Bu Blogda Ara

31 Mart 2021 Çarşamba

PLÜTON BURÇLARDA

 



Dönüşümü anlatan Plüton gezegeni, her burçta 12-33 yıl kalır.

KOÇ BURCUNDA: 17 Nisan 1822 - 19 Mayıs 1851 doğumlu kişileri anlatır. Cesaret gerektiren işlerde öncülük etme ve bu yolla dönüşme görülür. Risk alarak dönüşmek söz konusu olur. Kazalara, yaralanmalara açık olurlar. Güç savaşları, gücünü ortaya koyma, elde etme hırsı, kan dökülen savaşlar gibi nesil etkisini anlatır.


BOĞA BURCUNDA: 20 Mayıs 1851- 19 Nisan 1884 doğumlu kişileri anlatır. Para ve güvenlik temaları konusunda dönüşüm görülür. Sahip olduklarını korumaya çalışırken, paraya ve maddiyata bakışını değiştirecek olaylar yaşayabilir. Nesil etkisi olarak; eğlenceye ve lükse düşkünlük, gelir adaletsizliği, değişim korkusu nedeniyle zorunlu kabullenişler görülür.


İKİZLER BURCUNDA: 20 Nisan 1884 - 26 Mayıs 1914 doğumlu kişileri anlatır. Konuşmaları, iletişim tarzı ile dönüşüm yaşar. Olumlu yönde iyi bir konuşmacı iken, olumsuz yönde pişman olunacak sözleri sarf ederek hayatında değişim/dönüşüm yaşar. Nesil etkisi olarak; zihinsel olarak ifade güçlüğü çekmeyen, pratik çözümlerin bulunduğu, düşünür, felsefeci aklın hakim olduğu döneme işaret eder.


YENGEÇ BURCUNDA: 27 Mayıs 1914 - 6 Ekim 1937 Atalarından, köklerinden gelen mirası koruma sırasında dönüşüm yaşar. Aile ve sezgileri sayesinde dönüşür. Nesil etkisi olarak; 1.Dünya Savaşının başladığı yıllarda, aile bütünlüğünü koruma kavramı daha çok önem kazanmış, sahip olunan toprakların önemi artmıştır. Bu dönem, fazla korumacı, kaybetme korkusu ile baskı, güvenlik ihtiyacı daha fazla yüzeye çıkmıştır.


ASLAN BURCUNDA: 7 Ekim 1937 -  19 Ekim 1956 doğumlu kişileri anlatır. Egoları, yönetim gücü ile dönüşüm  yaşar. Risk ve eğlenceye bakışı sayesinde hayatının dengeleri değişebilir. Nesil etkisi olarak; 2,Dünya Savaşının başladığı yıllarda, benlik arayışı ve aidiyet hissetmeme duygusu artmıştır. Bir topluma ait hissetmeme sonucunda, hayatın kalıcılığı sorgulanmış; kalıcı eserler bırakma telaşı doğmuştur. "Anı yaşa!" felsefesi hüküm sürmüş, birikim yapmak yerine, hayattan alınacak bireysel keyiflere odaklanma olmuştur.


BAŞAK BURCUNDA: 20 Ekim 1956  - 4 Ekim 1971 Şubat doğumlu kişileri anlatır. İş hayatı, sağlık durumu ile dönüşüm yaşar. Nesil etkisi olarak; Yeniden ayağa kalkmak, hayatı mükemmel hale getirmek adına planlamalar yapma isteği artmış, makineleşme başlamıştır. Sağlık, aşı, ilaç sektörü ve ekonominin canlanması adına hizmet sektörü önem kazanmıştır. "Her ne yapıyorsan, mükemmel yapmalısın" anlayışı yerleşmiştir.


TERAZİ BURCUNDA: 5 Ekim 1971  - 5 Kasım 1983 doğumlu kişileri anlatır. İkili ilişkileri, evlilikleri sayesinde dönüşüm yaşarlar. Nesil etkisi olarak; aşkın, aşk evliliklerinin, huzurlu hayat beklentisinin arttığı görülür. Bu dönemde adalet beklentisi de yükselmiştir. Eşitlikçi ve özgürlükçü bakış açısı ile, ilişki yaşamak, evlilik yapmak, savaşmak yerine iş birliği yapma anlayışı görülmüştür.


AKREP BURCUNDA: 6 Kasım 1983 - 16 Ocak 1995 doğumlu kişileri anlatır. Oldukça zeki insanlardır. Değişim ve dönüşüm konusunda cesur olurlar. Korkuları, saplantıları, cinsel hayatı sayesinde dönüşüm yaşar. Nesil etkisi olarak; cinselliğin daha özgürce yaşanması, geleneksel kalıpların yıkılması gibi etkileri olmuştur. Aşka dayalı evlilikler kadar, evlilik öncesi birliktelikler ya da evlilik dışı birliktelikler bu dönemde artmıştır. Cinsel bir hastalık olan AİDS bu dönemde ortaya çıkmış, cinsel hastalık ve buna bağlı ölüm korkusu da yine bu dönemde görülmüştür. 


YAY BURCUNDA: 17 Ocak 1995 - 25 Ocak 2008 Ocak doğumlu kişileri anlatır. Özgürlük beklentileri, boşanmaları ile dönüşüm yaşarlar. Nesil etkisi olarak; bireysel özgürlüklerin, iş gücüne katılımın arttığı bu dönemde aile birliğinin dağılması ve boşanmalar da artmıştır. Eğitim çıtası yükselmiş, yüksek öğrenim mezun sayısı artmıştır. Seyahatler ve tatiller; aile ile birlikte vakit geçirmenin üstüne çıkmaya başlamıştır. Dini konulardaki görüş farklılıkları, hoşgörü ortamı sayesinde dillendirilme cesareti bulmuştur.


OĞLAK BURCUNDA: 26 Ocak 2008  - 20 Ocak 2024 doğumlu kişileri anlatır. Hedefe ulaşma konusundaki gözü kara tavırları ile dönüşüm yaşarlar. Nesil etkisi olarak; teknolojinin içine doğmuş bu nesil, (daha çocuk yaştan itibaren) baskıya baskı ile cevap verebilecek güçte olmuş, isteklerini elde etmek için çabalamıştır. Dünya çapında baskıcı yönetimler, disipline etme çabaları da artmıştır. Kısıtlanmışlık hissi artarken; birey olma, varlığını ortaya koyma, amaçlarına ulaşma isteği arasında çakışmalar yaşanmıştır.


KOVA BURCUNDA: 21 Ocak 2024 - 8 Mart 2043 doğumlu kişileri anlatıyor olacaktır. Bu dönem doğacak kişilerin, özgürlük anlayışları ve arkadaşlıkları ile dönüşüm yaşayacakları ön görülebilir. Nesil etkisi olarak; teknolojinin daha gelişmiş olması, aile bağlarını ve ilişkilerini etkileyebileceği, vatandaşlık kavramının şekil değiştireceği, aidiyet hissinin eksileceği, birey olmanın getirdiği hak ve özgürlüklerin beklentisinin artacağı ön görülebilir. Bu dönem, insanlık yararına (birbirine benzerlik içermeyen) çeşitli toplulukların birleşeceği de ön görülebilir.


BALIK BURCUNDA: 9 Mart 2043 - 22 Şubat 2068 sonrası doğumlu kişileri anlatıyor olacaktır. Bu dönem doğacak hassas kişilerin,  hayata duygusal bakışları ile suistimale uğramaları sebebiyle dönüşüm yaşayacakları ön görülebilir. Nesil etkisi olarak; Sanata ilginin artacağı, doğa üstü kabul edilen konuların gündemde olacağı, telepati ya da zihin kontrolü gibi yeteneklerin artacağı, neyin gerçek neyin hayal ürünü olduğunun sorgulanacağı gelişmelerin yaşanacağı ön görülebilir. 


HUNİLERİNİZE VE IŞILTINIZA SAHİP ÇIKIN!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR