Bu Blogda Ara

13 Kasım 2021 Cumartesi

19 KASIM AY TUTULMASI ETKİLERİ

 

19 KASIM 27 derece BOĞA AY TUTULMASI

 Ay tutulması saat 11:57’de parçalı olarak gerçekleşecek. Parçalı tutulma, etkisinin parça parça yani uzun zamana yayılmış olarak görüleceğini gösterir.

 

Ay Tutulması etkileri, tutulmadan 15 gün öncesinde başlar, 6 ay içinde sonuçlanır.

3 saat 28 dakika süreceği açıklanan (Kandilli ve NASA) bu tutulmanın da etkisi, üzerine eklenecek yeni tutulma etkileriyle birlikte 3-5 yıl kadar sürmeye devam ediyor olacaktır. 1440’dan bu yana en uzun süren ve 2669’a kadar en uzun “parçalı ay tutulması” olacak.

 

Ay tutulması dişil enerji taşıdığı için “duygular ve duygusal kararlar” üzerinde etkili olur.  Geçmişten taşınan belirsizliklerin, geleceğe taşınmasını engelleyen “karar vermeye zorlayan” bir etkidedir. Ay Tutulması aynı zamanda bir dolunay hali olduğu için, “tamamlanma ve bitirme enerjisi” taşır. Tüm tutulmalarda bir şeyler biter, yenileri başlar. Statik elektriğin oldukça güçlendiği bu süreçte, önemli ve büyük kararlar almamak en doğrusu olur. Aldığınız kararlara start vermek için, tutulma sonrasını (hatta 1 hafta sonrasını) beklerseniz daha sağlıklı sonuçlar elde edersiniz. Böylece sadece duygusal bir karar olmadığını, kendinize de ispatlamış olursunuz. Ay tutulmalarının, bilinçaltınızı dürteceğini unutmayın...

 

Tutulmalar, tutulmanın izlenebildiği ülkeler üzerinde daha etkili hissedilir.

Bu tutulma, ülkemizden izlenemiyor olacak.

Kısmi olarak Avrupa, kısmi olarak Asya, kısmi olarak Afrika, Avustralya, Güney & Orta Amerika'da izlenebiliyor olacağı için, bu kıtalardaki ülkeler etkiyi yoğun hissederler. Kuzey Amerika ve Büyük Okyanusun neredeyse tamamında tutulma izlenebiliyor olacak. Bu bize nasıl etki eder? derseniz... Örneğin; Finansal gelişmeler bu kıta ve ülkelerde başladıktan sonra, ülkemiz için de kaçınılmaz hale gelebilir.

 

Her tutulma, bir Saros serisine aittir. 126 no.lu bu tutulmanın yakın geçmişte gerçekleştiği tarihler;

18 Ekim 1967, 28 Ekim 1985 ve 9  Kasım 2003 yıllarıdır.

(Bu seri, 24 Nisan 1967 ile 11 Ağustos 2185 arasında, yalnızca 19 Kasım 2021'de kısmi olmak üzere toplam 20 tutulma üretir.) 

 

 

1967 önemli olayları:

28 Şubat - Anadol marka ilk Türk otomobili piyasaya çıktı.

 

30 Mayıs - FransaKıbrıs'ta iki topluluğun varlığını kabul etti.

 

17 Eylül - Kayseri'de oynanan Kayserispor - Sivasspor maçında çıkan kavgada 40 kişi öldü, 300 kişi yaralandı.

 

7 Ekim - Altıncı Filo'yu Protesto Olayları: İstanbul limanında demirleyen 6. Filo'ya ait denizciler, miting yüzünden Dolmabahçe rıhtımına çıkamadılar.

 

3 Aralık - Christiaan BarnardCape Town'da ilk insan kalbi naklini başarıyla gerçekleştirdi.

 

14 Aralık - Yunan Kralı Konstantin başarısız bir karşı darbe girişiminden sonra ülkesinden ayrıldı.

 

 

1985 önemli olayları:

 

1 Ocak - Katma Değer Vergisi (KDV) yürürlüğe girdi. Alan Adı Sistemi (DNS) oluşturuldu.

 

29 Mayıs - Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün inşaatı başladı.

 

29 Temmuz - Yeşilköy Havaalanı'nın adı Atatürk Havalimanı olarak değiştirildi.

 

19 Kasım - İstanbul ve 7 ilde sıkıyönetim kaldırılarak, olağanüstü hâl uygulanmasına geçildi.

 

2003 önemli olayları:

 

1 Mart - 1 Mart tezkeresiTSK'nın yabancı ülkelere gönderilmesine, yabancı silahlı kuvvetler unsurlarının 6 ay süreyle Türkiye'de bulunmasına izin verilmesine ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda yapılan kapalı oturumda kabul edilmedi.

 

20 Mart - Irak SavaşıIrak'ın ABD ve müttefik güçler tarafından Irak askerî müdahalesi ile başladı.

 

15 Kasım - 2003 İstanbul saldırılarıİstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki Neve Şalom ile Şişli'deki Bet İsrael sinagoglarındaki ayin sırasında bomba yüklü iki ayrı kamyonetin intihar eylemcilerince havaya uçurulmasıyla gerçekleştirilen saldırılarda 28 kişi öldü, 300'ün üzerinde kişi yaralandı.

 

20 Kasım - 2003 İstanbul saldırıları: İstanbul Levent'teki HSBC Genel Müdürlüğü ve Beyoğlu'ndaki Birleşik Krallık Başkonsolosluğu'na yapılan saldırılarda 31 kişi öldü, 450'nin üzerinde kişi yaralandı.

 

 

 

O yıllarda yaşanan olaylar, bu tutulma ile benzer ya da aynen gerçekleşebilir.

Sizler de bu yıllarda hangi konularla meşgul olduğunuzu hatırlamaya çalışın...

 



Tutulmaya eşlik eden Algol sabit yıldızı, tutulmaya ekstra bir önem kazandırıyor. Medusa’nın kesik başını simgeleyen bu yıldız, kafa ve baş bölgesini, üst düzey kişileri, dünya liderlerini, boğulma yoluyla ölümleri, genel anlamda boyun, boğaz ve baş bölgesini anlatır. Dünya üzerinde etkisi büyük olan br liderin, siyasetçinin ölüm / suikast haberini duyabiliriz.

 

Elbette yöneticisinin Venüs olduğunu unutmamak lazım. Yani, sadece kötücül konularla sınırlı değil Algol, yaratıcı yetenekleri de gösteren (çift yüzlü) bir sabit yıldız.. Bu tutulma etkisi ile pek çok yeni albüm, kitap, sergi ve sanatsal performans açığa çıkacaktır. Kripto para gibi sanal paralar ya da bankacılık sisteminde gelişmeler yine tutulma etkisiyle birlikte hız kazanıp, genele yayılmaya başlayabilir.

 

Boğa & Akrep aksındaki tutulma, doğal olarak bu burçların arketip konuları üzerinde etkili olur. Yani para, mal-mülk, kazanımlar, güvenlik, ölüm, cinsel hayat, sırlar, dünyevi keyifler...

Bu alanlarda eksiklik / aşırılıklar nedeniyle sınanma hali oluşur.

 

  

Tarih

Zaman UTC
(sa:dk)

Türü

Düğüm

Saros

Gama

Büyüklük

Süre
(dk)

Ay
Konumu

Temaslar UTC
(sa:dk)

Çizelge

Görünüm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19 Kasım 2021

9:03

Parçalı

A

126

−0,455

2,098

0,979

210

 

3,67

19,2

7:18

 

 

10:48

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR