Bu Blogda Ara

12 Nisan 2023 Çarşamba

20 NİSAN 2023 KOÇ GÜNEŞ TUTULMASI

 

KOÇ BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI

20 Nisan 2022 saat 06:12 – 29°50’


Nisan 2023-Mart 2025 arasında gerçekleşecek olan Koç-Terazi aksındaki ilk tutulmayı yaşıyoruz.

Güneş Tutulmaları gelecek zamanı inşa eder. Geçmişin pürüzlerinin temizlenmesine ve yeni bir yol açılmasına aracılık eder. Yeni bir enerji ile uyanış ve farkındalık kazandırır.

Tutuluyoruz!

Özenle oluşturduğumuz ilişkiler,
Risk aldığımız ve uğrunda koşturduğumuz alanlar,
Başlangıcını yaptığımız konular,
Fiziksel gücümüz,

Yaşam enerjimiz,

Motivasyon kaynaklarımız üzerinden
Değişime gitmeye itiliyor / çekiliyoruz...

Ayrılıyor ya da birleşiyoruz!

Kopuyor ya da uzlaşıyoruz!

 



Saros Serisi: 129

Benzer tutulmalar:

24 Şubat 1933, 7 Mart 1951, 18 Mart 1969, 29 Mart 1987, 8 Nisan 2005

 

Etki bölgesi:

Endonezya, Papua Yeni Gine, Filipinler, Avustralya (Türkiye’den izlenemeyecek)

Hibrit tutulma (Başlangıcında Kısmi tutulma, takiben Tam tutulma ve bitişte Kısmi tutulma)

 

Etki konuları:

“Boşanma/Evlilik, birleşme/ayrılma, kişisel olarak varlığı orta koyma dürtüsü, cesaret gerektiren kararlar, ilk defa yapılacak olanlar, genel beden sıhhati, baş bölgesi sağlığı, fiziksel güç kazanımı, gücü elinde tutma isteği, girişimde bulunmak, başvuruda bulunmak, harekete geçmek, gücü elinde tutana karşı cesaretle ve dimdik durmak, kendi ayaklarının üzerinde durabilmek, liderlik enerjisi, savaş enerjisi, yangın ve patlamalar”

Tüm bu konu başlıklarıyla ilgili “yenilenme, değişim ve dönüşüm” etkisi oluşur.

 

Etki alan burçlar:

Güneş Koç ve Boğa, Yükselen Koç ve Boğa,

Güneş Terazi ve Akrep, Yükselen Terazi ve Akrep,

Ay Koç ve Boğa,

Ay Terazi ve Akrep kişileri...

Ayrıca ay düğümleri Koç & Terazi ve Boğa & Akrep aksında olan kişiler...

 

Kişisel gezegenleri tutulma derecesiyle aktive olanlar da,

(24° - 29°  Koç / Yengeç /  Terazi / Oğlak) 

(0° - 5 ° Boğa / Aslan / Akrep / Kova) etkilerini kişisel düzeyde daha güçlü hissederler.


Etki süresi:

En belirgin etki 5 Nisan-5 Mayıs arasında olmakla birlikte, etki süresi 1 yıldır.

Haritalarımızda Koç burcunun yönettiği alanlarda; önümüzdeki 3-6 ay içinde (28 Ekim 2023 – Boğa Ay tutulmasına kadar) önemli olayların gerçekleşmesi muhtemeldir.

 

Tutulmanın içeriği:

Koç burcunun son derecelerinde gerçekleşen tutulma, bizi (belki de bugüne dek farkına varmadığımız) cesaretimizi kullanmaya teşvik ediyor. Bizi aşağıya çekeni baltalayan, ilerlememizi engelleyen şey ya da kişilerle kararlılıkla mücadele etmeye teşvik ediyor.

Tutulmaların Boğa-Akrep aksında gerçekleştiği Kasım 2021’den beri insanüstü sabır göstererek bir şeylerin değişmesi adına “beklemiş” ve beklerken de “bıkmış” olabiliriz.

 

Ama şimdi anaretik Koç diyor ki:

“Yeter beklediğin! Sen değiştirmedikçe, dünyan değişmeyecek!”

“Oyunun kurallarını sen belirlemezsen, oyunun sonucundan da şikayet etme!”

“Nezaketle ve iyilikle olmasını istedin. Olmuyorsa, olmayacaktır.”

“Artık zorlama! Ya da oldurmak için gücünü göster!”

“Kibarlığın takdir edilmeyecek! Hamle yapmazsan, ses çıkarmazsan... Tepene binerler!”

“Alanına saygı duyulmasını istiyorsan, alanına sahip çık!

“Alan koruması adına gerekiyorsa, savaşmalısın!”

 

Tutulma gününde Koç burcu yöneticisi Mars;

Tutulmaya quintil açı yapıyor. Hedeflere ulaşabilmek adına yaratıcı yolların bulunmasını teşvik ediyor.

Bir yandan (eril enerji) engellerin üstünden ustalıkla atlayabilme çevikliğini kazandırıyor.

Öte yandan (dişil enerji) engellerin duygusal enerjiyle de aşılabilmesini destekliyor.

Kadın enerjisini taşımak, anne enerjisini taşımak işleri kolaylaştırıyor. Kazanmak adına yaratıcı strateji gelişimini destekliyor.

Örneklendireyim...

Gerçekte çocuğunun bakımını hakkıyla yerine getiremiyor olsa da hem toplumun gözünde hem de yasaların önünde, anne annedir. Ve annelik vasfı ile boşanma-tazminat-velayet konularında avantajlı konumda olan kişi (ilgili baba yerine) o olacaktır.

Ya da %100 dişil tavır sergilemiyor olsa da, kadın kadındır. Ve kavgada ilk yumruğu atan kadın olsa bile, kadın olduğu için mağduriyet ile avantajı ele geçiren olmak gibi...

 

Tutulma gününde Koç burcu yöneticisi Mars Yengeç;

Uranüs ile sekstil yapıyor. Verilen mücadelenin, sergilenen cesaretin ya da duygusallığın sonucunda maddi/somut kazanımlara ulaşabilmenin yolunu “beklenmedik şekilde” ve “beklenmedik hızda” açıyor.

 

Tutulma Jüpiter ile kavuşuyor. Hem duygusal dürtünün hem de fiziksel dürtünün etkisini güçlendiriyor. Cesaretle harekete geçme isteğini büyütüyor. Etki alanını genişletiyor.

 

Tutulma Satürn ile sekstil açı yapıyor. Yasalara ve geleneklere uyumlu olmayı da göz ardı etmeden, cesaretle harekete geçmeyi teşvik ediyor. Bu açı aynı zamanda akıl sağlığı, depresyon ya da intihar eğilimleri konularının gündeme gelmesini/getirilmesini de destekler.

Tutulma Plüton ile kare açı yapıyor. Bireysel kazanım için değil, toplumsal kazanım için cesur olmaya teşvik ediyor. Emsal teşkil edecek türde bir davayı cesaretle açmak ve kararlılıkla kazanmak...  “Şu anda ben kazandım ama bu sayede gelecekte hepimiz kazanacağız!” demenin yolunu açmak... Ya da “Ben öldüm ama sizin için öldüm, sizin daha iyi yaşamanız için öldüm” dercesine kendini feda etmek... Bu açı bizi korkutan şeylerle ya da hırslarımızla yüzleşme yaşamaya davet ediyor.  Kadının gücü ile toplumun genelinin dönüşmesini destekliyor.

 

Bu tutulma; bizi gerçekten memnun eden şeylerin ne olduğunu keşfetmeye davet ediyor.

Benliğin ya da biz olmanın ayırdına varmak, bu amaçla harekete geçmek, bağımsız ruhu beslemek adına kendimize yeni bir şeyler eklemek yönünde çağrılar alıyor olacağız. Tutulmayı Asc (Yükselen) üzerinden alıyorsanız, bu bir ayrılık ya da estetik girişimi çağrısı olabilir.

 

Uzun süredir sabırla düzelmesi beklenen konularda, yeterince sabır gösterilmiş olduğunun ve artık bir şeylerin değişmesi gerektiğinin farkındalığı oluşur.

Çemberin içinde dönüp duran hamster gibi;

Aynı düzlemde koşarken bir yere varamadığını fark etmek...

Bir yere varmak için çemberden çıkmak gerektiğini anlamak...

Dahası... Hamster olmadığını fark etmek gibi etkiler oluşur.

 

Yani özellikle Koç-Boğa ve Terazi-Akrep burçları (ve bu burçların kestiği ev konularında)

“Bi dakka! Ben bundan ne kar elde ediyorum ki? Bunun bana ne faydası var?” bakışıyla yeni kararlar alma halinde oluruz.

“Hayatta kalmak için birine gerçekten ihtiyacım var mı? Güvenliğimi kendim sağlayamaz mıyım? Kendi üretkenliğimle neler yapabilirim? Ortağım bana aslında zarar mı veriyor? Hayatımdaki kimler benim bereketimi olumsuz etkiliyor?”  “Kim benim yolumu engelliyor?” gibi sorular kafada dolanırken... Edinilen yeni bakış açısı, bizi güvenli bölgeden çıkmaya zorlar ve yepyeni kararlar aldırıyor olur.

Tutulma etkisiyle (1 yıl içinde) bir şeyler bitebilir ama unutmayın ki bu başka güzel şeylerin başlaması için “olması gereken” vesiledir. Hayatımızda yeni bir bölüme geçebilmek için, bir şeylerden vazgeçmemiz istenebilir. Değişime direnmeden, uyum sağlamak süreci kolaylaştırır.

Unutmayınız ki Güneş Tutulmaları (ay tutulmalarına nazaran) hayatı daha ileri noktalara taşıyan, yeni başlangıçlar vaat eden ve hatta belki bunu yapmaya zorlayan etkidedir.

Tutulmada etkili olan sabit yıldız: Alrisha ve Miraç

Alrisha, düğüm anlamında olduğu için birleştirici bir etkiye sahiptir. İrade gücünü temsil eder. İki farklı ipin birbirine düğümlenmesi gibidir. İki farklı frekanstan yayın yapan radyonun ortak yayına geçmesi gibidir. Farklı bakış açılarının bir araya gelmesi ve yepyeni sentez bir bakış açısının ortaya konmasını gösterir. Fakat bu sentez yapı, bozuk rezonansta olur. Çarpık ya da tutarsız ifadeler kullanılır. Alrisha lider kişileri ve yönetim kadrosunu temsil eder. Tepkisel ifadeleri, gafları, dürtüsel tavırları işaret eder. Ayrıca siyasi liderlerin genel beden sağlığının/baş bölgesi ile ilgili sağlık sorunlarının gündeme gelmesine aracılık eder.

 

Miraç, sütün akmasına izin vermek anlamında olduğu için dişil  (anne-kadın) enerjisi taşır.  Olana rıza göstermeyi anlatır. Sevgiyle bağışlamayı, yüce gönüllülükle kabullenmeyi sağlar. Kadın-erkek birlikteliğinde (özellikle anne etkisi ya da annelikle ilgili konular sonucunda) beklentinin altında kalma hissinin yaşanması ile kopuşu destekler.

Ayrıca baş bölgesine (özellikle alın bölgesi ve epifiz bezi) vurgu yapar. Şiddetli bir ölüm haberini duyabiliriz.

HUNİLERİNİZE VE IŞILTINIZA SAHİP ÇIKIN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR