Bu Blogda Ara

24 Mayıs 2021 Pazartesi

10 Haziran 2021 - GÜNEŞ TUTULMASI

 


10 Haziran 2021'de İkizler Burcu'nun 19 derecesinde bir Güneş tutulması meydana gelecek.

26 Mayıs 2021'de Yay Burcu'nun 05 derecesinde gerçekleşecek olan yılın ilk tutulması  (Ay) ile, tutulmalar mevsimi de başlamış oluyor. 

Ay Tutulmasının doğum haritalarına etkisi; Haritanızda Yay Burcu'nun bulunduğu ev konularında netlik sağlanması iken,

Güneş Tutulmasının doğum haritalarına etkisi; Haritanızda İkizler Burcu'nun bulunduğu ev konularında yeniden düzenlemeye gidileceğini gösteriyor olacaktır.


Örneğin Güneş Tutulması 5.evinizde gerçekleşiyorsa; çocuk yapma kararı alabilir, uzun süredir yol almadığınızı fark ettiğinizi gönül ilişkinizle bağları kopartma karar alabilir ya da evlilik kararı ile yolunuza devam etmek istediğinizi söyleyecek güce kavuşursunuz.

İkizler Burcu temelde kararsızlığı ve birden fazla olanı işaret eder. Hem Güneş hem de Ay tutulmasının "Değişken burçlar"da gerçekleşiyor olması, elbette en çok değişken burçları etkiliyor olacaktır. Yani İkizler Burcu, Başak Burcu ve Yay Burcu... Bu burçlarda (doğum haritanızda) gezegen yoğunluğu olanlar, Yükselen, Güneş ya da Ay Burcu değişken nitelikte olanlar etkiyi yoğun hisseder.

Kararsızlık yaşanmış olan, yön çizmekte zorlanılan alanlarda netlik kazanma gibi olumlu bir etkiye sahip olan bu tutulmalar; en fazla iletişim, gündemdeki konular, trafik, sosyal medya, medya, yakın ilişkiler, bilgi, bilgi kirliliği, din ve felsefe konularında etkisini gösteriyor olacaktır. 

Merkür Retrosunun da 29 Mayıs'ta (24 Haziran'a kadar) başlamış olmasıyla, Retro konumun yüceldiği bir gökyüzüne işaret ediyor. 

Eskiye ait pek çok konu gün yüzüne çıkabilir, eski defterler açılabilir, etekteki taşlar dökülebilir. Daha önce "ifşa hareketi"nin başlayacağını duyurmuştum, öyle de oldu. Bu ifşa hareketinin katlanarak devam etmesi,  taşların yerinden oynaması, görevden almalar, gidenin giderken çok konuşulacak sözlerle gitmesi gibi etkilere neden olması gibi etkilere şahit olabiliriz. Daha önce "kardeşim" denilen kişilerin arasında kardeşliğe uygun düşmeyecek tavır ve konuşmalara şahit olabiliriz. 

İkizler ve Yay aksında yaşanan bu gelişmelerin ana konusu; belirsizlik ve kararsızlık.

Kimsenin ne yapması gerektiğiyle ilgili bir fikrinin olmaması ile hareketsiz kalmak, kararsızlığa vurgu yapıyor. Genel anlamda huzursuzluk, uykusuzluk, kararsızlık, yorgunluk gibi etkiler artar. Düşünce yapısının kolayca değişmesi, kimin gerçekte ne kadar doğru söylediğinin peşine düşme gibi etkilere neden olur. Çabuk karar değiştirebilir, söylenen sözlere göre şekil alabiliriz. Ama her koşulda, bilginin (hem gerçek bilgi, hem yüzeysel bilgi) peşine düşer ve olayların netlik kazanmasına şahit oluruz.

Eskiye ait fotoğraflar, yazışmalar, dokümanların ortaya çıkması; gerçekliğe ulaşma konusunda çarpıcı etkiye neden olacaktır.

Bu dönemde; daha önce vazgeçilmiş olan ya da görevden affını istemiş olan kişilerin ismi yeniden gündeme gelebilir hatta yeniden görevlerine iade edilebilirler.

İkizler ve Yay Burçlarında değişim hızlı olur. Gündem hızlı değişir. Gelen hızlı gelir, giden hızlıca gider. Aceleyle alınan kararlar, kararnameler tutulma sürecinde sıklıkla şahit olacağımız etkiler arasında...

Gündem kalabalık, değişimi izlemek ise tenis maçı izlemek gibi...

Üzerinde çalıştığım Türkiye Haritasına göre tutulma 7.evde gerçekleşeceği için; 

Müttefik ilişkiler, suçlu ve kaçak konumda olan kişileri, itham altında kalan kişileri, daha önceden imzası atılmış olan anlaşmaları, hukuki dava süreçlerini, genel anlamda Batı yönündeki illeri etkiler konumda olarak görünüyor.

İlk neşterin vurulmasıyla başlayan sürecin, sonunda teşhis ve tedavi sürecine hizmet ediyor olacağını unutmayınız!

Bu karmaşa döneminin en olumlu tarafının ise, hayvan haklarına yönelik bir çalışmaya neden olacak olması... Jüpiter Balık döneminde; Hayvan Hakları Yasası ve Kadın Koruma Yasası gibi, mağdurlara yönelik gelişmeler yaşanması kaçınılmaz olarak görünüyor.

Umut! En sevdiğim kelime...


Hunilerinize ve ışıltınıza sahip çıkın!



6 Mayıs 2021 Perşembe

SOL BEYİN / SAĞ BEYİN

Astrolojide zihni, düşünme yeteneğini, algının nasıl çalıştığını, bilginin nasıl işlendiğini;

Merkür gezegeni belirler.

Merkür; Doğum haritalarında "Nasıl düşünür?" sorusunun cevabıdır.

Hava elementi ve toprak elementindeki Merkür; sayısal ve analitik düşünce biçimini gösterir. (sol beyin)

Su elementi ve ateş elementindeki Merkür; sözel ve hızlı düşünce biçimini gösterir. (sağ beyin)




Sağ beyin: matematik, analitik hesaplama, mantık, objektif, doğrusal düşünme, farklılık arayışı

Sol beyin: bütüncül düşünme, hayal gücü, sezgi, sözel beceri, görsel hafıza, yaratıcı düşünme


Beyninizin hangi tarafı daha iyi çalışıyor? Merkür'ünüzü doğru kullanıp kullanmadığınızı

öğrenmeye var mısınız?


Yeni bir kursa başlamak isteseniz bu hangisi olurdu?

a) Dil

b) Dans


Yaşadığınız yer nasıl olmalı?

a) Derli toplu, temiz

b) Kendi düzeninde, rahat


İnsanların önce ismini mi, yüzünü mü hatırlarsınız?

a) İsmini

b) Yüzünü


Jest ve mimik kullanımınız...

a) Beden dilinden çok, sözlerime dikkat ederim.

b) Beden dilim aktiftir, hareketliyim.


İlk kez dinlediğiniz şarkıda...

a) Sözlere dikkat ederim.

b) Müziğe odaklanırım.


Zaman kullanımınız...

a) Dakik, verdiği sözü tutan, bekletilmeyi sevmeyen.

b) Beklemeyi, bekletmeyi sorun etmem.


Kıyafet dolabınız...

a) Sade, kombine olmaya uygun giysiler

b) Dikkat çeken, zor kombine olan giysiler


Ayrıntı mı, sonuç mu?

a) Sonuç

b) Ayrıntı


Türbülans yaşarken;

a) Sakinliğimi korurum.

b) Panik yaparım, hostesten bilgi almak isterim.


İlişkinin olmazsa olmazı...

a) Güven

b) Tutku


(A) şıkkı 5'ten fazla ise, sol beyin daha baskın:

Sebep-sonuç ilişkisini kurabilen, dil öğrenme yatkınlığı, mantıksal düşünce biçimi, bilimi önemseyen, garantici, matematiksel zeka, dakik, net, tutarlı, serinkanlı, tutumlu olduğunuzu gösterir.


(B) şıkkı 5'ten fazla ise, sağ beyin daha baskın:

Duygu ve sezgileriyle hareket eden, detayları önemseyen, keşfetme isteği duyan, macera tutkunu, sanata ve yaratıcı işlere ilgili, duygusal zekası gelişmiş, deneyerek öğrenme yolunu seçen olduğunuzu gösterir.


(A) ve (B) şıkları eşitse, sağ beyin ve sol beyin dengeli, eşit;

Hem IQ hem de EQ'nuz çalışıyor demektir. İçgüdü ve analitik düşünce birlikte hareket eder. Hata yapma, yanılma olasılığı düşüktür. Doğru durum değerlendirmesini, başarıyla yapan kişi olduğunuzu gösterir.


HUNİLERİNİZE VE IŞILTINIZA SAHİP ÇIKIN!


1 Mayıs 2021 Cumartesi

MAYIS 2021 BURÇ YORUMLARI

 

4 Mayıs Merkür İkizler: Para evinizde hareketlenme, yeni iş fırsatları olabilir. Bugüne dek keşfetmediğiniz yeteneklerinizi fark edebilirsiniz. Ellerinizle harika işler yapabilirsiniz. 

9 Mayıs Venüs İkizler: Baba (ya da ailenizde etkin olan erkek figürler) ile aranızda para harcama şeklinize yönelik tartışmalar, eleştiriler olabilir.

11 Mayıs Boğa Yeni Ay'ı: Hayatta yeni amaçlarınız, yeni hedefleriniz oluşuyor. İmajınızı değiştirebilir, insan ilişkilerinizi düzene sokabilirsiniz. 

14 Mayıs Jüpiter Balık: Sosyal çevrenizden destek almak, gruplar içinde hayırlı işlerde yer almak, birlik olma hissini sonuna kadar hissetmek gibi durumlar söz konusu...

26 Mayıs Dolunay ve Ay tutulması (Yay):  Sonuçlanmasını beklediğiniz davalarla ilgili olumlu gelişmeler, ertelenen seyahatler, uzak akrabalarla ilgili haberler gündeminizde olacak.





4 Mayıs Merkür İkizler: Kendinizi ifade etme konusunda şanslısınız. Yazışmaya dayalı işler yapabilir, iş başvuru ve mülakatlarda olumlu sonuçlar alabilirsiniz.

9 Mayıs Venüs İkizler:Kendinizi, görünümünüzü yenileme ya da kişisel gelişiminiz adına harcamalar yapabilirsiniz.

11 Mayıs Boğa Yeni Ay'ı: Hayat standartlarınızı yeniden belirlemek üzere, yeni planlar yapıyor haldesiniz.

14 Mayıs Jüpiter Balık: İş hayatı, kariyer alanında oldukça şanslı bir dönemdesiniz. Size saçma gibi görünse de, teklifleri reddetmeden önce bir kez daha düşünün.

26 Mayıs Dolunay ve Ay tutulması (Yay): Sigorta, miras, vergi, eşin parası gibi alanlarda tamamlanma enerjisi var. Yatırım planlarınız netlik kazanıyor. Borçları planlamak, alacakları tahsil edebilmek gibi güzel etkiler...




4 Mayıs Merkür İkizler: Bugüne dek içinize attıklarınızı dillendirebilir, kalıcı çözümler isteyebilirsiniz. Şiir yazmak, günlük tutmak gibi yeni uğraşlar edinebilirsiniz.

9 Mayıs Venüs İkizler: Bu dönem medeni durumu / kültürel durumu sizden farklı olan biri ile ilişki yaşama olasılığınız yüksek. Dikkatli olmakta fayda var.

11 Mayıs Boğa Yeni Ay'ı: Arkadaş çevrenizin onayına ihtiyaç duyuyorsunuz. Yeni başlangıçlarınızdan biraz şüphe duyduğunuz bir dönem...

14 Mayıs Jüpiter Balık: Eğitim hayatına geri dönmek, bir ilimle uğraşmak ve kendinizi ruhen büyütmek adına şanslı bir dönemdesiniz. 

26 Mayıs Dolunay ve Ay tutulması (Yay): Bekarlar için ilişki şansı, evliler için evliliği toparlama şansı doğuyor. Evlilik ya da ilişki yolunda gitmiyorsa; ipleri kopartma isteği doğabilir. 




4 Mayıs Merkür İkizler: Sosyal hayat ve arkadaş çevreniz ile ilişkinizi güçlendirebilir, arkadaş çevresi aracılığıyla yeni gelir kapıları açabilirsiniz. 

9 Mayıs Venüs İkizler: Arkadaşlarınız aracılığıyla size açılan harika bir kapı var. Sohbet halinde iken, aklınıza çılgınca bir fikir gelebilir. O çılgınca fikrin peşinden gitmeniz halinde; geleceğinizi şekillendirmiş olacaksınız. 

11 Mayıs Boğa Yeni Ay'ı: İş hayatınızda kalıcılık sağlamak adına, yeni kararlar almanız söz konusu...

14 Mayıs Jüpiter Balık: Dış kaynaklardan para akışı hızlanıyor. Miras ya da tazminat gibi alanlardan beklenmedik paralar elde edebilirsiniz. 

26 Mayıs Dolunay ve Ay tutulması (Yay): Yeni iş ortamı, yeni ekip arkadaşlıkları, yeni bir rutininiz oluşuyor. Çalışmayan Yengeçler için; günlük sorumluluklarında artışlar söz konusu...




4 Mayıs Merkür İkizler: İş hayatınızda terfi almak, bölüm değişikliği, işin yapılış şekli ile ilgili değişimler söz konusu olabilir. Kısmetlerinizin çifter çifter geldiğini görebilirsiniz. 

9 Mayıs Venüs İkizler:Hobileriniz, iş gözüyle bakmadığınız yetenekleriniz; sizin için kazanç kapısına dönüşüyor. Ufkunuzu genişletin, büyük düşünün...

11 Mayıs Boğa Yeni Ay'ı: Eş ya da partnerin akrabaları ile ilgili ani gelişmeler, düzeninizi etkileyebilir. 

14 Mayıs Jüpiter Balık: Bağımlılıklarınız nedeniyle eleştiri aldıysanız, şimdi o bağımlılıklarla vedalaşma zamanı. Eş ya da partnerle uzlaşma, kalıcı çözümler bularak, güvenli ilerlemeler söz konusu...

26 Mayıs Dolunay ve Ay tutulması (Yay): Eğlenceli, hareketli, keyifli koşturmacalı bir döneme giriyorsunuz. İhmal ettiğiniz her ne varsa, şimdi uzlaşma ve barış içinde bir arada olacaksınız.




4 Mayıs Merkür İkizler: Yeni bir alanda eğitim alma isteği duyabilirsiniz. Eksik bıraktığınız eğitim ile ilgili kararlar alabilirsiniz. Yurt dışı ve uzaklara seyahat ile ilişkili gündem oluşturabilirsiniz.

9 Mayıs Venüs İkizler: Ani tekliflere açık olun. Aşk ilişkileri, iş teklifleri ya da ani gelişen seyahat planları...

11 Mayıs Boğa Yeni Ay'ı: Evinizin güvenliği konusunda bir şeyler yapma, alarm taktırma gibi konularınız olabilir. 

14 Mayıs Jüpiter Balık: İş yükü ve sorumluluklarınızdaki artış, sizi rahatsız etmek yerine keyiflendirebilir. Uzun süredir hareketsiz kalmış olmanız, kendinizi atıl hissetmenize neden olmuş olabilir. Şimdi hayat "Koş!" diyor.

26 Mayıs Dolunay ve Ay tutulması (Yay): Tadilat, yenileme, yenilenme gibi konular gündemde yer tutarken, aile bireyleri ile ufak tefek tartışmalar yaşanabilir. 





4 Mayıs Merkür İkizler: Bu etki ile hayatın gizemlerine daha fazla ilgi duyabilirsiniz. Yeni kaybettiğiniz bir yakınınızın miras işleri ile ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. 

9 Mayıs Venüs İkizler: Beklenmedik para gelişi, elinizi rahatlatıyor. Unuttuğunuz bir alacak, çekiliş gibi peşinden koşmadan elde edeceğiniz bir para girişi söz konusu...

11 Mayıs Boğa Yeni Ay'ı: Eşinizin ya da ortağınızın ağzından dökülüveren ani sözler karşısında, ne yapacağınızı bilemeyebilirsiniz. Şaşıp kalma, donup kalma durumları yaşanabilir. 

14 Mayıs Jüpiter Balık: Hayatınıza yeni giren kişilerle ilgili yargıya varmadan, kapılmadan önce bir kere daha düşünmenizde fayda var. Yeni başladığınız konularda fazla cesur ve gözü kara olabilirsiniz. 

26 Mayıs Dolunay ve Ay tutulması (Yay): Kardeş, yakın çevre ilişkilerinizde eksik kaldığını düşündüğünüz durumların, tamamlanması söz konusu. Sosyal medya kullanımı, internet alışverişlerinde kandırılma olasılığınız var.





4 Mayıs Merkür İkizler: Evlilik ve ortaklıklarınızda iletişiminiz güçleniyor. Alt metin okumayı bırakıp, her şeyi net ve olduğu gibi konuşmanız sayesinde, evliliğiniz güçleniyor.

9 Mayıs Venüs İkizler: Bekarlar için ani evlilik kararı, evliler için ani mekan değişimi kararı söz konusu olabilir. Yatırım amaçlı ev alma / satma konusu gündeme gelebilir.

11 Mayıs Boğa Yeni Ay'ı: Boyun tutulması, ses kısıklığı, baş ağrısı gibi kısa süreli sağlık sorunları oluşabilir.

14 Mayıs Jüpiter Balık: Aile ile iletişiminiz artıyor. Anne-baba ilişkileri gündeminizde yer tutacak.

26 Mayıs Dolunay ve Ay tutulması (Yay): Para ve güvenceye bağlı öz güven artışı söz konusu. Konfor düşkünlüğü ile, ihtiyaç dışı alışverişler yapabilirsiniz. 




4 Mayıs Merkür İkizler: Sağlığınız özellikle de ikiz organlarınız (göz, böbrek, yumurtalık gibi) ile ilgili sorunlar oluşabilir. İhmalkar olmayın...

9 Mayıs Venüs İkizler: Sağlık konusunda alacağınız bir haber, sizi şaşırtabilir. Babanızın sağlığı gündeminize oturabilir. 

11 Mayıs Boğa Yeni Ay'ı: Şans oyunlarından gelir elde etme, aniden aşka kapılma, çocuklarınız ile ilgili güzel ve kalıcı gelişmeler söz konusu...

14 Mayıs Jüpiter Balık: Kardeş ilişkilerinde hassasiyetler, geride bırakılan konuların yüzeye çıkması, anıların canlanması söz konusu...

26 Mayıs Dolunay ve Ay tutulması (Yay): Bu hayata neden gelmiş olduğunuza kafa yoruyor ve hayat amacınızı buluyorsunuz. Geçmişi gözden geçirmek, kararlı duruş sergilemek ve sizi üzen kişilerle vedalaşma kararı alabilirsiniz. 




4 Mayıs Merkür İkizler: Çocuklarınızla iletişim probleminiz varsa, bu dönem arayı düzeltme fırsatı buluyorsunuz. Şans oyunları, çekilişler konusunda da şanslısınız.

9 Mayıs Venüs İkizler:Alışveriş merkezi, eğlence mekanı, pazar yeri gibi kalabalık ortamlarda ani gelişen tanışmalar, aşk ilişkilerine ve kalıcı beraberliklere dönebilir. 

11 Mayıs Boğa Yeni Ay'ı: Aile içi iletişimde yeni gündem ve yeni kararlar alınabilir. Ev alma-satma fikri doğabilir. 

14 Mayıs Jüpiter Balık: Hayata bakışınız değişebilir. Daha duygusal hissedebilirsiniz. Manevi duygularınızdaki artış, içsel huzurunuzun artışına neden olacaktır. 

26 Mayıs Dolunay ve Ay tutulması (Yay): Sezgileriniz artıyor, rüyalarınız hareketleniyor. Bu durumu biraz korkutucu bulabilirsiniz. Fiziksel ve ruhsal dinginlik size iyi gelecek.




4 Mayıs Merkür İkizler: Aile içi iletişimde, özellikle kadın figürler (kız kardeş, anne, teyze) ile iletişimde sağlıklı ifadeler, akıcı iletişim söz konusu oluyor. Telefonunuz susmayabilir. 

9 Mayıs Venüs İkizler: Aile içinde el birliği içinde çalışmak, evde iş yapmak, elleri kullanarak hep beraber ortak amaçla çalışmak gibi konularınız olabilir. 

11 Mayıs Boğa Yeni Ay'ı: Kardeş ilişkilerinde, gündeme bomba gibi düşecek haberler (evlilik, boşanma, gebelik gibi) söz konusu...

14 Mayıs Jüpiter Balık: Kilo almamaya dikkat edin. Bu dönem abartılı söz ve tavırlarınız olabilir. Egodan uzak kalmanız yerinde olur. 

26 Mayıs Dolunay ve Ay tutulması (Yay): Hayatınızın geri kalanını nasıl yaşamak istediğinizle ilgili net kararlar almanız söz konusu... Arkadaş ve dost çevrenizin size kolaylık sağlaması, yol göstermesi gibi durumlar oluşabilir. 




4 Mayıs Merkür İkizler: Sosyal medya, iletişim odaklı işler yapıyorsanız; bu dönem takipçi ve izlenme sayınız artabilir.Paylaşımlarınız ile dikkatleri üzerinizde toplayabilirsiniz. 

9 Mayıs Venüs İkizler:Parlıyorsunuz. Özellikle sosyal mecralarda fark edilir ve gelir elde eder halde olmanın tadını çıkartıyorsunuz. İletişime dayalı her iş dalında, başarı ve para sizinle...

11 Mayıs Boğa Yeni Ay'ı: Gelir artışı, yeni gelir kapıları, ani iş teklifleri söz konusu...

14 Mayıs Jüpiter Balık: Hayal dünyanız hiç bu kadar gerçekçi olmamıştı. Şimdi o hayaller, gerçeğe dönüşüyor. 

26 Mayıs Dolunay ve Ay tutulması (Yay): Kariyer hayatınızla ilgili yeni ve parlak bir döneme giriyorsunuz. Çok yoruldunuz, çabaladınız ve sonuç alamadığınızı gördükçe; içinize kapandınız. Şimdi koşma vakti... Şimdi meyve toplama vakti... Evlilik ya da çocuk sahibi olma gibi radikal kararları cesaretle alabilirsiniz. 


HUNİLERİNİZE VE IŞILTINIZA SAHİP ÇIKIN!


CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR