Bu Blogda Ara

31 Aralık 2021 Cuma

2022 YILINDA BURÇLARI NE BEKLİYOR?

 

2022 YILINDA BURÇLARI NE BEKLİYOR?

 

 


KOÇ BURCU:

 

10 Mayıs'a kadar ve ardından 28 Ekim 2022 - 20 Aralık 2022'ye kadar hayatın genişlemeye, büyümeye ve sizi ödüllendirmeye devam eden alanları; ruhsal dünyanız, şefkatiniz, özel hayatınız ve hoşgörünüzdür. Bu tarihler, içinize bakma ve içsel gücünüzü öğrenme dönemleridir. Bu süreçlerde yalnız kalma, enerji depolamak için geri çekilme ihtiyacı duyabilirsiniz. Bu dönemde maneviyata yönelik, hayati bir ilgi mümkündür. İç dünyanızda şaşırtıcı olaylar ve değişimler olabilir. Sezgi yükselir. Rüyalar veya önseziler yolunda size gelenlere dikkat etmeyi hedefleyin. Artık size iyi hizmet etmeyen eski alışkanlıklardan veya geçmişe bağlılıklardan kurtulmanıza yardımcı olacak yeni ilgi alanları ve arzuları keşfedebilirsiniz. Bazılarınız için aynı amaca hizmet eden bir sır açığa çıkabilir.

 

Uranüs, birkaç yıldır olduğu gibi mali kaynaklarınız üzerinde etkili... Bu uzun vadeli döngü sırasında mali durumunuzda veya gelir kaynaklarınızda ani değişiklikler olabilir veya mal ve/veya mülk birikimine yönelik tutum değişikliği olabilir. Fırsatlar özellikle Şubat 2022 ve Temmuz 2022’de, alınan risklerin kazanca dönüşmesi ile geliyor. Bu yılki tutulmalar, kaynaklarınızı geliştirmeniz ve dengelemeniz için sizi zorluyor. 

 

Kuzey Ay Düğümü de 18 Ocak'tan itibaren ikinci evinizden geçiyor ve siz hak ettiğiniz şeyi istemeyi öğreniyorsunuz. Bu etki, kazançlarınızın sorumluluğunu üstlenmeniz için sizi zorlayabilir. Sağlam bir gelir elde etmek veya kaynaklarınızı artırmak hem zorlu hem de son derece ödüllendirici bir deneyim olacaktır.

 

 

BOĞA BURCU:

10 Mayıs'a kadar ve ardından 28 Ekim 2022 -20 Aralık 2022'ye kadar başkalarıyla olan bağlantılarınız, grup ilişkileriniz, umudunuz  ve arkadaşlıklarınız genişlemeye ve büyümeye devam ediyor. Bu etki 2021'de başladı ve 2022'de de adım adım devam ediyor. Yaklaşık 12 yılda bir gelen hoş, destekleyici bir geçiş.

Şimdi gelecek hakkında çok daha emin hissetmenin zamanı geldi. En sevdiğiniz umut ve hayallerinizden bazılarını gerçekleştirmenize olanak sağlayacak planları harekete geçirme yeteneğinize güven kazanıyorsunuz. Bir nevi tohum ekiyorsunuz, ileride meyvelerini toplayacak projelere başlamayı hedefliyorsunuz. Bu heyecan verici olsa da, kaldırabileceğinizden fazlasını üstlenmemeye çalışın. 

 

Şubat, Nisan ve Mayıs aylarında arkadaşlıklar ilginç ve bazen kafa karıştırıcı olabilir ama aynı zamanda hayatınıza çok fazla zevk getirir. Güçlü Balık ve Yay özelliklerine sahip kişilerle, yeni arkadaşlıklar bulabilirsiniz. Bazen bu etkiyle, daha önce sevmediğiniz bir düşman veya kişi şimdi iyi bir arkadaş olur.

 

Hayırseverlik,  verme/bağış yapma, gönüllülük ve ödül beklentisi olmadan başkalarına yardım etme hali, Jüpiter’in sağlıklı kullanımı açısından en tatmin edici hal olacaktır. Başkalarına yardım etmek, size yardımcı olur.

 

 

Uranüs’ün değişime zorlayan etkilerini zaten hissediyordunuz ama şimdi bu yıl bunlarla başa çıkmak daha kolay olabilir. Dünyaya sunduğunuz imaj ve kişiliğiniz şimdi ve önümüzdeki yıllarda oldukça hızlı değişiyor. Değişimi benimsiyor, kendinizi normal sınırlarınızın ötesine zorluyorsunuz, bağımsız çizginizi ifade ediyor ve kişisel riskler alabiliyorsunuz. 2022'de bu geçişten en çok etkilenen Boğalar,  1-9 Mayıs arasında doğanlar ve yaklaşık 11-19 derece Boğa Yükselenleri olanlardır.

 

Tutumlar, inanç sistemleri ve öğrenme bu yıl değişmeye devam ediyor. Artık işinize yaramayan bazı inançları veya tutumları temizliyor olabilirsiniz.

 

2022'de Ay Düğümleri ve Tutulmalar etkinliği, “paylaşılan değerler,  maddi ve duygusal destek, özel yaşamınızdan bağımsızlık ve ortaklık / evlilik”  alanınıza geçiyor.

Bu yılki geçişler “bağımsızlık, cesaret, özgüven ve ortaklıkla” ilgili dersleri vurguluyor. Bu temaları keşfediyorsunuz ve aynı zamanda iyi bir denge bulmaya çalışıyorsunuz.

 

 

İKİZLER BURCU:

 

10 Mayıs'a kadar ve ardından 28 Ekim 2022 - 20 Aralık 2022'ye kadar Jüpiter, doğum haritanızın tepesinden geçiyor. Hırslarınız, kariyeriniz, iş hedefleriniz ve itibarınız büyür ve gelişir. Yetenekleriniz ve becerileriniz şimdi daha önce hiç olmadığı kadar açığa çıkar. Verdiğiniz sıkı çalışmanın çoğu karşılığını vermeye başlar ve ödüllendirilir. Dış dünyada önemli bir ilerleme, statüde şanslı bir değişiklik ve/veya artan tanınma zamanı olabilir. Kendinizi gerçekten size uygun bir pozisyonda bulabilir ve yaptığınız işten büyük gurur duyma eğiliminde olabilirsiniz. Sezgi, bu yıl kariyerinizde önemli bir rol oynuyor; kariyer ve iş kararları verirken sezginize giderek daha fazla güvenmeyi keşfedebilirsiniz.

 

Aynı zamanda tomurcuklanan arkadaşlıklar ve/veya grup katılımı zamanı da olabilir. Yeni insanlar hayatınıza girebilir ve size eşlik edebilir veya mevcut arkadaşlıklar tazelenip gelişebilir. 

 

2018 yılından beri, Uranüs; geçmiş takıntılarınızın, sizi bireyselliğinizi keşfetmekten alıkoyan şeylerin ve sizi benzersiz kılan şeylerin gözden geçirilmesine zorluyor. 2026 yılına kadar da bu durum devam ediyor olacak. Özel hayatınızın açığa çıkan bazı unsurları olabilir, belki sırlar açığa çıkar ya da özel hayatınız ifşa olur, dedikoduya maruz kalırsınız.  Şimdiki amaç; büyümenizi, gelişmenizi ve ilerlemenizi kısıtlayan tutumlardan kendinizi kurtarmanızdır.

 

2022'de Ay Düğümleri ve Tutulmalar etkinliği “iş, sağlık, zihinsel sağlık ve dinlenme” ile ilgili önemli temaları ortaya çıkarıyor. Daha iyi bir dengeyi bulma zamanı.

Kuzey Ay Düğümü, 18 Ocak'tan itibaren on ikinci evinizden geçerek sizi hayat amacınızla, maneviyatınızla bağlantı kurmaya ve dikkatinizi fiziksel ve duygusal sağlığa dengelemeye teşvik ediyor olacak.

 

 

 

 

YENGEÇ BURCU:

 

10 Mayıs'a kadar ve ardından 28 Ekim 2022 - 20 Aralık 2022'ye kadar, yeni bir tema hayatınıza girip çıkmaya devam ediyor ve bu harika bir heyecan hissi oluşturuyor. İnanç sistemleriniz, öğrenme deneyimleriniz ve macera açlığınız hızla gelişmeye, büyümeye ve genişlemeye devam ediyor. Öğrenmeniz ve benimsemeniz için daha fazla “dışarıda ya da uzaklarda” olduğunuzu hissettiğinizde daha cesur ve canlı hissediyorsunuz.

Mayıs 2022 ve Aralık 2022’ye hazırlanmak adına, mümkün olduğunca çok şey öğrenin. Keşfedin, derine inin, uzaklardan korkmayın.

 

Geniş anlamda hayata bakış açınız değişiyor, büyüyor ve olgunlaşıyor. Uzak kültürler, insanlar veya daha geniş bir bilgi tabanı ile bağlantılar, kişisel olarak büyüme fırsatları yaratabilir. Bilgiyi öğretmek ve paylaşmak güçlü bir odak noktası olabilir. Yayıncılık, yazma ve medya için iyi, hatta belki de en ideal zaman. Hem motive olmak hem de ilham almak için iyi bir zaman. Normunuzun dışındaki insanlar ve deneyimler sizi etkileyebilir veya size ilham verebilir.

 

Bu yıl kendinizi gerçekten size uygun bir pozisyonda bulabilir ve yaptığınız işten büyük gurur duyma eğiliminde olabilirsiniz. 

 

Uranüs geçişini sosyal hayat, arkadaşlıklar ve umudunuz  üzerinden hissediyorsunuz. 2018’de başlayan bu süreç, bu yıl orta noktaya ulaştığı için uyumla değişimi destekliyor durumda...

Sosyal bir ağ oluşturmak, sizin büyümenize yardımcı olacak deneyimlere bağlayabilir. Şimdi kurduğunuz bağlantılar sizi daha bağımsız olmaya teşvik edebilir. 

 

Sizinle aynı kaderi paylaşıyor gibi görünen veya şaşırtıcı şekillerde bağlantı kurduğunuz insanlarla tanışabilirsiniz ve bu ani veya beklenmedik yöntemlerle oluşabilir. 

 

2022'de Ay Düğümleri ve Tutulmalar etkinliği “paylaşma, katkıda bulunma, arkadaşlıklar, romantizm, çocuklar ve yaratıcılıkla” ilgili önemli temaları ortaya çıkarıyor. Daha iyi bir dengeyi bulma zamanı.

Kuzey Ay Düğümü, 18 Ocak'tan itibaren on birinci evinizden geçiyor; “arkadaşlara, gruplara, topluluğa ve mutluluk hedeflerine” özel dikkat göstermeye yönelik güçlü bir çağrıyı hissediyor olacaksınız. Siz burada iyileştirmeler yapmaya çalışırken, yaşamın bu alanları fazlasıyla neşe ve ilgi kaynağı olacaktır.

 

 

ASLAN BURCU:

 

10 Mayıs'a kadar ve ardından 28 Ekim 2022 -  20 Aralık 2022'ye kadar, “özel hayat, cinsel yaşam, ilişkilerde derinleşme, kendini ifade gücünün artışı” gibi alanlarda genişleme yaşıyorsunuz. Daha güçlü hissetmek için içsel değişimi kucaklamayı öğrenirsiniz. Maddi ve/veya duygusal destek bulmak için daha fazla fırsat olabilir, miras gibi dış kazanımlara zahmetsiz ulaşabilirsiniz. Havadan gelebilecek para konularında da şanslısınız. Ancak krediyle iş yapma ve borç parayla bir işe yönelme gibi girişimler, sizi yanıltabilir. Borcunuz, planlanandan daha büyük hale dönüşebilir.

 

Evlilikler, ortaklıklar, uzun süreli birliktelikler, açık düşmanlar gibi yakın kişisel ilişkileri yöneten yedinci evinizde Satürn’ün kısıtlayıcı etkisini hissedebilirsiniz. Anlaşmalar, sözleşmeler revize edilmek durumunda kalabilir. Evren, sizin attığınız temellerin sağlam olup olmadığını kontrol ediyormuş gibi çeşitli testler yapabilir. Zayıf temeller üzerine inşa edilen şeyler, bu testlerin baskısı altında çatlayabilir. Güçlü ve sağlam olan yapılar, dayanacak ve daha da güçlenecektir.

Bekar ve ilişkisi olmayanlar, hiç olmadığı kadar bir birlikteliğe ve / veya ortaklığa ihtiyaç duyabilir. Bu güçlü istek; madden güçlü ya da yaşça büyük partnerlere yöneltici olabilir. acele karar vermemek, hemen ilişkiyi ciddiyete dönüştürmemek yerinde olacaktır. Alacağınız kararların uzun süreli, kalıcı olacağını unutmayınız. Çalışmak veya sağlığı iyileştirmek için ortak olabilirsiniz. İş veya sağlık hedeflerinizin peşinden giderken önemli biriyle tanışabilirsiniz.

 

 

2018’den beri iş ve kariyer alanınızın zemininin kayganlığını hissediyor olabilirsiniz. “Kariyeriniz, profesyonel projeleriniz, itibarınız ve kamuoyundaki imajınız” açılmaya ve değişmeye devam ediyor. Hayatın bu alanları öngörülemez olabilir ama aynı zamanda son derece teşvik edici ve yenilikçi olabilir. Bu yıl işinize yeni bir bakış açısı getirebilirsiniz.

Kariyeriniz, yaşam yolunuz veya yönünüz, 2022'de ve önümüzdeki yıllarda (2025-2026'ya kadar sürer) kendinizi daha özgün bir şekilde ifade etmeniz gerektiği için şimdi değişebilir. Yeni yollara çıkmak için bu yıl daha fazla cesaret sizinle...

 

2022'de Ay Düğümleri ve Tutulmalar etkinliği, kariyerinize veya sorumluluklarınıza karşı daha uyumlu çaba harcamanız için sizi zorluyor olacak.

Kuzey Ay Düğümü, 18 Ocak'tan itibaren onuncu evinizden geçerek “kariyerinize, yaşam yolunuza, sorumluluklarınıza ve itibarınıza” özel ilgi gösterir. Bu transit, sizi yaşam planınızı düzenlemeye çağırıyor. Profesyonel ve kişisel yaşamı dengeleme ihtiyaçlarınızı keşfetmekle ilgili olabilir. Başarılı hissetme arzunuzu beslemeyi, kucaklamayı ve geliştirmeyi ve en iyi sonuçlar için sorumluluklarınızı yerine getirmeyi hedeflemelisiniz.

 

 

 

BAŞAK BURCU:

10 Mayıs'a kadar ve ardından 28 Ekim 2022 - 20 Aralık 2022'ye kadar ilişkilerinizde ileriye doğru hareket eden bir enerji artışı olacak. Jüpiter etkisi; ortaklıkta başarılı olmanıza veya ilişki durumunuzu/durumunuzu iyileştirmenize yardımcı olur.

Yeni ortaklık / evlilik fırsatları bu yıl gelebilir veya mevcut olan ilişkiye / evliliğe taze enerji getirme şansı ortaya çıkabilir. Özellikle uzlaşmaya istekli olduğunuz için başkalarıyla iyi geçinme yeteneğiniz artar. İlişkiler ve ortaklıklar; genişleyen, sıcak enerjiden faydalanır. Zorlu ilişkiler sona erebilir ve/veya bu dönemde başarılı yeni ilişkilere girersiniz. İlişkilerinizi güçlendireceğiniz bir dönemdesiniz!

 

Kaynaklarınızı, yeteneklerinizi ve/veya paranızı bir ortakla birleştirmek, finansal görünümünüzü de iyileştirebilir. Ayrıca "ekip oluşturma" olmadan, başkalarının kaynaklarını ve yeteneklerini yönetmekten de yararlanabilirsiniz. Elbette hepsi mevcut koşullarınıza bağlıdır.

 

Tüm yıl boyunca inanç sistemlerinizin ve bilginizin değiştiği ve geliştiği, ruhsal uyanışı hissettiğiniz uzun bir dönüşüm dönemindesiniz. Uranüs’ün Boğa burcundaki seyri devam ederken, artık değişimi benimsiyorsunuz ve değişiklikleri kişiliğinize daha kolay dahil ediyorsunuz. Bu etkinin Nisan 2026’ya kadar süreceğini, genellikle yeni yerleri ve konuları keşfetmek için beklenmedik ve rastgele fırsatlar açacağını unutmayın. 

 

18 Ocak'tan itibaren Kuzey Ay Düğümü; sizin “ruh, dünya görüşü, inanç sistemleri, paylaşım ve ulaşım” alanlarınızda etkili olmaya başlıyor. 2022'de hayatınızda belirgin hale gelecek temalar; fikirlerinizi, inançlarınızı ve öğrenme ve keşfetme ihtiyacınızı daha eksiksiz bir şekilde kucaklamakla ilgili olacak. Yaşamın bu alanlarında önemli değişiklikler görmeniz olasıdır. Bu etkiler geçen yıl Kasım ayındaki Ay Tutulması ile başladı ve bu yılki dört tutulma ile daha da gelişiyor olacak.

 

2022'de mutluluğun anahtarlarından biri; her zamanki sınırlarınızın ötesine geçmeyi ve bağlantı kurmayı öğrenmektir. Daha yüksek hizmet duygusu ile çalışmak, felsefi arayışlar veya farklı deneyimler ile ufkunuzu genişleterek kişisel gelişiminizi hedeflemelisiniz.

 

 

TERAZİ BURCU:

10 Mayıs'a kadar ve ardından 28 Ekim 2022 - 20 Aralık 2022'ye kadar “işiniz, günlük rutinleriniz ve sağlık çalışmalarınız” genişlemeye, gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Bu, iş projelerinizin veya görevlerinizin genişlediği veya istihdam fırsatlarınızın arttığı bir zamandır. Başkalarına bir hizmet sağlarsanız, bu hizmetin gelişmesi muhtemeldir. Çünkü bu yıl sunduklarınızı, misliyle geri alıyor olacaksınız. Eğer işveren / amir konumdaysanız, çalışanlarınızın memnun ve mutlu olduğundan emin olmayı hedefleyin.

İşiniz, Jüpiter etkisiyle daha fazla hizmet veya başkalarına yardım etmeyi içerebilir ve bazıları için sağlıkla ilgili veya şifa veren meslekler daha çekici olabilir. Özellikle daha sağlıklı bir yaşam tarzı izleyerek ve günlük rutinleriniz, alışkanlıklarınız, ev işleriniz, görevleriniz, hizmetleriniz ve işiniz yoluyla hayatınızı iyileştirmek adına kendinizi motive olmuş hissedebilirsiniz.

Bu dönemde iletişimleriniz “kardeşler, sınıf arkadaşları, ulaşım veya kişisel çıkarlar, iş ve sağlıkla” yakından bağlantılı olabilir. İşiniz aracılığıyla kendinizi ifade etme veya işinize daha fazla beceri  getirme fırsatları olabilir. Bu dönemde işinizde genişlemeye yönelik hareket etmeye, bağlantı kurmaya ve iletişim kurmaya daha fazla odaklanabilirsiniz.

 

2022 yılında Uranüs etkisiyle, riskler alabilmeniz, yenilik yapabilmeniz ve devrim yaratabilmeniz için hızlanıyor gibi görünen alanlarına işaret ediyor.

Tüm yıl boyunca, özellikle paylaşılan kaynaklar ve öngörülemez / olağan dışı kaynaklar aracılığıyla risk almaya yatkınsınız.  Samimi yaşamınız ve diğerlerinden gelen destek sistemleriniz uyarılır ve açılır. Kendinizi cinsel ve mahrem düzeylerde açma konusunda, çok daha deneysel hale gelebilirsiniz. Ya da mevcut koşullarınıza bağlı olarak, hayatınızın farklı alanlarına yöneldikçe özel hayattan beklentiniz azalabilir.  Bununla birlikte, paylaşılan kaynaklarınızı israf edebilecek türde yakınlaşmalara ve hakkını veremeyen güvene karşı dikkatli olmalısınız. Haydan gelen, huya gidebilir!

 

2022'de Ay Düğümleri ve Tutulmalar etkinliği “kaynaklarınızı yönetme ihtiyacını” vurguluyor. “Paylaşılan finans, destek, bağımlılık, yakınlık ve güç dinamikleriyle” ilgili temalar güçlüdür. Kendinizi başkalarıyla tatmin edici şekillerde paylaşmaya teşvik ediliyorsunuz.

Kuzey Ay Düğümü, 18 Ocak'tan itibaren sekizinci evinizden geçerek, sizi samimi dünyanızı kucaklamaya ve birisiyle veya özel bir projeyle daha derin bir bağlantıya ihtiyaç duymaya teşvik ediyor olacak. Parayla başa çıkma yöntemlerinizin değişmesi gerekiyor. Aynı zamanda ne kadar etkili bir gelir elde edebileceğinize, tasarruf edebileceğinize ve kendinize nasıl güvenebileceğinize yönelik tutumunuz da bu yıl değişmeli...

 

 

AKREP BURCU:

10 Mayıs'a kadar ve ardından 28 Ekim 2022 - 20 Aralık 2022'ye kadar yaratıcı, eğlenceli ve romantik yanınız genişlemeye, gelişmeye ve çiçek açmaya devam ediyor. Bu yıl, kendini ifade etme, yeni eğlence biçimleri ve romantik keşifler için güçlü bir zaman...

Odağınız; eğlenmek, hayattan zevk almak ve kendinizi özgürleştirici, ödüllendirici yollarla ifade etmek olacak. Kendinizi özür dilemeden şakacı ve yaratıcı bir şekilde ifade etmeyi öğrenirken, yol boyunca bazı kişisel riskler almaya daha istekli olursunuz! Romantizm çiçek açabilir. Bu etkinin, bağlayıcı veya bağlı ilişkilerden daha çok gündelik flört ve romantik olasılıkları keşfetme ile ilişkili olacağını unutmayın. Romantik kavramlar, aşk veya oyunculuk konusunda daha etkileyici olduğunuzu keşfedebilirsiniz. Romantik ilişkilere veya aşka olan inancınız artar. Bazılarınız Yay ve Balık aşıklarını hayatına çekiyor olacak.

Keşfedip, yaratıcılığınızdan en iyi şekilde yararlandıkça, bağlantılar kurdukça, bir yeteneğin veya özel hobinin peşinden koştukça geliriniz artabilir. 

 

 

2018’den beri ve 2026’ya kadar; başkalarıyla ortaklıkların ve ilişkilerin öngörülemez ve olağandışı olduğu, aynı zamanda ilham verici ve heyecan verici olabileceği bir sürecin içindesiniz. Kısıtlayıcı olmadan başkalarına özgürlük vermeyi öğreniyorsunuz, bu sizin için ek de kolay olmuyor. Sözleşmeleri, imzalı birliktelikleri geleneksel olan tavra doğru yöneltme çabanız, hayal kırıklığı ile sonuçlanabilir. Ev ve aile konuları ile ortaklık ve denge bulma konuları arasında güçlü bir bağlantı var. Bu yıl, geçen yıla göre daha az sorunlu olacak olan bir bağlantı!

Kişisel bağlantılarınız veya yaratıcılığınız/hobileriniz yoluyla para kazanmak için de iyi bir dönem olabilir ve özel bir kişi sizi motive edebilir. Bu yıl elinizden tutan ve size destek sağlayan yeni kişi / kişilerle daha özel bir ilişki modeline geçebilirsiniz.

 

Şubat 2022; bir ortakla işbirliği yapmak veya gelişmiş iletişim ile bir ilişkiyi güçlendirmek veya bir ilişkiye çekilmek için özellikle güçlüdür. Güveni ve duygusal dürüstlüğü geliştirmek, güçlü bir şekilde sonuçlanabilir. 

 

Mayıs 2022; yazma, sanat, paylaşım veya sevgi duyguları yoluyla kendini ifade etme ve hatta dönüşüm için başka bir destek sağlar. Bir proje veya ilişki konusunda tutkulu hissedebilir ve anlamlı bağlantılar kurabilirsiniz. 

 

2022'de Ay Düğümleri ve Tutulmalar etkinliği kişiliğinizin ve ortaklıklarınızın evrimine işaret ediyor. “Ben” ve “sen” tanımlarınız değişiyor. “Kişisel cesaret, güven ve bağımsızlık” sorunları ön plana çıkıyor. Kişisel görünümünüz, bedeniniz ve imajınız önemli hale gelir.  Bazıları için evlilik veya boşanma bir sorun haline gelebilir. Birçoğu için, kendi kişisel gelişimini ilerleteceği, kendi varlığına yönelip geliştireceği olumlu bir süreç olacaktır.

 

Kuzey Ay Düğümü, 18 Ocak'tan itibaren yedinci evinizden geçiyor. Sizi ihtiyaçlarınızla ve arzularınızla etkili bir şekilde yüzleşmeye çağırıyor. Ortaklık veya başkalarıyla daha iyi ilişkiler ihtiyacınızı sorguluyor olabilirsiniz.  Yaşamın bu alanlarında önemli değişiklikler görmeniz olasıdır.

 

 

YAY BURCU:

10 Mayıs'a kadar ve ardından 28 Ekim 2022 - 20 Aralık 2022'ye kadar “aileniz, yaşam düzenlemeleriniz ve yaşam koşullarınız” konusunda kendinize daha çok güveniyorsunuz. Bu yaşam alanları çiçek açar, genişler veya gelişir.

Evinizin rahatlığına, güzelliğine özel ilgi veya köklerinizle bağlantı kurmak için daha güçlü bir arzunuz olabilir. Ayrıca, kişisel yaşamınızdaki sorunlardan kurtulmak için daha dikkate değer bir yeteneğe de sahip olabilirsiniz. Örneğin yeni bir eve, muhtemelen daha büyük bir eve taşınabilir veya gayrimenkul varlıklarınızı genişletebilirsiniz. Mevcut yaşam düzenlemeleri veya koşulları iyileşir. Ailenin kendisi büyüyebilir ve evinize eklenen bir bebek / yaşlı aile üyesi olabilir. Bazıları bir oda arkadaşı edinebilir veya evlerine daha fazla arkadaş getirebilir. Genel olarak konuşursak, artan pozitif enerji ev yaşamınıza gelir ve ailenizle uzun süredir devam eden sorunları artık geriye atabilirsiniz. 

 

Öncelikli olarak bir ev veya mülk yoluyla,  aynı zamanda uzun vadeli iş veya öğrenme çabaları/projeleri için  “daha fazla güç ve kaynak” elde edebilirsiniz.  Özellikle Şubat ve Nisan-Mayıs aylarında bazı sınırları zorlamak veya rutinlerinizi değiştirmek, ev hayatınızı olumlu yönde etkileyecektir.

 

2018’den beri; işinizin, günlük rutinlerinizin ve sağlığınızın öngörülemez ve olağandışı olduğu, aynı zamanda ilham verici ve heyecan verici olabileceği uzun vadeli bir sürecin içindesiniz.  Bu yıl, işinize yeni bir bakış açısı getirebilirsiniz. Günlük rutinleriniz kaotik olabilir ve enerjiniz bir inip bir çıkma halinde olabilir. Şu an için biraz kaotik olsa da, “içsel dehanızdan” yararlanmayı öğreniyorsunuz. Bu süreç; işiniz veya sağlığınızla ilgili değişikliklere ve güncel gelişmelere açık olmak için önemli bir zamandır. En modern teknoloji türleri işinizi değiştirebilir. Bu etkinin Nisan 2026'ya kadar süreceğini unutmayın! Pratik günlük hayatınızda, işinizde, mali durumunuzda veya sağlığınızda çığır açan şekillerde iyileştirmeler yapmaya odaklanma zamanı...

 

Finans ve mal varlığına, ayrıca paranın kendisine ve kişisel değerlere yönelik tutumlar bu yıl değişmeye devam ediyor. Öz değer, ilkeler, öz savunma ve parayla ilgili tutumlar konusunda yaşam dersleri alınabilir. Değerli eşyalarınıza, özel eşyalarınıza, yeteneklerinize, varlıklarınıza ve paranıza karşı tutumunuz değişiyor olabilir.

 

2022'de Ay Düğümleri ve Tutulmalar, (bu yıl ve önümüzdeki yıl) “hizmet, sağlık, iş ve mahremiyet alanlarına” yönelik tutumunuzu iyileştirmeniz için sizi zorluyor olacak.  Koşullar öyle ki, daha sağlıklı alışkanlıklar, rutinler ve programlar geliştirmeniz gerekiyor. Bu etkiler sizi zihinsel sağlık / fiziksel sağlık veya iş ve dinlenme arasında bir denge bulmaya çağırıyor olacak.

 

 

Kuzey Ay Düğümü, 18 Ocak'tan itibaren  altıncı evinizden geçiyor ve “faydalar, iyileştirilmiş alışkanlıklar, rutinler, iş, ev işleri ve sağlık” alanınızı etkiliyor olacak. Yaşamın bu alanlarında, önemli değişiklikler yapmanız muhtemeldir. Sağlığınıza özel dikkat göstermenin yanı sıra, size gerçekten uygun olan hizmetleri sağlamaya odaklanacaksınız. Hayatınızı organize etmek, sağlığınıza ve vücudunuza özen göstermek alanında daha fazla zaman ve enerji harcamaya başlayabilirsiniz. Bu sizin lehinize sonuçlanacaktır. Bunlar 2022'de mutluluğun önemli anahtarları olacaktır.

 

 

OĞLAK BURCU:

 

10 Mayıs'a kadar ve ardından 28 Ekim 2022 - 20 Aralık 2022'ye kadar “kişisel ilgi alanlarınızı, zihninizi ve bağlantılarınızı” genişletmeye devam edeceksiniz. Büyük projeler üstlenmeye hazırsınız! 2021’in bir kısmında hissettiğiniz özgüven duygusu, bu yıl daha güçlü hale geliyor.

Kendinizi ifade etmek için daha büyük bir yeteneğin (ve arzunun) keyfini çıkarırsınız ve kişisel ilgi alanlarınız büyür. Bu aynı zamanda öğrenme için yoğun, heyecan verici ve ödüllendirici bir dönem olabilir. İletişiminizi genişletmek için de yeni fırsatlar önünüze çıkabilir. Kendi sesinizi buluyor ve yaptığınız, öğrendiğiniz, öğrettiğiniz ve paylaştığınız şeylerden daha fazla zevk alıyorsunuz. Kardeşler veya komşularla ilgili sorunlar olduysa şimdi bu sorunların üstünün kapanması ve eski sıcaklığını yitirmesi söz konusu olabilir. Ancak başlangıçta sorunlu alanların, sonunda bir çözüme ulaşması adına büyüyor gibi görünmesi de mümkün... Bu süreçte ara verdiğiniz okula gidebilir/dönebilir veya bazı kurslara devam kararı alabilirsiniz.

 

Satürn etkisiyle;  mali işlerinize testler gelebilir. Bu etki, kişisel kaynaklarınızı daha iyi yönetmeniz ve değerlerinize ilişkin adil ve gerçekçi bir değerlendirme yapmanız için sizi zorlar. Bazı lüksleri azaltmanız yerinde olabilir. Kazandığınız güvenliğin, bıraktığınız lükslerden daha önemli olduğunu keşfedebilirsiniz.

 

Mart 2019’dan beri  ve Nisan 2026’ya kadar, romantik ve yaratıcı yaşamınızın öngörülemez ve sıra dışı, aynı zamanda ilham verici ve heyecan verici olabileceği uzun bir döngüdesiniz. Romantizm alanınızda; özgür ruhlu, ben merkezli ve hatta muhtemelen eksantrik olan insanlara daha çok ilgi duyuyorsunuz. Romantik hayatınız, boş zamanlarınız, hobi gibi uğraşlarınız bu yıl ve önümüzdeki yıllarda çok renkli olacak.

Bu etki sizi yeni deneyimlere açar ve zaman zaman eğlenebilmeniz için maddi dünyadan biraz kopmanıza da yardımcı olur! Zevkler, boş zaman değerlendirmeleri, aşk ve eğlenceyi farklı şekillerde yapmaya meyillisiniz ve bu tutum size yeni dünyalar açabilir.

Bu süre zarfında gelirinizin “yaratıcı uğraşlar, hobiler, çocuklar, spekülasyon veya sanat” gibi beşinci ev konularıyla bağlantılı olması da mümkündür.

 

2022'de Ay Düğümleri ve Tutulmalar etkinliği, kendinizi daha yaratıcı ve açık bir şekilde ifade etmeniz için sizi zorluyor olacak. “Arkadaşlıklar, grup birliktelikleri, yaratıcılık ve romantik ilişkiler” önemli şekillerde gelişiyor. Romantik hayatınız ve arkadaşlarınızla olan bağlantılarınız arasında bir denge bulmayı öğreniyorsunuz.

 

Kuzey Ay Düğümü, 18 Ocak'tan itibaren “eğlence/yaratıcılık ve romantizm” alanınızda ilerlerken, kendinizi daha şakacı ve benzersiz bir şekilde ifade etmekten memnun olarak bulabilirsiniz. Bu yıl, kalabalığın arasında parlamaktan korkmayın!

Romantik ilişkiler, çocuklar ve yaratıcı temaslar, 2022'de önemli bir artan bilinç veya ilham kaynağı olabilir.

 

 

 

KOVA BURCU:

10 Mayıs'a kadar  ve ardından 28 Ekim 2022 - 20 Aralık 2022'ye kadar “para, kişisel eşyalar, değerli eşyalar, yetenekler ve öz değer” genişlemeye, artmaya, gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Güvenlik ve rahatlık arzunuz artık canlanıyor. Daha fazlasını hak ettiğinizi veya emeğinizin meyvelerinin tadını daha iyi çıkarmak istediğiniz bir aşamada olduğunuzu hissediyorsunuz. Bu dönemde maddi kaynaklarınız hakkında daha büyük kararlar almanız muhtemeldir. Ani bir kredi kullanımı durumunda kalırsanız, bunu akıllıca değerlendirdiğinizden emin olun... Geçiminizi sağlama konusunda da daha hevesli veya iyimser olabilirsiniz. Bir para sorununuz çözülebilir veya büyük bir alım - satım güçlü bir şekilde sonuçlanabilir. Bir arkadaştan önemli bir finansal fayda, manevi fayda ya da fikir alarak ilerleme halinde olabilirsiniz. Bu temaları Ocak ayından itibaren başlayarak, Ekim'e kadar adım adım deneyimliyor olacaksınız.

 

2018’den beri, aile hayatınız ve evle ilişkili konularınızda sabitlik sağlamakta zorlanıyor olabilirsiniz. Uranüs’ün etkisini daha yoğun hissedeceğiniz bu yıl, ev hayatınıza karşı tutumunuzu önemli ölçüde değiştirebilirsiniz. Daha fazla özgürlük arıyorsunuz ve mevcut düzeniniz sizi sınırlıyorsa, önemli değişiklikler yapmanız gerekecek. Geçmişe ve geleneklere karşı tavrınız da oldukça hızlı değişiyor. Bu etki Nisan 2026'ya kadar devam ediyor olacak. Güvenli, rahat, zengin veya istikrarlı olmanın ne anlama geldiğini yeniden tanımlıyorsunuz.

 

Kuzey Ay Düğümü, 18 Ocak'tan itibaren dördüncü evinizden geçiyor. Ev ve aile hayatına daha fazla dikkat etmenizi sağlıyor olacak.  Ev yaşamınızı düzene sokmaya yönelik (ister ev tadilatı veya  alım-satım olsun, ister yuvanızı - evliliğinizi yeniden gözden geçirmek olsun) gerçek bir ihtiyaç duymaya başlarsınız. Bu etki Kasım 2021’de başladı ve 2022’deki dört tutulma ile destekleniyor olacak. 2022-2023'te taşınıyor veya taşınmaya hazırlanıyor olabilirsiniz. 

 

 

BALIK BURCU:

10 Mayıs'a kadar ve ardından 28 Ekim 2022 - 20 Aralık 2022 tarihleri arasında Jüpiter sizin burcunuzda! Bu transit etki sadece on iki yılda bir gelir ve sizi kabuğunuzdan çıkarmaya davet eder. Bu yıl, dünyayı ele geçirmeye hazırsınız!

Bu, ihtiyaçlarınızı keşfetme ve hayallerinizin peşinden gitme zamanıdır. Kişiliğiniz, imajınız, bedensel imajınız ve özgüveniniz Jüpiter burcunuzda ilerlerken, yeni seviyelere doğru genişliyor. Kendinize olan güveniniz ve dünyaya olan inancınız katlanarak artıyor. Şimdi başladığınız, uzun vadeli potansiyeli olan yeni projeler olabilir. Yeni başlangıçlarınızın; kariyeriniz, yaşam yolunuz, yönünüz, sorumluluklarınız veya itibarınızla ilgisi olabilir. Geçmişte sizi hayal kırıklığına uğratmış olabilecek günlük stresler, ailevi konular artık neredeyse önemsiz görünüyor. Özellikle Şubat 2022 ve Nisan 2022, yeniliğe koştuğunuzu hissedeceğiniz zamanlar...

 

2018’den beri, iletişimle ilgili ilginç gelişmeler yaşıyor olabilirsiniz. Birileri hayatınızda bir görünüp, bir kayboluyor olabilir. Bu etki 2026'ya kadar devam edecek. Bu etki, çevrenizdeki dünyayla iletişim kurma ve bağlantı kurma yöntemlerinizde devrim yaratıyor. Bu döngü sırasında iletişim, öğrenme ve bağlantılar tahmin edilemez ve olağandışı olabilir. Ancak aynı zamanda heyecan verici olacaktır. Benzersiz, özgün fikirlerinizi açmaya ve ifade etmeye devam ediyorsunuz. Yapacağınız çalışmalar düzensiz, ilham verici veya yarı zamanlı olabilir.

Bu etki altında; planlanmamış sözleri sarf etmeye, planlanmamış işleri yürütmeye,  ikili ilişkilerde (özellikle iş alanı) ipleri gergin tutmaya yatkın olursunuz. Mayıs, Eylül ve Aralık aylarında ani fikirler ile harekete geçmemeye dikkat edin.

 

Bu yılki Tutulmalar sizi iletişim, ulaşım ve çalışmaları geliştirmeye ve dengelemeye zorluyor olacak. Yaşamın bu alanlarında önemli değişiklikler görmeniz olasıdır.

Kuzey Ay Düğümü, 18 Ocak'tan itibaren üçüncü evinizden geçiyor. Bu transit, şimdiki ve gelecek yılın bir bölümünde hayatınıza harika faydalar ve neşe getirebilir. “Ulaşmak, bağlantı kurmak, iletişim kurmak, öğrenmek ve iletişim kurmak” gibi konularda tazeleniyorsunuz.

 

2022 yılında da hunilerinize ve ışıltınıza sahip çıkın!

18 Aralık 2021 Cumartesi

2022 YILI - BOĞA & AKREP AY DÜĞÜMLERİ DEĞERLENDİRMESİ


 




2022 yılında

(Gezegenlerin burçlarda geçirdiği süreye göre)

Hangi burçlar öne çıkıyor?

 

Boğa: 826

Koç : 661

Balık : 661

Oğlak : 595

Kova : 512

Akrep: 420

 

İkizler: 253

Yay: 114

Terazi : 101

Başak: 94

Aslan: 73

Yengeç: 69


Boğa burcu, açık ara öne çıkıyor. Güneş Boğa, Yükselen Boğa ve Ay Boğa burcuna sahipseniz...

2022 yılı, hafızanızda yer edecek olayların yaşanacağı bir yıl olacaktır diyebilirim.  

 

5 Mayıs 2020’den beri Ay düğümleri İkizler-Yay aksındaydı.

Bu süreçte hayatı etki altında olanlar:

 

3 Nisan 1955 – 3 Ekim 1956 (Kad Yay)

26 Ağustos 1964 – 19 Şubat 1966 (Kad İkizler)

28 Ekim 1973 – 10 Temmuz 1975 (Kad Yay)

17 Mart 1983 – 11 Eylül 1984 (Kad İkizler)

2 Ağustos 1992 – 1 Şubat1994 (Kad Yay)

13 Ekim 2001 – 13 Nisan 2003 (Kad İkizler)

4 Mart 2011 – 29 Ağustos 2012 (Kad Yay)

 

Bu tarihlerde doğan kişiler ve Güneş burcu İkizler / Yay olanlar hayat yolunda amaçlarını bulmaya zorlandılar.

Kimileri (Kad İkizler) döngülerini yaşarken, aldıkları işaretler sayesinde ana yola girdi.

Kimileri (Kad Yay) terslikleri fark etti ama yol haritası çizmekte zorlandı.

İlişkilerde belirlenmesi gereken mesafe konularında deneyim kazandılar.

Ama nihayetinde onlar sıralarını savdı... Şimdi sıra Boğa ve Akrep burçlarında...

 

 

19 Ocak 2022’de Ay Düğümleri burç değiştiriyor, Boğa-Akrep aksına geçiyor.

17 Temmuz 2023 tarihine kadar hayatı etki altında olacaklar:

 

4 Ekim 1956 – 15 Haziran 1958 (Kad Akrep)

20 Şubat 1966 – 19 Ağustos 1967 (Kad Boğa)

11 Temmuz 1975 – 7 Ocak 1977 (Kad Akrep)

12 Eylül 1984 – 6 Nisan 1986 (Kad Boğa)

2 Şubat 1994 – 31 Temmuz 1995 (Kad Akrep)

14 Nisan  2003 – 25 Aralık 2004 (Kad Boğa)

30 Ağustos 2012  -  18 Şubat 2014 (Kad Akrep)

 

 

Bu tarihlerde doğan kişiler ve Güneş burcu Boğa/ Akrep olanlar,

Hayatta almaları gereken yola doğru çekildiklerini hissetmeye başlayacaklar.

Eksikler tamamlanacak, donanım kazanılacak ve bu sayede daha güvenli bir yolculuk başlamış olacak.

 

Ay düğümleri hangi burçta ise, Güneş ve Ay tutulmaları da o burçlarda gerçekleşir.

Doğal olarak 2022 yılında (30 Nisan – 8 Kasım) yaşayacağımız tutulmalar Boğa-Akrep aksında gerçekleşecek. Ve doğal olarak da hem bu burçlar hem de bu burçların arketipleri ön plana çıkacak. Boğa-Akrep burçları mali konuları simgeler. Ekonomi, mali değerler, derinler, hayatı duyumsayabilmek, doğayla bütünleşmek, sınırları korumak gibi temaları simgeler.

 

Doğum haritalarında Boğa-Akrep burcunun bulunduğu ev konuları öne çıkacak, o ev konularında deneyimler, fırsatlar ve zorlanmalar yaşanacak demektir.
Örneğin;

Yükselen burcu Boğa olan kişiler, kendine güven artışıyla kibirli tavırlar sergileyebilir. Kendine yetebilme halini deneyimlemek isteyebilir. İnsanlarla arasına duvar örebilir.

Yükselen Akrep olan kişiler, ikili ilişkilerin ve ortaklıkların önemini kavrayabilir.

Tek başına her işe yetemediği ile yüzleşebilir. Sınırlarını gevşetmek, koruma kalkanını indirmek ve yardım istemek durumunda kalabilir.

 

 

Makro ölçekte baktığımızda;

2018 – 2020 Mayıs arasında ay düğümleri Yengeç-Oğlak aksındaydı. “Evde kal” sloganı ile tüm dünya korunaklı olmaya çalıştı.

2020 Mayıs – 2022 Ocak  arasında ay düğümleri İkizler-Yay aksında iken, kimlerle ve ne kadar iletişim kurulacağı yeniden belirlendi. Bilime karşı fanatik inanış ile, sorgulama yapma hali karşı karşıya geldi.

2022 Ocak – 2023 Temmuz arasında mali güvence, hayattan keyif alabilme, zamanı ve parayı kendi ihtiyaçlarına dönük olarak kullanmayı deneyimliyor olacak insanoğlu... Satürn Kova,  Uranüs Boğa ve Oğlak Plüton’un vaat ettiği Yeni Dünya Düzeni’ne geçişe hazırlanmak için ne olması gerekiyorsa, o oluyor. Bireysellik, aile yapısındaki değişim, teknoloji entegrasyonu, bilinen ekonomi düzeninin dışında yeni modele geçiş, paranın elden ele gezen bir materyal olmasının anlamını yitirmesi, zaman içinde kıymetli materyallerin kıymetini yitirmesi, sanal dünya, sanal alış-veriş, sanal para, sanal yaşam, metaverse yani sanal evrene doğru yol  alabilmek için ne olması gerekiyorsa, o oluyor.

2023 ve sonrasında bilinen insani ilişkiler tekrar eski anlamına kavuşabilir. Ama elbette öncesinde bu süreçleri başarıyla tamamlamak, uyumlanmak, sağlıklı kalmak daha da önemlisi yaşam becerilerini geliştirebilmek önemli olacaktır.

 

Hunilerinizi büyütmeye hazır olun, uçuyoruz!

2022 YILI - NESİL GEZEGEN ETKİLERİ

 

Jüpiter Balık burcunda – yıl boyunca

Tüm yıl Balık burcundaki seyri ile, biraz saf ve iyimser olabiliriz. Kandırılmaya müsait yapıda olabiliriz. Maneviyata yönelmek, fizik ötesi konulara yönelmek, uzay ve uzaylılarla ilgili konular, ölüm ve ölüm ötesi konular daha fazla ilgimizi çekmeye başlayabilir. Meditasyon gibi, dua etmek gibi, ruhun rahatlaması adına çalışma ve ritüeller artar. Retro döneminde (28 Temmuz – 25 Kasım) içe dönme, içe kapanma ve doğal olarak salgın gibi gerekçelerle içe (eve) kapanma hali de olabilir.  Ruh sağlığı, depresyon, duygu durum bozukluğu kısacası hunililik çoğalır. Psikologlar, veterinerler dahil olmak üzere tüm sağlık çalışanları ve sağlık – şifa konuları gündemde fazlaca yer alır. Hayvan hakları yeniden gündeme gelir, bu konuyla ilgili daha iyi sonuçlar alınabilir. 

Mart 2022 bu konuda bir gelişmenin yaşanabileceğini gösteriyor. Mart ayı aynı zamanda, hayallerimizin büyüyeceği bir ay. Geleceğe umutla bakışın çoğaldığı, hayallerin büyüdüğü, vaatlerin de çoğaldığı bir ay...

Nisan ayında, hayaller biraz daha ete kemiğe bürünmüş durumda. Artık neyin ne olacağına yönelik netlik var. Hayaller, bir hedefe doğru yönlendirilmiş, o hedef için geri sayım başlamış durumda.

Mayıs ayında hayaller biraz kısıtlanabilir, yaptırımlar ile sekteye uğrayabilir. Bir tür ön deneme şeklinde toplumun nabzının yoklanacağı gelişmeler olabilir. Ama ay sonunda bunun geçerliliğinin olmadığı, yürürlüğe girmeyeceği anlaşılır.

Haziranın son haftasına yani 26 Haziranda seçim olabilir.

Temmuz sonunda ve Kasım  sonuna kadar, içinde bulunduğumuz koşullardan geriye gittiğimizi düşünebiliriz.

Eylülde hayallerimizi küçültmek, beklentileri düşürmek durumunda kalabiliriz.

20 Aralık ve sonrasında, büyümek ve genişlemek için canla başla çalışma kararı olacağını gösteriyor. Bu tarihten itibaren hedefler net, ulaşma yolları açık, biriken öfke enerjisinin doğru kanala yönelmesi ile “üretim” başlar. 2023 bireysel ve ülke bazında ayağa kalkma enerjisini taşıyor olacak.

 

 

  

Satürn Kova burcunda – yıl boyunca

17 Aralık 2020’de Kova burcuna geçen Satürn, 7 Mart 2023’e kadar bu burçta özgürleşme, bireysellik, teknolojik gelişmeler, yeni dünya düzenini vaat ediyor.

 

Şubat başında devlet organları tarafından baskılanan yaşam enerjisi, kısıtlamalara varabilir. Toplumu karamsarlığa yönelten tavır, tutumlar oluşabilir.

Mart ayında siyasi cinayetler, suikastler, hukuki konular, aihm, genel af, tutukluluk süresinde değişim gibi gündemler olabilir.

Nisan başında olaylara yön verme gücünün azalması, iktidara yön veremiyor olma hali ile dikta rejimini andıran gelişmeler yaşanabilir. Plansız zararlar, ön görülemez zararlar oluşabilir.

Mayıs ortasında başarısızlık korkusu, sağlıksız beden vurgusu ile saklanabilir. Reddedilme ya da kaybetme korkusu nedeniyle, bazı siyasiler adaylıktan çekilebilir.

Haziran başında, devlet otoritesinin gücünü hissettiremediği gelişmeler yaşanabilir. Muz cumhuriyetinde yaşanıyormuş gibi, “saldım çayıra mevlam kayıra” denilecek gelişmeler olabilir. Haziran ortasından hemen sonra, ekonomide büyük gelişmeler yaşanabilir.

Ağustos başında tüm çabaların ve hedeflerin boşa gittiği duygusu yerleşebilir.

Ağustos ortasında bir kez daha devlet yönetimi, yöneticilerin sağlığı, zayıflığı, takatsizliği konuları gündeme gelebilir.

Ekim sonunda taşlar yerine oturmuş ve eski, bilinen sisteme adaptasyon sağlanmış olur.

Kasım ortasında katı kurallar, disipline etme hali ile idari durumun zaafiyetleri saklanabilir.

 

 

 

 Uranüs Boğa burcunda – yıl boyunca

15 Mayıs 2018’de Boğa burcuna geçen Uranüs, (Koç retro dönemi hariç: Kasım 2018 -  Mart 2019) 2025 yılına kadar bu burçta, ekonomik koşulları, bireysel refahı, değişimi tetikliyor olacak.

 

Ocak başında ekonomik güvencenin kısmen tesisi sağlanmış gibi görünüyor. 20 Ağustos 2021’den beri retro konumda olan Jüpiter, 19 Ocak’ta sona eriyor. Bu da Ağustos ve sonrasında yaşanan olumsuz gelişmelerin, kısmen perdelenmesi demek. İnsanlar birazcık rahat bir nefes alabildiğini hisseder, ekonomide küçük de olsa bir rahatlama yaşanır.

Ocak sonunda ise, aslında alkışı hak etmeyen bir oyunda olunduğu gerçeği ile yüzleşme yaşanabilir. İsyan, ayaklanma, itiraz gibi gündem konuları olabilir.

Şubat ortasında tüm toplumu ilgilendirecek güzel bir haber, gelişme yaşanabilir.

Şubat sonlarına doğru, basının-medyanın-sosyal medyanın abartılı haberlerine şahit olabiliriz.

Mart – Nisan – Mayıs ayları geçeğin farklı gösterildiği haberler, siyasi propagandalar, vaatler ile geçebilir.

Mayıs sonunda  üstün gelme isteği ile, bazı siyasilerin ekranda daha az yer alması kararı göze çarpacak hale gelebilir. Rakiplerin, baskılanarak yükselişi önlenmeye çalışılabilir.

Haziran nispeten tatlı dil, güzel vaatler ile ilerler gibi görünüyor.

Temmuz sonunda ise, basın-medya-sosyal medya yine aktif. Bu kez muhalif kanat daha fazla haber peşinde...

Geleceğe giden yolun sağlam zemin oturmuş olması, yeni ekonomik planlar, yeni refah yolları gibi konular gündemde...

Ağustos başı, trafik kazaları ile gündemi belirliyor. Siyaset arenasında teknolojinin yanlış kullanımı sonucu ifşa olma hali de olabilir. Öte yandan otomotiv sektörü, havacılık sektörü,  bilgisayar ve bilişim sektörü ile ilgili önemli gelişmeler ay başında oluşabilir. “Yangın söndürme uçağı” gibi geçtiğimiz yıla damgasını vurmuş olan konu yeniden gündeme gelebilir. Ağustos ortası, ihmale dayalı konular nedeniyle halkın isyanının artacağı zamanlar... Ağustos sonunda Uranüs’ün tekrar retroya girmesi ile, pekçok alanda güvenliği sorgulayabiliriz. 21 Ocak 2023’e kadar, Uranüs retro konumunu sürdürecek. 2023 güvenlik, ekonomik güvenlik ve refah beklentilerinindaha fazla karşılanacağı bir yıl olur diyebilirim.

Kasım başında özgürlük, bireysellik, hak mücadelesi gibi kavramlar öe çıkıyor. Azınlıklar, ayrımcılığa maruz kalanlar, ezilenler, ihmal edilenler gibi grupların, öğrencilerin, hakkını alamayan işçilerin isyan sesleri yükselebilir.

 

  

 

Neptün Balık burcunda – yıl boyunca

4 Şubat 2012 yılından itibaren Balık burcunda olan Neptün, 27 Ocak 2026 yılına kadar  “karşılıksız verme, kendi hayallerinden vazgeçme, bütüne hizmet” anlayışında olma halini sürdürüyor olacak.

Ocak ayının başında hem mali hem de sevgiyi alma-verme şeklinde yanılsama yaşanabilir. Gördüklerimizin ya da elimizde olanın gerçekliğini kavramak, zaman alabilir. Alice Harikalar Diyarında gibi bir efekt oluşabilir.

Ocak ortasında sanat dünyasındaki gelişmeler etkili olur. Yön değiştiren, fikir değiştiren sanatçıların açıklamalarına şahit olabiliriz. Bununla birlikte, içinde bulunduğumuz durumu anlatan şarkı, beste, tiyatro oyunu, kitap gibi sanatsal faaliyetlerde de artış yaşanabilir.

Mart ortasında bazı sanatçıların siyasi görüşlerini açıklaması, sansasyonel etkiler oluşturabilir.

Nisan ortasında bugüne dek söylenmeyen, açıklamaktan kaçınılan ve aslında kötü değil, umut verici olan, umudu büyüten açıklamalar olabilir. Bir yönüyle sallantılı, dayanaksız olan bu açıklama yine de toplumun umudunu büyüten etkiye sahip olacak gibi görünüyor.

Nisan ve Mayıs ayları yalan sözler, abartılı vaatler ve buna inanma isteğine işaret ediyor. Bu nedenle bu durumun siyasi propagandalarda, seçim konuşmalarında etkili olacağını düşünüyorum.

Haziran ortası, bir hayalin peşine tutunma ve kendini adama hali ile çalışmalara işaret ediyor. Bu bir seçim ortamı ise, sandıklara sahip çıkma konusuna vurgu yapar. Uykusuz kalma, aç kalma gibi kişisel gereksinimlerin toplumsal beklenti için feda edilme haline vurgu yapar.

Haziran sonunda yaşanacak Neptün retrosu 3 Aralık 2022’ye kadar devam ediyor olacak. Bu süreç, eski hayallerin yüzeye çıktığı ya da hayal ile gerçeğin ayırt edilemediği gelişmeleri gösteriyor.   

Eylül ortasında; kendini kandırmış olma, kandırılmış olma ile yüzleşme, inanmış oldukları için kişinin kendini suçlaması gibi öz eleştiriler gündeme gelir.

Ekim-Kasım-Aralık ayları bu kandırılmışlığın etkileri, izahı, yansımaları ile geçer gibi görünüyor.

 

 

Plüton Oğlak burcunda – yıl boyunca

25 Ocak 2008’den beri Oğlak burcunda olan Plüton, 24 Mart 2023’e kadar bu burçta “yönetim, devlet düzeni, para ve finansal düzen, maddi kaynaklar, toprak hareketliliği, yer altı kazanımları” gibi konularda dönüşüm yaşatacak.

 

Ocak ayının başında, “mafya, cinsel taciz, tecavüz, komplo teorileri” gibi kelimeler etkili olur. Para ve finans alanında güvenliği tesisi amaçlı kararlar, yaptırımlar gündeme gelebilir.

Ocak ortasında iktidar eliyle, finans dünyasına ve iş adamlarına yönelik ciddi yaptırım kararları olabilir.

Mart ayının başında, tutuklular ile ilgili kararlar, af, genel af, mafya, hukuki konular, süregelen davalar gündemde yer tutabilir.

Nisan sonunda başlayan Plüton retrosu, 8 Ekim 2022’ye kadar sürecek. Bu süreçte, var olanı korumak, değişimden kaçınmak, elde olana şükretmek, alım-satım yapmamak ya da yapamamak gibi etkiler oluşur. Kısacası, bu dönem değişimi desteklemeyen bir dönemdir.

Mayıs başında, retroya rağmen umudun çoğaldığı, vaatlerin büyüdüğü, inanma ihtiyacının da yüceldiği gelişmeler söz konusu... Mayıs sonunda, tutulamayacak kadar büyük sözlerin verildiği gerçeği ile yüzleşme hali yaşanabilir.

Temmuz başında; gücü elde tutmak, gücü kontrolsüzce kullanmak, fazlasıyla disiplin sağlamak, ipin ucunu kaçırmamak için daha sıkı tutmak gibi hedefler ve yaptırımlar olabileceği görülüyor. Belki de “dikte / dikta”  kelimesi, ayın kelimesi olacak. Temmuz ortası ve sonu ise “liyakat-yeterlilik” kelimeleri çokça konuşuluyor  olacak gibi...

Ekim ayında retronun bitişiyle birlikte, “para, varlıklar, takas, alım-satım, ticaret, bankacılık, krediler” gibi konular yeniden aktif hale geliyor. Ekonomide değişim, canlanma, varlığın yokluğa dönüşmesi, yokluğun varlığa dönüşmesi gibi etkiler öne çıkıyor.

Ekim ortasında “devrimci” ruhun uykudan uyanması gibi etkiler söz konusu. Eğer erken seçim olacaksa, Haziran 2022 yerine Ekim ve hatta Kasım 2022’de olması halinde seçimin hayalleri karşılayacak etkide olabileceğini söyleyebilirim. Çünkü gerçek dönüşüm enerjisi bu tarihlerde açığa çıkıyor.

 

25     Ekim Güneş tutulması ve 8 Kasım Ay tutulması da, değişim ve dönüşüm konularını (özellikle mali / ekonomik anlamda) destekliyor olacaktır.

 

 

 Hunilerinize ve ışıltınıza sahip çıkın!


 



 

 

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR