Bu Blogda Ara

18 Şubat 2023 Cumartesi

BALIK BURCUNDA YENİ AY

 

BALIK YENİ AYI 01°22’

20 Şubat  2023

 

Etki süresi: 15 Şubat – 25 Şubat

 

Etkiyi hissedenler:

0° - 5° İkizler burcu, Başak burcu, Yay burcu, Balık burcu

0° - 5° gezegen konumlarına sahip olanlar

 

27°- 29° Boğa burcu, Aslan burcu, Akrep burcu, Kova burcu

27°- 29° gezegen konumlarına sahip olanlar

 

 

Anahtar kelimeler:

Bütünün hayrına olanı yapmak, karşılıksız vermek, karşılıksız sevmek, karşılıksız hizmet etmek. Olana karşı çıkmamak. Kabule geçmek. Akışta kalmak. Teslimiyet hissi.

Bu Yeni Ay ile, 10 Eylül 2022’de gerçekleşen dolunay enerjisini tam anlamıyla bitiriyoruz.

Böylece yeni bir kapı aralanıyor. Artık hislerimiz, duygularımız, maneviyata bakışımız 10 Eylül 2022 öncesinden çok farklı olacak.

Yeni ay enerjisi; imajinasyon ile yenilemeyi, vizyon üretmeyi, yeni bir şeyleri tasarlamayı, başkasına fayda sağlamak adına yapılan yenilikleri teşvik eder.  Empati duygusuyla, fedakarca hislerle, ihtiyaç sahiplerine el uzatarak, onlar adına yeni bir dünya kurmayı hedefliyoruz.

 

Balık burcunun ilk derecelerinde gerçekleşecek olan Yeni ay ile, kabule geçiyoruz.

Bir şeylerin neden böyle olduğunu ya da neden öyle olmadığını anlamaya çalışmak yerine, “Olmadıysa, olmayanda da hayır vardır” fikrine tutunuyoruz.

 

 


 


Güneş-Ay-Satürn üçlüsü,  Venüs ve Plüton’a yarı sekstil yapıyor. Göz açı kalıbının oluştuğu bu Yeni Ay’ın odak noktasını  Satürn Kova oluşturuyor. Yeni Ay’a da eşlik eden Kova Satürn, bütüne katkı sağlayacak sorumlulukları ve dayanışma duygusunu hatırlatır nitelikte...

“Ne yaptığını izliyorum. Gözüm üzerinde...” diyor adeta.

 

“Her şeyi sıfırdan inşa etmek mümkün ama organize olunduğunda, el birliği oluştuğunda daha kolay olacaktır” diyor.

Acı kayıpları, ayrılıkları, yıkılan hayatları yok saymadan ve unutmadan... Kabule geçerek, el uzatarak, duygu birliği ile yeniden inşanın mümkün olacağını anlatıyor.

Öte yandan Yeni Ay’a (biraz mesafe ile) eşlik eden Neptün, acı gerçeklerin üzerine sis perdesini ya da yağmur bulutlarını indiriyor gibi...

 

Yeni Ay’a eşlik eden sabit yıldız Enif, hava şartlarının değişmesini ve yumuşamasını işaret ediyor. Afete maruz kalan illerde, acının üzerine yağarcasına yağmur  görülebilir.

 

Ülkece gündemimiz, acı kayıplarımız olduğu için yorumlarımı daha çok bu durum üzerinden yapmaya çalıştım.

Ama şu kadarını söyleyerek tamamlayayım;

İster yeni bir ev kuruluyor olsun, ister yeni bir aşk başlıyor olsun, ister yeni bir hayat başlıyor olsun... Göz açı kalıbının da oluştuğu bu Yeni Ay enerjisi ile başlangıcı yapılan her şey için, başarıyı vaat eder. Çünkü Venüs-Plüton sekstili sevgi ve inançla dönüşümü sağlar. Dayanma gücü verir. Tutku verir. İyileştirme gücü verir.

Gerçek duygular ve gerçek ihtiyaçlar keşfedilmiş ya da yeniden belirlenmiş olur.

 

 HUNİLERİNİZE VE IŞILTINIZA SAHİP ÇIKIN!


 

 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR