Bu Blogda Ara

22 Şubat 2021 Pazartesi

RETRO GEZEGEN DOĞUM ETKİSİ

 




RETRO GEZEGEN NEDİR?

Güneş ve Ay haricindeki gezegenlerin, yeryüzünden bakıldığında “geri gidiyormuş gibi” göründükleri zamanlarına Retro konumu denir. Astroloji yerden, gökyüzüne doğru bir bakış açısını benimsediği için; bu algı yani yanılsama hali dikkate değer bulunur.

Retro konum, özellikle kişisel gezegenlerde (Merkür, Venüs, Mars) kişi üzerinde daha etkindir. Jüpiter ve sonrası gezegenler, nesil gezegeni olduğu için toplumsal bilince yönelik etkisi daha fazladır. Retrolar, geciktirmelere neden olduğu için aslında aynı alan üzerinde uzun süre durmaya ve dolayısıyla uzmanlaşmaya, ustalaşmaya neden olurlar.

 

 

DOĞUM HARİTASINDA RETROLAR

Bu kişilerin dejavu hissi, diğer kişilere göre daha fazla olur. Birbirine benzeyen, andıran konuları daha sık yaşar ve karşılaşırlar.

Retro etkisindeki ev konuları, daha ağır seyir ile ilerleyeceği için, zorluklar yaşatabilir.

Doğum haritasında 3 ve daha fazla retro gezegeni olan / kişisel gezegenlerinden birinde retro olan, Mc ya da ASC içinde Retro gezegen olan  kişiler “RetroGrad” olarak adlandırılır. Bu kişiler deha, üstün zekalı, mucit olmaya ve ses getiren işlerde yer almaya daha yatkındırlar.

 

 

MERKÜR RETROSUNDA DOĞANLAR:

Bu retro ile doğanlar, diğer Merkür etkilerine göre bilgiyi alma ve işleme şeklinin farklı olacağını gösterir. “Doğru mu anladım, bu olan şey gerçekten oluyor mu?” gibi sorularla daha fazla boğuşmalarına neden olur. Düşündüklerini hızlıca, kolayca aktarmadan önce tekrar tekrar düşünmeye sevk eder. Yeterince anlaşılmadığı hissi fazla olur. İletişimi kısıtlı tutmaya gayret ederler. Utangaç görünümlüdür.

Kendisini iyi analiz eder, öz eleştiri yapar, yazım yeteneği gelişir, gereksiz konuşma yapmaz, dalgın ve derin düşüncelidir. Müzik, resim, edebiyat gibi (sözsüz) alanlarda yapacağı işlerle kendisini daha iyi ifade edebilir.

Sakarlık, elektronik eşya bozulması, kırılması, başvuru yaptıklarında son anda terslikler yaşamak, kardeş ilişkilerinde takıntılı tutum, eğitim hayatında sık değişimler ve başarısızlıklar görülür.

 

 

 

 

VENÜS RETROSUNDA DOĞANLAR:

İnsan ilişkilerini, sosyal olmayı, ilişkilerin gerekliliklerini fazlaca düşünürler. Genç yaşlarda içe kapanık olmaları olağandır. Yeterince sevilmeme hissi yaşayarak, gereklilikleri yerine getirmemiş olmakla kendilerini suçlayabilirler. Kimi durumlarda kimseye ihtiyaç duymayan biri görünmeyi, bir kalkan olarak kullanır, böyle bir imaj çizerler. İlişkilerde tutarlılık ve denge arayışı bitmeyen bir soruna dönüşebilir.

Aşık olmak, bağ kurmakla ilgili korkuları olur, sevgiyi ifade ederken zorlanır, mükemmel aşk arayışı ile aşktan vazgeçebilir, gizli ve sıra dışı ilişkiler yaşamaya yatkındır, estetik anlayışı gelişmiştir, parayı çok önemsemez.

Unutulmayan sevgili, platonik aşk, ayrılık olsa da tamamen kopamama, geçmişe (ve aklındaki geçmişe) duyulan özlem, hayalindeki aşka duyulan bitmeyen özlem ve doğurganlıkla ilgili sorunlar (kürtaj, düşük, az sayıda çocuk, geç yaşta ebeveyn olmak) görülür.

Etkisi 45 yaşa kadar sürebilir.

 

 

 

MARS RETROSUNDA DOĞANLAR:

Harekete geçme konusunda istekli olsalar da, bir şekilde engellerle karşılaşırlar. Bu durum onlarda gerginliğe neden olur. Bastırılmış öfke ile aşırı tepkiler verebilirler. Öfkesini içe yöneltmiş gibidir. En büyük zararı kendisine verir.

Düzene uyum sağlamak yerine, kendi düzenini oluşturma meyli vardır. Tek başına olmayı ve tek başına hareket etmeyi tercih ederler.  Genellikle sergilemek istedikleri güçlü insan imajını sergileme konusunda tutarlı olamazlar. Rekabet yaşanacağı hissi, kişiyi gerer. Baş edemeyeceği hissine bürünür.

Marsın gücünü nasıl kullanacağını bilemediği için; bazen fazla saldırgan bazen de fazla edilgen olabilir. Hayatında örnek aldığı erkek modeli, güçsüz görünümlü biri olabilir.

Sorumluluklardan kaçma meyli nedeniyle, ebeveyn olduğunda zorlanabilir.

Birden fazla ameliyat, yaralanma görülür. Hayatındaki erkeklerin kaybı ile ilgili derin korkular yaşar.

Cinsel yönde sapkınlık, aşırılık, baskılama, tatminsizlik görülebilir. Yaş farkı belirgin ilişkilere çekilebilir.

 

 

 

 

JÜPİTER RETROSUNDA DOĞANLAR:

Bilinen, kabul görmüş inanç ve felsefe sistemlerinden farklı, kendine has bir inanç sistemleri olur. Ya da kendine has yorumlamalar eklemiştir. Genellikle şanssızlıktan yakınır. Şansa, mucizelere inanmak istemez. Kontrolü elde tuttuğuna inanır. Kendi yolunu, kendisi çizen olmak ister ve öyle ilerler. Aşırı iyimserlikle, aşırı kötümserlik arasında gezinir. Gereğinden fazla cömert tavırları ile kendisini zor durumda bırakabilir. Bu alanda kandırılmaya yatkın olur.  Yalnızlığı sever, değerli bulur.  Bulunduğu ev konusunda kibirli olmaya, fazlasıyla bilgi sahibi gibi davranmaya meyillidir. İlerleyen yıllarda (orta yaş ve sonrası)  Yarım kalmış fırsatları, eğitimi tamamlamak, ertelenmiş hayallerini gerçekleştirmek, dine yönelmek gibi etkileri görülür.

 

 

SATÜRN RETROSUNDA DOĞANLAR:

Bilinen, kabul görmüş sorumluluk anlayışından farklı bir sorumluluk anlayışı olur. Disiplinli ve ilkeli olmak zordur. Reddetmekte zorlanır. Gereksiz sorumluluklar almaya, yorulmaya yatkındır. Yetenekli olmadığı hissi yoğundur, depresyona yatkındır. İş ve kariyer hayatında statü konusunda zorlanmalar yaşarlar. Aile içinde; anne baba ilişkilerinde mesafeli, duygusuz olabilir. Aile için çabalayan ama takdir görmeyen olur. Bağ kesmeye, mesafe koymaya yaklaşmaz.  Baba figürü, zayıf imajlı olabilir.

Kendisini kontrol altında tutarak, duygularını baskılayan olur. Keyif ve eğlenceden uzak kalır. Yalnız çalışmayı sever. Panik atak yatkınlığı olur.

Eninde sonunda yarım bıraktıkları konularla yüzleşmek ve tamamlamak zorunda kalırlar.

 

 

URANÜS RETROSUNDA DOĞANLAR:

Sahip olduğu düzenin değişime uğramasından, ani gelişmeler yaşanmasından endişe duyar. Korkar. Bu konu hakkında fazla kafa yorduğunda başına bir şey geleceğini düşünür. İçsel canlılığını sürekli baskılama halinde olduğu için, ani patlamalar yaşayabilir. Suçluluk duygusu hissetmeye yatkındır. Geçmişte eleştirdiği yapıya bürünmeye ve kendisinden beklenmeyecek şeyleri yapmaya yatkındır.  Hayatının bir döneminde şaşırtıcı ve ani gelişmeler yaşayabilir.

Sevgiyi gösterme ve ilişkiyi yürütme pratiği sıra dışıdır. Bu sıra dışılık ile ilgi çekici olur.

Güçlü sezgileri olur, psikolojiye ilgilidir. Kurallara uyumlu gibi görünse de, fırsatını bulduğunda kural dışına çıkan kişi olur. Heyecan hissi yoğundur.

Aile içi cinsel ilişki, eş cinsellik, çoklu ilişki gibi yönelimlerde bulunabilir.

 

 

 

NEPTÜN RETROSUNDA DOĞANLAR:

Sezgileri çok güçlü olur. Gözyaşlarını saklar. İnsanların tavırlarını taklit edebilir, onlara uyum adına onlar gibi davranabilir. Gerçek duygu ve hayallerini saklamaya meyillidir. Hayal kırıklığına uğrama konusunda korku duydukları için, hayal kurmak ya da hayallerini paylaşmak istemezler. Dışarıdan (paylaşımı kapalı olması nedeniyle) güvenilmez gibi algılanabilir.

Olumsuz düşünceye yatkındır. Olmamış olanın hayalini kurarak, kendisini üzebilir.

Doktor korkusu, aldatılma korkusu, gizli düşman korkusu, ilaç korkusu, sıvılarla ilgili korkular görülür. Bağımlılıklara yatkındır (sigara, alkol, uyuşturucu, sevdiği insan, sosyal medya gibi)

Bir hayalin peşine takılıp, kendisini ve şartlarını feda edebilir. Sorumluluklardan kaçma meyli vardır.

 

PLÜTON RETROSUNDA DOĞANLAR:

Aldatılma, kandırılma, baskı altına alınma korkusu duyarlar. Zayıf yanlarını göstermekten kaçınırlar. Bu sayede gücü elinde tutma isteği duyarlar. Yapabileceklerini sadece kendisi bildiği için; gizli bir güce sahip gibidir. Sezgileri güçlüdür.

Çocuk yaşlardan itibaren cinselliğe düşkündür ancak bunu saklar, utangaç görünüm sergiler. Cinsellik alanında pişmanlık duyacağı deneyimleri yaşamaya yatkındır. Biseksüel ya da eşcinsel deneyimler olabilir. Ölüme dair korkuları olur.

Kendilerini tamir edebilir, yeniden ayağa kalkacak gücü bulabilir. Öfke ve arzularını baskılama hali yoğundur. İçe kapanık, uyumsuz imaj çizebilir.

 

RETRO DÜĞÜMLER:

Düğümler, doğası gereği zaten retrodur. Nadiren "S" konumda ve daha nadiren "Düz" konumda olur. 

Kuzey düğüm Jüpiter, Güney düğüm Satürn gibi işler.

Kuzey düğüm bulunduğu ev konularında geçmiş yaşam hakkında olanlar ve bu hayatta alınacak ödülleri gösterir.

Güney düğüm  ise geçmiş hayattan bu hayata aktarılan sıkıntıları, sorunları gösterir.

 

CHİRON RETROSUNDA DOĞANLAR:

İnsan psikolojisini iyi analiz eder. Kendisini de çok iyi tanır ve analizini iyi yapabilir. Neye ihtiyacı olduğunu iyi bilir. Kendisine neyin iyi geleceğini bilen kendi kendisinin doktoru gibidir. Doğal bir terapist gibidir. Başkalarına göre hayata daha karamsar bakma meyli vardır.

Döküntüler görülür (egzama, saç, deri gibi)



HUNİLERİNİZE VE IŞILTINIZA SAHİP ÇIKIN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR