Bu Blogda Ara

4 Şubat 2021 Perşembe

ASTROLOJİDE GÜNLER

 

GÜN İSİMLERİNİN NEREDEN GELDİĞİNİ BİLİYOR MUSUNUZ?



PAZAR: 

"Pazar" kelimesi, Farsçada "çarşı / alışveriş mekanı" anlamına gelen "bazar" kelimesinden gelir. Pazar alışverişine çıkılan gün yani.

Eski Türkçedeki adı, haftanın ilk günü kabul edilmesinden dolayı "Birinç"tir.

Türkçede Pazar, İngilizcede Sunday yani Sun Day'dir.

(Eski İngilizce'deki Sunnandæg kelimesinden gelmektedir, bu kelime ise Latince'deki "Sun’s Day- Güneş Günü" anlamına gelen dies solis kelimesinin karşlığıdır.)

Astrolojik olarak değerlendirdiğimizde Güneş Günü'nü yani Pazar'ı en verimli nasıl kullanabiliriz?

Motivasyon kazanmak, dinlenmek, dinlenerek enerji depolamak, kutlama / partiler yapmak, davetlere katılmak, oyun oynamak, eğlenceli ve keyifli alanlarda yer almak, kişisel bakım yapmak, kendini şımartmak, saç kesimi / saç boyama yapmak için uygundur.

 

PAZARTESİ:

 “Pazar” kelimesi Farsçada “çarşı” anlamına gelen “bazar” kelimesinden geliyor. 

“Erte” kelimesi ise Eski Türkçede “sabah”, “yarın” anlamlarına gelmesi sebebiyle; Haliyle “pazartesi”, “pazardan sonraki sabah”, sonraki gün oluyor.

Türkçede Pazartesi, İngilizcede Monday yani Moon Day'dir.

 (Eski İngilizce'deki Mōnandæg kelimesinden gelmektedir, bu kelime ise Latince'deki "Moon’s Day- Ay Günü” anlamına gelen dies Lunae kelimesinin karşılığıdır.)

 Astrolojik olarak değerlendirdiğimizde Ay Günü'nü yani Pazartesi'yi en verimli nasıl kullanabiliriz?

Ay değişken duyguları, kısa süreli duygu dalgalanmalarını simgeler. Bu sebeple;Aile ile ilgilenmek, kısa yolculuklar yapmak, ev işleriyle ilgilenmek, duyguları ifade etmek yani ertelediğimiz konuşmaları yapmak için uygundur. 

Ay hızlı hareket eden bir gezegen olması nedeniyle; hızlı ilerlemesini istediğimiz işlere başlamak için de uygundur. Yeni beslenme düzeni oluşturmak, diyete başlamak için de uygundur.


SALI:

Arapçada “üç” anlamına gelen “selase” kelimesinin zaman içinde evrilip Salı olması, haftanın üçüncü gününü işaret ediyor olmasıdır.

Eski Türkçesi de “üçünç”  olan Salı günü, haftanın Pazar Gününden başladığı dönemlerde daha anlamlı iken, şimdilerde sallana sallana ikinciliği ele geçirmiştir.

Türkçede Salı, İngilizcede Tuesday yani Tyr's Day'dir.

(Eski İngilizce'de "Tyr's Day-Tyr Günü" (Tiw, Tew ya da Tiu olarak da bilinmektedir) anlamına gelen Tīwesdæg kelimesinden gelmektedir. Tyr İskandinav mitolojisinde zafer ve adalet Tanrı'sıdır. Romalılar ise “Mars’s Day-Mars Günü” anlamına gelen dies Martis kelimesini kullanarak bugünü savaş Tanrısı Mars’a adamıştır.)

Astrolojik olarak değerlendirdiğimizde Mars Günü'nü yani Salı'yı en verimli nasıl kullanabiliriz?

Risk almak, harekete geçmek, girişimde bulunmak, fiziksel cesaret gerektiren işlere başlamak için uygundur. Ameliyat olmak, spora başlamak, dişçiye gitmek gibi sağlık konuları için uygundur.

Mars'ın barındırdığı enerji nedeniyle; kazalara, dikkatsizliklere açık bir gündür. İmzalı işlerde, toplantılarda, sözleşmelerde aksamalar oluşabilir. 

 

ÇARŞAMBA:

Bizim için üçüncü gün olan  “çarşamba“, aslında Farsça‘da “dördüncü” anlamındaki “çıhar” ve “cumartesi” anlamındaki “şenbe” kelimelerinin birleşimi. Çıhar-şenbe; yani “şenbeden sonraki dördüncü gün“.

Türkçede Çarşamba, İngilizcede Wednesday yani Woden's Day'dir.

(Eski İngilizce'de "Woden's Day-Woden Günü" anlamına gelen Wōdnesdæg kelimesinden gelmektedir.  Woden, diğer bir adıyla Odin İskandinav mitolojisindeki en büyük tanrıdır. Romalılar ise Tanrı Merkür’den yola çıkarak “Mercury’s Day-Merkür günü” anlamına gelen dies Mercurii kelimesini kullanmışlardır.)

Astrolojik olarak değerlendirdiğimizde Merkür Günü'nü yani Çarşamba'yı en verimli nasıl kullanabiliriz?

İş görüşmesi, toplantı, seminer, seyahate başlamak, eğitime başlamak, yeni projeler üretip sunmak, satış ve pazarlama alanlarında faaliyete başlamak, sosyal medyada faaliyete başlamak, halkla ilişkiler için adım atmak, ürünlerde indirim yapmak için uygundur. Kısacası bilgi, iletişim ve haberleşme adına rahat kullanımdadır.



PERŞEMBE:

Farsça‘da “beş” anlamındaki "Penç" kelimesi ve “cumartesi” anlamındaki “şenbe” kelimelerinin birleşiminden hareketle, “cumartesiden sonraki beşinci gün” oluyor “perşembe“.

Türkçede Perşembe, İngilizcede Thursday yani Thunor's Day'dir.

(Eski İngilizce'de "Thunor's Day-Thunor Günü" anlamına gelen Þunresdæg kelimesinden gelmektedir. Thunor, diğer bir adıyla Thor babası Odin'den sonra İskandinav mitolojisinin en büyük Tanrılarından biridir, şimşek ve yıldırım Tanrısı’dır. Romalılar ise bugün için Roma mitolojisindeki şimşek ve yıldırım Tanrısı Jüpiter’den yola çıkarak “Jupiter’s Day-Jüpiter Günü” anlamına gelen dies Jovis kelimesini kullanmıştır.)

Astrolojik olarak değerlendirdiğimizde Jüpiter Günü'nü yani Perşembe'yi en verimli nasıl kullanabiliriz?

Şans günüdür; elinizdeki bir işi büyütmek, geliştirmek, bütçe yapmak, herhangi bir konuda şansını denemek, ticaret, finans ve hukukla ilgili işler yapmak için uygundur. Jüpiter hoşgörüyü temsil ettiği için; barışmak, affetmek, bağ kesmek, meditasyon yapmak, kişisel gelişim adına atılımda bulunmak için de uygundur. Elbette, diyete başlamak için uygun değildir.


CUMA:

İslam dinince kutsal sayılan “cuma” gününün kaynağı, Arapça‘da “toplanma” kavramını veren “cem” kökü. Aynı kökten gelen “cami” toplanılan yeri, “cemaat” ise topluluğu anlatmış.

Ayrıca “dernek” anlamında kullandığımız “cemiyet“, “birikmiş, toplanmış halk” anlamındaki “cumhur“, yazıların bir araya gelmesiyle oluşan “mecmua” ve hatta cinsel birleşme anlamındaki “cima” kelimesi bile “cuma” ile aynı kökü paylaşıyor.

Türkçede Cuma, İngilizcede Friday yani  Day of Frige'dir.

(Eski İngilizce'de "Day of Frige - Frige Günü" anlamına gelen Frigedæg kelimesinden gelmektedir. Frigg İskandinav mitolojisinde Odin'in karısı ve en güzel Tanrıça'dır. İsminin güzellik ve aşk Tanrıçası Freyja ile aynı kökten geldiği düşünülmektedir.Romalılar ise “Venus’s Day-Venüs Günü” anlamına gelen dies Veneris kelimesini kullanarak bugünü aşk ve güzellik Tanrıçası Venüs’e adamıştır.)

Astrolojik olarak değerlendirdiğimizde Venüs Günü'nü yani Cuma'yı en verimli nasıl kullanabiliriz?

Keyifli işlerle ilgilenmek, flört etmeye başlamak, alış-veriş yapmak, hobilerle ilgilenmek, giyim-moda-kozmetik ve estetikle ilgili işler yapmak, eğlenceli, romantik eylemlerde bulunmak, aşkını ilan etmek yani duygusal olarak açılmak, yan gelip yatarak keyif çatmak için uygundur. Venüs'ün içerdiği bir diğer konu olan para ve yatırım işleri için de başlangıç yapmak adına uygundur.


CUMARTESİ:

“Cuma” ve  “Erte” kelimelerinin (Eski Türkçede “sabah”, “yarın” anlamlarına gelir) birleşmesi sebebiyle; Cumartesi, “cumadan sonraki sabah”, sonraki gün oluyor.

Türkçede Cumartesi, İngilizcede Saturday yani  Saturn's Day'dir.

(Eski İngilizce'deki Saeterndaeg kelimesinden gelmektedir, bu kelime ise Latince'deki "Saturn’s Day- Saturn Günü" anlamına gelen dies Saturni kelimesinin karşılığıdır. Roma mitolojisindeki Satürn Tanrısına adanmış gündür.)

Astrolojik olarak değerlendirdiğimizde Satürn Günü'nü yani Cumartesi'yi en verimli nasıl kullanabiliriz?

Sabır gerektiren işlerle ilgilenmek, yaşlı ve hastalarla ilgilenmek, büyükleri ziyaret etmek, toprakla ilgilenmek, tohum dikmek, ağaç dikmek, çiçeklerle ilgilenmek, geleceğe yönelik hedefler belirlemek, gelecek planları yapmak, emlak alım-satımı yapmak için uygundur. bunların dışında kalan önemli işleri başlatmak için uygun zaman değildir, aksamalar yaşanabilir. Sadece sakinlik ve sabır gerektiren (uzun soluklu işler) konularda girişken olmalısınız.

 


Hunilerinize ve ışıltınıza  sahip çıkın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR