Bu Blogda Ara

18 Aralık 2021 Cumartesi

2022 YILI - NESİL GEZEGEN ETKİLERİ

 

Jüpiter Balık burcunda – yıl boyunca

Tüm yıl Balık burcundaki seyri ile, biraz saf ve iyimser olabiliriz. Kandırılmaya müsait yapıda olabiliriz. Maneviyata yönelmek, fizik ötesi konulara yönelmek, uzay ve uzaylılarla ilgili konular, ölüm ve ölüm ötesi konular daha fazla ilgimizi çekmeye başlayabilir. Meditasyon gibi, dua etmek gibi, ruhun rahatlaması adına çalışma ve ritüeller artar. Retro döneminde (28 Temmuz – 25 Kasım) içe dönme, içe kapanma ve doğal olarak salgın gibi gerekçelerle içe (eve) kapanma hali de olabilir.  Ruh sağlığı, depresyon, duygu durum bozukluğu kısacası hunililik çoğalır. Psikologlar, veterinerler dahil olmak üzere tüm sağlık çalışanları ve sağlık – şifa konuları gündemde fazlaca yer alır. Hayvan hakları yeniden gündeme gelir, bu konuyla ilgili daha iyi sonuçlar alınabilir. 

Mart 2022 bu konuda bir gelişmenin yaşanabileceğini gösteriyor. Mart ayı aynı zamanda, hayallerimizin büyüyeceği bir ay. Geleceğe umutla bakışın çoğaldığı, hayallerin büyüdüğü, vaatlerin de çoğaldığı bir ay...

Nisan ayında, hayaller biraz daha ete kemiğe bürünmüş durumda. Artık neyin ne olacağına yönelik netlik var. Hayaller, bir hedefe doğru yönlendirilmiş, o hedef için geri sayım başlamış durumda.

Mayıs ayında hayaller biraz kısıtlanabilir, yaptırımlar ile sekteye uğrayabilir. Bir tür ön deneme şeklinde toplumun nabzının yoklanacağı gelişmeler olabilir. Ama ay sonunda bunun geçerliliğinin olmadığı, yürürlüğe girmeyeceği anlaşılır.

Haziranın son haftasına yani 26 Haziranda seçim olabilir.

Temmuz sonunda ve Kasım  sonuna kadar, içinde bulunduğumuz koşullardan geriye gittiğimizi düşünebiliriz.

Eylülde hayallerimizi küçültmek, beklentileri düşürmek durumunda kalabiliriz.

20 Aralık ve sonrasında, büyümek ve genişlemek için canla başla çalışma kararı olacağını gösteriyor. Bu tarihten itibaren hedefler net, ulaşma yolları açık, biriken öfke enerjisinin doğru kanala yönelmesi ile “üretim” başlar. 2023 bireysel ve ülke bazında ayağa kalkma enerjisini taşıyor olacak.

 

 

  

Satürn Kova burcunda – yıl boyunca

17 Aralık 2020’de Kova burcuna geçen Satürn, 7 Mart 2023’e kadar bu burçta özgürleşme, bireysellik, teknolojik gelişmeler, yeni dünya düzenini vaat ediyor.

 

Şubat başında devlet organları tarafından baskılanan yaşam enerjisi, kısıtlamalara varabilir. Toplumu karamsarlığa yönelten tavır, tutumlar oluşabilir.

Mart ayında siyasi cinayetler, suikastler, hukuki konular, aihm, genel af, tutukluluk süresinde değişim gibi gündemler olabilir.

Nisan başında olaylara yön verme gücünün azalması, iktidara yön veremiyor olma hali ile dikta rejimini andıran gelişmeler yaşanabilir. Plansız zararlar, ön görülemez zararlar oluşabilir.

Mayıs ortasında başarısızlık korkusu, sağlıksız beden vurgusu ile saklanabilir. Reddedilme ya da kaybetme korkusu nedeniyle, bazı siyasiler adaylıktan çekilebilir.

Haziran başında, devlet otoritesinin gücünü hissettiremediği gelişmeler yaşanabilir. Muz cumhuriyetinde yaşanıyormuş gibi, “saldım çayıra mevlam kayıra” denilecek gelişmeler olabilir. Haziran ortasından hemen sonra, ekonomide büyük gelişmeler yaşanabilir.

Ağustos başında tüm çabaların ve hedeflerin boşa gittiği duygusu yerleşebilir.

Ağustos ortasında bir kez daha devlet yönetimi, yöneticilerin sağlığı, zayıflığı, takatsizliği konuları gündeme gelebilir.

Ekim sonunda taşlar yerine oturmuş ve eski, bilinen sisteme adaptasyon sağlanmış olur.

Kasım ortasında katı kurallar, disipline etme hali ile idari durumun zaafiyetleri saklanabilir.

 

 

 

 Uranüs Boğa burcunda – yıl boyunca

15 Mayıs 2018’de Boğa burcuna geçen Uranüs, (Koç retro dönemi hariç: Kasım 2018 -  Mart 2019) 2025 yılına kadar bu burçta, ekonomik koşulları, bireysel refahı, değişimi tetikliyor olacak.

 

Ocak başında ekonomik güvencenin kısmen tesisi sağlanmış gibi görünüyor. 20 Ağustos 2021’den beri retro konumda olan Jüpiter, 19 Ocak’ta sona eriyor. Bu da Ağustos ve sonrasında yaşanan olumsuz gelişmelerin, kısmen perdelenmesi demek. İnsanlar birazcık rahat bir nefes alabildiğini hisseder, ekonomide küçük de olsa bir rahatlama yaşanır.

Ocak sonunda ise, aslında alkışı hak etmeyen bir oyunda olunduğu gerçeği ile yüzleşme yaşanabilir. İsyan, ayaklanma, itiraz gibi gündem konuları olabilir.

Şubat ortasında tüm toplumu ilgilendirecek güzel bir haber, gelişme yaşanabilir.

Şubat sonlarına doğru, basının-medyanın-sosyal medyanın abartılı haberlerine şahit olabiliriz.

Mart – Nisan – Mayıs ayları geçeğin farklı gösterildiği haberler, siyasi propagandalar, vaatler ile geçebilir.

Mayıs sonunda  üstün gelme isteği ile, bazı siyasilerin ekranda daha az yer alması kararı göze çarpacak hale gelebilir. Rakiplerin, baskılanarak yükselişi önlenmeye çalışılabilir.

Haziran nispeten tatlı dil, güzel vaatler ile ilerler gibi görünüyor.

Temmuz sonunda ise, basın-medya-sosyal medya yine aktif. Bu kez muhalif kanat daha fazla haber peşinde...

Geleceğe giden yolun sağlam zemin oturmuş olması, yeni ekonomik planlar, yeni refah yolları gibi konular gündemde...

Ağustos başı, trafik kazaları ile gündemi belirliyor. Siyaset arenasında teknolojinin yanlış kullanımı sonucu ifşa olma hali de olabilir. Öte yandan otomotiv sektörü, havacılık sektörü,  bilgisayar ve bilişim sektörü ile ilgili önemli gelişmeler ay başında oluşabilir. “Yangın söndürme uçağı” gibi geçtiğimiz yıla damgasını vurmuş olan konu yeniden gündeme gelebilir. Ağustos ortası, ihmale dayalı konular nedeniyle halkın isyanının artacağı zamanlar... Ağustos sonunda Uranüs’ün tekrar retroya girmesi ile, pekçok alanda güvenliği sorgulayabiliriz. 21 Ocak 2023’e kadar, Uranüs retro konumunu sürdürecek. 2023 güvenlik, ekonomik güvenlik ve refah beklentilerinindaha fazla karşılanacağı bir yıl olur diyebilirim.

Kasım başında özgürlük, bireysellik, hak mücadelesi gibi kavramlar öe çıkıyor. Azınlıklar, ayrımcılığa maruz kalanlar, ezilenler, ihmal edilenler gibi grupların, öğrencilerin, hakkını alamayan işçilerin isyan sesleri yükselebilir.

 

  

 

Neptün Balık burcunda – yıl boyunca

4 Şubat 2012 yılından itibaren Balık burcunda olan Neptün, 27 Ocak 2026 yılına kadar  “karşılıksız verme, kendi hayallerinden vazgeçme, bütüne hizmet” anlayışında olma halini sürdürüyor olacak.

Ocak ayının başında hem mali hem de sevgiyi alma-verme şeklinde yanılsama yaşanabilir. Gördüklerimizin ya da elimizde olanın gerçekliğini kavramak, zaman alabilir. Alice Harikalar Diyarında gibi bir efekt oluşabilir.

Ocak ortasında sanat dünyasındaki gelişmeler etkili olur. Yön değiştiren, fikir değiştiren sanatçıların açıklamalarına şahit olabiliriz. Bununla birlikte, içinde bulunduğumuz durumu anlatan şarkı, beste, tiyatro oyunu, kitap gibi sanatsal faaliyetlerde de artış yaşanabilir.

Mart ortasında bazı sanatçıların siyasi görüşlerini açıklaması, sansasyonel etkiler oluşturabilir.

Nisan ortasında bugüne dek söylenmeyen, açıklamaktan kaçınılan ve aslında kötü değil, umut verici olan, umudu büyüten açıklamalar olabilir. Bir yönüyle sallantılı, dayanaksız olan bu açıklama yine de toplumun umudunu büyüten etkiye sahip olacak gibi görünüyor.

Nisan ve Mayıs ayları yalan sözler, abartılı vaatler ve buna inanma isteğine işaret ediyor. Bu nedenle bu durumun siyasi propagandalarda, seçim konuşmalarında etkili olacağını düşünüyorum.

Haziran ortası, bir hayalin peşine tutunma ve kendini adama hali ile çalışmalara işaret ediyor. Bu bir seçim ortamı ise, sandıklara sahip çıkma konusuna vurgu yapar. Uykusuz kalma, aç kalma gibi kişisel gereksinimlerin toplumsal beklenti için feda edilme haline vurgu yapar.

Haziran sonunda yaşanacak Neptün retrosu 3 Aralık 2022’ye kadar devam ediyor olacak. Bu süreç, eski hayallerin yüzeye çıktığı ya da hayal ile gerçeğin ayırt edilemediği gelişmeleri gösteriyor.   

Eylül ortasında; kendini kandırmış olma, kandırılmış olma ile yüzleşme, inanmış oldukları için kişinin kendini suçlaması gibi öz eleştiriler gündeme gelir.

Ekim-Kasım-Aralık ayları bu kandırılmışlığın etkileri, izahı, yansımaları ile geçer gibi görünüyor.

 

 

Plüton Oğlak burcunda – yıl boyunca

25 Ocak 2008’den beri Oğlak burcunda olan Plüton, 24 Mart 2023’e kadar bu burçta “yönetim, devlet düzeni, para ve finansal düzen, maddi kaynaklar, toprak hareketliliği, yer altı kazanımları” gibi konularda dönüşüm yaşatacak.

 

Ocak ayının başında, “mafya, cinsel taciz, tecavüz, komplo teorileri” gibi kelimeler etkili olur. Para ve finans alanında güvenliği tesisi amaçlı kararlar, yaptırımlar gündeme gelebilir.

Ocak ortasında iktidar eliyle, finans dünyasına ve iş adamlarına yönelik ciddi yaptırım kararları olabilir.

Mart ayının başında, tutuklular ile ilgili kararlar, af, genel af, mafya, hukuki konular, süregelen davalar gündemde yer tutabilir.

Nisan sonunda başlayan Plüton retrosu, 8 Ekim 2022’ye kadar sürecek. Bu süreçte, var olanı korumak, değişimden kaçınmak, elde olana şükretmek, alım-satım yapmamak ya da yapamamak gibi etkiler oluşur. Kısacası, bu dönem değişimi desteklemeyen bir dönemdir.

Mayıs başında, retroya rağmen umudun çoğaldığı, vaatlerin büyüdüğü, inanma ihtiyacının da yüceldiği gelişmeler söz konusu... Mayıs sonunda, tutulamayacak kadar büyük sözlerin verildiği gerçeği ile yüzleşme hali yaşanabilir.

Temmuz başında; gücü elde tutmak, gücü kontrolsüzce kullanmak, fazlasıyla disiplin sağlamak, ipin ucunu kaçırmamak için daha sıkı tutmak gibi hedefler ve yaptırımlar olabileceği görülüyor. Belki de “dikte / dikta”  kelimesi, ayın kelimesi olacak. Temmuz ortası ve sonu ise “liyakat-yeterlilik” kelimeleri çokça konuşuluyor  olacak gibi...

Ekim ayında retronun bitişiyle birlikte, “para, varlıklar, takas, alım-satım, ticaret, bankacılık, krediler” gibi konular yeniden aktif hale geliyor. Ekonomide değişim, canlanma, varlığın yokluğa dönüşmesi, yokluğun varlığa dönüşmesi gibi etkiler öne çıkıyor.

Ekim ortasında “devrimci” ruhun uykudan uyanması gibi etkiler söz konusu. Eğer erken seçim olacaksa, Haziran 2022 yerine Ekim ve hatta Kasım 2022’de olması halinde seçimin hayalleri karşılayacak etkide olabileceğini söyleyebilirim. Çünkü gerçek dönüşüm enerjisi bu tarihlerde açığa çıkıyor.

 

25     Ekim Güneş tutulması ve 8 Kasım Ay tutulması da, değişim ve dönüşüm konularını (özellikle mali / ekonomik anlamda) destekliyor olacaktır.

 

 

 Hunilerinize ve ışıltınıza sahip çıkın!


 



 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR