Bu Blogda Ara

21 Şubat 2023 Salı

SATÜRN BALIK BURCUNDA

 

SATÜRN BALIK SÜRECİ

07.03.2023 – 24.05.2025

(01.09.2025 – 13.02.2026 tekrar Balık)

 


 

7 Mart 2023’de Satürn burç değiştirerek, Balık burcuna geçiyor.

Nesil gezegenlerin bir burçtan başka bir burca geçişinde, özellikle anaretik derecelerde iken etkisi güçlenir, yıkıcı olur. Vermek istediği mesajı (son kez verebileceğinin farkındalığıyla) çok güçlü, yüksek sesli olarak vermeye çalışır. Bu anlamda Satürn, 19 Şubat-7 Mart arasında en güçlü ve en zorlayıcı etkilerini aktarıyor olacaktır.   

 

Astrolojide Satürn; sıkı çalışmanın, disipline olmanın ve çok ihtiyaç duyulan gerçeklik kontrollerinin gezegenidir. 

Satürn Balık burcunun disipline edeceği alan “maneviyat ve duygular” olacaktır.

Satürn Balık burcunda geçtiğinde;

Duygusal ve insani tarafımız kısıtlanıyor / zorlanıyor olacak. Sanatsal yönümüz ve romantik ihtiyaçlarımız kısıtlanıyor olacak. Empati yapabilmenin, ihtiyaç sahiplerine yardım edebilmenin, el uzatmanın, şifalanmanın, dua ve pozitif bakışın önemini fark ediyor olacağız. Göreceğiz ki, dünyanın hakimi “biz” değilmişiz!

Satürn enerjisinden fayda sağlayabilmek için; öğrenmemiz-geliştirmemiz-fark etmemiz gereken eksikliklerin, tamamlanmasına razı gelmek gerekir. “Ben biliyorum nasılsa...” egosundan kurtulup, hayatın öğretmeye çalıştıklarına odaklanabilmek gerekir.

 

Önümüzdeki iki yıl süresince en çok konuşulacak konular:

*Din ve inançlar,  inanç merkezleri

*Şifa ve arınma merkezleri

*Hastaneler

*Hayır kurumları, yardım kuruluşları

*Kimsesiz ve bakıma muhtaç olanlar

*Barınaklar

*Hapishaneler, kader mahkumları

*Kadın dayanışması, kadın sığınma evleri

*Kadim bilginin ve ilmin önemi

*Ruha yatırım, ruhla bağlantıda olmanın önemi

*Rüya-sezgi-duru görü gibi gelecekten haber alma yolları

*Stres bozukluğu

*Antidepresanlar

*Bağımlılıkla mücadele

*Hipnoz, hipnoterapi, telkin

*Okyanuslar, denizler, deniz canlıları

  

Natal haritasında Satürn’ü Balık burcunda olan kişiler için

Satürn Döngüsü başlamış olacak.

  • 23 Mart 1964 - 16 Eylül 1964 (İkinci Satürn Dönüşü)
  • 16 Aralık 1964 - 3 Mart 1967 (İkinci Satürn Dönüşü)
  • 21 Mayıs 1993 - 30 Haziran 1993 (İlk Satürn Dönüşü)
  • 28 Ocak 1994 - 7 Nisan 1996 (İlk Satürn Dönüşü)

 

İlk Satürn Dönüşü; 1993-1996 yıllarında dünyaya gelmiş olan ve dijital, dini, politik ve çevresel etkilerin gürültüsü arasında kendi sesini duymakta zorlanmış olan bir nesli etkiliyor.  

Durdurulamaz bir güç (Satürn), sizi çocukluktan çıkartıp yetişkin olgunluğunu kazanmaya zorlayacak. Hayatın geri kalanında “gerçekte” ne yapmak istediğinize odaklanmanızı sağlayacak. Kendinizi en iyi ve en rahat şekilde ifade edebilmeniz için, sizi durmaksızın zorlayacak. Bu etki altındayken iş alanı değişikliği, evlilik-boşanma, taşınma-yer değiştirme, eğitim alanını değiştirme, çocuk sahibi olma gibi önemli kararlar alabilirsiniz.

Ve sonunda... Etki altında kalmaksızın, kendi kararlarınızı alarak ve aldığınız kararların arkasında cesurca durarak, yetişkinliğinizi sabitliyor olacaksınız. “Hayat sahnesinde artık ben de varım!” diyeceksiniz.

 

 

İkinci Satürn Dönüşü; 1964-1967 yıllarında dünyaya gelmiş olan geleneksel bakışlı nesli etkiliyor. Bu döngü, ilk döngüdeki tavrın neticelerini görme ve check etme dönemidir. Önümüzdeki 30 yılı inşa etme isteğiyle ve daha çok öznel/bireysel kararlar alma halidir. İkinci ergenlik olarak da düşünülebilecek olan bu dönemde, kişi artık kendi önceliklerinin farkına varmıştır. Yapmak istediklerini ve yapmak istemediklerini net olarak ayırabiliyor ve hayata geçirebiliyor durumdadır. Kendisine fayda sağlamayan ve hitap etmeyenler ile yol ayrımını kolayca yapabileceği dönemdir. Sürecin sonunda, ihmal ettiği kendisi ile huzurla ilerleyecek yeni kararlar almış olur. “Hayatımın sahnesinde, oynamak istediğim rolü oynayacağım” diyeceksiniz.

 

 

 HUNİLERİNİZE VE IŞILTINIZA SAHİP ÇIKIN!

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR