IŞILTINIZA SAHİP ÇIKIN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR