Bu Blogda Ara

27 Nisan 2023 Perşembe

AKREP BURCUNDA AY TUTULMASI - 5 MAYIS 2023

 

5 MAYIS 2023 (20:33) 14°58’

AKREP BURCUNDA DOLUNAY / GÖLGELİ AY TUTULMASI




Tutulma anı yöneticisi; Mars Yengeç 8.evde. Plüton Kova 3.evde.

1 Mayıs’ta Plüton Kova 0°de retro konuma geçiyor. Retro, 10 Ekim 2023’e kadar (Oğlak burcunda 27°ye kadar)  devam ediyor olacak.

Tutulma anının yükseleninin Akrep burcu olması, Akrep etkisini güçlendirir.

Tutulmanın en güçlü etkisi;

Çok sayıda insanı etkileyebilecek, kitlesel olaylar üzerinde oluşur. Dünyanın pek çok bölgesinde "tuhaf ve ölümcül" haberler duyabiliriz.


Etki bölgesi:

Asya ve Avustralya'da tamamen görünür olacak.

Ayrıca Türkiye dahil olmak üzere Avrupa'nın büyük bölümünde ve Afrika’da yükselirken izlenebilecek.


Etki konuları:

Derinlerde saklı olanın açığa çıkması, yeraltı dünyası ve mafya, ölümle tehdit, tehdit savurarak yerini koruma çabası, yeraltı kaynakları (petrol, doğalgaz, su gibi), derin denizlerde yapılan araştırmalar, deniz savaşları, büyü/sihir etkisi taşıyan algı yönetimi, nazik söylemler ile savaşma gücü, her şeye yeniden / sıfırdan başlama gücü, başlangıç ayarlarına dönüş, kestirip atmak, ameliyat kararı, kürtaj konusu, (harap / metruk binalar için) yıkım kararları, istimlak, düzen değiştirme ya da emlak sektörüyle ilgili gizlice alınan kararlar. İnsan hakları ve Kadın haklarıyla ilgili sözleşmeler.

Etki alan burçlar:

Güneş Boğa, Yükselen Boğa, Güneş Akrep, Yükselen Akrep, Ay Boğa, Ay Akrep kişileri...

Ayrıca Ay düğümleri Boğa-Akrep aksında olan kişiler...

(Ekim 2023’e kadar hayatlarında önemli, sıra dışı, kadersel nitelikte ve az rastlanan olaylar yaşanır.)

Herkes bu tutulmanın etkisini aynı yoğunlukta hissedemeyecek elbette... 

10° - 20° Yükselen Akrep burcu kişiler, 2-12 Kasım arasında doğanlar, bu derecelerde gezegenleri olanlar etkiyi kişisel düzeyde daha güçlü hissederler.


Etki süresi:

En belirgin etki 20 Nisan-20 Mayıs arasında olmakla birlikte, etki süresi 1 yıldır.

Haritalarımızda Akrep burcunun yönettiği alanlarda; önümüzdeki 3-6 ay içinde (14 Ekim 2023 – Terazi Güneş tutulmasına kadar) önemli olayların gerçekleşmesi muhtemeldir.


Tutulmanın içeriği:

Ay tutulmaları geçmişle ilişkilidir. Geçmişte kalan çözülmemiş sorunlara çare arayışı,  eski konular ya da ayrı düşülen kişilerle yüzleşmek, kabullenmek ya da kestirip atmak gibi sonuçlar doğurur ve tüm bunların sonucunda bilinçsel olarak farklılık ve farkındalık oluşur.

Başkalarına karşı sorumluluklarımız ve borçlarımızla (ya da alacaklı hissettiklerimizle) yüzleşmeye davet eden bir dolunayı yaşıyor olacağız.

Tutulma yöneticisinin (Plüton) Ekim ayına kadar sürecek olan retro etkisiyle;

Ayak bağı olan, gelişimi engelleyen, sadece manipülasyonla ilerleyen, sağlıksız, toksik ilişkiler ve her tür bağımlılıkla olan bağlar kesilir. 18-19 yıl önceki halinize geri döneceğiniz gücü kendinizde bulmaya başlarsınız.

En güçlü ve en derinlerde yatan korkularla yüzleşmek, vazgeçme korkusuyla yüzleşmek bu tutulma ile mümkün hale gelir. Yaşanacak yüzleşme sonucunda “dönüşüm” düğmesine basılmış olur.

Daha sağlıklı bir şekilde yol alabilmek ve yola istikrarla devam edebilmek için, neleri değiştirmeliyiz? Nelerden vazgeçmeli ya da dönüştürmeliyiz?

Hayatımızda mutlaka olması gerekenler neler? Kimler ya da neler artık işlevini kaybetti ve gitmeli?

İlişki dengesizlikleri ve kusurları konusunda hayatımızda ani bir farkındalık oluşabilir. Mali bağlar üzerinden farkındalık olabilir. yaşadığımız evin güvenilirliği üzerinden bir farkındalık oluşabilir. Daha önce pek de sıcak bakmadığımız bir yere taşınma kararı alabiliriz.

Bu Dolunay bize başkalarının desteğini/katkısını/ihtiyaçlarını/isteklerini dikkate alma, tanıma yani fark etme ve takdir etme ihtiyacını hatırlatıyor olacak. 

Uzun süredir ayrı düşülen kişilerle, görüşülmeyen yakın akrabalarla ve kardeşlerle ilişkiler yeniden canlanabilir. Bu durumu tetikleyecek olan şey sağlık-ameliyat-miras ve ölüm gibi bir konu olabilir.


Özellikle Boğa burcu ve Akrep burcu kişiler (ve bu burçların kestiği ev konularında)

“Bu sorunu çözemezsem, ilerlemem mümkün olmayacak!” bakışıyla yeni kararlar alma halinde oluruz.

 

Tutulma açıları:

Ay-Uranüs karşıt: Beklenmeyen ve ani olaylar, sadece dikkat çekmek için yapılan tuhaf girişimler, tepkilerin kontrolsüzce ortaya konulması. Ani bitişler, aniden gelişen farkındalıklar.

 

Güneş-Uranüs kavuşum: Beklenmedik değişim, özgürlük ve isyan, rutin dışı davranışlar, ani gelişen duygusal rastlaşmalar, ani gelişen maddi konular, olduğundan farklı görünme hali. “Asla yapmam” denilenlere yönelme hali.

 

Ay-Merkür karşıt: Kutuplaşmış fikirler, cepheleşmek, fikir değişimi ile geçmişe dönmek.

 

Güneş-Merkür kavuşum: Ertelenen projelere yönelerek plan yapmak,  alım-satım işlerini yaparak plana katkı sağlamak, eskiden tanışılanlarla yeniden bir araya gelmek. Geçmişten gelen, kökleşmiş sorunları çözmek. Huzuru önceleyerek barışmak ya da tamamen vazgeçmek.

 

(+/- 15  günü hesaba katarak) 16 Mayıs 2022’de ve 25 Ekim 2022’de ne yaşamıştınız?

O süreçte ne tür bir farkındalık kazanmışsanız, şimdi o konular ile ilgili hem duygusal bir kapanış hem de yıkım ve dönüşüm yaşıyor olursunuz.

Toksik olan tüm ilişkilerle ve konularla bağ kesme kararını artık kolayca alabilirsiniz. Kesilmiş / kopmuş/zedelenmiş olan bağlarınızı yeniden güçlendirebilirsiniz. Uzun zamandır kendinizi ihmal ettiğinizi fark edebilir ve kendinizle barışabilirsiniz.

Her ne yaşanacaksa, beklenmeyen şekilde ve hızda yaşanır. Ani evlilik, ani boşanma, ani yer değişimi kararı, ani barışma, ani iş değişimi, ani alım-satımlar...

Ani dediğime bakmayın... Aslında uzun süredir göz ardı edilenlere tahammülün bitişi olacaktır.

 

Tutulma serisi:

Ay (ve Güneş) tutulmalarının periyodikliği ve tekrarı, yaklaşık 6.585.3 günlük (18 yıl 11 gün 8 saat) bir dönem olan Saros döngüsü tarafından yönetilir. Her tutulma, bir Saros serisine aittir. Bu tutulma 141 serisinde...

Bu ay tutulması; 2 Nisan 1969, 14 Nisan 1987, 24 Nisan 2005 yıllarında yaşanan tutulmalar ile benzerlikler taşır. Bu tarihlerin sizin için özel bir anlamı olmuş muydu? O yıllarda ne tür duygusal olaylar yaşamıştınız? Şimdi benzer etkileri alıyor olursunuz.


Tutulmada etkili olan sabit yıldız: Zuben El Genubi

Genel anlamda talihsizliğe işaret eden bu yıldız bireysel olaylardan ziyade kitlesel olaylar üzerinde etkilidir. Kitlesel hareketler, toplu ölümler, toplu yıkımlarla ilişkilidir.

Fiziksel ve ruhsal sağlık sorunlarında artış görülebilir.

Üzeri kapatılan / saklanan ölümler, sebebinin anlaşılmaması için çaba sarf edilen ölümler, otopsi yasağı, madde ve ilaç kullanımına bağlı ölümler, zehirlenmeye bağlı ölümler, ölüm sayısında gizleme, ölüm sonucunda tanınır olma hali, toplu intihar vakaları.

Tutulma etkisiyle bir şeyler bitebilir ama unutmayın ki bu başka güzel şeylerin başlaması için “olması gereken” vesiledir. Hayatımızda yeni bir bölüme geçebilmek için, bir şeylerden vazgeçmemiz istenebilir. Değişime direnmeden, uyum sağlamak süreci kolaylaştırır.

 

Yenilgi ya da yıkım gibi görülenlerin, kazanç olabileceğini düşünmeye hazır olun!

 

Hunilerinize sahip çıkın Ey Boğa ve Akrepler!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR