Bu Blogda Ara

12 Ocak 2022 Çarşamba

AY DÜĞÜMLERİ BOĞA-AKREP AKSINDA...

 





Ay Düğümleri nedir?

 

Ay düğümleri gök cismi değildir.

Ay’ın Dünya çevresindeki yörüngesi ile

Dünya’nın Güneş çevresindeki yörüngesinin kesiştiği (görünmez) noktalardır.

 

Astrolojik açıdan en önemli gök olayı olan “tutulmalar” Ay Düğümü aksında oluşur. Yılda 4/5 defa tutulma yaşandığını düşünürsek, Ay düğümlerinin yerleşimi ve alacağı transit etkiler oldukça önemlidir. 

 

18 Ocak 2022 -  17 Temmuz 2023 arasında Ay düğümleri Boğa-Akrep aksında olacak.

Bu da demek oluyor ki, doğum haritalarında Boğa ve Akrep burcunun kestiği ev konularında dizayn, düzenleme, yeni bakış açısı kazanma halini yaşayacağız. Özellikle 16 Mayıs (Akrep tutulması) ve 8 Kasım (Boğa tutulması) aylarında gerçekleşecek olan tam Ay Tutulmaları, doğum haritalarında Boğa-Akrep burçlarının kestiği ev konularında etkisini duygusal koşullarda gösteriyor olur. 

 

Ancak en belirgin etkiyi;

Ay düğümleri Boğa-Akrep aksında olanlar,

Güneş burcu Boğa/Akrep olanlar,

Ay burcu Boğa/Akrep olanlar,

Yükseleni Boğa/Akrep olanlar alır.

 

17 Temmuz 2023 tarihine kadar hayatı etki altında olacaklar:

 

4 Ekim 1956 – 15 Haziran 1958 (Kad Akrep)

20 Şubat 1966 – 19 Ağustos 1967 (Kad Boğa)

11 Temmuz 1975 – 7 Ocak 1977 (Kad Akrep)

12 Eylül 1984 – 6 Nisan 1986 (Kad Boğa)

2 Şubat 1994 – 31 Temmuz 1995 (Kad Akrep)

14 Nisan  2003 – 25 Aralık 2004 (Kad Boğa)

30 Ağustos 2012  -  18 Şubat 2014 (Kad Akrep)

 

 

 

Kuzey Ay Düğümü Akrep olanlar "ters düğüm",  Kuzey Ay Düğümü Boğa burcunda olanlar  tam kavuşum yani “düğüm döngüsü” yaşayacaklar. 

18,5-19 yılda bir tekrarlanan bu döngünün etkileri, 18-19 yıl önce yaşadığınız olaylara benzer ya da ilişkilidir.

 

Natalde (doğum haritasında) Kuzey Düğüm Boğa olanlar, düğümün bulunduğu ev konularında yenilenme beklentisi, heves artışı duyacağı için o ev konularıyla ilgili atılım yapmak isteyebilir. Güney Düğümün yer aldığı ev konularında ise vazgeçme, sıkılma enerjisi yükselir. KAD Boğa iseniz, 18-19 yıl öncesini hatırlamaya çalışın. 2002-2005 yıllarında hayatınızın hangi alanı daha belirgindi? Neler yaşamış, hangi radikal kararları almıştınız? Yaşınız yaklaşık 18-19 / 37-38 / 56-57 ise bu etkileri yaşıyor olursunuz.

  

Natalde (doğum haritasında) Kuzey Düğüm Akrep olanlar, düğümün bulunduğu ev konularında kafa karışıklığı, kararsızlık yaşayabilir. Güney Düğümün yer aldığı ev konularında duygusal davranma ve duygusal kararlar alma hali olabilir. KAD Akrep iseniz,8-9 yıl öncesini hatırlamaya çalışın. Hayatınızın hangi alanı daha belirgindi? Neler yaşamış, hangi duygusal kararları almıştınız? Yaşınız yaklaşık 28 / 47 / 66 ise bu etkileri yaşıyor olursunuz.

 

  

Güneş Boğa burcu iseniz; Bilinilirliğiniz artar. Enerjiniz ve motivasyonunuz artar. Öne çıkmak istersiniz. Baba / otorite ile ilgili sorunlar oluşabilir.

 

Güneş Akrep burcu iseniz; Kendinizi geri çekmek, izole kalmak, başkalarına kendinizden daha fazla enerji harcamak istersiniz. Baba / otoriteye mesafeli olma kararı alabilirsiniz.

 

Ay Boğa burcu iseniz; Duygusal ihtiyaç ve beklentilerinizin karşılanması konusunda cesur ve istekli olursunuz. Anne / kadınlarla ilgili sorunlar oluşabilir.

 

Ay Akrep burcu iseniz; Kendi duygusal ihtiyaçlarınızı geriye atmak, başkalarının tatminini daha fazla önemsemek gibi etkiler alırsınız. Anne / kadınlarla aranıza mesafe koymak isteyebilirsiniz.

 

 Yükselen Boğa burcu iseniz; Varlığınızı ortaya koyma isteğiniz artarken, ikili ilişki ve evlilik düzeni sizin için anlamını değiştirebilir. Sahip olduğunuzu hissettiğiniz güç ve kararlılık sayesinde, sorunlu evlilik / ilişkiyi bitirme kararı alabilirsiniz. Var olan sağlıklı evlilik-ortaklıkta, artan enerjiniz ile kendinizi daha iyi hissedersiniz. Müzmin bekarsanız evlilik kararı alabilirsiniz. Kendinize odaklanıp, kendinizi geliştirmek, isminizi büyütmek hedefiniz olacağı için “keyif, rehavet, kibir, onur, şansı hissetmenin getirdiği şımarıklık” gibi konumlarda olmamaya dikkat edin.

 

Yükselen Akrep burcu iseniz; Sorumluluklarınızın artması, sizi başkalarından yardım istemeye  yönelteceği için bireysel hedeflerinizden daha çok, ikili çalışmalar, takım çalışmaları, evliliğinizin toparlanması adına biraz geride durmak, sabretmek, bir şans daha vermek gibi kararlar alabilirsiniz. Kötü koşullarda ilerleyen evlilikler, ortaklıklar sizin üstün çabanızla toparlanabilir. Ama 8-9 yıl sonra aldığınız bu kararı sorgulayan konumda da olabilirsiniz. Sağlıklı koşullarda ilerleyen evlilik / ortaklıklar da yine sizin üstün çabanızla daha iyi konuma gelecektir.

 

 

Diğer burçlar için etkileri;

Boğa burcunun doğum haritanızda bulunduğu ev konularında “atak, istekli, hevesli, yenilenme gücü” temaları öne çıkar.

Akrep burcunun doğum haritanızda bulunduğu ev konularında “sıkılma, vazgeçme, mesafe koyma, alttan alma” temaları öne çıkar.

 

 

Global etki olarak;

Daha fazla bireysel keyiflere yöneleceğimiz, doğa ile iç içe olma isteğinde olacağımız, en kıymetli olanın doğa ve doğanın ritmiyle uyumlu yaşamak olduğunu anlayacağımız sürece giriyoruz. Aldıklarımızın ve verdiklerimizin muhasebesini yaparak, işe yarar olanla devam etme halinde olacağız. Bu ülkeler için de böyle, bireysel hayatlarımız için de.. Hangi ülke bizim ülkemize “daha” faydalı ise, o ülke ile yakınlaşacağız. Yani eski “bölgesel çıkar ortaklıkları, doğal işbirlikçilik” gibi kavramlar anlamını yitirmeye başlar. ABD ile ilişkiler, Rusya ile ilişkiler, İncirlik Üssü ve bu ülkelerle ortaklaşa yürütülen projeler 2023 yılına kadar gündemde ve sallantılı olur. Özellikle petrol, kömür, doğalgaz gibi doğal kaynaklar ve onların kullanımı konularında kısıtlamalar / yaptırımlar / güncellemeler olabilir. Para ve finans sistemlerindeki değişim ile, “sanal para, sanal cüzdan” gibi terimlerin daha etkin olacağını düşünüyorum.

 

Güneş Boğa, Yükselen Akrep olarak;

Tüm Boğa ve Akreplere, bu kadersel yolculuklarında kolaylıklar dilerim.



Hunilerinize ve ışıltınıza sahip çıkın!


 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR