Bu Blogda Ara

26 Nisan 2022 Salı

30 NİSAN 2022 - BOĞA BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI

 

30 Nisan 2022 saat 23:28 – 10*28’

Bu tutulma, Kasım 2021'de Boğa burcunda bir Ay Tutulması ile başlayan Boğa-Akrep setindeki ikinci tutulmadır.




 

19 Ocak’ta ay düğümlerinin Boğa & Akrep aksına geçişiyle birlikte, tutulmaların ana konusu da artık Boğa ve Akrep arketipleri oluyor...

 

Etki bölgesi:

Pasifik ve Güney Amerika

Kısmi tutulma.

 

Etki konuları:

“Para, mali değerler, mali güvence, güvenlik arzusu, kişisel finans, kişisel eşyalar, değerler, kendini sevmek ve değerini bilmek, değerlilik duygusu, mülkiyet, keyifli işler, rahatlık, doğa sevgisi, doğa olayları, tarım, tarımsal alan, sabır gerektiren işler, ekonomi, borsa, maliye, doğum ve ölüm oranları, dünya nüfusu, kişisel dönüşüm, sıfırdan başlamak, yıkıp yerine yenisini inşa etmek, değişime direnç, duygusallık ve aşinalık ile ilgili konular, sadakat, petrol, kirli sular, kimya, zehirli atıklar, çevre temizliği bilinci, çevre duyarlılığı, yer sarsıntıları, toprak kayması, bankacılık işlemleri, kredi ve borçlar, ödünç alınanlar ve doğuştan sahip olunanlar, fiziksel ve maddi kaynaklar, ses yeteneği, sezgisel yetenekler, duru görü yeteneği, kadın hastalıkları, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, boyun-boğaz hastalıkları”

Tüm bu konu başlıklarıyla ilgili “yenilenme, değişim ve dönüşüm” etkisi oluşur.

 

 Etki alan burçlar:

Güneş Boğa, Yükselen Boğa, Güneş Akrep, Yükselen Akrep, Ay Boğa, Ay Akrep kişileri...

Ayrıca ay düğümleri Boğa & Akrep aksında olan kişiler...

(Ekim 2023’e kadar hayatlarında önemli, sıra dışı, kadersel nitelikte ve az rastlanan olaylar yaşanır.)

 

Herkes bu tutulmanın etkisini aynı yoğunlukta hissedemeyecek elbette... 

* 24 Nisan – 6 Mayıs arasında dünyaya gelmiş olan Boğalar,

* 27 Temmuz – 9 Ağustos arasında dünyaya gelmiş olan Aslanlar,

* 28 Ekim – 8 Kasım arasında dünyaya gelmiş olan Akrepler,

* 24 Ocak – 5 Şubat arasında dünyaya gelmiş olan Kovalar etkiyi doğrudan hisseder.

 

Kişisel gezegenleri tutulma derecesiyle (05*-15* arasında Boğa, Aslan, Akrep, Kova burcunda gezegeni olanlar) aktive olanlar da, etkilerini kişisel düzeyde daha güçlü hissederler.

 

 Etki süresi:

En belirgin etki 15 Nisan-15 Mayıs arasında olmakla birlikte, etki süresi 1 yıldır.

Haritalarımızda Boğa burcunun yönettiği alanlarda; önümüzdeki 3-6 ay içinde (8 Kasım 2022 – Boğa Ay tutulmasına kadar) önemli olayların gerçekleşmesi muhtemeldir.

 

Tutulmanın içeriği:

Tutulma gününde Boğa burcu yöneticisi Venüs’ün, Jüpiterle  kavuşumda olması özellikle önemli ve olumlu bir etkiyi inşa ediyor.

Öte yandan Uranüsle de hizalanan tutulma, gelişmelere “hız” kazandırıyor.

Tutulmada etkili olan sabit yıldız; Schedir. Arapçada “meme, göğüs” anlamına gelen “şadır, şadr” kelimesinden gelir. Üst düzey kadınları, güçlü ve onurlu kadınları simgeler. Bu tutulma “Kraliçeleri, prensesleri, kadın başbakanları, kadın liderleri” yaşam süreleri ya da yaşam koşulları üzerinden etkiler diyebilirim.  Krallık ile yönetilen ülkelerde de önemli gelişmeler yaşanır.

Bu tutulma; bizi gerçekten memnun eden şeylerin ne olduğunu keşfetmeye davet ediyor.

Geliri artırmanın yollarını aramak, bu amaçla harekete geçmek, hem elde olanı korumak hem de onun üzerine yeni bir şeyler eklemek yönünde çağrılar alıyor olacağız.

Elbette, kendi öz değerimizin de “daha çok” farkına varacağız.

Bakımlı olmak adına estetik girişim kararları, daha sağlıklı olmak adına ertelenen ameliyatlar, daha “ben” hissedebilmek için ihmal edilen ne varsa, onlara yöneliyor olacağız.

 

Etkiyi yoğun hisseden kişilerden bazıları, maddi güvenceye ulaşmak için “küçülme” kararı alabilir, daha küçük bir eve taşınabilir. Ya da örneğin otomobilini satıp, motosiklet alabilir. İşveren konumunda ise, şirket giderlerini azaltmanın yeni yollarını bulabilir.

Ev kadını ise, uygun fiyatlı bulduğu ürünleri stok yapabilir.

 

Vergi, denetim, kredi gibi konularla uğraşmak durumunda kalmamak için çaba harcanır.

Artık başkalarıyla paylaştığımız kaynaklarımızı, borçlarımızı veya vergilerimizi daha etkin bir şekilde yönetmeye (ve idare etmeye) yönelik adımlar atmamız gerekebilir; ayrıca kendi payımıza katkıda bulunup bulunmadığımızı ve hak ettiğimizi kazanıp kazanmadığımızı da düşünmeye davet ediliriz.

 

Uzun süredir sabırla düzelmesi beklenen konularda, yeterince sabır gösterilmiş olduğunun ve artık bir şeylerin değişmesi gerektiğinin farkındalığı oluşur.

Çemberin içinde dönüp duran hamster gibi;

Aynı düzlemde koşarken bir yere varamadığını fark etmek...

Bir yere varmak için çemberden çıkmak gerektiğini anlamak...

Dahası... Hamster olmadığını fark etmek gibi etkiler oluşur.

 

Yani özellikle Boğa ve Akrep burçları (ve bu burçların kestiği ev konularında)

“Bi dakka! Ben bundan ne kar elde ediyorum ki? Bunun bana ne faydası var?” bakışıyla yeni kararlar alma halinde oluruz.

 “Hayatta kalmak için birine gerçekten ihtiyacım var mı? Güvenliğimi kendim sağlayamaz mıyım? Kendi üretkenliğimle neler yapabilirim? Ortağım bana aslında zarar mı veriyor? Hayatımdaki kimler benim bereketimi olumsuz etkiliyor?”  gibi sorular kafada dolanırken... Edinilen yeni bakış açısı, bizi güvenli bölgeden çıkmaya zorlar ve yepyeni kararlar aldırıyor olur.

 Bu, Boğa burcunun bazı yapıcı özelliklerine  (güçlü, iradeli, tutarlı, şehvetli, dayanıklı, kasıtlı, sabırlı olmak gibi) odaklanmak ve bu nitelikleri yaşamlarımıza nasıl olumlu bir şekilde dahil edeceğinizi düşünmek için de iyi bir zamandır.

 Tutulma etkisiyle bir şeyler bitebilir ama unutmayın ki bu başka güzel şeylerin başlaması için “olması gereken” vesiledir. Hayatımızda yeni bir bölüme geçebilmek için, bir şeylerden vazgeçmemiz istenebilir. Değişime direnmeden, uyum sağlamak süreci kolaylaştırır.

 Güneş Tutulmaları (ay tutulmalarına nazaran) hayatı daha ileri noktalara taşıyan, yeni başlangıçlar vaat eden ve hatta belki bunu yapmaya zorlayan etkidedir.

 

Tutulmanın yaşanacağı aks, etkinin hangi alanda oluşacağını gösterir.

1-7 aksı: Etki birincildir, en yoğun hissedileceği akstır. “Yaşam şekli, evlilik, ortaklık, görünüm, sağlık, doğal yetenekler” gibi konular üzerinden, yeterince beklemiş ya da sabretmiş olmanın verdiği enerji ile değişim isteği taşırız.

 2-8 aksı: Etki, doğrudan değildir. Aracı kişi ya da olaylarla etkiyi almaya başlarız. Dışarıdan gelen desteklerle (mali ya da manevi) ilgili  yeni kararlar almaya zorunlu hale geliriz.

 3-9 aksı: Etki, çevreseldir. İletişim-sesini duyurma-uzaklaşma ya da uzaklara gitme gibi konular üzerinden yeni bakış açısı kazanırız. 

 4-10 aksı: Etki, birincildir. Aile ve ev, iş ve işyeri gibi sabit değerlerimiz üzerinde yeni gelişmeler yaşanır. Yeterince sabredilmiş ve ertelenmiş konular (iş ve aile) gündeme gelir, değişime zorlar.

 5-11 aksı: Etki, doğrudan değildir. Biz var olduğumuz için var olan kişiler (çocuk, arkadaş, sosyal çevre vb.) üzerinden yeni gelişmeleri duyar ya da yaşarız.

 

6-12 aksı: Etki, içseldir. İçe dönme-dinlenme-kendini tanıma-hayallerine yönelme gibi duygu durumlarına ya da sağlığına yönelmek, hastane ziyareti gibi kapalı alan ziyaretlerinin sıklaşmasına maruz kalırız.

Her tutulma, bir Saros serisine aittir. Bu tutulma 119 serisinde...

Daha önce (en yakın tarihlerde) 28 Mart 1968, 9 Nisan  1986, 19 Nisan 2004’te bu serinin tutulmalarını yaşamıştık.

 1986 yılı önemli olaylar:

*Fatih sultan Mehmet Köprüsü’nün yapımına başlandı.

*Halley kuyruklu yıldızı, Dünya’nın yakınından geçti.

*Çernobil reaktör kazası gerçekleşti.

*Neva Şalom sinagoguna saldırı yapıldı.

*TRT 2 yayına başladı.

*Queen, Metallica, Iron Maiden, Guns N Roses gibi rock grupları, en iyi ya da ilk albümlerini yayınladı. Türkiyede de rock grubu Pentagram kuruldu.

 

2004 yılı önemli olaylar:

*Nasa’nın uzay aracı (MER-A, MER-B) Mars yüzeyine indi. İnsansız uzay araçlarının yolculuğu başladı.

*Mark Zuckerberg Facebook’u kurdu.

*Irak Kerbela kentinde, aşure gününde saldırı düzenlendi.

*Bulgaristan, Estonya, Letonya, Romanya, Slovakya, Slovenya NATO'ya kabul edildi.

*Kıbrıs cumhuriyeti, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Slovakya, Slovenya Avrupa Birliği'ne katıldı.

*Devlet Güvenlik Mahkemesi kaldırıldı.

*Saddam Hüseyin’in savaş suçlarına ilişkin duruşmaları başladı.

*İstanbul-Ankara (Pamukova) tren kazası. 41 kişi öldü, 89 kişi yaralandı.

 *Hint Okyanusunda 9,1-9,3 büyüklüğünde deprem ve tsunami meydana geldi.

 

O yıllarda yaşanan olaylar, bu tutulma ile benzer ya da aynen gerçekleşebilir.

Sizler de bu yıllarda hangi konularla meşgul olduğunuzu hatırlamaya çalışın...

O dönemde hayatınızdaki “önemli başlıklar” nelerdi?

 

Koç burcu: Yeni mali kaynak arayışları, öz yetenekleri keşif, sağlıksız bir bağlılıktan kurtulma isteği, affetme ile yeni bir yolun açılması, işe yarar olan şeylere yönelmek, sabır göstermeye zorunlu olacağınız gelişmeler. Banka-borsa-vergi dairesi gibi kurum ziyaretleri.

 

Boğa burcu: Yepyeni bir başlangıç, sıfırdan başlama enerjisi, yeni bir “ben” kararı, geçmişte yaptıklarınızın takdir edilmesi, ödül almak, dönüm noktası olacak nitelikte teklifler, hayata bakışın değişimi ve bu sayede yeni ve faydalı insanlarla temasa geçme şansı, sosyal tazelenme ve  sosyal detoks kararları, kendi kıymetinin farkına varmak. İlişki / evlilikte uzun zamandır çözülmemiş sorunlar varsa, sabrın tükendiğini fark ediyor olmak. Önemli kararlar, hızlı başlangıçlar ya da hızlı (gibi görünen) ayrılık kararı. Danışmanlık almak-vermek.

 

İkizler burcu: Yeniden sahne alabilmek adına bir süre dinlenmek, kendini şarj etme isteği, iç dünyaya ve gerçekleşebilecek olan hayallere yönelmek, geçmişte kalan rahatsız edici ve çoğunlukla fazla özel olan sorunlara kalıcı çözüm bulma arayışı. Hastane ziyareti.

 

Yengeç burcu: Sosyal medya, kamera aracılığıyla yürütülen iş ve arkadaşlıklarda güven tesis etme ihtiyacı, işe yarar arkadaşlar edinmek, kalıcı iş projeleri, başkalarına fayda sağlayacak işlere yönelmek, işbirliği ile proje üretmek, iş çevresi aracılığıyla romantik ilişki. Dernek-vakıf-lokal çalışmalar.

 

Aslan burcu: Yeni bir unvan kazanmak, sabır göstermeye zorlanan yeni sorumluluk alanları, terfi almak, tanınma şansı, aile büyüklerinin sorumluluğunu almak, yeni bir iş imkanı. Kariyeri yeniden planlamak. Çokça devlet kurumu ziyareti.

 

Başak burcu: Katı tutumlar sergilenen inanç ve fikirlerde değişim, uzaktan sevgili olmak, uzaktan iş yürütmek, uzaklara gitme ya da uzaklaşma isteği, hedef kitlenin genişlemesi, olmaz gözüyle bakılanların olabileceğini görmek, ilgi gösterilmemiş alanlara yöneliş.

Avukat-savcı-din adamı-dini mekan ziyareti.

 

Terazi burcu: Başkalarından edinilen fayda ve destek konusunda değişimler, kendi başına iş yapma kararlılığı, sağlığı etkileyen alışkanlıklardan kurtulma isteği, tutkuların derinliğini keşfetmek, cinsel hayat konularında kalıcı çözümler. Banka-borsa-vergi dairesi gibi kurum ziyaretleri.

  

Akrep burcu: Önemli bir ilişki gündemi, yeni ve kıymetli biri, var olan ilişkinin gidişini sorgulama ve daha iyi hale getirme isteği, gelişim ve değişim için yeni kurallar belirlemek, ortağın katkısını sorgulamak, işbirliğindeki katkıyı sorgulamak, danışmanlık hizmeti vermek, başkalarının sorunlarını çözme becerisi kazanmak, başkalarıyla etkileşimde iken kendini keşfetmek, çekim gücü çok yüksek olan aşka kapılmak. Önemli kararlar, hızlı başlangıçlar ya da hızlı (gibi görünen) ayrılık kararı. Danışmanlık almak-vermek.

 

 Yay burcu: Günlük rutinin daha stabil ve sağlıklı hale geleceği yeni gelişmeler, sağlıklı beslenmeye yöneliş, yaşam tarzı değişimi, iş değişimi, hak edilen ücreti fark edip hak edilen işe yönelme, çalışma bölgesini daha güvenli ve daha huzuru hale getirmek. Ertelenen sağlık konularında adım atmak. Hastane ziyareti.

 

 Oğlak burcu: Nasıl sevdiğinize ve nasıl sevildiğinize odaklanmak, özel ve romantik ilişkilerde huzur beklentisi, yeni ve güvenilir bir ilişki, yaratıcılık gerektiren projelere başlamak, çocuk yapma kararı, yeni bir hobi aracılığıyla kendini sevmek ve sevindirmek, çözülmemiş konu ve korkularla yüzleşmek. Dernek-vakıf-lokal çalışmalar.

  

Kova burcu: Evi, aileyi, aile büyüklerini daha güvenli ve daha huzurlu bir aşamaya getirmek, evle ilgili yenilik içeren başlangıçlar, evden çalışma kararı, büyük ve kalıcı projeye yönelmek, evin kilidini değiştirmek, güvenlik için alarm sistemi kurmak veya buna zorunlu olmak. Çokça devlet kurumu ziyareti.

 

Balık burcu: Kendi vizyonunu ve iletişim gücünü fark etmek, yakın çevre desteği / onayı olmaksızın kendine yetebileceğini fark etmek, uzaklarla ve yurtdışı konularla fazlaca haşır neşir olmak, iletişim ve etkileşimlerde kalıcılık sağlama isteği, hafızanın güçlendiğini hissetmek, geçmiş tartışmaların gündeme gelmesi, uykusuzluk. Avukat-savcı-din adamı-dini mekan ziyareti.

 

 Hunilerinize ve ışıltınıza sahip çıkın!

9 Nisan 2022 Cumartesi

DOĞUM GÜNÜ ve GÜNEŞ DÖNÜŞÜ




 Astrolojik olarak doğum günlerimiz, bizim yılbaşımız gibidir.

Güneşin konumu, doğduğumuz an ile aynı konuma gelir ve böylece bize vaat edilenlere ulaşmak adına bir şans daha oluşur.

Doğum günlerinizi, adeta yılbaşı kutlar gibi karşılayın...

Güzel manzaralara bakın, kalbi güzel insanlarla bir arada olun. Size iyi gelen mekanlarda ya da şehirlerde bulunun. Sevdiğiniz ve size iyi gelen yemekleri yiyin. Sevdiğiniz şarkıyı avaz avaz söyleyin...Gülün! Bol bol gülün...Ayağa kalkın, dans edin! Kendinizi sevin, önemseyin...

Enerjinizi emen kişilerden, olaylardan ve sorunlardan en azından bir günlüğüne uzak kalın.

İster giysilerde, ister oje-ruj ya da aksesuarlarda... Yaşam enerjinizi güçlü tutmak adına, kırmızı rengi kullanın. 

Hayat her an mükemmel değil, biliyorum. Ama doğduğunuz gün, motivasyonunuzun düşük olmasına izin vermeyin. O günün enerjisinin, sizin bir yıllık bir yolculuğunuzun yakıtı olacağını unutmayın...

Kartlarınızın yeniden dağıtıldığı, doğum gününüzü "kendi yılbaşınız" gibi neşeyle kutlayın!


Güneşin, doğduğunuz andaki konumuna göre hazırlanan "Güneş Dönüşü Haritası" bir yıllık potansiyellerinizi gösteren öngörü yöntemlerinden biridir.

Güneş Dönüşü Yükselen burcunuz, yeni yaşınızın nasıl geçeceği hakkında küçük de olsa bir fikir verecektir. Elbette hiç kimse, bir yıllığına başka bir burç gibi davranmaz ama o burcun arketipleri ile daha fazla meşgul olur.

GD Yükselen burçların genel etkileri nelerdir?

Koç: Başlangıçları vaat eder. Enerjik, girişimci, yeniliğe adım atma hali, aceleci, dürtüsel, fiziksel aktivitenin yoğun olduğu, baş bölgesi (migren, yaralanma) hassasiyeti olan bir yıl olabilir.

Boğa: Maddi konuların öne çıktığı, keyif ve huzurun öncelendiği, değişimden uzak ve sağlamlığı garantileyen tutumda, boyun-boğaz hassasiyetleri olan bir yıl olabilir. 

İkizler: Bol seçenekli, bol aktiviteli, kıpır kıpır, konuşkan, meraklı, sosyal bir yıl olabilir. Akciğer gibi ikiz organlarda hassasiyetler görülebilir. 

Yengeç: Ev, aile, yuva konularının öne çıkacağı, güvenlik beklentisinin yükseldiği, ev almak ya da tadilat gibi işlerin olduğu, duygusal, duyarlı, sindirim sorunlarının görülebileceği bir yıl olabilir.

Aslan: Öne çıkma, fark edilme isteği, abartma hali ile, çocuklaştığınız bir yıl olabilir. Eğlenceye ve çocuklara odaklanırsınız. Kalp ve damar hastalıklarında hassasiyet oluşabilir.

Başak: Detayların önem kazandığı, analiz ve pratiklik yeteneğinin arttığı, daha iyi organize olabildiğiniz bir yıl olabilir. Eleştirel olabilir, eleştiriye maruz kalabilirsiniz. Bağırsak ve mide hassasiyeti görülebilir.

Terazi: Sosyal, işbirlikçi, uyumlu, ortaklı işlere meyleden tutumda olabilirsiniz. Denge ve adalet ihtiyacınız artabilir. Böbrek hassasiyeti görülebilir.

Akrep: Kendini yenileyen, kendi gücünün farkına varan, (kıskançlık / skandal olaylar nedeniyle) varmak zorunda kalınan bir yıl olabilir. Sezgilerin güçlendiği, paranormale ve okültizme ilginin artacağı bir yıl olabilir. Cinsel hastalık hassasiyeti görülebilir.

Yay: Genişleme, yayılma, seyahatler ve bilgiyle donanma yılı olabilir. Açık sözlü, doğrudan iletişimci, zihnin ve ruhun büyüyeceği, pek çok alanda şans elde edilebilecek bir yıl olabilir. Kalça ve baldır bölgesi başta olmak üzere, kilo alma eğilimi oluşabilir. 

Oğlak: Hedef odaklı, disipline olmaya zorlanılan, çok çaba sarf edilen, kalıcılık sağlanan bir yıl olabilir. Kemik, eklem, diş, saç bakımı konuları önem kazanabilir.

Kova: Aktivist, lider, özgürlükçü, baskıya gelemeyen, ilginç olan her şeye ilgi duyacağınız bir yıl olabilir. Bir gruba-oluşuma dahil olmaktan keyif alırsınız. Sinir sistemi hassasiyeti görülebilir.

Balık: İçsel benliğe yöneleceğiniz, maneviyatın önem kazanacağı, hayırsever bir yıl olabilir. Hayaller ve idealler yoğunlaşır. İlaç, bağımlılıklar konusunda hassasiyetler görülebilir. 

Yeni yaşınızın güzelliklerle geçmesini diliyorum...

Hunilerinize ve ışıltınıza sahip çıkın!




CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR