Bu Blogda Ara

16 Aralık 2020 Çarşamba

TUZ & SİRKE RİTÜELİ

 






Elma sirkesi; kalsiyum, potasyum, sodyum,fosfor, A vitamini, beta karoten, 
B vitamini, C vitamini, silisyum, sirke ve meyve asidi barındırır.
İçerdiği bu vitamin ve bileşikler ile, adeta yaşam iksiri gibidir. Faydaları ve kullanım alanları saymakla bitmez.

Evrende her şeyin bir enerjisi olduğunu biliyoruz. 
Elma sirkesi yüksek frekanslıdır, bu sayede olumlu enerjiyi kolayca aktarabilen bir sıvıdır.

Pek çok psikosomatik rahatsızlığın, hayattan beklentilerin karşılanmamasının nedeni; enerjimizin doğru kullanılmıyor olması / bloke ettiğimiz enerjidir.
Kimi zaman kendi olumsuz düşüncelerimiz aracılığıyla,
kimi zaman negatif enerji yüklü kişilerin etkisiyle,
enerji merkezimiz dağılır, çözülür, negatif odaklı olur.

Kendimizin ve evimizin korunaklı olmasını sağlamak mümkündür ve gereklidir.
Ev temizliğinde yerleri silme suyuna sirke eklemek,
 ayna ve camların temizliğinde sirke (özellikle elma sirkesi) ve tuz kullanmak enerji akışını rahatlatacaktır.
Sirke ve tuzun negatif enerjiyi toplama ve yok etme etkisini göz ardı etmeyin.



Sizlere "halis niyetlerle" isteklerinizin yerine gelmesinin yolu açılması için;
21 günlük Tuz & Sirke Ritüelini öneriyorum.

ŞİFA OLSUN!











IŞILTINIZA VE HUNİLERİNİZE SAHİP ÇIKIN!














7 Aralık 2020 Pazartesi

KARMA & KARMA GEZEGENİ SATÜRN & SATÜRN KOVA'DA

 


Karma; hem fiziksel, hem de zihinsel her türlü eylemin sonuçlarının kaçınılmaz olduğunu ifade eder. Düşündüğümüz her şey ya da yaptığımız her eylemin sonuçlarının, bizi bu yaşamımızda veya sonraki yaşamımızda etkileyeceğini söyleyen bir kuraldır. Yani; gerçekleştirmiş olduğumuz, fiziksel ya da zihinsel her türlü eylemin etkilerini şu anki gerçek yaşam içinde görmesek dahi, bir sonraki yaşamımızda bu etkiler mutlaka kendisini gösterecektir.

Karma etkilerinden kaçınmak mümkün müdür?

Öncelikle karma etkilerinin sebeplerinin bulunması gerekir. Hangi alanda zorluk yaşıyorsanız, bilin ki o alanda devam eden bir karmanız vardır. Sizin bizzat gerçekleştirmediğiniz ama dahil olduğunuz (aile, arkadaş, sosyal çevre, grup karmaları gibi) karmalar vardır. Karmayı oluşturan etkiler; düşünce ve davranışlar demiştik. Şimdi bir geri dönüp, düşünelim. Kimi üzdük, kırdık, küçümsedik, kınadık ya da bizden aşağı gördük? Kiminle bir türlü bitmeyen öfke, kin, kıskançlık bağımız var? 

Yüzleşmeyi sağlayıp yolumuza devam etmeliyiz. Bununla birlikte affetme ritüellerini uygulamayı es geçmeyelim. Bir uzlaşma ve affetme uygulaması olan Ho'oponopono'yu yapabilirsiniz.

"Seni seviyorum.

Özür dilerim.

Lütfen beni affet!

Teşekkür ederim."

Yeterince karma sahibi iken ve henüz önceki karmaları tamamlamamış iken daha fazla karmaya neden olmamak önemlidir; esastır. Karma Döngüsünün kırılması için bir yerlerden başlamak gerekir. Nereden başlamalı?

Ruha zarar veren durumlardan kurtularak...

* Hırs (Lobha)

* Öfke ve nefret (Dosa)

* Cahillik (Moha)

Olumlu karmayı hayatımıza dahil etmek için ise;

* Alçak gönüllülük

* Şefkat ve karşılıksız iyilik

* Anlayış, hoşgörü, empati


Adını Yunan Mitolojisindeki Kronos'tan alan Satürn, gezegenlerin öğretmeni gibidir. Deneyim sahibi olarak, olgunlaşmamıza vesile olur. 

Satürn Döngüleri hayatımız için büyük önem taşır. Her insan 28-30 yaşlarında ve 57-59 yaşlarında iken bu döngüden karmik nasibini alır. Yapılan yanlışlar/ hatalı ve acele ile verilmiş kararlar bir şekilde geriye dönüp düzeltmeye zorlanır, hayat tarafından. Satürn Döngüsü hangi eve denk geliyorsa, o ev değişir, dönüşür, öğrenmiş olmanın haklı gururu ile yol alır. "Yolun açık olsun!" deriz ya...

İşte aynen o şekilde, engelsiz yol alır.

29 yaşına yaklaşırken, Baş Öğretmen Satürn doğduğumuz andaki konumuna geri döner ve bize geçen o 29 yılın hesabını sorar:

"Bu yaşına gelene dek neler yaptın, anlat bakalım! Kimi, ne sebeple kınadın?"

Eğer yapılan bir yanlış yok ise, ne ala!

Ama kalpler kırıldıysa, mazlumun ahını iliklerinize kadar hissedeceğiniz yıkıcı bir 2.5 yıl sizi bekliyor olacaktır.

Pek çok kişi 30 yaş civarında, yenilenir. Felsefesi değişir, yaşam biçimi değişir. "Artık hayata başka gözlerle bakıyorum" der. Uzun süredir birlikteliği olanlar evliliğe, evli olanlar ayrılığa doğru yol alırken, kimileri yolunda giden ve kendisini vazgeçilmez bir demirbaş gibi hissettiği işinden olur. Kimileri bu dönemde bağımlılıklara yönelir.

Evet, Satürn biraz döver. Ama en azından "Tamam, ben iyiyi-kötüyü, doğruyu-eğriyi anladım" diyenin peşine düşmez.

Hayatınızdaki ikinci Satürn Döngüsü (57-59 yaş) ile baş etmenin ilki kadar kolay olmayacağını hatırlatmaya gerek yok sanırım. Emeklilik çağlarında; mutlu mesut sabah yürüyüşünü yapan, eve dönerken gazetesini ekmeğini alan ve çalışma hayatını tümden geride bırakmış "Pazartesi mi, Perşembe mi ne bileyim hangi gündeyiz?" rahatlığında hayattan keyif alan biri olmak istiyorsanız... 30 yaş sonrasında; Yeni karmalar eklemeyin hayatınıza! Zira, hatalar bile gençlik zamanlarında güzel!

Karmanın patronu Satürn 17 Aralık 2020-7 Mart 2023 arasında Kova Burcu'nda olacak. Bu ne demek?

Ekonomiydi, salgındı, sahte gündemlerdi derken... Artık kanıksamaya başladığımız tüm konulara yenileri eklenecek, yepyeni konularda deneyimler yaşayacağız demek. Kova Burcu konuları olan; Teknoloji, Havacılık, Tıp, Bilim ve buluşlar, bağımsızlık temalı sosyal hareketler, sosyal medya düzenlemeleri, astrolojinin popülarite kazanarak farklı bir konuma yerleşmesi gibi...

Özellikle 1961-1964 yılları (2.karma) ve 1991-1994 yılları (1.karma) arasında doğanlar için değişimler, dönüşümler ve bu esnada zorluklar yaşanabilir. Haritada bulunduğu ev ve konular belirleyici olacaktır elbette...

Aman diyeyim; Sözlere ve düşüncelere dikkat!


IŞILTINIZA VE HUNİLERİNİZE SAHİP ÇIKIN!


3 Aralık 2020 Perşembe

ARALIK 2020 BURÇ YORUMLARI

 



KOÇ:

İlk hafta: Koçların uzun zamandır kafası karışık. Karar vermekte zorlanıyorlar. Bu kararsızlık; Kendileri ile ilgili, görünümleri ile ilgili, başkalarına karşı tutumları ile ilgili olabilir. Hamle yapmak, bir koç gibi davranıp harekete geçmek isteseler de, tutarlı davranışlar sergilemekte zorlanıyorlar. Kimi zaman hayalini kurmakla yetiniyorlar, eyleme dönüştüremiyorlar. Bütün bunlar Neptün yüzünden J

Geçmişte yaşadığınız duygusal yaralanmalar ile yüzleşme ve ders çıkarma zamanları. Bu dönem; Hayata bakış açınızın değişmesi, büyümek ve olgunlaşmak için fırsat olarak görülmesi gereken zamanlar.  Sızlanmak, istediğini elde edememekten şikayet etmek, atılım yapamamaktan dolayı mutsuz hissetmek yerine durup düşünmek gerek. Neden yapamıyorum? Belki zamanı değil, belki olmaması daha hayırlı. Belki şimdi zamanı değil. bu söylediklerim hem iş hem de aşk hayatı için geçerli, yavaşla diyor hayat sana. Acele etme, acele karar alma. Bu hafta sağlık konusunda baş bölgesinde sorunlar olabilir. Baş ağrıları, baş yaralanmaları vs. baş bölgenizi koruyun. Dikkatli olunuz.

İkinci hafta: Yapmak isteyip yapamadıklarınla ilgili net tavırlar sergileyebilme gücünü bulacağın bir hafta. Artık harekete geçebilirsin. Uzun zamandır başarılı olamadıklarını bu hafta gerçekleştirebilirsin. Evlenme teklifi yapmak isteyip, pişman olma korkusu ile adım atamadıysan bu hafta teklif edebilirsin. Ayrılmayı düşündüğün ama acıma duygusu / yalnız kalma korkusu ile adım atamadığın evlilik / ilişkin varsa bu hafta cesur ve kararlı davranabilirsin. Çünkü bu hafta tüm olaylar netlik kazanıyor. Alacağın kararlar da pişmanlık duyacağın kararlar olmayacak. Harekete geç koç!

Üçüncü hafta: Gergin enerji açığa çıkıyor. Koçlar bu hafta sözlerine dikkat etmeli. Olumsuz etkilenen baba ve aile ilişkileri ön planda.  Gerilen ve pişmanlık oluşturacak sözler sarf edilen iletişimin dengesini kuran, ortalığı bir nebze sakinleştiren anne ya da başka bir dişil enerji. Yalnız ve bekar koçlar için oldukça zorlayıcı bir hafta. Çünkü onları sakinleştirecek kimse de yok etraflarında. Ama evli ve ilişkisi olanlar, eşlerinden alacağı destek ile dengeyi sağlayabilecek.

Son hafta: Yeni haftaya biraz kararsız, biraz gergin, biraz beklenmedik tavırlar yani fevri davranışlar ile başlıyorsun sevgili koç. Özellikle dişil enerji ile yaşadıkların haftaya damgasını vuruyor. Seni sakinliğe davet eden, yol gösteren bu kadının kıymetini bilmelisin; Çünkü özellikle bu hafta dağınık bir enerji içindesin. Yanında seni iyi anlayan, iyi analiz eden biri varsa şanslısın.  


BOĞA:

İlk hafta: Sahip olduklarınıza sahip çıkmanız gereken bir dönem. Sevgilinize, sevginize, kazandıklarınıza sahip çıkmalısınız. Bu hafta kaybetme ve çalınma riski taşıyorsunuz. Değer verdiğiniz, emek harcayarak elde ettikleriniz tehdit altında olacak. Olduğunuzdan daha agresif davranışlar sergilemeniz mümkün. Ve yine hiç olmadığı kadar risk almaya yatkınsınız. Alacağınız bu riskler ve beklenmeyen agresif tavırlarınız nedeniyle, ilişkinize zarar verebilir, kaybedebilirsiniz. İş başvuruları için uygun bir dönem. Maddi konularda alacağınız riskler, sizi refaha ulaştırıyor. Aşk konusunda çekingen ve kaybetmekten korkan olmanız gerekirken, iş ve para konularında dilediğinizce atak olabilirsiniz. Çünkü her hamle, olumlu geri dönüş sağlayacak. Bu hafta beklenmedik gelirler elde edebilir, beklenmedik para trafiği yaşayabilirsiniz. Piyango bileti ya da şans oyunları oynamak için uygun zaman. Kendinizi şımartmak adına, ihtiyaç sayılmayacak alış verişler yapmanız, kendinize hediye almanız olası. Uzun zamandır düşündüğünüz estetik girişimler, kozmetik alışverişleri, saç rengi / kesimi değişimi gibi güzellik konularıyla ilgili kararlar alabilirsiniz. Sağlık konusunda, alerjilere ve ufak tefek kazalara açık olduğunuz bir hafta. 

İkinci hafta: Anne ile yaşanacak gerilimler haftaya damgasını vuruyor. Özellikle (yükselen ya da güneş burcu) başak annesi olan boğalar için zorlayıcı bir hafta. Annenin vereceği nasihatlere kulak tıkayabilir, annenin endişelerini gereksiz ve evhamlı bulabilirsin. Bu durum erkek boğalar için baba ile de ilişkilerin gerilmesine neden olurken, kadın boğalar için “anne sözü dinlemeyerek” erkek arkadaş/ sevgili/ partner gibi kişilerle iletişimini olumsuz etkileyecek gibi görünüyor. İkinci şansın verilmesini isteyen kişiler gündeme gelebilir, temkinli yaklaşmakta fayda var, karar sizin.

Üçüncü hafta: Parasal konular ve finansal hareketlilik gündemde. Ani para geliş ve gidişleri yaşanabilir. Ani ve beklenmedik alış verişler olabilir.  Daha önceden biriktirilmiş paralar varsa, bu paralar kontrolsüzce harcanabilir. Bu hafta abartılı parasal hareketler söz konusu. Bununla birlikte kandırılmaya, aldatılmaya açık etkiler de söz konusu. Dürtüsel davranışlardan kaçınmak lazım.

Son hafta: Uzun zamandır hissettiğin endişe, duygusal dalgalanmalar bu hafta üzerinden kalkıyor ve rahatlıyorsun. Haftaya pozitif ve durağan bir enerji ile başlıyorsun. Kendi olmayı, kendi gibi davranmayı unutmuş olan boğalar için geçici de olsa kendisine yönelme ve kendisini yeniden keşfedip sevme hali söz konusu. Dış etkiler, dış sorunlar bu hafta sizi üzemeyecek. Kendinize sarılmak iyi gelecek.


İKİZLER:

İlk hafta: Çevrenizde olan biten olaylara kayıtsız kalmayı tercih ederek sessizliğe bürüneceksiniz. Sosyal yaşam içinde tüm sorumlulukları aşkla yerine getirirken, sorunlar karşısında sakin ve çözümcül olmanız sizi tanıyanlar tarafından şaşkınlık ve takdirle karşılanacak. Siz ikizler her zaman bir telaş içinde yaşar ve konuşursunuz ancak bu hafta tane tane konuşarak, duygularınızı insanlara net aktarabileceksiniz. Duygusal konularda; evli olanlar için oldukça iyi bir hafta, iletişim güçlü ve sağlıklı. Bekar olanlar için, yakın çevre, komşu, eski tanıdık, eskiden bildiğiniz kişiler ile yakınlaşma söz konusu. İyi planlanmış bir randevu sonrasında sağlıklı bir ilişkinin başlaması ve ilerlemesi mümkün olacak. Bu hafta para konularında cimri davranabilirsiniz. Sağlık konusunda oldukça iyi ve sağlıklısınız.

İkinci hafta: İlk hafta olduğu gibi, çevreni izler durumdasın. Neler oluyor, neden oluyor? Bunlara odaklanarak olayların bizzat içinde yer almak yerine izlemeyi tercih ediyorsun ve doğru da yapıyorsun. Bu hafta da daha çok kendini dinleyerek çevrene yardımcı oluyorsun.

Üçüncü hafta: Evinde olmak, evin içinde huzur bulmak, kendini dinleme isteği ön planda oluyor. Evde kalarak, dağınık bir ruh hali ile hareket etmen mümkün. Bir gün enerjik, bir gün depresif hissetmek gibi. Bu haftanın diğer bir etkisi de kardeşler. Kardeş ilişkilerinde gereksiz kıskançlıklar ya da gereksiz sahiplenmeler yapabilirsin. Yardımcı olma isteği ile, yanlış anlaşılabilirsin.

Son hafta: Kendini iyi hissedeceğin, olayların dışında kalmak isteyeceğin bir hafta. Yanlış anlaşılmalardan gereken dersi çıkarmış, dilenmesi gereken özürler dilenmiş ve rahatlamış gibisin. “artık önüme bakmak istiyorum, kendimi geliştirmek ve geleceğimi şekillendirmek istiyorum” diyeceksin. 


YENGEÇ:

İlk hafta: Huzursuz ve dağınık olma ihtimalin var sevgili yengeç. Duygularını analiz etmekte zorlanıyor olabilirsin. Daha iyi yaşam koşullarına odaklanarak, elinde olanın kıymetini unutmuş olabilirsin. Bu hafta empati yapmaya odaklanman, duygularının analizinde işine yarayacaktır. Örneğin, sen arabanın ne kadar sorun çıkardığını, değiştirmek gerektiğini, bunun için şartlarının uygun olmadığından yakınıyor olabilirsin. Ama sonra bir anda, otobüste tıklım tıkış işe giden insanlarla göz göze geldiğinde bu düşünme şeklinden vazgeçebilir ve sahip olduklarına şükredebilirsin. Ya da annenizle yaşadığınız sorunları gözünüzde büyütme halinde iken, bir anda annenizin varlığına şükredecek bir gelişme yaşayabilirsiniz. Bu hafta alım- satım işlerinde, ticarette bulunmak için uygun ve verimli bir hafta. Yaşadığın yer ve içinde bulunduğun yaşam şartları ile barışmak için uygun bir hafta. Her ne isen, osun. Her nerede isen, orada varsın. Şartlarının kötülüğüne değil, sahip olduğun ve fark etmediğin güzelliklere odaklanmalısın.  Sağlık konusunda; sağlıklı bir haftadasın. Zihnini susturman yeterli olacak.

İkinci hafta: Aile içi iletişimin yoğun yaşanacağı olaylar ve senin bu olaylardaki tutumun ön planda olacak. Yerinde duramayan bir enerjiye sahip olmuş iken, karşına çıkan bazı sorumluluklar seni yavaşlatabilir. Çalıştığın işten memnun değilsen, yeni iş arayışlarına girebilirsin. Ancak belirtmek isterim; bu dönem yapacağın değişimler senin için olumlu sonuç vermeyebilir. Hem iş hem aşk hayatında radikal olacağını düşündüğün bazı değişimler yapma isteği içindesin. Anne ve baba ile ilişkilerin sağlıksız bir iletişim içinde olabilir. Bu hafta her konuda kafa karışıklığı yaşama halinde olabilirsin. Bu nedenle ani karar alarak değişim yapmamalı, mümkün olduğunca var olan sorumluluklarına odaklanmalı ve sakinliğini korumalısın.

Üçüncü hafta ve son hafta: Ev değişikliği, ev içi dekorasyon değişimi gibi istekler ön planda. İki farklı yerde yaşam sürme durumu ve olasılığı önüne gelebilir. Bu hafta davetler vermek, kimse için olmasa da kendisi için davet sofrası gibi özenli sofra hazırlamak isteyerek, kendisini motive edecek sevgili yengeçler. Aşk ilişkilerinde, evlilik ve birlikteliklerde kıskançlık enerjisi yükseliyor. 


ASLAN:

İlk  iki hafta: Annelik duyguları ile hareket edeceksiniz. Zaten anne olan aslanlar, çocuklarını mutlu etmek için ve biraz da şımartarak olanlar için elinden geleni yapmaya çabalarken, erkek aslanlar ya da çocuk sahibi olmayan aslanlar için de annelik yapma duygusu geçerli olacak. Onlar da, sevdiği insanları mutlu etmek için fedakarlıkta bulunmak, onun istediği gibi davranmak, belki ona değişik yemekler ya da sürprizler yapmak gibi faaliyetler içinde bulunacaklar. Bunu yaparken asıl amacın sevdiğini elde tutma / durumu koruma duygusu olduğunu belirtmek gerekir. Bu hafta ilişkinin seyrini değiştireceğini düşünerek çocuk yapma kararı alabilirsiniz.  Bütün bunları feda ile yapmak yerine gerçekten sevdiğinizi mutlu etmeye çabalamanızı öneririm. Gidecek olan, ne yaparsanız yapın gidecektir; fedakarlık ile ilerleyen ilişki sizin için yorucu olacaktır, bunu da hatırlatmak isterim.  Bu hafta sağlığınız oldukça iyi. Para konularında durum stabil, değişme ya da gelişme yok. Sokak hayvanları için mama dağıtmak, onları sevmek, fırsat varsa deniz kenarında yürüyüş yapmak ruhunuza iyi gelecektir bu dönem.

Üçüncü hafta ve son hafta: Oldukça şanslı bir dönem. Hem aşk, hem para, hem de aile içi tatsız konuların bitmesi konularında kendisini iyi ve mutlu hissedeceksin. Geçmişte üzüldüğün, kafana taktığın ne varsa çözümlenmiş olacağı için rahatlıyorsun. Hayattan daha fazla keyif alman söz konusu. Bekarlar için yeni ilişkiler söz konusu olurken, evli aslanlar eşine göstereceği ilgi ve eşinden göreceği ile evliliğinin tadına varıyor. Bu dönem eğlenceli ve şanslı olacağı için şans oyunları değerlendirilebilir. Piyango bileti alarak şans artırılabilir.



BAŞAK: HUNİLİ

İlk hafta: Sağlık konularına kafa yoracağınız bir hafta olacak. Özellikle sağlık ve hizmet sektörlerinde çalışan başaklar için zorlayıcı bir hafta. Hayati tehlike içermese de; baş, yüz, mide-sindirim sistemi, kadın hastalıkları, göğüs hastalıkları, idrar yolları, dizler ve tüm cilt için alarm halinde olacaksınız. Geçmişte yaşadığınız rahatsızlıklar varsa, bu hafta o rahatsızlıklara yoğunlaşarak kendinizi bolca dinleyerek “acaba ben yine hasta mı oldum, ne yapacağım şimdi?” gibi sorular sormanız ve evham yapmanız olası. Neredeyse tüm vücut için hastalıklarınızı dinlerken psikolojik rahatsızlıklara yatkın olacağınızı, beden ve bağışıklık sisteminiz önemserken akıl sisteminizi hasta edebileceğinizi hatırlatmak isterim. Evli olan başakların, eşlerini zorlayacağı ve yoracağı bir hafta olacak. Hastalık hastası tavırları ile çevresindekilere kök söktürecek diyebiliriz. Çalışan başaklar mümkünse evde çalışmayı ya da evde dinlenmeyi tercih ederken, işsiz başaklar iş bulma konusunda girişimde bile bulunmak istemeyecek. Bu hafta sağlığı düşünmek / konuşmak her şeyden önemli olacak. Tekrar hatırlatmak isterim; hayati tehlike içermeyen bazı durumlar olabilir, abartı içinde olacağınız bir hafta. Ve bu sebeple aşk, evlilik, para ilişkileriniz olumsuz etkilenebilir.

İkinci ve üçüncü hafta: Bu hafta egonun ve özgüvenin tavan yapacağını hemen söylemek isterim. Geçtiğimiz hafta senin nazına ve kaprisine maruz kalmış olan insanlar için uyarıda bulunmak isterim. Bu hafta da başakların “dünyayı ben yarattım” hali ile her konuda fikir beyan etmesi, her şeyi bilen kişi gibi ortalıkta olması can sıkıcı olabilir. Sabredin başak eş ve akrabası olanlar, bu da geçecek J sevgili başaklar, kendinizi önemsemeniz ve sevmeniz çok güzel ancak bu dönem alacağınız etkiler ile hiç olmadığınız kadar risk alabilen biri olacağınız için, kazalara düşmelere, kırık çıkıklara meyillisiniz. Dikkatli olun. İlgi görme isteği ile, küçük sorunları büyütebilirsiniz; ateşinizin yükselmesi ile panik yaşayabilir / yaşatabilirsiniz. Ciddi bir sağlık sorunu görünmüyor.

Son hafta: Nihayet sakinleşmeye başlayacağın, endişelerinin ve gerginliklerinin azalacağı bir hafta. Çevrene olumsuz enerji yaymaktan vazgeçip, kendin için yapabileceklerine odaklanıyorsun. Geleceğine ve hayallerine yöneliyorsun.



TERAZİ:

Teraziler ilk hafta oldukça havalı. Kendinden emin, toplumda fark edilen, parmakla gösterilen bir enerjiye sahip olacaklar. Adeta adım attığı yerlerde kırmızı halı serilmiş gibi tavırlar sergileyebilir. Bu özgüven ve ego yüzünden evli terazilerin sorun yaşaması kaçınılmaz görünüyor. Yuvası, ailesi, çoluk çocuğu yerine eğlenceye yönelmesi, biz demek yerine ben demeye başlaması terazi eşleri için can sıkıcı olacaktır. Bu durumun geçici olacağını bilen olgun kişilikli eşler tarafından idare edilmesi gereken bir hafta. Bekar teraziler bu hafta her dala atlayabilir, her gülümseyenin peşine takılabilir, sonradan pişmanlık duyabileceği aşk ilişkilerine kapılabilir. Özellikle ayın1-2-3-4. Günlerine dikkat etmesi kendisi için faydalı olur. Bu hafta erkekler ile sorun yaşanabilir, erkek arkadaşlar ya da kardeşler ile anlaşmazlık olabilir. Sağlık durumu iyi.

İkinci hafta: Bekar ve ailesiyle yaşayan teraziler, kendisini anne-baba arasında sıkışmış gibi hissedebilir, bir taraf tutma zorunluluğu yaşayabilir. Belli etmek istemese de annenin tarafını tutmak daha ağır basacak gibi görünüyor. Evli teraziler ve ilişki içindeki teraziler bu hafta ilişkilerini canlandırmak, güçlendirmek isteği içinde olacak. Eşini ya da partnerini memnun etme çabası içinde olup fedakarlıktan kaçınmayacaklar. Bununla birlikte, kendi mükemmeliyetçi anlayışlarının da kabul göreceği bir hafta. Yani onlar eşleri için çabalarken, eşleri de “peki hayatım, senin dediğin gibi deneyelim bir kere de” diyebilecek. Bu hafta terazilerin dikkat etmesi gereken konu, imzalar ve sözleşmeler. İyice okumadan hiçbir şeyi imzalamayın. Bilmediğiniz alanlarda girişimlerde bulunmayın. Dolandırılma ve kandırılma riskiniz yüksek.

Üçüncü hafta: Verilen hiçbir sorumluluktan kaçınmayarak sergilediğiniz fedakarca tutumların, sömürüye dönüştüğünü fark edebilir ve bu durumla yüzleşebilirsiniz. En iyi olmak için çabalarken, kullanılmış gibi hissedebilirsiniz bu hafta. Sevgili teraziler bu hafta sağlığınıza ekstra özen göstermelisiniz; sağlık kurallarına uymak, beslenmeye ve hijyene dikkat etmek bu hafta çok önem taşıyor. Sindirim sisteminizde sorun yaşayabilir, çıban gibi küçük sağlık sorunlarına da maruz kalabilirsiniz. Bekar teraziler aniden aşka kucak açabilir, kara sevdaya tutulabilir.

Son hafta: Evli ya da ilişki içinde olanlar için kıskançlık temalı kavgalara açık bir hafta.  Ortaklı işler, miras konuları gündeme gelebilir. Bekar ve aşka tutulmuş teraziler aniden evlilik kararı alabilir, bunun için erken olduğunu ve acele ile verilen karardan pişmanlık duyulacağını belirtmek isterim.


AKREP:

Ayın ilk iki haftasında: Enerjiniz yükseliyor sevgili akrepler. Başkalarının aksine hayattan zevk almak, hayata tutunmak ve neşeli  olmak sadece kendisini değil, çevresindekileri de olumlu etkileyecek bir enerjiye sahip olacaklar. Bu dönem akrep dostu, arkadaşı ya da eşi olanlar için de şanslı bir dönem. Bekar akrepler için aşka kapılma isteği coşabilir, bugüne dek değerlendirmediği kişileri değerlendirmeye alabilir. Yeni aşklara yelken açabilir. Evli ve uzun süreli beraberliği olan akreplerin yükselen enerjisi ile, yuvalarına neşe geliyor. Cinsel çekim gücünün de artacağı bir dönem olacak. Rüyalarınız belirgin ve etkileyici olacağı gibi, haberci rüyalar da görebilirsiniz. Enerjinizin yükselmesi ile sağlığınız gayet iyi. Bu hafta size tek önerim var, güzellik adına ani karar almayın, imaj değişikliğine gitmeyin. Maddi durumunuz stabil, gereksiz alışverişlerden kaçının.

Üçüncü hafta: Evli ve ilişkisi olan akrepler için, kıskançlık enerjisinin yükseleceği bir hafta. Eşinden / partnerinden ilgi görmediğinde, bir başkasının olduğunu düşünebilir, bu yönde asılsız düşüncelere kapılabilir. Ani gelişen tartışmalar sonrası, ani kararlar alınabilir hatta bu öfke ile alınan kararlar sonrası iş boşanmaya kadar varabilir. Sonradan pişmanlık duyulacak sözler söylememeye, kalp kırmamaya dikkat edilmesi gereken bir hafta. Unutmayın ki, bu ruh hali geçici. Şimdi gergin ve yıkıcı olabilirsiniz ancak bir hafta sonra bundan pişman olduğunuzda, size geri dönmeyecek ve hassas bir eşe sahipseniz, ortalığı toplamakta zorlanacaksınız.

Son hafta: Kendi içinize döneceğiniz, ileriye umut dolu bakacağınız bir hafta. Geçmişi kurcalar ve eski sözleri ortaya dökerseniz, aynı girdabın içinde kalmanız söz konusu. 



YAY:

İlk haftasın: Beklenmeyen gelişmeler ve beklenmeyen tepkilere hazır olun. Bu hafta çeneniz biraz düşebilir, “sevdiğimi ve ilişkimi koruyorum” derken maksadını aşan sözler sarf edebilir, düşmanlıklar kazanabilirsiniz. Evli olan ve uzun süreli birlikteliği olan yaylar, eşlerinin telefonlarını kurcalayabilir, dedektiflik yapabilir, eşlerinin ailesinden gelmesi beklenen paralar konusunda fazla sahiplenici tutumlar sergileyebilir. Bekar yaylar için sosyal medya gibi iletişim kanallarında yeni biri ile tanışmak söz konusu. Eğer kalıcı bir ilişkiye adım atmak istiyorsanız, bu hafta sadece birbirinizi tanımaya odaklanmanızı tavsiye ederim; hemen maddi konuları konuşmak, gelir ve iş durumlarını konuşmak ters tepebilir. Sağlık konusunda endişeli tavır içinde olmak dışında bir sıkıntı yok.

İkinci hafta: Kendine ve içine yöneliyorsun sevgili yay. Farklı inanışlar, farklı dinler ve felsefeler ile tanışman ve bu alanlarda bilgi toplama isteği içinde olman olası. Bu hafta okuyacağın bir kitap, izleyeceğin bir film, tartışma programı ya da sıra dışı bir arkadaşla yapacağın sohbet sonrası, dünya görüşünde bir gelişim / değişim ya da genişleme oluyor. Olaylara daha farklı bir pencereden bakmayı öğreniyorsun. “Büyük resmi görüyorum artık” diyorsun. Toprakla, doğayla bütünleşme, doğal yaşama yönelme isteği, içsel huzur bu haftanın gündeminde. Kendini şifalanmış ve şifa dağıtan olarak hissediyorsun, sağlığın yerinde.

Üçüncü hafta: Sosyal medyada, internet ortamında başlayacak heyecan verici ve yeni ilişkiler haftanın gündeminde. Eğer evli iseniz ya da uzun süredir devam eden bir birlikteliğiniz varsa, bu hafta aldatma tehlikesi olan bir hafta. Bekarlar için, yeni bir ilişkiye başlamak adına olumlu bir hafta. Ancak evlilerin, bekledikleri ilgiyi bulamama isteği ile maceraya atılma isteği ön planda olacak. Sonradan pişmanlık duyulacak durumlara düşmemek için, bu konulara dikkat etmekte fayda var. 

Son hafta: Uzun zamandır anne sorunları olan yaylar için, affedici bir etki söz konusu. Barışmalar gündeme gelebilir. Evli olan ve ilişkisi olan yaylar, eşiyle geçireceği zamanın kıymetini anlayıp evliliğine daha sıkı sarılabilir. Doğa yürüyüşleri, doğada zaman geçirmek, güzel sofralar hazırlamak bu hafta olumlu etkiye sahip olacak. Ani gelişen seyahat planları da öyle. Kısa ama keyif veren anlar haftaya damgasını vuruyor.



OĞLAK :

İlk iki hafta: Enerjiniz oldukça yüksek ve verimli. Sizin enerjinizin yükseleceği alan para ve iş konuları. Kendinizi güvende hissediyor ve çevrenize mutluluk dağıtıyorsunuz. Zirve için çabaladınız ve şimdi bunun meyvelerini toplama zamanı geldi. Bu dönem içinde, bu durumun ilk sinyallerini almaya başlıyorsunuz. Evli ve birlikteliği olan oğlaklar için, yükselen pozitif enerjisi ve para konusunda kendisine sınırlandırma koymayarak eli açık olması nedeniyle yuvaları da şenleniyor. Bekar oğlaklar, kalıcı ve sağlam bir ilişkiye adım atmak isteyerek söz, nişan, isteme, evlilik teklifi gibi durumlar yaşayabilir. Babasını kaybetmiş oğlaklar için özlem dolu ve eksikliğini yoğun olarak hissedeceği bir dönem olurken, babası sağ olan oğlaklar bu dönem yaşayacağı gelişmelerde babası ile gurur duyacak. Babası ile anlaşmazlık yaşamış oğlaklar ise, ilişkilerini düzeltiyor. Maddi anlamda, aşk ilişkilerinde ve sağlık konularında oldukça şanslı bir 15 gün.

Üçüncü hafta: Taptaze ve yepyeni bakış açıları kazanacağınız bir hafta. Kendinizi hiç olmadığı kadar iyi ve güçlü hissediyorsunuz. Her zaman olduğundan daha fazla çalışıp, çalışmaktan keyif alacağınız bir hafta. Bu dönem dikkat edilmesi gereken konu, anne ve anne ilişkileri.  Annenin beklenmedik ziyareti, beklenmedik tutum ve tavsiyeleri ile ilişkiler gerilebilir. Annesi hayatta olmayanlar için bu durum teyze, abla, kızkardeş gibi diğer kadın figürler için söz konusu olacaktır. Dişil enerjiye dikkat.

Son hafta: Çevrende gelişen olumsuz iletişimde sakinliğini koruyan, barışçıl dil kullanan ve orta yolu bulan olacaksın. İş ve para hayatında kendini en iyi ifade ettiğin dönemdesin. İş yerinde enteresan bir gizli bilgiye sahip olacaksın ancak bunu şimdi, hemen değil vakti geldiğinde paylaşacak ve kullanacaksın.



KOVA:

İlk hafta: Herkesten ve her şeyden uzak kalmak isteyeceğiniz bir hafta. Kimseyle konuşmak istemiyor, içinizi dökmekten kaçınıyor, mümkün olduğunca olaylara dışarıdan bakarak izlemeyi tercih ediyor olacaksınız. Bu tutumunuz sayesinde, çevrenizden, arkadaşlarınızdan eksiltmeniz gerekenleri fark edebilecek, bir nevi eleme yapacaksınız. Evli olan kovalar, hem kendi ailesi hem de eşin ailesi ile arasına mesafe koyması nedeniyle sorunlar yaşayabilir. Bekar kovalar, yeni tanıştığı ve tanışacağı kişilere karşı ön yargılı ya da gereğinden fazla temkinli davranabilir. Sağlık konusunda evhamlı bir tutum içinde olacağı için, kendisini korumaya alarak izole olabilir. Bu haftanın ana kelimesi, izole. Bu durumun ve tutumun yansımaları olumsuz olmayacak. Yani bu nadas hali, uzun vadede olumlu sonuçları yaşamanıza neden olacak. Para konusunda fazla tutumlu davranabilir, iş ve çalışma hayatında etkin olmak istemeyebilirsiniz. Bu durumun geçici olacağını hatırlatmak isterim.

İkinci hafta: İzleyici olduğunuz ilk haftayı tamamladıktan ve elenmesi gerekenleri eledikten sonra hayata yeniden katılmaya başlıyorsunuz. Ekonomik anlamda zorluk yaşama endişesi gündemde. Üstlendiğiniz maddi sorumlulukları, (kardeş, eş, eski eş gibi) birileriyle paylaşma isteği duyabilirsiniz. “Tek başımayım ve her şeye yetişemiyorum” diyeceğiniz  ve öyle hissedeceğiniz bir hafta. Özellikle erkek kovaların bu hafta kadınlarla iletişimine dikkat etmesi gerekir; yanlış anlaşılma, yanlış ifade etme, olayların ve sözlerin büyümesi gibi bir etki söz konusu.

Üçüncü hafta ve son hafta: Olayları olduğu hali ile kabullenerek, anın ve günün tadını çıkarma isteği ön planda. “Artık ne olduysa oldu, şimdi önümüze bakalım” diyorsunuz. Eril figürler ile restleşmeye, küçük çaplı çekişmelere açık bir dönemdesin.


BALIK:

Balıklar için zorlayıcı bir hafta. Nedenini bilemediğiniz, anlayamadığınız ve tekrarlanan tartışmalar bu haftanın gündeminde. Normalde belki de gülüp geçilebilecek kadar basit konular, büyüdükçe büyüyor. Telafisi ve düzelmesi zor bir hale bürünüyor. Hayatın size öğretmek istediği bir şeyler olabilir.  Gizlenen veya gizledikleriniz açığa çıkma enerjisine sahip bu hafta. Kendinizi yalnız hissedeceğiniz veya yalnız kalmak isteyeceğiniz hafta, sizden yaşça büyük olanlar ya da tecrübeli kişiler ile iletişimde kalmanız belki de onlara akıl danışmanız yerinde olacaktır. Aile büyükleri ile sorun yaşayan balıklar için, bu hafta sağlıklı iletişim kanalları açılıyor, ilişkiler düzelebilir. İçe atılıp, söylenmeyen sözler ortaya dökülebilir. Geleneksellik bu haftanın vurgusu olacak adeta. Evlilik konuları konuşulurken, işler sarpa sarabilir. Evlilik fikrinden uzaklaşabilirsiniz. Her şeyin olması gerektiği gibi ilerlemesi için, tecrübeli kişilerden yardım alınabilir. Para ve iş konularında tıkanıklık yaşayacağınız bir hafta. Sağlık konusunda psikolojiyi güçlü tutmaya dikkat.

İkinci hafta: Gizli saklı olan ne varsa ortaya döküldü, belgeler ortaya kondu, yazışmalar açığa çıktı. Artık saklanacak bir şey kalmadı. Bu durumun yarattığı etki ile, sağlık olumsuz etkilenmiş olabilir. Hem fiziksel hem psikolojik anlamda yorgunluk hissedilebilir.  Balıkların bu hafta karar vermesi büyük önem taşıyor, gidecek miyim, kalacak mıyım? Sorusunu kendisine sormalı. Öz eleştiri yapabilmek, oluşan sonuçlardan memnun olup olmadığına karar vermek bu haftanın gündeminde. Gizli düşmanlıklar kazanmış olabilir. Ortalığı toplamak istiyorsa, acele etmeli.

Üçüncü hafta: Bu hafta kendinizi en iyi ifade ediş şekliniz yazmak olacak. Öfkenizi, hayallerinizi, gizli duygularınızı yazarak şifalanacaksınız. Bu barışmak için mesaj yazmak da olabilir, web sayfası / blog yazmak da olabilir, günlük tutmak da.. yazarak işleri yoluna koyuyorsunuz.

Son hafta: Bu dönem kendini oldukça zorlanmış, yüklenebileceğinden fazla yüklenmiş ve bu nedenle de mutsuz hissediyor olabilirsin. Bu durumun geçici olacağını hatırlatmak isterim. Gün doğmadan neler doğar sevgili balık!



2021’in umut dolu ve hayal ettiğiniz gibi geçmesini dilerim.

 

 

 IŞILTINIZA VE HUNİLERİNİZE SAHİP ÇIKIN!



CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR