Bu Blogda Ara

21 Nisan 2021 Çarşamba

URANÜS BOĞA BURCUNDA HAREKETLİ GÜNLER






Bir burçta ortalama 7 yıl kalan Uranüs, 

15 Mayıs 2018 tarihinden itibaren Boğa Burcu'na geçiş yapmış ve pek çok Boğa Burcu'nun hayatında değişimlere neden olmaya başlamıştı.





Sabit nitelikte olması nedeniyle elde ettiği konumu korumayı daha çok önemseyen Boğa Burçları için, Uranüs gibi ani  ve sıra dışı durumların oluşturacağı etkiler, zorlayıcı ya da keyif verici değişimlere neden olacaktır. 

Boğa Burcu üretkenliğini, kendine yetme halini, kurduğu düzenin devamlılığını esas alır.

Uranüs ise, "Sıra dışı ol" der. "Farklılıklara açık ol" der. 

Hal böyle olunca değişime direnen Boğa'lar için değişim, kafaya vura vura gelecektir. Uranüs, içeride en derinlerde bekleyen yetenekleri ve enerjileri dışa çıkartmak için acelecidir, Satürn gibi  zamana yayılmış bir öğretisi olmayan, hemen öğrenilmesini bekleyen bir gezegendir.

Hızlandırılmış İngilizce kursları gibi... "Yes mi, No mu? Çabuk söyle!"der.


Uranüs şöyle der: "Beklenmeyeni bekle!"

Elbette sabit nitelikte ve toprak elementi Boğa Burcu ile, 

Beklenmeyeni ve ani olanı simgeleyen Uranüs bir araya geldiğinde; 

toprak hareketliliğinin yani deprem, erozyon gibi doğa olaylarının artması beklenir bir durum olur.


Şimdilerde 10 derece Boğa Burcu'nda olan Uranüs;

önce Venüs ile 23 Nisan 2021

sonra Merkür ile 24 Nisan 2021

ve en son Güneş ile 30 Nisan 2021 tarihlerinde kavuşacak.





Venüs & Uranüs kavuşumu (23 Nisan): Venüs'ün bağlanma isteği ile, Uranüs'ün değişim isteyen hali zıt düşer. Sürpriz aşklar başlayabilir. Aynı hızla bitebilir. Sıra dışı, heyecan ve adrenalin seviyesi yüksek aşklara meyil artabilir. Bağımsızlık isteğindeki artış ile, iyi giden ilişkiler sekteye uğrayabilir. Farklı olma ve bireyselliği koruma isteği yüzeye çıkacağı için; sırf farklı olmak adına tuhaf davranışlar sergilenebilir. Özel alanlara saygı duyulması halinde, kazasız belasız yaşanacağına şüphe yok. Sürpriz aşklara, aşk hayatında sürprizlere açık olmalı...

Merkür & Uranüs kavuşumu (24 Nisan): Yeniliği zihnen de kucaklayan bu kavuşum açısı; bir Astrolog haritası için ya da bir bilim insanı için olumlu bir açıdır. Ancak bir Boğa Burcu için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Boğa'nın düşünce ve eylem tarzı, sakindir. Zor karar verir ama kararından kolay dönmez. Oysa Uranüs, "Hadi değişelim, değiştirelim!" diyor. Düşünme şekli, düşünülenin aktarma yani konuşma şekli değişebilir. Yerleşik ve alışılmış fikirlerin değişim zamanına işaret eden bu dönemde, istenmeyen sözler söylenebilir. Her şeyi (parçalara ayırırcasına) inceleme isteği, kurcalama isteği artış gösterirken; özellikle ikili ilişkilerde dikkatli olunmasında fayda var.

Güneş & Uranüs kavuşumu (30 Nisan): Olduğundan farklı olmak, farklı görünme isteği artar. Orijinal fikirler ile birey olma, kendi alanını koruma ve saygı isteği artar. Kontrol edilmeye karşı aşırı tepkiler verilebilir. Dövme, piercing gibi marjinal isteklerin tavan yapacağı bu dönemde; eski bakış açısı ve eski alışkanlıklar ile vedalaşmalar, "Asla yapmam, yaptırmam da..." denilen her ne varsa, onların hayat bulacağı ön görülebilir. 


Tüm bu etkiler  en çok 10 derece (+/- 8) Boğa Burcu ve 10 derece (+/- 8)  gezegeni olanlar için daha yoğun hissedilir.

Bununla birlikte Aslan Burcu,  Akrep Burcu ve Kova Burcu (yani sabit burçlar) için de aynı etki söz konusu olacaktır. 


27 Nisan'da Akrep Burcunda gerçekleşecek Dolunay etkisinin de eklenmesiyle,

Eşin / sevgilinin cep telefonlarını kurcalama, mesajlarını okuma isteği artabilir. Güven ve istikrar sorgulamasının sonucunda; ani boşanma kararları, ani ayrılık kararları alınabilir. 

Ev ya da şehir değiştirme kararı; ev alım-satımı

İş ya da sektör değiştirme kararı; işten ayrılma-iş kurma

Tüm bu kararlar, hızlıca (fazla düşünmeden) alınabilir. 


Gökyüzü bu ay diyor ki:

"Olmaz deme; Oldururum!"


HUNİLERİNİZE VE IŞILTINIZA SAHİP ÇIKIN!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR