Bu Blogda Ara

9 Mart 2023 Perşembe

ZÜMRÜDÜ ANKA

 

SİMURG / PHOENİX / ZÜMRÜD-Ü ANKA

 


Kökeni Pers Mitolojisi ve edebiyatına dayanan, yandıktan sonra küllerinden yeniden doğan Zümrüd-ü Anka kuşundan bahsetmek istiyorum.

Kelime anlamı olarak : (Amerikan Mirası Sözlüğü )

"Eşsiz mükemmelliğe veya güzelliğe sahip bir kişi veya şey; bir örnek" 

“Fevkalade güzel, nadir veya benzersiz bir kişi veya şey"

“Bir sürecin başarıyla tamamlanması”  

 

Zümrüdü Anka ismi Avesta'daki (Zerdüştlüğün temellerini anlatan belge), Saêna kuşu’ndan türemiştir. Sanskritçe śyenaḥ (yırtıcı kuş, kartal ya da şahin) ile benzer söylemdir.

Farsçada Si (otuz), Murg (kuş) anlamındadır.

 

Sufi Ferîdüddîn-i Attâr bu kuştan kendini aramanın sembolü olarak söz eder.

Batı’da Feniks, Eski Mısır Mitolojisinde Feniks veya Bennu, İran geleneğinde Simurg, Pers edebiyatında Homa, Arap geleneğinde Rukh, Orta doğu geleneğinde Anka kuşu, Türk geleneğinde Kerkes, Hüma ya da Tuğrul kuşu, Yunan geleneğinde Phoinós adını alan bu efsânevi kuşların ortak bir özelliği ölümsüzlüktür. Ayrıca bu kuşlarla ile ilgili anlatımlarda genellikle bir yanma motifi bulunur.

 

Tuğrul (Toğ/Doğ) kökünden türemiştir. Doğan (yeniden dirilen) anlamlarını taşır. 

Çin'de, Mısır'da, Hindistan'da ve İran'da Anka Kuşu "Döngüsel dönemin astronomik bir simgesi" olmuştur. Bu kuşu Bennu olarak tanıyan ve madeni paralarında gösteren Mısırlılarda da ölümsüzlüğün simgesiydi.

Sembolizmde; spiritüel aydınlanma ve reenkarnasyon olarak tanımlanır.

Astrolojide; Dönüşümü, yıkımı ve yeniden yapılanmayı simgeleyen Plüton,  Zümrüdü Anka ile ilişkilidir.  

 

Efsanesi :

İnsan gözünün göremeyeceği yükseklikte uçan Anka Kuşu’nun Kaf Dağı’nda yaşadığına inanılır. İran efsanesine göre, bu kuş o kadar yaşlıdır ki dünyanın yıkılışına üç kez tanık olmuştur. Tüm bu zaman boyunca, Simurg o kadar çok şey öğrenmiştir ki tüm zamanların bilgisine sahip olmuştur.

Bu bilgisinden dolayı kuşlar dünyasında bir şeyler ters gittiğinde, ona akıl danışılırmış.

Yine öyle zorlu bir dönemde, uzun zamandır ortalarda görünmediği için ondan umudunu da kesmiş olan kuşlar, tesadüfen Simurg’un kanadından koptuğuna inandıkları bir tüy bulmuşlar. Onu bulmak ve ondan destek almak için yola düşmüşler. Ancak çok uzaklarda ve çok yüksekte, Kaf Dağı’nda yaşayan Simurg’a ulaşmak için yedi vadiyi (İstek, aşk, marifet, istisna, tevhid, hayret ve yokluk) geçmeleri gerekiyormuş.

 

İstek / İrade vadisinde;

İstenilen her şeyin bu vadide olduğunu gören kuşlardan bazıları, daha fazlası için çalışmaya gerek görmemiş ve orada kalmaya karar vermiş. Dünyevi isteklere kapılanlar, orada kalmış. Bu vadide bir sürü kayıp verilmiş.

 

Aşk vadisinde;

Baktığı her şeyin bir sis perdesi ile kaplanmış olduğu bu vadide, aşkla yanılmışlar. Aşk Denizi’nden geçmişler. Ayrılık Vadisi’nden uçmuşlar. Hırs Ovası’nı aşıp, Kıskançlık Gölü’ne sapmışlar. Kapılmışlar.

 

Marifet / Cehalet vadisinde;

Her şeyin gözlerine güzel göründüğü bu vadide, ilginç şeyler görmüşler. Gördüklerinin ne olduğunu sorgulamak yerine, önemsememeyi tercih etmişler. Önemsemeyi bıraktıklarında, düşünmez olmuşlar. Düşünmemeye başladıkça, unutmuşlar. Her şeyi unutmuşlar. Neyi aradıklarını, yola neden çıktıklarını bile unutmuşlar.

 

İstisna / İnançsızlık vadisinde;

Yola çıktıklarındaki şevk kalmadığı gibi, sayıları da oldukça azalmış olan ekibin inancı azalmış. Verdikleri kayıplardan ve yaşanılan zorluklardan sonra, başarılı olabileceklerine inanmaz olmuşlar. Emeklerinin ve zamanının boşa gittiğini düşünenler, geri dönmeye karar vermiş.

 

 Tevhid / Yalnızlık vadisinde;

Birlikte hareket etmenin hedeflerine ulaşma konusunda risk oluşturduğuna karar vermişler. “Olası zorluklarla tek başına mücadele verirsek, en azından birimiz başarır” demişler. Ancak zaman içinde tek başına avlanmak, tek başına beslenme halini ve beraberinde yalnızlığı getirmiş. Amaç için çabalayan kişinin sadece kendisi olduğunu düşünmeye başlayanlar, amaçtan vazgeçmiş.

 

Hayret / Dedikodu vadisinde;

Vadiye girdiklerinde nereden geldiği belli olmayan fısıltılardan Simurg’un hayatta olmadığını öğrenen kuşlardan bazıları “kulaktan kulağa” oynar gibi, yalan yanlış bilgiyi birbirlerine aktarmaya başlamışlar. Simurg’un artık var olmadığını, olsaydı da onlara zarar vereceğini öğrenen bazı kuşlar umudunu yitirip, geri dönmüş.

 

Yokluk / Ben vadisinde;

Tüm kuşlar kendisinin en özel, en yetenekli, en güçlü, en haklı, dolayısıyla en lider olduğunu iddia etmeye başlamış. Birbirlerine düşmüşler.

 

Vadiden çıkmayı başarıp Kaf Dağı’na ulaşabilen otuz kuş, Si Murg’un aslında “otuz kuş” anlamına geldiğini öğrenmişler.

 

Yani aslında iradesine yenik düşmeyen, aşkla gözü kararmayan, düşünen ve sorgulayan, inancını en zorlu koşulda bile canlı tutabilen, birlikte olmanın gücüne inanan, dedikodulara aldanmayan ve egosuna yenik düşmeyen bu kuşlar, kendilerinin Simurg olduğunu anlamışlar. 

 

Zümrüd-ü Anka; Kendi küllerinden doğabilmek için, kendini yakmayı göze alabilmek demektir. Kaf Dağı’nın ardında aranan gerçekliğin, aslında kendi gerçekliğimize ulaşmak olduğunu ve yenilginin aslında bir zafere dönüşeceğini anlamak demektir.

 

Kaynakça: Türk Mitoloji Ansiklopedisi, Vikipedi

 


Şimdi durduk yere neden Zümrüd-ü Ankadan bahsettin? derseniz...

 


Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık açıklaması yaptığı anın haritasına göre;

Astrolojinin Zümrüd-ü Anka’sı olan Plüton anaretik derecelerde, 4.evde. Yani vatan evinde... Değişiyoruz, dönüşüyoruz!

 

Güneş 15° Balık burcunda ve o derecede Ankaa isimli bir sabit yıldız var.

Daha iyi görmenin yeni yollarını bulmakla ve mekansal olarak Ankara ile ilişkilidir. Ateş, barut ya da havai fişeklerle ilgilidir.

Kamu görevlerinde ani başarıları da gösteren bu sabit yıldız, yol boyunca çeşitli felaketler (savunma, saldırı, cinayet gibi) yaşanacağını ama sonunda küllerinden doğuşun engellenemeyeceğini gösterir. Genel anlamda şans verir yani...

Fakat Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun haritası üzerinde yaptığım çalışmalar sonucunda, özellikle 20 Nisan’daki Koç Güneş Tutulması sürecinde sağlığına daha fazla dikkat etmesi gerektiğini gördüm.

Dilerim ki Ankaa yıldızı ateşli silah/ateşli hastalıkla ilişkili olmaz da... Sanal havai fişeklerin patlatıldığı sonucu gösteriyordur.

 

Ve dilerim ki... Küllerimizden doğacak güce sahip olduğumuzu anlarız.

09/03/2023 Hunili Astrolog 


HUNİLERİNİZE VE IŞILTINIZA SAHİP ÇIKIN!

 

4 Mart 2023 Cumartesi

SİYASETTE DEPREM & YERKÜREDE DEPREM

 

YERKÜREDE DEPREM & SİYASETTE DEPREM

 


16 Eylül 2022’de

“Bu dönemde hayalleri parlatan söylemler, aktarıldığı kadar büyük olmayabilir.

Siyasi arenada hem muhalefet hem de iktidar cenahında, çizilen tablo ile gerçek tablo aynı olmayabilir.” demiştim. Ve eklemiştim:

Unutmamak gerekir ki “Bir şey gerçek olamayacak kadar iyiyse, gerçek olmayabilir!”

 

 

6 Ekim 2022’de

“Siyaset gündemine de değinecek olursam... Bu hafta ve en geç 21 Mart 2023 tarihi olmak kaydıyla, muhalefetin adayını açıklaması potansiyeli güçlü. Bu aday, bir siyasi parti lideri olmayacak gibi görünüyor. Daha çok hukuk ve adaletle ilişkili, belki böyle bir eğitimi olan, belki fiilen hukukçuluk yapan, üst düzey bir yönetici ya da belediye başkanı olabilir gibi görünüyor.” demiştim.

 

 

25 Ekim  2022’de

Gerçekleşen Akrep Güneş tutulması etkisinin, 5 Mayıs 2023’e kadar süreceğini belirtmiştim.

Etki alanının “toplu ölümler ve yıkımlar” olduğundan bahsetmiştim.

“Çok sayıda insanı etkileyebilecek, kitlesel olaylar üzerinde oluşur. Ülkemizi de kısmen (Türkiye / İstanbul, Ankara’nın doğusu ve güney iller üzerinde de etkili) etkileyecek bu tutulma ile, dünyanın farklı bölgelerinden “tuhaf ve ölümcül” haberler duyabiliriz.” demiştim.

“Tutulmada etkili olan sabit yıldız; Princeps. Koruma ve korunma kapasitesini gösteren bu sabit yıldız daha çok kadınlarla ilişkilidir ve Latincede Başbakan / Prens anlamına gelir. Yalan yanlış bilgiler, kadınlarla ilgili sorunlar, yöneten kadınlar üzerinde etkisi olabilir ve ‘kopma, vazgeçme, ayrılma’ etkisi oluşabilir.” demiştim. 


“Tutulma gününde Akrep burcu yöneticisi İkizler Mars, 
30 Ekim 2022-12 Ocak 2023 arasında retro konuma geçecek. 
Bu geciktirici konum, tutulma etkisinin aslında yeni yıldan itibaren 
(13 Ocak 2023 – 25 Mart 2023 arası) 
daha yoğun/güçlü hissedilmesine neden olur.” demiştim. 

“Ay-Mars üçgeni; Ay, halkı temsil eder. Halkın coşkuyla bir araya gelmesi gibi etkiler oluşur. Ekonomik koşullar ya da doğal afetler gibi kontrol dışı alanlar üzerinden ve sahip olunan korunması gereken milli değerler için mücadele verilmesine vurgu yapar.” demiştim.

“Mars-Jüpiter karesi; 2023 Mayıs’a kadar enerjinin yükselmesi, yeni ve ilk defa denenecek yollar, çıkış yolu bulmak gibi olumlu etkiler oluşturur. Gölge yönüyle; sergilenen fazla cesaret sonucunda utanma duygusu, gaf yapma gibi etkiler oluşabilir.” demiştim.

 

“Güneş Tutulmaları (Ay tutulmalarına nazaran) hayatı daha ileri noktalara taşıyan, yeni başlangıçlar vaat eden ve hatta belki bunu yapmaya zorlayan etkidedir.

Bu tutulma bizim için önemli olan şeylerin ne olduğunu keşfetmeye ve korumaya değer şeylere sahip çıkmaya davet ediyor.” demiştim.

 

 

8 Kasım 2022’de

Gerçekleşen Boğa Ay tutulması etkisinin, 20 Nisan 2023’e kadar süreceğini belirtmiştim.

“Ay tutulması dişil enerji taşıdığı için ‘duygular ve duygusal kararlar’ üzerinde etkili olur.  Geçmişten taşınan belirsizliklerin, geleceğe taşınmasını engelleyen ‘karar vermeye zorlayan’ bir etkidedir” demiştim.

Tutulmanın (tutulma yöneticisinin) açılarına göre ülkemiz üzerindeki olası etkilerini şöyle anlatmıştım:

Ay-Venüs karşıt: Kadınların karşı karşıya gelmesi. Çıkar çatışması. Taktiksel savaşlar.

Güneş-Venüs kavuşum: Hoşgörü, iltifat. Masada yeni biri. Ekonomide temel ihtiyaç maddeleri üzerinde olumlu gelişmeler.

Güneş-Merkür kavuşum: Sır gibi saklanan bilgilerin açığa çıkması. Adaylık açıklaması.

Merkür-Venüs kavuşum:  İkna edici, etkileyici konuşmalar.

Venüs-Satürn kare: Halkı heyecanlandırmayan gelişmeler. Kaybetme korkusu.

Venüs-Uranüs karşıt: Güven vermeyen, kaygı uyandıran taktikler.

Venüs-Neptün üçgen: Hoş giyimli ve duygusal görünümlü, muhtemelen bir kadın siyasetçinin vaatleri.

Venüs-Gad kavuşum: Köklü, sağlam ilişkilerde sarsıcı gelişmeler. Kopuşlar, bitişler.

 

“Tutulmada Ay’ın Merkür’le karşıt açısı var. Toplumsal hafızayı etkileyecek koşullar oluşabilir. Bazı değerler, bazı gerçekler, bazı kişiler unutturulmak istenebilir. Görüşmeler ve kritik kararlar” demiştim.

 

“Merkür’ün de Uranüsle karşıtlığı var; Bu da üzeri kapatılmak istenen konulara karşı duyarlılık geliştirmeyi, toplumsal olarak tetiklenmeyi ve kitlesel isyanı teşvik eder nitelikte... Dikkat dağınıklığına bağlı kazalar, iş kazaları” demiştim.

 

 

21 Kasım 2022’de

“Yay Yeni Ay’ı etkisiyle “seçim/referandum ve adaylık” konusu öne çıkar.
Sanatsal, yaratıcı, öncü çalışmalar ve giyim tarzıyla dikkat çeken kişiler öne çıkar.

Güven veren, iyimser, maneviyatı yüksek, dindar, hayırsever ve duygusal kişiler öne çıkar.

Hareket halinde, aktif, macerasever kişiler öne çıkar.

İstediğini elde edebilecek inanca, kararlılığa sahip tutkulu ve idealist insanlar öne çıkar.

Karizmatik, şiirsel ve ülküsü için savaşan kişiler öne çıkar.

Acaba tüm bunları üzerinde toplamış olan kişi kim?” J demiştim.

 

Ayrıca “Gerçekleşen bu yeni ay etkisinin meyvelerini, Haziran 2023’te topluyor olacağız” demiştim.

 

 

14 Aralık 2022’de

‘Jüpiter Koç yolculuğunda (16 Mayıs 2023’e kadar) “Yapabilirsin!” diye başkalarını motive ederek ya da “Yapabilirim” diye kendine inanarak harekete geçen kazanacak’ demiştim.

 

 

Bu astrolojik öngörüleri, aylar öncesinden yapmıştım. Sadece hatırlatmak istedim...

 

Şu ana dair de (astrolojik değerlendirme değil) fikirlerim/öngörülerim var.

Evet hem yerküre sallanıyor, hem de siyasi arena sallanıyor. Ana Muhalefet Lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi “Hiç merak etmeyin, bütün taşlar yerine oturacaktır.”

 

Bir düşünelim...

Siyasi deprem gündemi, ne yazık ki gerçek deprem gündeminin önüne geçti. Bölgede yardım bekleyen insanlarımızın sesinin duyurulması, bir günlüğüne bile olsa durdu/durduruldu. 

Gerek 11 ilimizi etkileyen (06.02.2023) deprem sonrasında, gerekse dün yaşanan “altılı masa depremi” sonucunda (03.03.2023) Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin işlerliğinin kalmadığı net olarak görülmeye başlandığı için, eski sisteme (ya da siyasilerin söylemiyle Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme) geri dönüşü, belki de Sayın Cumhurbaşkanımız ve Ak Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan, bizzat kendisi isteyecek. Ve belki de İyi Parti lideri Sayın Meral Akşener de “Nasıl olsa biz de bu amaçla altılı masada bir araya gelmiştik” diyerek, Cumhur İttifakı’na katılacak. Ve belki de kendisinin hayal ettiği gibi, Başbakanlık koltuğuna o oturacak. Yanılıyor olabilirim. Ama  böyle olursa, şaşırmam!

Şu anda muhalefete güç kazandıran en büyük kozun bu (eski sisteme dönüş) olduğunu da unutmamak gerekir.

Sonuçta hangi adayın kazandığı değil, ülkemizin kazandıkları daha kıymetlidir. 

 

Berna atasözünün dediği gibi: “Denge, esastır!”

 

HUNİLERİNİZE VE IŞILTINIZA SAHİP ÇIKIN!

 

 

1 Mart 2023 Çarşamba

2023 MART AYINDA BURÇLAR

 



KOÇ BURCU

2  Mart – Merkür Balık

Zihniniz karışık ve dağınık olabilir. Herhangi bir konu üzerinde yorum yapmak ya da karar almak için 19 Mart’ı bekleyin.

19 Mart – Merkür Koç

İletişim becerileriniz güçleniyor. Parlak fikirlere sahipsiniz. Bunu aktarma ve fikirlerinizi hayata geçirme şansınız da güçlü. Eyleme geçebilirsiniz.

7 Mart – Satürn Balık

Duygularınızla baş başa kalabilirsiniz. Ruhunuzu onarma zamanı... Önümüzdeki iki yıl içinde psikolojik destek almaya ihtiyaç duyabilirsiniz. 

Ne için ya da kim için nelerden vazgeçtiniz?  Aldığınız ve verdiklerinizin muhasebesini yaparken, kendinizle yüzleşme yaşayabilirsiniz.


16 Mart – Venüs Boğa

Maddi ve manevi değeri olana yönelme halinde olursunuz. Hediyeleşmek önem kazanır.

 

20 Mart – Güneş Koç

Transit Güneşin sizin burcunuza geçişiyle birlikte, doğada sizin zamanınız başlamış oluyor. Kendi öz enerjinizle uyumlu olan gökyüzü etkileri altında olduğunuz için, yaşam enerjiniz yükseliyor. Diyete başlamak, fiziksel görünümle ilgili girişimlerde bulunmak, spora başlamak ya da yetenekleri ortaya koymak için uygun dönemdesiniz.  Özellikle doğum gününüzde, kendinizi şımartacak şeyler yapmaya çalışın. İyi ki doğdunuz sevgili Koçlar!

 

23 Mart –Plüton Kova

2008 yılından beri sergilediğiniz “güçlü insan” tavrı sizi yormuş olabilir. Her şeye koşmaya, herkese tek başınıza yetmeye çalıştınız. Şimdi hedeflerinizi yeniden belirliyor olacaksınız. Önümüzdeki 20 yıl, bireysel çaba yerine birlik enerjisi ile hareket etme kararı alabilirsiniz.

 

 

BOĞA BURCU

2  Mart – Merkür Balık

Başkaları için endişe duyma hali. Birinci derece yakınınız olmayan kişiler için ne yapabileceğinize odaklanma hali. Sosyal medyada aktivite. Arkadaşlık ilişkilerinde, hassas-duygusal koşullar.

19 Mart – Merkür Koç

Söylenecek sözleri söylememek, öfke duygusunu içe yöneltebilir. Zihniniz hız kazanırken, bedeniniz bu hıza yetişemeyebilir.

7 Mart – Satürn Balık

Arkadaşlık ilişkilerinizin, sizden beklenenler ile ilerlemiş olduğunu fark edebilirsiniz. Sadece sizin özverinizle, fedakar tavrınızla ya da maddi desteğiniz sayesinde devam etmiş olan dostluklar iki yıl içinde, yavaşça tarihin sayfalarından siliniyor olur.

 

 16 Mart – Venüs Boğa

Güzelleşme, bakım yaptırma, kendi kıymetinin farkına varma, kendine zaman ve para harcama eğiliminde olursunuz. Uyumlu, sosyal, keyifli halinizdeki artış ile yeni bir aşka yelken açabilirsiniz. Işıl ışıl parlayacağınız bu enerji, iş ve çalışma anlamında sizi rehavete itebilir. Tatlı ihtiyacınız artabilir.

  

23 Mart –Plüton Kova

2008 yılından beri “hastalık ve kayıplar” konusunda zorlanma yaşamış olabilirsiniz. Paranızı, zamanınızı ve uzak/uzaklaştığınız akrabalarla ilişkileri yönetmek sizi yormuş olabilir.  Önümüzdeki 20 yıl, hayata dair beklentilerinizi, felsefenizi yeniliyor olacaksınız. Sorumlulukları eşitlik ilkesiyle üstleneceğiniz bu süreçte sorunlardan kaçmak yerine, sorunların üzerine üzerine giden kişi olmaya başlayacaksınız.

 

 

 

İKİZLER BURCU

2  Mart – Merkür Balık

Kariyerinizi yeniden dizayn etme fikri size sıcak gelmeye başlamış olabilir. İş değişimi yapmaya en yatkın olduğunuz bu süreçte, 19 Mart’a kadar duygusal bir karar almaktan kaçının.

19 Mart – Merkür Koç

Geçmişten edindiğiniz dostlukları ya da iş çevrenizi kullanarak, kendiniz için yeni bir yol açma isteğinde olursunuz. Daha çok erkeklerden ve yaşça sizden küçük oluşanlardan oluşan bir ekibe dahil olabilirsiniz.  

7 Mart – Satürn Balık

Önümüzdeki iki yıl içinde işinizi yapma şekliniz değişebilir.  Daha fazla tasarım ve daha fazla duygunun olduğu bir alanda faaliyet göstermek için kariyer eğitimi alabilirsiniz.

 

16 Mart – Venüs Boğa

Hayallere odaklanabilir, platonik aşk besleyebilirsiniz. Gizli harcamalara, gizli birikimlere ve gizli aşklara meyilli olursunuz.

 

23 Mart –Plüton Kova

2008 yılından beri “borç-kredi-kira-faiz-ödemeler” konularında zorlanma yaşamış olabilirsiniz. Hastalık-sağlık-ayrılık gündemi de sizi yormuş olabilir. Artık size daha önceden mesafeli görünen kişi ya da kavramlar daha yakın görünüyor olacak. Önümüzdeki 20 yıl süresinde, önceden reddettiğiniz şeyleri kucaklıyor olacaksınız. Kameralar aracılığıyla da olsa uzaklar, size yaklaşacak. 

 

 

 

YENGEÇ BURCU

2  Mart – Merkür Balık

Duygusal ve hasret temelli ziyaretler yapabilirsiniz. Göç etme ya da doğduğunuz toprakları ziyaret etme fikri zihninizde dolanabilir. Herhangi bir eğitimi yarıda bırakmaya en yakın olduğunuz dönemdesiniz. Böyle bir karar almadan önce ayın 19’unu bekleyin.

19 Mart – Merkür Koç

Kişisel hedeflerinizi ve kariyer beklentilerinizi yeniden gözden geçiyor olacaksınız. Daha önce denemediğiniz bir alanda faaliyet gösterebilirsiniz. Yeni bir işe başlayabilirsiniz.

 7 Mart – Satürn Balık

Hayata bakışınız, yaşam felsefeniz değişmek üzere... İki yıl süresince aldığınız/alacağınız eğitimlerin size sağlayacağı katkı büyük olacak. Akraba ilişkilerinizde, duygu sömürüsünü fark edebilirsiniz.

 

16 Mart – Venüs Boğa

Sosyal projelerde yer almak, arkadaşlarla hoş vakit geçirmek, yeni bağlantılar kurarak hem insan hem de para kazanmak için şanslı etkiler altındasınız. Bir arkadaşın, aşığa dönüşmesi potansiyeli de var. Umutlarınızı tazeliyorsunuz.

 

23 Mart –Plüton Kova

2008 yılından beri ikili ilişkiler ve evlilik alanında zorlanma yaşamış olabilirsiniz. Önümüzdeki 20 yıl süresinde, artık para ve insan kaybetme korkunuzu yenmiş olarak yol alıyor olacaksınız. Zaman zaman tuhaf başlayan ve yine aynı tuhaflıkla sona eren sağlık sorunları yaşayabilirsiniz. Kaybettiğiniz her şeyin, kazanca dönüşeceğini ve tüm bunların hayata bakışınızı değiştirecek gelişmeler olacağını unutmayın.

 

  

ASLAN BURCU

2  Mart – Merkür Balık

Ödemeleri zamanında yapmayı unutabilirsiniz. Gecikmiş borçlarınız, bunu ödemeye hazırlıksız olduğunuz dönemde karşınıza çıkabilir.

19 Mart – Merkür Koç

Daha önce gitmediğiniz yerlere gidebilir, daha önce görüşmediğiniz kişilerle görüşmeye başlayabilirsiniz. Yeni bir eğitime başlamak için en uygun dönemdesiniz.

7 Mart – Satürn Balık

İki yıldan uzun bir süredir ikili ilişki-ortaklık ve evlilik konusunda bazı zorlanmalar/gecikmeler yaşanmış olabilir. Sabrınızı zorlayan gelişmeler sonucunda, arkadaş kalmayı seçmiş olabilirsiniz. Artık odağınız ve zorlanacağınız alan, mali ilişkiler olacak. Hem alacak-verecek konularında hem de sağlık konusunda ihmalkar olmamaya çaba sarf etmelisiniz.

 

16 Mart – Venüs Boğa

Sizi siz yapan ve size değer katan şeyler (ya da kişilerle) övünme zamanı. Aşkınızı ulu orta yaşayabilir, gelirinizdeki artışla konuşulabilirsiniz. Terfi ya da ödül gibi, kariyer hayatınızda güzel gelişmeler yaşanabilir.

 

23 Mart –Plüton Kova

2008 yılından beri günlük hayatınızı bir rutine oturtmaya çalışmak, sizi zorlamış olabilir. Önümüzdeki 20 yıl süresince ikili ilişkiler ve evlilik konularıyla dönüşüm yaşıyor olacaksınız. Evli iseniz, en yakın arkadaşınızın eşiniz olduğunu fark edeceğiniz gelişmeler yaşarsınız. Bekarsanız, ideallerinize uygun eş ile bir araya gelebilirsiniz.

Evlilikte sorunlar yaşıyorsanız (özellikle 2020 yılından beri) ayrılma ve özgürleşme beklentiniz ile dönüşüyor olursunuz.

 

 

BAŞAK BURCU

2  Mart – Merkür Balık

Evliliği düşünmek. Evlilik hayatına odaklanmak. Duygusal, alıngan ve hassas fikirler. “Evet” demeye ve düşünmeden imza atmaya en yakın olduğunuz dönemdesiniz.

19 Mart – Merkür Koç

Kredi yapılandırması, kira sözleşmesi imzalamak, yeni bir yatırım aracına yönelmek, almak ya da satmak gibi fikirler zihninizde dolanır. Ekonomik koşulların telaş hissiyle düzeltilmesi çabası görülür. Bu süreçte baş ağrılarınız artabilir.

7 Mart – Satürn Balık

Ne olduğu belli olmayan sağlık sorunları ile yoruldunuz. Düzensiz hayat da sizi yordu. Önümüzdeki iki yıl içinde sağlam birliktelikler içinde olacaksınız. Evlenebilirsiniz, yuvanızı yenileyebilirsiniz. Zaten evliyseniz, eşiniz için ve evliliğin devamlılığı için harcadığınız çabanın büyüklüğünü fark edebilirsiniz. Kendinize acımayacağınız noktada olduğunuzdan emin olun.

 

16 Mart – Venüs Boğa

Uzaklardan gelecek güzel haberler, içinizi ısıtabilir. Kameralar aracılığıyla şansı yakalayabilirsiniz. Evlilik teklifi alabilir ya da evleneceğiniz kişiyle tanışabilirsiniz. Sonucunu beklediğiniz davaların, olumlu sonucunu alabilirsiniz.

 

23 Mart –Plüton Kova

2008 yılından beri hayattan almayı umduğunuz keyifler azalmış olabilir. Kimi zaman çocuğunuzla olan ilişkiniz, kimi zaman sevgilinizle olan ilişkiniz size “duygusuz” gelmiş olabilir. Üretkenliğinizin kısıtlandığı fikrine kapılmış olabilirsiniz.

Önümüzdeki 20 yıl süresince, hayatınızın akışı değişiyor. Günlük rutininiz değişiyor. Yaptığınız iş ya da yaşadığınız yer ya da yürütmekte olduğunuz sorumluluklarınız değişiyor. Artık tek başınıza koşturmak durumunda değilsiniz. Ekipsiniz, bir’siniz, birliktesiniz.

 

 

TERAZİ BURCU

2  Mart – Merkür Balık

İhmal ettiğiniz sorumluluklarınız ve ihmal ettiğiniz sağlık sorunlarınız gündeme gelebilir. Düzenleme-ayrıştırma ve tasnif yapmak için ayın 19’una kadar beklemeniz faydalı olur.

19 Mart – Merkür Koç

Konu ne olursa olsun, herhangi bir alanda danışmanlık almak-vermek için en uygun zamandasınız. Hayatınıza dahil olan “ilk”ler, size iyi gelecek. Her neyi ilk kez yapıyor ya da düşünüyorsanız, bundan maksimum fayda elde ediyor olursunuz.

Bekarsanız, evlilik teklifi/kararı alabilirsiniz.

7 Mart – Satürn Balık

Günlük hayatınızı etkileyecek duygusal kararlar alma arefesindesiniz. İş bırakabilir, kendi işinizi kurabilir, emekli olabilirsiniz.

Ayaklar ve sindirim sistemi için sağlığınıza daha fazla önem vermeye teşvik ediliyorsunuz.


16 Mart – Venüs Boğa

Miras-kredi-tazminat gibi konularda şans elde edersiniz. Bekleyip kavuşamadığınız her ne varsa, kavuşabilirsiniz.

 

23 Mart –Plüton Kova

2008 yılından itibaren yuva enerjiniz yavaş yavaş dönüştü. Belki bir ebeveyn kaybını yaşadınız. Belki taşınmak durumunda kaldınız. Belki de evlilik/boşanma yaşadınız. Her koşulda hayatınız üzerinde derin izler bırakan gelişmelerle, dönüştünüz.

Önümüzdeki 20 yıl süresince, hayattan almayı beklediğiniz keyiflere odaklanıyor olacaksınız. Çocuk sahibi olmak, çocuğunuzla gurur duymak, hobilerinize ve şansınıza yönelmek gibi...

Eğlence anlayışınız değişiyor. Geleneksel olandan, güncel ve modern olana yöneliyorsunuz.

 

 

AKREP BURCU

2  Mart – Merkür Balık

Çocuklara, küçüklere, genel anlamda korunmaya  ve bakıma muhtaç olanlara odaklanıyorsunuz. Sanatsal işler ve hobilerde başarılı olacağınız süreçtesiniz.

19 Mart – Merkür Koç

Günlük rutininiz hızlanıyor. İşleri düzenleme ve yoluna koyma isteğiniz artacağı için, koşturmaca halindesiniz. Sağlık konusunda mide ve baş ağrılarına hazırlıklı olmalısınız.

7 Mart – Satürn Balık

İki yıldan uzun süredir aile enerjinize yoğunlaşmıştınız. Ebeveynlik ilişkisinde yabancılaşma/uzaklaşma ama aynı zamanda arkadaşlık hissini yaşamış olabilirsiniz.

Artık sevdiğiniz şeyler üzerinde “kalıcılık” beklentisi taşıyorsunuz. Çocuğunuzla ilişkinizi, sevgilinizle ilişkinizi ya da yapmaktan keyif aldıklarınızı kalıcı hale getirmeyi hedefliyor olacaksınız. Çocuk / evcil hayvan sahibi olma kararı alabilirsiniz.

 

16 Mart – Venüs Boğa

Evliliğinizde uyum, uzlaşı, saygı ve sevgiyi yakalarsınız. Bekarsanız evleneceğiniz kişiyle tanışabilir, evlilik kararı alabilirsiniz. Anın tadını çıkartırken, gerçekten keyif alırsınız. Tatlı ihtiyacınız artabilir.

 

23 Mart –Plüton Kova

2008 yılından beri kardeş-akraba-çevresel koşulların etkisini yoğun olarak hissettiniz. Kimi (çok yakın) insanlarla aranıza mesafe koymaya başlamış olabilirsiniz.

Önümüzdeki 20 yıl süresince, yuva ve evlilik enerjiniz ile dönüşüyor olacaksınız. Evlenebilirsiniz, boşanabilirsiniz, taşınabilirsiniz, bir ebeveynin sorumluluğunu alabilirsiniz. Her koşulda yuvanızı yeniden yapılandırıyor olacaksınız.

 

 

YAY BURCU

2  Mart – Merkür Balık

Evinizin yeterince sağlam/güvenli olup olmadığına odaklanabilirsiniz. Taşınmayı, ev alma-satmayı düşünebilirsiniz. Ayın 19’una kadar bu konularda duygusal kararlar alma sürecinde olduğunuzu unutmamanız gerekir.

19 Mart – Merkür Koç

Risk alarak başladığınız girişimlerden fayda görme şansına sahipsiniz. Yeni bir hobi edinebilir, çocuk yapma kararı alabilir ya da herhangi bir alanda boy gösterme cesaretine kavuşabilirsiniz.

7 Mart – Satürn Balık

2020 yılında okült alanlara ilgi duymaya başlamış ve bir eğitim sürecine girmiş olabilirsiniz. Ya da yakın çevre-kardeş ilişkilerinizin sizin için zorlayıcı bölümleriyle yüzleşmiş olabilirsiniz.

Önümüzdeki iki yıl içinde aile ve yuva enerjinizin duygusal koşullarıyla zorlanabilirsiniz. İstemediğiniz halde, yuvanızı başka bir yere taşımak durumunda kalabilirsiniz. 

Hastalık, taşınma, hasretlik çekme gibi konular öne çıkmaya başlıyor.

 

16 Mart – Venüs Boğa

Günlük rutininizde yavaşlama ve rehavet görülebilir. Kaliteli beslenmeye daha fazla dikkat ediyor olursunuz. İçinde bulunduğunuz alan ve yaşadığınız an daha kıymetli hale gelir.

 

23 Mart –Plüton Kova

2008 yılından beri, parasal konularda dönüşüm yaşadınız. Doğuştan sahip olunan tüm değerlere  karşı bakışınız, değişmiş olabilir.

Önümüzdeki 20 yıl süresince eğitim ve seyahatler sayesinde dönüşeceksiniz. “Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı?” sözünün tam karşılığı olacaksınız. Daha önce gitmediğiniz yerlere gidebilirsiniz. Kardeş ilişkinizi daha arkadaşça yürütebilirsiniz.

 

 

OĞLAK BURCU

2  Mart – Merkür Balık

Telefonunuz ve sosyal medyanız aktif. Yazma, konuşma, ziyarette bulunma trafiğiniz çok yoğun. Çevrenizin ve akrabalarınızın hal ve hatrını sorma, iyi olduklarını öğrenme isteğiniz güçleniyor. Araç satın almak ya da yeni bir eğitime başlamak gibi fikirlere oldukça yakınsınız.

19 Mart – Merkür Koç

Evinizle ilgili cesur kararlar almak üzeresiniz. Ev tadilatı, ev taşımak, evi daha güvenli hale getirmek gibi istekleriniz olabilir. Evlilik için ilk adımı atabilirsiniz. Aileye dahil olan yeni bir birey ya da misafiriniz olabilir.

7 Mart – Satürn Balık

2020 yılından beri tuhaf para giriş-çıkışları ile sınandınız. Beklenmedik harcamalar sizi yormuş olabilir. Önümüzdeki iki yıl içinde yakın çevre ve kardeş ilişkinize daha fazla ağırlık veriyor olacaksınız. “Ev alma, komşu al!” sözünün karşılığını görebilirsiniz. Komşuluğun da, kardeşliğin de önemini kavrıyor olacaksınız.

 

16 Mart – Venüs Boğa

Zevk anlayışınız, hayattan akmayı beklediğiniz keyifler öne çıkar. Çocuğunuz,  hobileriniz ya da sevdiğiniz her şey daha fazla önemli hale gelir. Hayattaki en önemli şeyin, sizin kıymet verdiğiniz şeyler olduğunu düşünebilirsiniz. Merkezde siz varsınız, bir de sevdiğiniz... Bu bir tür, aşk halidir. Dolayısıyla aşık olmak için de güzel etkiler altındasınız.

 

23 Mart –Plüton Kova

Fiziksel görünümünüz de dahil olmak üzere, 2008 yılından beri yavaş yavaş değişiyor ve dönüşüyorsunuz. Önümüzdeki 20 yıl süresince paraya bakışınızla ve doğultan sahip olunanlarla dönüşüyor olacaksınız. “Paylaşmayacaksak, para ne için gerekli?” “Kullanılmayacaksa, yeteneklerin ne anlamı var?” ya da “Genetik alt yapı zaten yeterli değilse, sağlıklı beslenme için bu çaba niye?” gibi fikirlere odaklanıyor olursunuz.


 

KOVA BURCU

2  Mart – Merkür Balık

Parayı kazanma ve harcamaya odaklanmış olursunuz. Bağış yapmak, gönüllü olmak gibi fikirlere odaklanırsınız. İhtiyaç dışı alışverişler yapmaya da en yakın olduğunuz süreçtesiniz. 

19 Mart – Merkür Koç

Ani gelişmeler ile, ani ziyaretler gerçekleştirebilirsiniz. Araç alım-satımı ya da eğitime başlama kararı alabilirsiniz. Kardeş/kuzen ilişkiniz, gerginleşebilir.

7 Mart – Satürn Balık

Yaklaşık iki yıldır yaşam enerjinizin kısıtlandığını düşünüyor olabilirsiniz. Yapmak istediklerinizi, yapmayı düşündüğünüz zamanlarda yapamamış olabilirsiniz.

Çokluk ve yokluk artık size daha yakın... Parasal konular ve genetik alt yapınız ile sınavlar yaşayacağınız iki yıllık süreçte, bereket enerjinizi yükseltmek adına “paylaşan” olmayı unutmayınız.

 

16 Mart – Venüs Boğa

Evi düzenlemek, dekorasyon ile ilgilenmek, evin huzurlu enerjisine yoğunlaşmak ve hatta evlilik yapmak için uygun etkiler altındasınız. Aile birliğinin güçleneceği, keyif vereceği, kutlamalı gelişmeler yaşayabilirsiniz.

 

23 Mart –Plüton Kova

2008 yılından itibaren, kendinizi dinleme ve adeta askıya alma sürecindesiniz. Başkalarının gözünde “görünmez” olduğunuzla yüzleşmiş olabilirsiniz. Hak ettiklerinizi alamamış olmak ya da sunulanla idare etmeye mahkum olmak, sizi üzmüş olabilir.

Önümüzdeki 20 yıl süresince, kendinizi yeni baştan yaratıyor olacaksınız. Geride durduğunuz her ana değecek kadar, büyük bir değişim sürecini başlatıyorsunuz. Farklılıklarınızı ortaya koyma konusunda cesur ve istekli olacaksınız.

 


BALIK BURCU

2  Mart – Merkür Balık

Kendinizde beğenmediğiniz ya da eksik gördüğünüz her ne varsa, bunların üzerine gidebilirsiniz. Kendinize odaklandığınız bu süreçte, imaj değişimi kararı alabilirsiniz. İfade gücünüzdeki artış ile, duygusal beklentilerinizi daha rahat aktarabilirsiniz.

19 Mart – Merkür Koç

Ekonomik koşullar üzerinde “hız, cesaret ve ilkler” enerjisi dolaşıyor olacak.

Yeni bir gelir kaynağı elde etmek, yeni bir işe başlamak gibi seçenekleriniz oluşabilir. İlk kez alınanlar ve ilk kez satılanlar da gündeminizde olabilir.

7 Mart – Satürn Balık

Son iki yıldır, hayalini kurduklarınızı gerçeğe döndürme konusunda zorlanmış olabilirsiniz. Şimdi hayat sizi ciddiyete davet ediyor. Hayallerinizin arkasında durmaya davet ediyor. Siz inanırsanız, başkalarını da ikna edebileceksiniz.

 

16 Mart – Venüs Boğa

Önemli getirileri olacak, imzalar atabilirsiniz. Keyif veren yolculuklara çıkabilirsiniz. Sosyal çevre ve kardeş ilişkinizi güçlendirebilirsiniz. Alış-veriş yaparak rahatlayabilirsiniz. Fikirlerinizi yayarken, şans elde edebilirsiniz. Araç bakımı yaptırabilir, iletişim aracı (telefon, tablet, bilgisayar, kamera vb) satın alabilirsiniz.

 

23 Mart –Plüton Kova

2008 yılından itibaren arkadaşlık ilişkileriniz, yavaşça değişti ve dönüştü. Çıkara dayalı ilişkileri fark ettiniz ve bir tavır geliştirdiniz. Önümüzdeki 20 yıllık süreçte, anılarınızla ve zihninizdekilerle dönüşüyor olacaksınız. Yazma-çizme işlerinizle, sosyal medya çalışmalarınızla, genel olarak kamera arkası halinizle ve söylemeye çekinilenleri söyleyerek dönüşüyor olacaksınız.


 HUNİLERİNİZE VE IŞILTINIZA SAHİP ÇIKIN!

 

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR