Bu Blogda Ara

8 Kasım 2020 Pazar

1. EV KOVA - ASC - YÜKSELEN KOVA BURCU

 

1 EV KOVA

Objektif, bağımsız, dostça ve açık olmasına karşın her zaman biraz mesafelidir. Keşfetmeyi seven, spontane ve orijinal biridir. Başkaları tarafından “farklı” olarak görülür.

Özgürlüğü elinden alındığında, farklılığı baskı altına alındığında başkaldırır, direnir, sinirlenir,ne yapacağı belli olmaz. Dünyaya “Beni çitlerle çevirmeyin” diye haykırır.

Elektriksel bir enerjisi vardır, bunu kanalize etmek, denetimde tutmak zordur. Doğru kanalı kendisi bulabilirse, kendisini insanlığın ön saflarına yerleştirir.

Stil oluşturmak, yeni yöntemler geliştirmek, yol gösterici olmak konularında öncüdür.

Fırsatları yakalamayı bilir. Sürekli farklılık ve özgürlük ihtiyacı ile, büyüleyici deneyimler elde eder. Spontane olması şarttır; başka türlü zorunluluklarla başa çıkamaz. Gelecek hafta hatta yarın ne yapacağı belli değildir.

Özgürlük, yaşamsal bir konudur. Baskı ve sınırlamalar karşısında çemberi yarmaya çalışır, gerilir, her şeye alerji duymaya başlar. Bu gergin enerjisini yapıcı kullanmayı öğrendiğinde, dehaya dönüşür.

Geniş ölçekli işlerle uğraşırken, ailesini ve sorumluluklarını ihmal edebilir. Eskiyi, gelenekleri yıkan kişidir. Durağanlığa baş kaldırır. Farklı olmak onun için normalliktir. Bir şekilde ışıkları üzerine çeker. Başkalarının yapmaya çekindiklerini deneyimler.

Çabuk sıkıldığı için, hiçbir aktivitede uzun soluklu kalamaz. Muhafazakarlığın hüküm sürdüğü bir toplumda yanlış anlaşılır, uyum göstermekte başarılı olmaz.

Kendi enerjisini fark edene kadar, topluma ve standartlara uymaya çalışabilir. Dıştan pozitif görünen bu durum, içsel gerilimi artırır. Sebebi belirsiz gerginlik, tatminsizlik, yabancılaşma duygusuna neden olur. Hedefleri ve zekasından uzaklaşır.

En büyük korkusu, sindirilmek ya da kişiliğini ortaya koyamamaktır.

Arkada canlısı, sosyal aktivitelerin vazgeçilmezi olsa da grubun organik parçası olmayı reddeder. Duygular söz konusu olduğunda, davranışları soğuklaşır. Kendine has sevme, umursama şekli vardır; bu nedenle ilişkilerde sorun yaşayabilir.

Aile,yakınlara karşı umursamazlıkla suçlanır. Dünyayı değiştirme planları, reformist, orijinal pek çok faaliyette bulunur. İnsanlık adına, reform hareketlerinde yer almak ister.

Açık tenli, düzgün hatlı, orta boyludur. Karizmatik, ilgi çeken, topluca vücudu vardır.

Hayata bakış açısı bilimsel, kurallı, duygusallıktan bağımsızdır. İdealist ve ütopik yaklaşımları vardır.

Derin düşünürler, aşırı duygusallıktan haz etmez;  Soğuk ve katı algılanabilir.

Anlaşılmaz ve huysuz yönleri de dikkat çekicidir. Kuralları vardır ama her zaman yeni olana yönelir.

Otoriter şahıslarla iyi geçinemez. Başkalarını şaşırtmayı, şoke etmeyi beğeni durumuna getirmiştir.

Değişik görünüm, ilgi çekici giyim tarzı olabilir. Göstergeler, kişiselliklerini vurgular.

Maddi konularda risk almaz, para ile ilişkisi kuvvetli değildir.

Erkek kova yüzü; afacan bir çocuk gibidir. Burun kalkık olabilir, dişler muntazamdır. Tıknaz, etli, yuvarlak hatlı nu gövde güzel olmasa da hoş ve dost canlısı bir havadadır.

Kadınlarda, belden yukarısı normal, belden aşağısı kova gibi yuvarlak olur. Al ayak bilekleri boğumludur.

Çoğunlukla bacaklarda varis olur. Eller küçük, az etli, parmaklar uzun ve uçları sivrimsidir.

Parmak dipleri daha topludur.

Çocukken sarı – sarımtrak saçları olur.



IŞILTINIZA VE HUNİLERİNİZE SAHİP ÇIKIN!

 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR