Bu Blogda Ara

31 Ekim 2020 Cumartesi

KASIM 2020 BURÇ YORUMLARI


 

KOÇ:  

Ayın ilk haftasında 10 Eylülde başlayan mars retro ile halsiz ve enerjiden yoksun, kendini aşağıya çekilmiş gibi hissedebilirsin. İsteklerinde sonuç alamadığını gördükçe agresifleşebilirsin. Yine bu retro süresince agresif kişilere sıkça rastlaman da mümkün. Bu dönem biraz geride durup hayatı izlemek daha yerinde olacaktır. Merkür retrosunun da eşliğiyle birlikte, söz söylemeden önce iki kere düşünmekte fayda var, kavga enerjisi yükseliyor. Ani karar alarak başlanan işlerden hayırlı sonuç almak mümkün değil bu dönem; 15 kasıma kadar bu durum devam edecek gibi görünüyor. Risk almaktan, yeni ilişkiye başlamaktan ve yeni iş bağlantıları yapmaktan kaçınmak gerek. Kazalara, düşmelere meyillisin dikkat. Beslenmeye, vücut direncini sağlam tutmaya özen göster.

Kiron’un retro hareketi ile, başkalarına yardımcı olmak, sorunlarını dinlemekle kalmayıp çözüm üretmek 2. Haftanın konusu olacak. Yaş uyumsuzluğunun göze çarpacağı bir ilişkinin onay görmemesi söz konusu olacak. Aileye ve hatta kendisine karşı sorumlulukları yerine getirme konusunda sıkıntılar oluşabilir. Acımasız cümlelerin kurulabileceği bu dönem, sakin kalmaya çalışmakta fayda var.

Üçüncü hafta; ailen ile anne- baba ile tartışma yaşaman olası. Maddi sorumluluklarını, işini ihmal etmen ailen için haliyle can sıkıcı olurken, senin daha sakin olman, olayların kontrolünü ele alman, güven kazanman çok önemli olacak. 

Son hafta; varlığını reddettiğin, görmezden geldiğin, öteleyip ertelediğin ne varsa bu hafta önüne serilecek sevgili koç. Senin için önemli olanı savunmak adına neyi feda edebileceğini, neyi gözden çıkarabileceğine karar vererek, sorunların üstüne üstüne gitmek zorunda kalabilirsin. İçindeki gücü keşfediyor ve yara alacağını bilsen de savaşa giriyorsun. Bu savaşı psikolojik olarak da yapabilirsin; insanlarla arana mesafe koyarak, sınırlarını belirleyerek ya da kırıcı sözlerle daha somut ve geri adım atılamaz davranışlarla sınırını koruyabilirsin. Tercih senin. Gazan mübarek olsun.

BOĞA: 

17 Ağustostan beri retro harekette olan Uranüs, eksiklerin tamamlanması için harekete geçmek gerektiğini söylüyor. Ağustos öncesinde içinizde kalıp yapamadığınız ne varsa (kısa bir yolculuk, birine duygusal olarak açılmak, hobileri kazanca dönüştürmek gibi)  bunları hayata geçirmek, aktive etmek için uygun dönem. Bununla birlikte borç almak, borç vermek, kredi çekmek ya da büyük yatırımlar (ev, araba almak gibi) büyük alışverişler için Ocak ayına kadar beklemek gerekecek. İkili ilişkilerde bireysel özgürlüklerin mücadelesi verileceği için, kaybetmekten çekindiklerimiz varsa, dikkatli sözler kullanalım.  Pişman olunacak ani ve aşırı harcamalar yapabilirsin ya da geçmişten gelen unutulmuş ödemelerle yüzleşerek  canın sıkılabilir. İkili ilişkilerde istikrar ve güven arayışın devam ederken;  Duygusal baskılar altında aşırı yemeye kendini vermemelisin. Düşüncelerini dağıtmak için belki denenmemiş yemek tariflerini yapmak, ev dekorunu (yani eşyaların yerini) değiştirmek, sanatsal faaliyetler, hobilerinle vakit geçirerek bu dönemi atlatabilirsin.

İkinci hafta; para kazanma ya da harcama konularında geçmişte eleştiride bulunduğun kişiler gibi davranabilirsin.  Bu hafta haklarını korumaya dikkat etmelisin; hakların yenebilir veya kandırılabilirsin.

Üçüncü hafta; iletişimin zayıf olduğu anne ve kardeşler ile, zorunlu da olsa bağların gündeme geleceği bir hafta. Eğer daha önce “asla” dediğin bir konu varsa, bil ki bu hafta o “asla” ile yüzleşeceksin.  Bazı sözlerin / tavırların yanlış anlaşılmış olduğu ortaya çıktığında (her şey eskisi gibi olmasa da ) gergin ve negatif enerji sona erecek.

Son hafta; maddi güvence ihtiyacı artabilir, kazançları artırmanın yollarını bulmak için kafa yorabilirsin. Riskli / bilmediğin işlere atılmak yerine, eminlik içinde olduğun alanlarda kalmaya özen göster. Ekonomik özgürlüğünü kazanmak isteyen boğalar için oldukça verimli bir dönem. Fırsatları değerlendirme konusunda ağır davranmamalısın. Sadece kendini yeterli hissettiğin alanlarda çalış, yeter. Kendini göstermek için, ortaya çıkmak için uygun bir hafta. Duygusal olarak da, özgüvenini geri kazanma konusunda da, maddi konularda atılım yapma konusunda da… Sahnedesin.

Bu hafta iştahın oldukça artacak, yediğine içtiğine dikkat et sevgili boğa.


İKİZLER:

Ayın ilk haftasında hayatı başkalarının gözünden görmeyi deneyimlemiş olmanın rahatlığındasın. İçsel huzurun artmış durumda, düşüncelerinin daha derli toplu olduğunun, ne istediğini artık daha fazla bilen olduğunun farkındasın. Bu dönem, başkalarının sorunlarını dinlemek yerine, kendine ve içine yönelmeyi seçeceksin. Bitirmekten korktuğun ne varsa, bu dönem cesur davranacaksın.

İkinci ve üçüncü hafta; hayattan öğrendiklerini başkalarıyla paylaşmak, bilginin peşinde koşmak, özellikle yakın çevre ve akrabalarla olumlu paylaşımlar yapmak haftanın konusu. Bu dönem içinden yazmak / çizmek gibi duygular yoğun bir şekilde gelebilir. İçindekileri aktarmak için seçeceğin bu yolun sana iyi geleceğini bilmelisin. Belki bir blog yazmak, yazılarını yayınlamak ya da videolar hazırlamak ile daha çok insana ulaşmak ve içinde tuttuğun / gizlediğin fikirlerini paylaşmak isteyeceksin. Kısa yolculukların motive edici etkisini de göreceksin.

Son hafta; dışarıdan gelen maddi kaynaklarında azalma söz konusu olabilir. Örneğin kira geliri ile geçiniyor isen,  kiracın kirayı yatırmamış ya da eksik yatırmış olabilir. Anne- babadan aldığın bir aylıkla geçiniyor isen, maaşın kesintiye uğramış olabilir ya da bu maaşı birileriyle paylaşmak durumunda kalabilirsin. Maddi kayba uğramamak için, kenarda birikim yapmanı ya da ek kaynak arayışlarına girmeni tavsiye ederim sevgili ikizler.


YENGEÇ: hunili

Ayın ilk haftasında aşk hayatı ve çocuk sahibi olanlar için şanslı bir dönem. Geçmişten gelen sorunların  (hem aşk ilişkileri, flörtler hem de çocuklarla ilgili sorunlar) çözülmeye başladığını göreceksin, ilk haftayı şükür enerjisi ile tamamlıyorsun.

İkinci hafta; evliler için ailede aniden ortaya çıkan bir yeni durum (iş değişikliği, ev değişikliği gibi planlanmamış gelişmeler) bekarlar için aniden başlayan yeni bir aşk ilişkisi başlangıçta zorluk ya da belirsizlik gibi görünse de sonunda hayırlı olacak konulara işaret ediyor.

Üçüncü hafta; kendini huzursuz hissedebilirsin, hiçbir şey yapmak istemiyor / içinden gelmiyor olabilir. Bu nedenle evinin temizliğini, düzenini bile ihmal edebilirsin. Bu hafta daha çok kendi içine çekilmek, eve kapanmak, mümkünse hiçbir şey yapmadan oturmak istiyorsun. Bu durumun geçici olduğunu, bu depresif halin biteceğini unutma. Motivasyonlarına sarılarak kendini toparlayabilirsin.

Son hafta; evde kalmak, evinle ilgilenmek, aile büyüklerinin sorumluluklarıyla ilgilenmek bu haftanın en baskın konuları olacak. Bu hafta kendini güvende hissetmeyebilir, korunma ve koruma ihtiyacı duyabilirsin. Artan vakalarla birlikte daha fazla temizlik, daha fazla hijyen sağlamayı hedefliyorsun.

Korkularının yüzeye çıkacağı bir hafta.


ASLAN:

İlk hafta geçmişte borç verdiğin kişiler (daha çok arkadaş, iş arkadaşı) nedeniyle canın sıkılabilir.

Beklediğin para halen gelmemiş olabilir. Geçmişte hatalı davrandığını düşündüğün arkadaşların için pişmanlık duyuyor olabilirsin. Bu durumun seni içten içe üzmesine izin vermemelisin. Psikolojik sağlığının olumsuz etkilenmesi söz konusu. 

İkinci hafta; her zaman olduğundan daha enerjik, kendini temizliğe vermiş, hijyen konularına kafa yoruyor olabilirsin. Evinde vakit geçirmekten keyif alacağın bu günlerde, kendinle daha fazla ilgilenmeni, spor, bakım gibi konularla meşgul olarak kendini şımartmanı tavsiye ederim. Evcil hayvan sahibi isen, onun sağlığı ile ilgili konular gündeme gelebilir.

Üçüncü hafta;  iş arayan ve başvuru yapmış olan aslanlar için olumlu cevap alacağı bir hafta. Ücreti çok tatmin edici olmasa da, çalışıyor olmanın mutluluğu enerjiyi yükseltecek. Aşk ve flört konularında da şanslı bir hafta, aşkına karşılık bulabilir ya da açılmak için beklediysen bu hafta açılabilirsin. Şans seninle.

Son hafta; hayattan keyif almayı bileceğin, “ne oluyorsa olsun ben iyiyim ya, yeter” diyeceğin bir hafta. Ufak tefek hobilerinle meşgul olup, belki ufak tefek gelirler elde edebileceksin. Sana mutsuzluk getirecek konu ve kişilerden uzaklaşıyorsun. Sadece mutlu olabileceğin alanlarda yer almak hatta sahne almak isteyeceksin.


BAŞAK:

Ayın ilk haftasında özellikle süregelen ilişkisi olanlar / evli olanlar için ani gelişen, beklenmedik tartışmalara açık bir dönem. Tartışmanın konusunun bile hatırlanmayacağı kadar önemsiz bir konu ile, can sıkıcı olaylar yaşayabilirsin. Fevri davranmamaya ve olayları büyütmemeye özen göstermelisin.

İkinci hafta; ikili ilişkiler özellikle evli olanlar için olayların toparlanmaya başladığı, tatlı dilin yeniden kullanılmaya başladığı, iletişimin kuvvetlendiği bir hafta olacak.

Üçüncü hafta;Bu hafta kendinizi temizliğe verebilir, artan vaka sayısının korkusu ile insanlarla aranıza mesafe koyabilirsiniz. Mümkün olan her yer ve her şeyi hijyenik hale getirmek için çaba sarf edeceksin. Temizliğe dikkat etmen  güzel ancak bu hafta vücut direncini sağlam tutmak için psikoloji ve beslenmene de özen göstermelisin.

Son hafta; özellikle sağlık çalışanı başaklar için zorlayıcı bir hafta. Endişe ve hijyen sağlama isteği, hastalık korkusu adeta tavan yapıyor. Bağışıklık sistemini, vücut direncini güçlü tutmanı, iyi beslenmeye dikkat etmeni tavsiye ederim. Sağlık ve sağlıkçılar ile ilgili haberlerin etkisinin yoğun olacağı bir hafta.


TERAZİ: hunili

Ayın ilk haftasında 10 Eylülde başlayan Mars retro ile halsiz ve enerjiden yoksun hissediyorsun. Kendini aşağıya çekilmiş gibi hissedebilirsin. İsteklerinde sonuç alamadığını gördükçe agresifleşebilirsin. Yine bu retro süresince agresif kişilere sıkça rastlaman da mümkün. Bu dönem biraz geride durup hayatı izlemek daha yerinde olacaktır. Merkür retrosunun da eşliğiyle birlikte, söz söylemeden önce iki kere düşünmekte fayda var, kavga enerjisi yükseliyor.  Evli olanlar ve uzun süreli ilişkisi olanlar için daha fazla dikkatli olunması gereken bir dönem. Güzel sözler söylemeye, jestler yapmaya, sürprizler ile gönül almaya çalışın. Ani karar alarak başlanan işlerden hayırlı sonuç almak mümkün değil bu dönem; 15 kasıma kadar bu durum devam edecek gibi görünüyor. Risk almaktan, yeni ilişkiye başlamaktan ve yeni iş bağlantıları yapmaktan kaçınmak gerek. Kazalara, düşmelere meyillisin dikkat. Beslenmeye, vücut direncini sağlam tutmaya özen göster.

İkinci hafta; ikili ilişkilerde, uzun süreli birliktelik ve evli olanlar için romantizmin yaşanacağı bir hafta olacak. Güzel sözlerin etkileyici gücü ile, barışmalar ve uzlaşmalar sağlanmış olacak.

Üçüncü hafta; boşanmış ya da ayrılmış olan terazilerin gündeminde, eski eş / eski sevgili  ve onun ailesi ile ilgili konular olacak. Yeni bir iş yapmak ya da yeni bir işe başlamak isteyen teraziler için adeta zorlayıcı koşullar öne sürülecek. Hayat üstüme üstüme geliyor gibi hissetseniz de, güzel kalbin ve olumlu yapın ile olayların üstesinden gelmeyi başaracaksın.

Son hafta; sağlıkla ilgili haberlerin seni de etkileyeceğini söylemeliyim sevgili terazi. Kendinden daha fazla, sevdiklerin için endişe duyacağın bir hafta. Bu hafta koruma iç güdün daha yoğun çalışacak. Sonucunu öğrenmek için bekleyeceğin test ya da tahliller olabilir. Sakinliğini, sağlığını korumaya özen göster sevgili terazi.

 

AKREP:

Öncelikle doğum gününüz kutlu olsun tüm Akrepler!

Bu ay sizin sahnede boy göstereceğiniz bir ay, tadını çıkartın.

Ayın ilk haftası, hayattan keyif almayı bilen, kendi içsel yolculuğundan memnun, başkalarına el uzatan ve başkalarının kişisel gelişimine katkı sağlayansın. Bu dönem boyunca rüyaların daha belirgin ve etkili olacak. Hatırladığın rüyalarını not etmeni tavsiye ederim; çünkü adeta yol gösterici olacak. Kardeşlerinle ilgili tatsız konular gündeme gelebilir, bunlarla uğraşmak durumunda kalabilirsin. Sosyal medya ile ilgili bazı can sıkıcı durumlar oluşabilir. Paylaşımlarına ve yapılan yorumlara dikkat etmeni tavsiye ederim. Mali açıdan oldukça şanslısın.

İkinci hafta; içinde tuttuğun, paylaşmadığın konuların ortaya dökülmesi söz konusu. Nasıl başladığını bilmeden, birdenbire kendinle ya da başkalarıyla ilgili sırları ortaya dökebilir ve sonrasında pişmanlık duyabilirsin. Gaf yapmaya, gaza gelmeye müsait bir hafta.

Üçüncü hafta; iletişimin yoğun kullanılacağı bir hafta. Eş ya da partner ile yapılacak konuşmalar, tartışmalar hem verimli olacak hem de çözümcül olacak. Bu hafta her zamankinden daha meraklı olabilirsin. Çevrende neler olup bittiğini anlamak ve öğrenmek için sorular soruyorsun ve aslında sormasaydın öğrenemeyeceğin bilgilere bu şekilde ulaşmış oluyorsun. Kısacası bu meraklı halin bu hafta  duymak istediğin ya da istemediğin pek çok gerçeği öğrenmene vesile olacak. Kendini çok iyi ve güçlü hissedeceğin bir hafta.

Son hafta; bekar akrepler için yaşı yaşına, huyu huyuna denk biri ile kısmetinin açılacağının müjdesini vereyim. Evli akrepler ise, konuşarak tüm sorunlarını geride bırakmanın huzuru ve rahatlığında olacaklar. İyi hissetmenin verdiği enerji ile yeme-içme konusunda abartıya kaçabilirsin. Kilo almaya müsait olduğun bu döneme dikkat et sevgili akrep.

 

YAY:

Bu ayın ilk haftasında taşınmaz mallar bilhassa eşin ve eşin ailesinin ortaklığındaki mallar gündemde olacak. Bununla birlikte kendi ailen ve kurduğun aile arasında denge kurmaya çalışmak ta gündemde yer tutacak.  Maddi konularda yaşanacak sıkıntılar kesin bir sonuca bağlanamamış olabilir. Ama yine de paranın gelip, gittiğini görerek rahatlıyorsun. “Artmıyor ama yetişiyor” diyeceksin.

İkinci hafta; istemsizce gerçekleşecek misafirlik ya da kısa yolculuklar, keyifsiz ama oldukça öğretici olacak. Unutmamak gerekir ki, almamız gereken dersler biz hazır olduğumuz için ya da biz hazır olduğumuz zamanda gelmez; aniden gelişen olaylar sonrasında acı çeker ama büyürüz. Bu hafta öyle bir hafta. Yaşanacaklar tatsız, tuzsuz olsa da tecrübelere bir yenisinin ekleneceği bir hafta. İş başvurusu yapıp, cevap alamamış yaylar için olumlu yanıt, hem de en ummadığı yerden geliyor.

Üçüncü hafta; kendini daha fazla önemsemeye başlıyorsun. Bu dönem içsel zenginliği sağlamak adına araştırmalar yapabilir, daha önce ilgi duymadığın konularla ilgili bilgi edinmek isteyebilirsin. İçsel huzurunun önemini kavrayarak, “önce ben iyi olmalıyım, ben iyi olduğumda tüm dünya iyi olacaktır” diyorsun.

Son hafta; bu hafta görünümünle, tavırlarınla gizemli ve dikkat çekici oluyorsun. Girdiğin her yerde fark edilir oluyorsun sevgili yay.  Cinsel anlamda oldukça hareketli bir dönem.  İnsanların ne düşündüğünü, onlar söylemeden bile hissedebilir, anlayabilirsin. Bu hafta rüyaların da çok belirleyici olacak, haberci rüyalar göreceksin. 


OĞLAK:

Arkadaş çevren genişliyor, kiminden pek memnun olmasan da ya da mecburiyetlerden dolayı aynı ortamda bulunsan da, çevrenin sana yaydığı güzel enerji ile, kendi sorunlarından uzaklaşmayı başarıyorsun. Hayata aynı açıdan bakmadığın kişilerle girişeceğin siyasi / dini / felsefi tartışmalar o an için kötü gibi görünse de, uzun vadede güçlü arkadaşlıkların temelini oluşturacak. Muhafazakar olman, her şeye maddesel olarak bakman, sosyal ilişkilerini etkilese de; zamanla yumuşuyorsun. Kendinde dönüştürmek istediklerin için, çevrenden yardım alacaksın. Yeter ki, bu dönem (yani 15 Kasıma kadar) sözlerine dikkat edip, kırıcı olma. Pişmanlık duyacağın tavırlarda bulunmaya ya da sözler sarf etmeye ve bunların sonucunda hayatından  insan eksilmelerine açık bir dönemdesin.

İkinci hafta; anne, kız kardeş ya da kadın figürlerle iletişimin sertleşeceği bir dönem. Söylenen sözlere ekstra dikkat edilmeli. Amaçlanan o olmasa da, kaba cümlelerle kalpler kırılabilir. Verir misin / versene arasındaki farkı, net olarak göreceğiniz bir hafta.

Üçüncü hafta; 13 kasımdaki Jüpiter Pluto kavuşumu 2008-2009 yıllarındaki ruh haline seni geri götürecek. O yıllarda neler yaşadın? Ne zorluklarla mücadele ettin, özellikle ekonomik anlamda? şimdi görmüş geçirmiş ve tecrübe etmiş olarak, maddi konularda daha temkinli davranmanı tavsiye ederim. Büyük harcamalar ya da önemli olmayan alış verişler yapmamaya dikkat et. Neyse ki, Anne, teyze ya da hala gibi yetişkin kadın akrabalardan parasal konularda destek alınacağı görülüyor.

11. evdeki Satürn, arkadaşlarınla ilgili bazı sıkıntılar yaşayacağını söylüyor. Sosyal aktivitelerden kaçmak, yanlış bir şey söylememek için mesafeli davranmak, eleştirilmekten endişe duyarken eleştiren olmak gibi durumlar söz konusu olacabilir. Uzun vadede hayatında bulunmasından keyif alacağın kişileri kırmamayı, güler yüzünü korumayı hedeflemelisin.

Son hafta; maddi konularda ve iş konularında sıkıntılar görünüyor olsa da, ön alarak zor zamanlar için birikim yapmış olmanın keyfini süreceksin. Yine de büyük alışverişlerden bir müddet daha kaçınmanı tavsiye ederim.


KOVA:

Eş ya da uzun süreli birlikteliğin olan kişi ile ilgili gizli kalmış konuların su yüzüne çıkması söz konusu. Senden saklanmış olan konularla yüzleşebilirsin, bu nedenle canın sıkılabilir. Senden saklanmış olan şeyin para olması da mümkün. En ihtiyaç duyduğun dönemde ortaya çıkartılmayan, paylaşılmayan bu parayı bulduğunda şaşırman, üzülmen, tepki göstermen doğal. Ancak şunu da göz ardı etmemelisin, saklanan her ne ise bencil bir tavır ile saklanmadı ve zaten ortaya çıkacaktı. Sadece doğru ve uygun zaman beklendiği için saklanmış olabilir.

İkinci hafta; yaşanan hayal kırıklığını atlatamamış olabilirsin. Kırgın halinden geri adım atmaya ya da affedici olup, uzlaşmaya yanaşmıyor olabilirsin. Kendini kandırılmış hissedebilirsin. Ama bu durumu abartmamaya, hatta bahane gibi kullanarak, vazgeçtiğin kötü alışkanlıklarına dönmemeye dikkat etmelisin. Eğer sigara, alkol gibi alışkanlıklarından vazgeçtiysen yaşadığın hayal kırıklığı ile tekrar onlara sarılmamalı, kararlı duruşunun arkasında olmalısın. Hem ruh sağlığın, hem fizik sağlığınla ilgili fazla evham yapacağın bir hafta.

Üçüncü hafta; içinin sesi dinmek bilmiyor; rahatlamaya, deniz kenarına gidip sessizliği dinlemeye ihtiyacın olacak bu hafta. Hayatınla ilgili önemli kararlar almak isteyebilirsin. Ya da bununla ilgili hayaller kurarak biraz da olsa kafanı dağıtabilirsin. Plansız kararlar yapmamaya, duygusal davranmamaya dikkat et sevgili kova.

Son hafta;  sosyal medyada her zamankinden daha fazla vakit geçirebilir, yeni dostluklara adım atabilirsin. İhmal ettiğin arkadaşlarınla sosyal aktivitelerde bulunmak bu hafta sana iyi gelecek sevgili kova. Onlarla yapacağın paylaşımlar ile parlak fikirler edinebilir, yeni bir bakış açısı kazanabilirsin. Dostluk ve arkadaşlıkların yoğun yaşanacağı bir hafta. Telefonun ve sosyal medyan hiç susmayacak.


BALIK:

Uzun zamandır insanlarla, sevdiklerinle arana sınır koymak istiyorsun. Burası benim alanım ve buranın patronu benim der gibisin. Kasım sonuna kadar ikinci şansı hak eden konular önünde olacak.  İdealler, hayaller ya da ilkeler uğruna kimden ya da nelerden vazgeçtin? Bunları şimdi yeniden düşünebilir, telafi gereken konuları yeniden ele alarak, düzeltebilirsin. Sanatsal faaliyetlerinin artacağı bu dönemde, sağlığını daha çok önemsemeli, vücut direncini sağlam tutmalısın. Özel hayat konusunda belirsizlikler yaşıyorsan, bunun bir müddet daha devam edeceğini söylemeliyim. Neptün’ün 13 yıllık yolculuğunun en çok senin burcunu etkilediğini ve önemli kararlar alma konusunda etkili olduğunu, kendi önündeki engelin, yine kendin olduğunu, harekete geçmeni engelleyen tavırlarının olduğunu ve olacağını da hatırlatmak isterim.

İkinci hafta; İlişki yaşayan ve ilişkilerinde sorun yaşayan balıklar bu dönem terk edilme korkusu yaşayabilir. Bunun olmaması için gösterecekleri çaba, tersine tepebilir. Gerçeklerle yüzleşmek, hayalde yaşatılanın hayırlı olup olmadığı ile ilgili rüyaları ve işaretleri takip etmek önem kazanacak.

Üçüncü hafta; iş hayatı ile ilgili güzel gelişmeler seni bekliyor. Başkalarından alacağın küçük bir yardım sayesinde, kararlı ve güçlü olmaya başlıyorsun. Başkalarının eser ve fikirlerinden esinlenme söz konusu olabilir. Yine de başlangıç yapman için bu esinlenme gerekli olacağı için, göze batmayacak. Senin iç dünyan zaten engin bir deniz, sadece aradığını bulmak için içine dönmen ve kendini dinlemen yeterli olacak. Maddi konularda rahatlama başlıyor. Sağlığınla ilgili takıntıların da bitiyor. İyisin, güçlüsün, kararlısın bu hafta.

Son hafta; hayatın siyah ve beyaz kadar keskin olduğu ile yüzleşiyor olsan da, günün sonunda keyfin yerinde sevgili balık. Bazı şeyler istediğin gibi gitmeyebilir; bunlara üzülerek, daha güzel olanın gelişini engelleyebilirsin. Her şeyin daha belirgin olduğu, daha bereketli olduğu günler seni bekliyor.

  IŞILTINIZA VE HUNİLERİNİZE SAHİP ÇIKIN!






18 Ekim 2020 Pazar

ELEMENTLER (ATEŞ- TOPRAK - HAVA - SU)





 Pek çok inanış, kültür ve felsefede rastlarız dört elemente...

Hindistan kutsal kitaplarında, Ayurvedik tıbbın felsefesinde elementlerden ve onların gücünden bahsedilir. Çin felsefesinde, yine akupunktur tedavisi elementlerin gücü üzerine kuruludur.

Yunan felsefesinde elementler; Ateş (ahlak), Toprak (fiziksel olan her şey), Hava (akıl), Su (estetik ve ruh) şeklinde ifade edilir.

Sümerlerde Tanrılar, elementleri simgeler. 

Enlil; Tüm atmosfer güçlerini yöneten, şimşek ve fırtınayı kontrol eden Tanrı (Ateş), 

Ninhursaga Yer Tanrıçası (Toprak),

Anu Gökyüzü Tanrısı, Takımyıldızlarının efendisi (Hava), 

Enki Su, zeka ve yaratmanın Tanrısı (Su)


Evrensel açıdan bakıldığında; 

Ateş elementi yıldızları

Toprak elementi gezegenleri

Hava elementi kara delikleri

Su elementi ise galaksileri ifade eder.


Dünya açısından bakıldığında;

Ateş elementi magma ve Güneş'in verdiği yaşam enerjisini

Toprak elementi dünyanın zeminini

Hava elementi rüzgarları

Su elementi ise deniz, okyanus ve yağmurları anlatır.


İnsan açısından bakıldığında;

Ateş elementi yaşam enerjisini

Toprak Elementi görünen bedeni

Hava elementi görünmeyen bedeni

Su elementi zihin gücünü ifade eder.


Astroloji de dört elementin gücü üzerinde şekillenir. 

Ateş Elementi - sıcak ve kuru yapısı ile çabuk öfkelenen mizaç sahibi burçları (Koç, Aslan, Yay)

Toprak Elementi - soğuk ve kuru yapısı ile ağırkanlı mizaç sahibi burçları (Boğa, Başak, Oğlak)

Hava Elementi - sıcak ve nemli yapısı ile umutlu mizaç sahibi burçları (İkizler, Terazi, Kova)

Su Elementi - soğuk ve nemli yapısı ile melankolik mizaç sahibi burçları (Yengeç, Akrep, Balık)

Doğum haritasında baskın / eksik elementin tespiti ile kişinin geliştirmesi / değiştirmesi gereken özellikleri açığa çıkar. Bu sayede, yaşamdan daha çok keyif alan ve dört elementini de doğayla uyumlu kullanabilen birine dönüşebilir. (Element tespiti için huniliastrolog@gmail.com iletişime geçiniz)


ATEŞ elementi BASKIN ise;

Enerjik yapılı, egolu, kendine fazlasıyla güvenen, dominant, hızlı, eli çabuk, maceracı, risksever, dürüst, cesur, baskın, hevesli, ısrarcı, inatçı, agresif, kindar, lider, sabırsız, çabuk öfkelenen (kolerik) mizaçlıdır.

ATEŞ elementi az / yok ise;

Harekete geçme konusunda problem yaşayan, kötümser, hırslı davranmayan, fazlasıyla sakin, kendine güven problemi yaşayan, enerjisi düşük mizaçlıdır.


TOPRAK elementi BASKIN ise;

Sabırlı, realist, ayağı yere sağlam basan, risk almayan, dikkatli, organize, yeniliklere kapalı, kontrolü elinde tutmayı seven, hayal gücü sınırlı, mükemmeliyetçi, eleştirel, düzenli, geleneksel, pratik, somut düşünen, güvenilir mizaçlıdır.

TOPRAK elementi az / yok ise;

Maddi konularda sıkıntılı, tutarsız hareket eden, çabuk dağılan, bağlanma sorunu olan mizacı işaret eder.


HAVA elementi BASKIN ise;

İletişimi kuvvetli, mantıklı, hızlı çalışan zihin, paylaşımcı, çenesi düşük, dedikodu sever, bilgiye kolay ulaşan, mantıklı, özgürlüğüne düşkün, dışa dönük, hilebaz, üçkağıtçı zihin, proje üreten / geliştiren mizacı anlatır.

HAVA elementi az / yok ise;

Anlama / anlatma sorunları yaşayan, hafızası zayıf, subjektif, yanlış anlaşılmalara müsait, zihin kapasitesi düşük mizacı işaret eder.


SU elementi BASKIN ise;

Duyarlı, hassas, romantik, sezgisel, hayalci, uyumlu, çabuk adapte olan, fedakar, yardımsever, duygusal, yaratıcı, kolay etkilenen mizaçlıdır.

SU elementi az / yok ise;

Empati kuramayan, sınırlı hayal gücü, duygu aktarma güçlüğü, hissiz, duygusal tatmin arayışı bitmeyen mizacı işaret eder.

Zodyak Ateş Elementinin ilk burcu olan Koç Burcu ile başlar, Su Elementinin son burcu olan Balık Burcu ile sonsuz döngüyü devam ettirir; yaşamın kendisi gibi...

Elementlerin dizilimi; Acele alınan kararlar (ateş) ile yapılan hataların, tekamüle ulaşmak için (su) gerekliliği gibidir.




ATEŞ elementi, farklı formlarda olsa dahi tüm varlıklarda bulunur. Ateş, iyi-kötüyü birbirinden ayıran tanrısal güce sahiptir. Astrolojik olarak Pluton Gezegeni her ne kadar yıkım ve dönüşümü simgelese de, Kundalini (yaşam enerjisi) enerjisini anlatır. Ateş yaşam enerjisidir; harekete geçiren güçtür. Ezoterizmde alevi simgelercesine yukarı bakan üçgen ile temsil edilir.

Ateş Enerjisi vücudumuzda; sindirim sistemi, iç ısı üretimi ile ilişkili karın bölgesinde hissedilir.

Rumi ne güzel demiş : "Işık saçmak istiyorsan, önce yanman gerekir"



TOPRAK elementi, biçim verilebilen tek elementtir, doğurgandır, içinde umut barındırandır. Bu nedenle diğer elementler tanrı olarak görülmüş iken, toprak elementi tanrıçadır.

Yaratılış destanlarında insanın hamuru olarak anılır. Al-i İmran 59. "Allah katında İsa'nın durumu, Adem'in durumu gibidir; O'nu topraktan yarattı, sonra ona 'Ol' demesiyle O da hemen oluverdi"

Toprağın enerjisi vücut içindeki doğal elektriği onararak, biyoelektriksel devreleri düzene sokar. Toprağa basmanın kalp hızı, sinir sistemini düzene soktuğu bilinmektedir. Daha mutlu, huzurlu, enerjik ve uyumlu hissetmek için en az 40 dakika olacak şekilde toprağa temas etmek, doğayla ve toprağın ritmiyle uyumlanarak stresi ortadan kaldırmak mümkün.

İnsanoğlunun tüm gelişim evrelerinde kurduğu toprak bağının, yeniden kurulması / canlandırılması büyük önem taşıyor. Vücudu derisi ile toprağın derisini buluşturun ve gerisini doğaya bırakın. Kahverengi ağaç dallarından pembe çiçekler açtıran doğa ve toprak size neler etmez!



HAVA elementi, evrende var olan tüm enerjinin toplamı gibidir. Adeta kozmik evrensel enerjidir.

Bu enerji havanın kimyasal bileşiminde doğal olarak bulunsa da, akciğerlerimiz aracılığıyla soluduğumuz hava ile insanoğlunun içinde de vardır.

Solunum, yaşam demektir. Bir kası, düşünceyi harekete geçirmek için yaşam gücü gereklidir. Yaşam gücü için de nefes gereklidir. Enerjimizin büyük kısmını havadan alırız. Nefes, bizi sakinleştiren, harekete geçiren, canlandıran unsurdur. Hiçbir canlı nefes almadan yaşayamaz. Doğru nefes ile tansiyon, kalp, nefes darlığı gibi sorunlar tamamen yok edilebilir. Pranayama (nefes kontrolü) ile kan temizlenir; beyin daha iyi çalışır, bedensel ve zihinsel sağlığa erişim sağlanır.



SU elementi, derinlikle ilgilidir. Akışkan, şekilsiz, ele avuca sığmayan su grubu burçları girdiği ortama göre şekil almayı en iyi bilenlerdir.

Su, ışığı emerek içinde hapseden ve yansıtan ayna gibidir. Bu nedenle; Su grubu kişilere sevgi gösterirseniz sevgi, öfke gösterirseniz öfke görürsünüz.

Suyun içinde kristaller vardır ve bunlar bilgiyi hafızasında tutar. Suyun hafıza hücresinde 444 bin bilgi hücresi, söylenen her sözü ve her bilgiyi diğer hücrelere yine su aracılığıyla taşır. Bu nedenle 

"Düşüncelerinize dikkat edin, kaderiniz olur. Sözlerinize dikkat edin, yarınınız olur" sözünü hatırlatmak isterim. "Mutluyum" diyerek mutluluğu, "Hastayım" diyerek hastalığı, "Huzurluyum" diyerek huzuru davet edebileceğinizi biliyor muydunuz? 

Pozitif duygularla beslenen, sulanan bitkilerin daha fazla geliştiğini, güzelleştiğini fark etmişsinizdir. Yapılandırılmış su 6 kat fazla foton enerjisi taşır.

Su, bilgiyi kaydeder. Pek çok ritüelde suyun kullanılması, iyi niyetlerin suya söylenmesi, yaşlılarımızın duayı bitirirken suya üflemesi, kötü düşünce ve eylemlerden sıyrılmak için akan suya konuşulması, suyun 21 günde sevgi ve şükür kelimeleriyle programlanması, yemeğin şükür ve dua ile kutsanması, yağmur duaları, vaftiz törenleri, abdestin kutsallığı, mantra ve ses titreşimlerinin iyileştirici gücü ve daha pek çok şey, suyun hafızasında taşıdığı cümlelerin eseridir.

Bilim adamlarının yeni teorisine göre; telepatiyi gerçek kılan, vücudumuzun % 70'inde bulunan suyun ve su moleküllerinin taşıdığı / aktardığı bilgilermiş. 



Unutmayalım ki; Dünyadaki herkes, ilk okyanusun suyundan bir parçadır. Her damla (insanoğlu) mikro ölçekte bilgiyi kendinde barındırır.



IŞILTINIZA VE HUNİLERİNİZE SAHİP ÇIKIN!




12 Ekim 2020 Pazartesi

EKİM 2020 BURÇ YORUMLARI


 

***KOÇ

 

BAĞIMSIZLIĞA İHTİYAÇ DUYACAKSIN.

"ARTIK KENDİMİ KEŞFETMEME İZİN VER ANNE!" DİYEBİLİR,

ANNEN İLE ARANA MESAFE KOYMAK İSTEYEBİLİRSİN.

BELKİ DE ARTIK KENDİNİ DAHA FAZLA YETİŞKİN OLARAK GÖRMEK İSTİYORSUN.

BELKİ KARARLARININ SAYGI İLE KARŞILANMASINI İSTİYORSUN.

VARLIĞININ YOK SAYILDIĞINI DÜŞÜNMEYE BAŞLAMIŞ OLABİLİRSİN.

ANNE YA DA KIZKARDEŞ GİBİ, YAKININ OLAN KADIN FİGÜRLER TARAFINDAN ONAYLANMADIĞIN HİSSİNİ BU AY DAHA YOĞUN HİSSEDİP, YAŞAYACAKSIN.

ŞİMDİYE DEK, BUNU FARK ETSEN DE KİMSEYLE YÜZLEŞMEDİN, KİMSEYE TEPKİ VERMEDİN.

AMA BU AY İÇİNDEN GELEN SES, SANA "HAYATINI KENDİN YÖNET" DİYOR.

SANA TAVSİYEM, İÇİNDEN GELEN BU SESE KULAK VEREREK YOL AL,

ANCAK SENİN İÇİN İYİ NİYET TAŞIYAN KİŞİLERE KARŞI KATI DAVRANIŞLARDA BULUNMA.

ANNENİN KALBİNİ KIRMADAN, KENDİ YOLUNU İNŞA ETMEYİ HEDEFLE.

BU AY BOL BOL “HMM” DİYECEK VE “HMM” DEDİRTECEKSİN.

SAKARLIKLAR ARTABİLİR, UFAK TEFEK KAZALARA DİKKAT!

 

***BOĞA

 

YENİLİKLERLE DOLU BİR GÖNEM BAŞLIYOR SENİN İÇİN. PARA KONULARINDA O KADAR ŞANSLISIN Kİ, "PARA BENİ SEVİYOR" DİYECEKSİN.

YEPYENİ İŞ ALANLARI VE ORİJİNAL FİKİRLERİN SAYESİNDE PARA KAZANMAYA BAŞLAYACAKSIN.

BELKİ BUGÜNE DEK, HOBİ OLARAK GÖRDÜĞÜN BİR UĞRAŞI ARTIK KALICI YA DA EK GELİR KAYNAĞIN OLACAK.

HER NE YAPIYORSAN, BUNU GELENEKSEL YÖNTEMLERLE DEĞİL, SANA ÖZGÜ FİKİRLERLE, SIRADIŞI YOLLARLA YAPIYOR OLACAKSIN.

BU YENİLİKÇİ TAVRIN BAZI KESİMLER TARAFINDAN HOŞ KARŞILANMAYABİLİR, BUNA HAZIRLIKLI OL. GERÇİ SEN BİR BOĞA OLARAK, HER ZAMAN HER ŞEYE ZATEN HAZIRSIN :)

ADIM ATTIĞIN YOLDAN EMİN OLARAK İLERLEMEYE DEVAM ETMELİ, SABIRLA EKTİĞİN TOHUMLARIN FİDANA DÖNÜŞMESİNİ BEKLEMELİSİN.

BAŞKALARININ MOTİVASYONUNU ETKİLEYECEK KONUŞMALARI YÜZÜNDEN BAŞ AĞRISI,

SİNİR SİSTEMİNİ ETKİLEYECEK RAHATSIZLIKLAR YAŞAYABİLİRSİN.

BU DÖNEM, KİMSEYE KULAK ASMA.

SADECE PARANIN SANA GELİŞİNE ODAKLAN AMA ŞUNU DA UNUTMA, PARA GELECEK-GİDECEK.

BU SAYEDE BEREKETİNİN OLACAĞININ BİLİNCİYLE, İZİN VER PARA GİTSİN. PARANI PAYLAŞ Kİ, BÜYÜSÜN.

 

***İKİZLER - HUNİLİ

 

EMPATİ KELİMESİ BU AY SENİN ANAHTAR KELİMEN OLACAK.

HEM SANA  EMPATİ YAPILMASINI İSTEYECEKSİN, HEM EMPATİ YAPMAYI -ZORUNLU DA OLSA- ÖĞRENECEKSİN. YAKINLARININ BEKLENMEYEN SORUNLARI İLE BAŞ ETMEK DURUMUNDA KALABİLİR, ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMA ZORUNLULUĞU YAŞAYABİLİRSİN.

BU DÖNEM "TAM DA HAYATIMI YOLUNA KOYMAK ÜZEREYDİM" DERKEN, BEKLENMEDİK SORUMLULUKLAR SENİ BEKLİYOR OLACAK.

AKLIN KARIŞIK, DÜŞÜNCELERİN DAĞINIK, BİRAZ DA ŞAŞKIN BİR HALDE OLABİLİRSİN. DAHİL OLMAK İSTEMEDİĞİN SORUNLARLA UĞRAŞIRKEN

"ŞÖYLE BİR KAÇSAM, DENİZ KENARINDA SAKİN BİR YERDE, HUZURLU BİR EVDE YAŞASAM KEŞKE" DİYEBİLİRSİN

AİLEDEN KADIN FİGÜRLERİN SAĞLIK SORUNLARI SENİ BİRAZ YORUP, YIPRATACAK. AYIN SONLARINA DOĞRU, PATLAMA HALİNDEN KURTULMAYA, KONUŞARAK ÇÖZÜM ÜRETMEYE BAŞLIYORSUN. ARTIK SÖYLEDİKLERİN DAHA NET, DAHA ANLAŞILIR HALE GELİYOR. AY BOYUNCA YAPACAĞIN SORGULAMALAR İLE, EMPATİ YAPMAYA BAŞLIYORSUN.

HEM KONUŞMA, HEM DİNLEME KONUSUNDA DAHA BAŞARILI OLUYORSUN.

BU ESNADA KEŞFEDECEĞİN RAHATLAMA ALANI SAYESİNDE, BAŞKALARINA DA ADETA ŞİFACI OLUYORSUN. BELKİ YOGA, MEDİTASYON, BELKİ NAMAZ…

HER NE YAPIYORSAN, ÇEVRENE DE POZİTİFLİĞİNİ YAYIYORSUN.

BEKAR İKİZLER İÇİN ANİ EVLİLİK KARARI, EVLİLİK TEKLİFLERİ GÜNDEME GELECEK. BU AY EV TAŞIMA İSTEĞİ TAVAN YAPACAK.

 

***YENGEÇ

 

UZUN ZAMANDIR EŞ ARAYIŞINDA OLANLAR, "YAPAYALNIZIM" DİYENLER İÇİN

OLDUKÇA ŞANSLI BİR AY OLACAK. ETRAFA YAYACAĞIN IŞIĞIN FARKINDA OLMALI, ÖZGÜVENLİ DURUŞ SERGİLEMELESİN BU AY. AİLE İÇİ SORUNLARIN YÜZÜNDEN GELECEĞE GÜVENLİ BAKAMIYOR OLABİLİRSİN. AİLEN TARAFINDAN ACIMASIZCA ELEŞTİRİYE MARUZ KALACAĞIN ENDİŞESİYLE, ADIM ATMAYA ÇEKİNİYOR OLABİLİRSİN. BELKİ  DE HAYATINA ALACAĞIN KİŞİYE HEMEN AİLE SORUNLARINDAN BAHSETMEMELİ, HATTA BELKİ İLİŞKİNİZ DERİNLİK KAZANMADAN, AİLEN İLE KARŞI KARŞIYA GETİRMEMELİSİN.

BU DÖNEM İÇ HUZURUNU KORUMAYA VE KENDİNE ODAKLANMAYA ÇALIŞ.

MESANE VE ÜREME ORGANLARI İLE İLGİLİ HASSASİYETLER GÖRÜNÜYOR.

 

***ASLAN

 

BU AY SİZ ASLANLAR İÇİN ADETA YENİDEN BAHAR GELMİŞ GİBİ, İÇİNİZDE ÇİÇEKLER BÖCEKLER, SEVGİ KELEBEKLERİ UÇUŞACAK. BEKAR OLANLAR İÇİN AŞK KAPIDA.. DAHA ÖNCEDEN GÖRÜP, AÇILAMADIĞINIZ BİRİLERİ VARSA ŞİMDİ EN UYGUN DÖNEM. ŞUNU UNUTMAYIN; ANCAK SİZ HAMLE YAPARSANIZ, HAREKETLENECEK VE BAŞLAYACAK AŞK HAYATINIZ.

BUNUN İÇİN EN UYGUN ZAMAN İSE, EKİM AYININ İLK HAFTASI.

CESUR OLMALISINIZ, TIPKI BİR ASLAN GİBİ… BU AY ŞİMDİYE KADAR HİÇ OLMADIĞINIZ KADAR ROMANTİK, NAZİK VE DUYGUSAL OLACAKSINIZ.

EVLİ OLANLAR EŞLERİYLE GURUR DUYACAK VE TOPLUM ÖNÜNDE BOL BOL EŞİNİ ÖVECEK. TADINI ÇIKARIN SEVGİLİ ASLANLAR!

 

***BAŞAK - HUNİ TAKTIRAN

 

BEKAR BAŞAKLAR ARTIK AŞK HAYATLARI KONUSUNDA DAHA "NE İSTEDİĞİNİ BİLEN" OLACAKLAR. “BU GÜNE DEK, ŞUNUNLA DENEDİM OLMADI, ONA HİÇ BENZEMEYEN BUNUNLA DA DENEDİM YİNE OLMADI" DİYOR VE ARTIK DAHA ÇOK -KENDİNİZE BENZEYEN- BİRİNİ İSTEMEYE BAŞLAMIŞ OLABİLİRSİNİZ

MUTLULUĞUN ANAHTARININ, SİZİN GİBİ DÜŞÜNEN KİŞİLERDE OLDUĞU FİKRİNE KAPILABİLİRSİNİZ. SİZE TAVSİYEM, YENİ TANIŞTIKLARINIZI MÜKEMMELİYETÇİLİK ADINA HEMEN ELEMEYİN. GEÇMİŞTE YAŞADIĞINIZ DENEYİMLERİNİZİ DETAY DETAY ANLATMANIZ, OLASI PARTNERİNİZ İÇİN

BUNALTICI OLACAK. BAŞLARKEN BİTMESİNİ İSTEMİYORSANIZ, BU AY SEVGİLİ BEKAR BAŞAKLAR AZ KONUŞUN. ZİRA SİZİ DİNLEYENLERE HUNİ TAKTIRABİLİRSİNİZ.

EVLİ YA DA PARTNERİ OLAN BAŞAKLAR BU AY OLDUKÇA TATLI DİLLİ OLURKEN, ROMANTİZMİ HAKKIYLA YAŞAYACAKLAR. AY SONUNA DOĞRU, İNSANLARI OLDUĞU HALİYLE KABULE GEÇMEYİ ÖĞRENMİŞ EN AZINDAN BU YOLDA ADIM ATMIŞ OLACAKSIN. YAKIN ÇEVRE, İŞ ARKADAŞI HATTA KOMŞULAR İÇİN BİLE "BU MODELLERDE BÖYLE, NAPALIM" DİYEREK HERKESİ DÜZELTMEYE ÇALIŞMAK YERİNE OLDUĞU GİBİ, OLDUĞU HALİYLE KABULLENEREK YAŞIYORSUN.

 

***TERAZİ – AYIN  HUNİLİSİ

 

OLDUKÇA HAREKETLİ VE ÇALKANTILI BİR AY SENİ BEKLİYOR.

HAYATLA İLGİLİ ÖNEMLİ GELİŞMELER (DOĞUM-ÖLÜM GİBİ) SANA HAYATI VE HAYATIN ANLAMINI SORGULATACAK. İNSAN HAYATINDA ENDER YAŞANAN BÜYÜK SEVİNÇLER VE BÜYÜK VEDALAR BU AYIN GÜNDEMİNDE. MİRAS KONULARIYLA UĞRAŞABİLİRSİN, BU DURUMDA ADALETLİ DAVRANMAYA GAYRET ET SEVGİLİ TERAZİ OLDUKÇA FAYDALI OLACAK İŞ ORTAKLIKLARI TEKLİFLERİ YA DA BAŞVURU YAPTIĞIN İŞYERİNDEN OLUMLU CEVAP ALABİLİRSİN. EVLİ OLANLAR KENDİLKERİNİ BU AY ŞANSLI HİSSEDEREK " BU DÖNEMDE İYİ Kİ EŞİM VAR" DİYECEK. AMA AYIN 3.HAFTASI İÇİNDE BULUNDUĞUNUZ GERİLİMLER YÜZÜNDEN, EVLİLİK KURUMUNU BİLE SORGULAYABİLİRSİNİZ, "ERKEN Mİ EVLENDİM ACABA" DİYEBİLİRSİNİZ.

NEYSE Kİ AY SONA DOĞRU TEKRAR TOPARLANIYOR VE UYUMLU HUZURLU YAŞAMAYA GAYRET EDİYOR OLACAKSINIZ. KIRDIĞINIZ KALPLERİ ONARMAK İÇİN ALIŞVERİŞE AĞIRLIK VEREREK SÜRPRİZ HEDİYELER ALMAK DURUMUNDA KALABİLİRSİNİZ, "HAZIR ALIŞVERİŞE ÇIKTIM, KENDİME DE ŞUNLARI ALAYIM" DİYEREK GEREKSİZ HARCAMALAR YAPABİLİRSİNİZ.

HEDİYE İLE GÖNÜL ALMAK TA GÜZEL. AMA TATLI DİL, ÖZÜR DİLEMEK, DUYGULARINI EŞİNLE PAYLAŞMAK, BARIŞÇIL BİR DİL KULLANARAK ILIMLI DAVRANIŞLAR SERGİLEMENİN DAHA ETKİLİ OLACAĞINI HATIRLATMAK İSTERİM.

BEKAR TERAZİLER İÇİN AYIN İKİNCİ YARISINDAN SONRA AŞK ŞANSI DOĞUYOR. ONLAR DA DUYGUSAL DALGALANMALAR YAŞAYABİLİR, ILIMLI OLMAYA GAYRET EDERLERSE AŞK ŞANSINI TEPMEMİŞ OLURLAR.

BU AY SAĞLIK ANLAMINDA KENDİNİ İHMAL EDEBİLİR, VÜCUT DİRENCİNİ DÜŞÜREBİLİRSİN. DİKKAT!

 

***AKREP

 

 BU AY, HAYATI, HAYATIN ANLAMINI, İNSANOĞLUNUN BU DÜNYADAKİ VARLIĞINI VE AMACINI BOL BOL SORGULAYACAKSIN.

ÖLÜM - ÖLÜM ACISI HAKKINDA KONUŞMAK İSTEYECEKSİN.

CİNSELLİKTE DAHİL OLMAK ÜZERE DEVAM EDEN TÜM SORUNLARIN KAYNAĞINA İNEREK ÇÖZÜMLEME İSTEĞİ TAŞIYACAKSIN. "BİR KERE KONUŞALIM, GÜNLERCE SÜRSE DE BİR KERE DE KONUŞUP, SORUNLARI ÇÖZELİM" DİYECEKSİN. UZUN ZAMANDIR AYNI KONULARI KONUŞMAKTAN YA DA KONUŞAMAMAKTAN SIKILDIN. BU KONUŞMALARDA ANA KONU, ERKEK FİGÜRLERİ OLACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR.

SAKİNLİĞİNİ KORUYARAK, İÇ SESİNE KULAK VEREREK SORUNLARINI KALICI OLARAK ÇÖZÜMLEYEBİLECEK, EN AZINDAN BUNUN YOLUNU NİHAYET AÇMIŞ OLACAKSIN.

BU AY BAŞKALARINA VERECEĞİN BİR TAVSİYE İLE, SENİN ARACILIĞINLA YAPILACAK BİR YATIRIMDA BAŞARILI OLUYORSUN. BU İYİLİĞİNİN KARŞILIKSIZ KALMADIĞINI GÖRECEKSİN. BU AY RÜYALARIN DAHA BELİRGİN OLACAK, İŞARETLERE, RÜYALARA VE İÇ SESİNE KULAK VERMEYİ UNUTMA!

 

***YAY

 

SENİN İÇİN POZTİFİ BİR AY. ARKADAŞ ÇEVREN GENİŞLİYOR. BU DURUM  AİLEN TARAFINDAN HOŞ KARŞILANMASA DA, FARKLILIKLARA OLAN MERAKIN İLGİN ARTIYOR. DEĞİŞİK KÜLTÜRLERDEN, FARKLI İNANÇLARDAN YENİ EDİNECEĞİN ARKADAŞLIKLAR SAYESİNDE YAŞAMA SEVİNCİN ARTIYOR. ADETA HAYATIN RENKLENİYOR. BU DÖNEM MAYMUN İŞTAHLI OLABİLİR, AYNI ANDA BİRDEN FAZLA KİŞİYLE AŞK YAŞAMAYA MEYİLLİ OLABİLİRSİN. İKİ AŞK ARASINDA KALIP, SEÇİM YAPMA KONUSUNDA KARARSIZLIK YAŞAYABİLİRSİN.

BUNUN ÖNÜNÜ ŞİMDİDEN ALARAK, TAVAN YAPMIŞ ÖZGÜVENİNE GÜVENEREK DALDAN DALA ATLAMAMANI TAVSİYE EDERİM. İŞ KONUSUNDA DA BU AY KENDİNİ İYİ VE İŞE YARAR HİSSEDECEKSİN.

BU DÖNEM GELİŞTİRECEĞİN DOSTLUKLAR, GELECEĞİN İÇİN ETKİLİ OLACAK.

SAĞLIK KONUSUNDA SİVİLCE-AKNE-ÇIBANLARA DİKKAT

 

***OĞLAK

 

OLDUKÇA HAREKETLİ BİR AY.

YENİ İŞ ARKADAŞLARI, YENİ İŞ ÇEVRESİ  KENDİNE DAHA FAZLA GÜVENEN BİRİ OLMANI DESTEKLEYECEK. BU YENİ ARKADAŞLIKLAR AY SONUNA DOĞRU EKSİLECEK OLSA DA, KALANLAR KALICI OLACAK. BU AY HEM BOLLUK, HEM KOŞTURMACA SENİNLE. HAYATIN HIZI, SENİN BAKIŞ AÇIN İLE "TELAŞ" MODUNA ALINMIŞ GİBİ SANKİ.

BUNUNLA BİRLİKTE, SEN İÇİNE DAHİL OLMASAN DA KRİZLERE BOL BOL ŞAHİTLİK EDECEKSİN.

TRAFİKTE, BANKADA, RESTORANDA TARTIŞAN İNSANLARI GÖRECEKSİN. "NEDEN HEP BENİ BULUYOR" DİYECEK KADAR SIK YAŞAYABİLİRSİN BU GERİLİMLİ HAVAYI. SANA TAVSİYEM, HİÇBİR ŞEKİLDE DAHİL OLMA, SADECE İZLE.

EVLİ OLANLAR, İLİŞKİSİ OLANLAR İÇİN GİZLİ SAKLI KONULARINIZ VARSA BU AY ORTAYA ÇIKABİLİR, SİZ DE İNKAR YOLUNU SEÇEBİLİRSİNİZ. HATTA ZEYTİNYAĞI GİBİ ÜSTE ÇIKIP, SERT DAVARANABİLİRSİNİZ. İLİŞKİNİZ BU SEBEPLE SEKTEYE UĞRAYABİLİR, DİKKAT!

AYIN 2.YARISINDAN İTİBAREN DAHA FAZLA SORUMLULUK ALIYOR, KENDİNİ FAZLASYILA İŞE KAPTIRIYORSUN. ALDIĞIN SORUMLULUKLARINI BAŞARIYLA YERİNE GETİRMEN, İŞ VEREN TARAFINDAN TAKDİR EDİLİYOR OLACAK. "ÇOK ÇALIŞMALIYIM ÇOK" BU AY EN ÇOK KULLANACAĞIN CÜMLE OLACAK.

BU TEMPO ANNE/EŞ İLE ARANA DOĞAL BİR MESAFE KOYABİLİR, İHMAL EDEN KONUMUNDA KALABİLİRSİN, TRİPLERE MARUZ KALABİLİRSİN. İŞ ARAKADAŞLARINA DAHA FAZLA ZAMAN AYIRMAN YANLIŞ ANLAŞILABİLİR, DİKKAT!

BEKARLAR İÇİN, YENİ İŞ ARKADAŞLARIYLA MESAİ DIŞI GEÇİRİLEN ZAMAN İLE YENİ AŞKLAR GÜNDEME GELİRKEN, İŞSİZ OĞLAKLAR İÇİN BEKLENTİNİZİN ALTINDA BİR MAAŞLA OLSA DA, "ARTIK BİR İŞİM VAR" DİYECEKSİNİZ.

SAĞLIK KONUSUNDA..YOĞUN ÇALIŞMA TEMPOSU İLE SİNİRLİ, YORGUN OLABİLİRSİNİZ.

 

***KOVA

 

BU AY İŞİNLE İLGİLİ YENİ, SIRADIŞI FİKİRLERİN İLE ÖNE ÇIKACAKSIN. İŞ GELİŞTİRME ADINA ÖNERİLERİN TAKDİR VE ONAY GÖRÜRKEN İŞ ARKADAŞLARIN TARAFINDAN UKALA OLARAK DEĞERLENDİRİLEBİLİRSİN AŞK HAYATINDA BU AY KENDİNİ DAHA ÖZGÜR HİSSETME İSTEĞİ OLACAĞI İÇİN BEKAR KOVALAR, FARKINDA BİLE OLMADAN, OLASI PARTNERLERİNİ KENDİLERİNDEN UZAKLAŞTIRIRKEN, EVLİ KOVALAR "TELEFONUM BENİMDİR, HER MESAJI SANA OKUMAK ZORUNDA DEĞİLİM" GİBİ TAVIRLARI YÜZÜNDEN SORUNLAR YAŞANMASINA SEBEP OLABİLİRLER.

SAĞLIK DURUMU İYİ

 

***BALIK

 

BU DÖNEM YANLIŞ ANLAŞILMALARA AÇIK OLACAĞI İÇİN MAKSADINI AŞAN SÖZLER SARF ETMEMEYE DİKKAT!

YAKIN AKRABA İLİŞKİLERİNDE, YANLIŞ İFADELERDE BULUNARAK YA DA KENDİNİ AÇIK NET İFADE EDEMEYECEĞİN İÇİN YARGILANMALARA MARUZ KALABİLİRSİN. İKİ KERE DÜŞÜNÜP, KONUŞMAKTA FAYDA VAR. İNSANLARIN SENİ ANLAMADIĞINI DÜŞÜNÜP, İÇİNE KAPANMAYA MEYİLLİSİN BU AY. "DÜNYA SEVİZMSİZ BİR YER, YALNIZ KALDIĞIMDA DAHA MUTLUYUM, İNSANLAR SADECE HAYALLERİMİ YIKMAK İÇİN VARLAR" GİBİ CÜMLELERLE KENDİNİ ÜZMEK, CANINI SIKMAK YERİNE, CANINI SIKAN KONULARI FAYDALI İŞLERE DÖNÜŞTÜRMENİ TAVSİYE EDERİM.

SENİ ÜZEN KONULARI ŞİİRE, ŞARKIYA, YAZIYA, ÇİZİME DÖKTÜĞÜNDE ORTAYA ÇIKACAK OLAN ŞEYLER GERÇEKTEN HAYRANLIK UYANDIRACAK TÜRDEN OLACAK.

BU AY İNSANLAR SENİ YANLIŞ ALASA BİLE, SANAT VE İLHAM PERİSİ SENİNLE...



IŞILTINIZA VE HUNİLERİNİZE SAHİP ÇIKIN!



 

1. EV BOĞA - ASC - YÜKSELEN BOĞA BURCU


 

BOĞA 1.EV

Finansal anlamda iyi, varlıklı, güvenli bir ortama doğmuş olabilir. Ağırkanlı kabul edilebilir.

Lüksü seven, keyfine düşkün, sabit fikirlidir. Biriktirme eğilimi vardır.

Doğuştan asil bir duruş sahibidir. Uyum ve ihtiras anahtar kelimeleridir.

Yeryüzünün bir burcu olsaydı, 5 duyusuyla yaşamdan keyif almayı bilen Boğa Burcu olurdu.

Bilindik ve sabit şeyleri sever. Her şeye gelişmesi için zaman tanır. Duygusal ve maddi yönden kendini sağlama alma ihtiyacı duyar. Sakin ve geçinilebilir bir insandır. Sabır çizgisini aşan şekilde rahatsız edildiğinde, gösterdiği öfkeden kendisi bile korkar.

Çok çalışkandır, ekmeğini nerede olsa kazanabilir. Güçlü ve dirayetlidir. Karakter olarak da dayanıklıdır.  Yeryüzüne ve onun bereketine inanır. Bereketini korumak/artırmak için ne gerekiyorsa yapar. Toprakla ilişki onun için çok önemlidir. Onun için rahat, keyifli ve huzurlu hayat her şeyden önemlidir. Parasal konulardaki başarma arzusu, kendisini güvende hissetme isteğiyle bağlantılıdır.

Kır hayatını çok sever,otların üzerinde oturup çiçeklerin kokusunu içine çekmek, ılık yaz esintisini teninde hissetmek, boğa için hayatın tadına varmaktır.

Tutku ve aşk yönü çok gelişmiştir. Tensel temas ister. İşitsel ve dokunsaldır. Tutku ve isteklerini bastırmak için genellikle erken yaşta evlenmek ister. Zaman zaman tutku dolu doğası, onun dünyaya aşırı bağlanmasına neden olur.

Cinsel istekleri kuvvetlidir ve güzel konuşma becerisi etkindir.

Son derece cana yakın olsa da, utangaçtır. Kolay kolay tepki vermez. Fevri davranışlar sergilemez.

Acele etmeden, işi şansa bırakmadan, tüm detayları gözden geçirdikten sonra işini halleder.

Zora gelse bile, acele etmez. Bildiği yoldan ilerler; bir şeyi iki kerede yapmaktansa ağır ama 1 kere de yapar.

Sorumluluğunu aldığı proje her ne ise, yarım bırakmaz, tamamlar.

OLUMSUZLUKLAR

Arzulu ve sabırlı yapısı, aydınlanma için kullanıldığında, varoluşun gerçek farkındalığıyla herkesle paylaşabileceği bir sevgiye dönüşür. Olumsuz anlamda ise, materyalist birine dönüşebilir.

Sebebi belirsiz bir inada sahip olup, gereksiz ayak direten olabilir. Düşüncelerini değiştirmek için, ikna etmek için kullanılan akıl, mantık onun için önemsizdir. Bu nedenle gelişme sağlayamadığının farkında olamaz.

Her şeyi kolay yoldan halletmeye çalışır. Kendisini geliştirecek tecrübe ve problemlerden kaçınmaya meyillidir.

Zevk ve sefa için her şeyi feda edebilir.



                    IŞILTINIZA VE HUNİLERİNİZE SAHİP ÇIKIN!




 

1. EV KOÇ - ASC - YÜKSELEN KOÇ BURCU


 

1.EV KOÇ

ÖZELLİKLERİ

Hayata geliş şartları itibarıyle, agresif bir ortamda, hızlı gelişen bir doğum ile, kesik /kanamalı, ameliyatlı dünyaya gelmiş olabilir. Erken doğum, beklenenden önce doğum olabilir.

Etrafında genç ebeveynler olabilir.

Hareketli, sinirli, enerjik yapı. İnatçı yapısı yüzünden çabuk sinirlenir. Taktikçi olmadığı için, başına iş açar; sonucunu düşünmeden hareket eder.

Uzun zaman gerektirecek işlerde (bir başka seçeneğin daha iyi olduğunu düşünerek) yarım bırakma eğilimi vardır. Fazla enerjisini spor yaparak atabilirse, hayatı kolaylaşır.

BAĞIMSIZLIĞINA DÜŞKÜNLÜK

Bağımsızlığına düşkün, önceden planlanmamış davranışlar sergileyen koçlar, yapıcı ve üretkendir.

Bildiği yoldan gider, farklı alternatifleri değerlendirmeye de açıktır.

Kendini ortaya atmaktan korkmaz. Korkusuz, onurlu, enerjik, iradesi sağlam ve tutkuludur.

Açık sözlülük, güçlü refleksler ve hareketlilik tipik özellikleridir.

Çabuk düşünebilen,çabuk karar verebilen, orijinal fikirler üretebilen kişilerdir.

İş aleminde ve askerlikte pek çok lider, Yükselen Koç’tur.

Yükselen Koç’lar fazla karmaşık olmadan hareket eden, söz verdiğinde bunu hemen yapmak isteyen, girişimci ama kolay öfkelenen tiplerdir. Genel olarak çocukluk hayatında rekabet ve ailenin, çevresel şartların getirdiği tek başınalık hali söz konusudur. Hızlı konuşur, çabuk hareket eder, yavaşlığa tahammül edemezler.

BENMERKEZCİLİK

Başkalarının duygularına karşı pek hassas değildir. Önce “ben” der.

Patavatsızlık kabul edilecek düzeyde, açık sözlüdür. İyi başlangıçlar yapsa da, sonunu getiremez.

Sorunları bulup, çözümlemek ve düzeltmek yerine çekip gider.

Detaylara çok önem vermediği için, arzularını tatmin ederken kimi nasıl incittiğine aldırış etmez, bunu fark etmez bile.

Mars doğrudan eylem ve güçlü enerji gezegenidir.

Yükselen Koç kişi, yönetici Mars’ın etkisiyle, karar verdiği anda çok düşünmeden ve şüpheye yer bırakmadan harekete geçer. Gereksiz zaman ve enerji tüketmez istemez. Sonuca ulaşmak zaman alırsa, sabırsızlığı tavan yapar, sıkılır. Eldekini yarım bırakıp, hemen yeni bir konuya girişmek onların tipik özelliğidir.

 

ATLETİK VÜCUT YAPISI

Vücut yapıları atletik, spora ve özellikler dövüş sanatlarına yatkındırlar.

Planlı, programlı hareket etmeyi öğrendiklerinde her konuda başarılı olacaklardır. . Sporun pek çok türüne yeteneği vardır, mücadeleyi sever. Fiziksel üstünlük gösterebileceği spor türlerinde başarılı olacaktır.

Günlük kavgaların tutkunudur. Krizler onu gelişmeye, büyümeye zorlar. Hareketsizlik onu sıkıntılı, sabırsız, stresli yapar. Kendi içine yönlendirdiği öfkesi ile kıskanç, kurnaz birine dönüşür. Yaşam gücü mücadeleyle ilişkili olduğu için, gerçek anlamda bir mücadele içinde bulunmazsa, bir bahaneyle bunu kendisi üretir, sebepsiz sorun yaratır.



                            IŞILTINIZA VE HUNİLERİNİZE SAHİP ÇIKIN!

 


 

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR