Bu Blogda Ara

9 Şubat 2022 Çarşamba

2 SAYISI / 22.02.2022 22:22

 

22 02 2022 22:22

 

Sayılar; ölçme, tartma, nicelik belirleme için var olan farazi simgelerdir.

Aslolan bir ekmeğin rakamsal olarak kaça bölündüğü değil, bir kişiyle daha paylaşılmak için bölünmesinin taşıdığı “mana”dır.

Yani sayıların simgesel sembolü / rakamlar, onlara yüklenen işlevsellikle ilişkilidir.

 

İki sayısı 1+1 demektir. Yani 1 olmazsa, 2 olamaz.

 

İki sayısı; dualitedir. Siyah-beyaz, kadın-erkek, olumlu-olumsuz, iyi-kötü, genç-yaşlı, zenginlik-fakirlik, gece-gündüz, yaratan-yaratılan, Güneş-Ay gibi karşıtlıkları simgeler.

Astrolojide de karşıt açı, dairenin ikiye bölünmesi ile oluşur. Bu karşıtlık başlangıçta zorluk oluşturuyor olsa da, peşi sıra empatinin gelişmesine aracı olduğu için aslında doygunluktur.

Yani “2” sayısı hayırlı kabul edilen pozitif enerjili bir sayı olmasa da, hayra yöneltilebilen bir sayıdır.

 

Yine Astrolojide İkizler burcu ile ilişkili görülen bu sayı; kadın-erkek ayrımının ortadan kalkmasını, cinsiyet eşitliğini ya da cinsiyetsizliği, birden fazla olanı, seçenek sahibi olmayı simgeler.



“2” sayısı (tıpkı İkizler arketipinde olduğu gibi) iletişimi simgeler. İki kişi arasında gelişen ilişkiyi, iletişimi, birlikte yol alma halini, işbirliğini simgeler. Uyum ve istikrar olduğunda yani her iki fikir de aynı yönde olduğunda ilerleme kaydedilir. “İki inatçı keçi” gibi ayrı taraflara ilerlemek isteğinde olmak, birbirine bağlanmış iken mümkün olamaz elbette... Yani 2, uyuma davettir.

2 sayısı hem ayrışma hem de birleşmeye neden olabilir. Çünkü en başta da dediğim gibi;

2 sayısı 1+1 ile oluşur. Dolayısıyla diğer bütün sayıları anlamlı kılan sayı “mutlaklığı simgeleyen” 1 sayısıdır. Her bir 1, diğerine yaklaşabilirse, bütünleşmeye razı gelirse ancak o koşulda “2” enerjisi oluşur. Uyum sağlanamazsa kolayca dağılmak, ortadan ayrışmak da mümkün...

 

Tasavvufta 1 sayısı, sayı sayılmaz. O, başlangıçtır. Her şeyi meydana getirendir. Bir, birliğin sembolüdür ve diğer sayıları oluşturandır.

 

2 sayısı “Mülk” aleminin sayısıdır. Zıtlık ve kutupluluğu simgeler. Bu nedenle 2 sayısı, içinde bulunduğumuz mülk alemini gösterir. Alemde her şey, zıtlığıyla beraberdir. Bu durum “Bütün çiftleri yaratan, bineceğiniz gemileri ve hayvanları sizin için var eden de O’dur.” (Zuhruf, 43/12) ayetinin yorumudur. Alemde daima ikilik, yani zıtlıklar mevcuttur. Nefes alıp-verme ikili bir harekettir. Artı-eksi elektrik yükleri, sıcaklık-soğukluk, varlık-yokluk, erkek-dişi, doğum-ölüm bu ikili düzenin birer yansımalarıdır. Bu durum, 2 sayısının eşya üzerindeki ilahi bir hükmüdür. 2 sayısı “ben-sen” ayrımıdır. Hz.Mevlana da şöyle der:  “Ben, sen ayrımında kaldığın sürece bu kapıdan geçemezsin.” (Mesnevi, c.1, 3056-65) 

Tatlı su ile tuzlu suyun birlikte ama birbirine karışmadan kalabilmesi, bütününde “deniz” olarak anılıyor olması gibi...

 

22 sayısı; büyük değişimleri simgeleyen, zorluklara rağmen harekete geçişi simgeleyen, dünyanın dönüşümüne katkı sağlayan ve işbirliğine teşvik eden “üstat sayıdır". Sezgi ve iç görüyü harekete geçiren frekanstır.

 

Her ne kadar sayılar farazi olsa da...

Dengeyi gerçekleyen 22 sayısının enerjisiyle bu nadir rastlanan An’ı;

“sağlıklı ilişki geliştirmek, affedici olmak, sana benzemeyenle empati kurmak, uyumu hedeflemek” adına değerlendirebilirsiniz.

22 Şubat 2022 saat 22:22’de yapacağınız en iyi çalışma,

Gözlerinizi bir anlığına kapatıp gönül kapınızı affediciliğe açmak olacaktır.

 

Örnek çalışmalar:

 

“Bana öğrettiklerin için sana teşekkür ediyorum x hanım / bey. Seni anlayarak bağışlıyorum. İstemeden de olsa seni kırdığım için özür dilerim. Yolunda engel değilim, yolumda engel değilsin. Seni zihnimde yer tutma halinden azat ediyorum.”

 

“Allahım! Bilerek ya da bilmeyerek yaptığım tüm hatalarımı affet!”

 

“Anne! Ben kendimi ve herkesi affediyorum. Bana aydınlanmamı ver...”

 

Bunu (veya sizin dilediğiniz şekilde, size uygun olanı) yaparken;

Sağ elinizi iyice gergin tutarak, avuç içiyle alnınıza basılı tutmayı ve saat yönünde masaj yapmayı da deneyebilirsiniz.

 

 

Hunilerinize ve ışıltınıza sahip çıkın!

@huniliastrolog

 

 

1 yorum:

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR