Bu Blogda Ara

26 Ekim 2023 Perşembe

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

 

Ben,

Cumhuriyetin içine doğdum!

İçine doğduğun evin koşulları her ne ise,

Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün.

“Diğer türlüsünün olabileceğini” bilmezsin ki!

Evinde kahkaha varsa herkesi mutlu sanırsın.

Evinde gözyaşı varsa herkesi hüzünlü görürsün.

 


Ben,

Cumhuriyetin içine doğdum!

Yerli malları haftası kutlanırken getirdiğimiz o meyvelerin, yemişlerin her yerde yetişebildiğini zanneder ve açıkçası bununla neden bu kadar övündüğümüzü anlayamazdım.

Bir İngiliz arkadaşıma ikram ettiğim incire uzaylı görmüş gibi baktığını görene kadar...

Gelişmiş (!) ülkelerin boyunlarına takmak istedikleri kadar güzel,

Kıymetli, göz kamaştıran, ışıl ışıl bir gerdanlık gibi olduğumuzu...

Ülkemizin gerçekten insanıyla, doğasıyla, havasıyla, suyuyla, toprağıyla,

bolluk ve çeşitliliğiyle “cennet vatan” olduğunu...

Anlayamamıştım!

 

 

Ben,

Cumhuriyetin içine doğdum!

Öğretmenlerimin Yemen Türküsünde, Çanakkale Türküsünde, Hey 15’li Türküsünde neden ağladığını anlayamazdım.

“Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!”

Ezbere okuduğum İstiklal Marşımızın bu cümlesini de yeterince anlayamamıştım.

Çanakkale’de Cesetler Tepesi'ni görüp de gözyaşlarına boğulana kadar...


 

Ben,

Cumhuriyetin içine doğdum!

İlk okula başladığımda...

İlk kez oy kullandığımda...

İlk işime başlayıp kendi paramı kazandığımda...

Ehliyetimi ve ilk arabamı aldığımda...

İlk kez sevip, sevdiğimle evlenebildiğimde...

Bir kadın olarak bu hakka sahip olmamın ne büyük bir ayrıcalık olduğunu anlayamamıştım.

Bunlar, benim için normaldi ve zaten olması gerekendi.

  

Ben,

Cumhuriyetin içine doğdum!

Annemin yılmadan götürdüğü Vatan Caddesi’ndeki Cumhuriyet kutlamalarında dinlediğim,

Ve koroda defalarca söylediğim,

10.Yıl marşını da yeterince anlayamamıştım.

Her savaştan açık alınla çıkmış olmak ne demek,

Anayurdu demir ağlarla örmüş olmak ne demek,

10 yılda 15 milyon gencin yaratılması ne demekmiş?

İnsan ömründe 10 yılın ne kadar kısa bir süre olduğunu yaşayıp fark edince anladım.

 

“Milletin saltanat ve hakimiyet makamı yalnız ve ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir.”

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!”

“Cumhuriyet; düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister.”

“Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”

“Yurtta sulh, cihanda sulh!”

Ne mutlu ki, artık bu cümlelerin derinliğini ve kıymetini anlıyorum!

 

Ben,

Cumhuriyetin içine doğdum!

Kuruluşunda yoktum.

10.yılında yoktum.

Ama şimdi bu aklımla,

Bu çağda,

100.yılında olabildiğim için

Bu özel zamana denk gelebildiğim için

Çok şanslıyım!

Gurur  doluyum!

 

Bir Cumhuriyet kadını olarak

Mücadele etmeden kazandığım tüm haklarımı

Korumak için elimden geleni yapacağıma,

Cumhuriyet’in yılmaz bekçisi olacağıma,

SÖZ VERİYORUM!

YAŞASIN CUMHURİYET!

                💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗



“Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz!”

Mustafa Kemal ATATÜRK


  HUNİLERİMİZE VE CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKALIM!

 

 

26 Haziran 2023 Pazartesi

TEMMUZ AYINDA BURÇLAR

 





TEMMUZ 2023 BURÇLAR

 

KOÇ BURCU – Ayın hunilisi

3 Temmuz – Oğlak dolunayı 11°18

Mesleğinizde ve kariyer hedeflerinizde kritik bir dönemece ulaşmış olabilirsiniz. Bu, tırmanılacak yeni dağlar ve zirveler olup olmadığına, hala yapmak istediğiniz şeylere ve hala ulaşmak istediğiniz hedeflere karar verebileceğiniz bir andır.  Elektronik eşyalarla sorun yaşayabilirsiniz.

 

17 Temmuz – Yengeç yeni ayı 24°55

Bir yandan işinizle ilgili, öte yandan aile hayatı ile ilgili bir krizi yönetmek durumunda kalabilirsiniz. Kendinizi yalnız hissedebilirsiniz. Ev almak-satmak, evlenmek-ayrılmak gibi önemli kararlar zihninizde dolanmaya başlar. Rüyalarınız aracılığıyla ne yapmanız gerektiğini keşfediyor olursunuz.

 

17 Temmuz – Ay düğümleri Koç-Terazi aksında

İçinde bulunduğunuz ikili ilişki/evlilik sizin için gerçekten uygun mu? Yoksa sizi aşağıya mı çekiyor? Sizin, siz olmanızın önünde bir engel mi? Bu ve benzeri soruları, Ocak 2025’e kadar kendinize soruyor olacaksınız.

Daha önce evlilik  fikri size çok uzak idiyse, artık başka birinin varlığına ihtiyaç duyma halinde olabilirsiniz. Evlilik/bağlanma korkunuz olsa bile bu süreçte bir ilişki içinde iken “ben” olmayı sürdürebileceğinizi fark edebilirsiniz ve bu kez “evet!” deme halinde olursunuz.

 

23 Temmuz – Venüs retrosu

Aşkın ve paranın gezegeni Venüs, retro konumda olduğu süre boyunca sizi yapmayı düşünüp yapamadıklarınıza, almayı düşünüp alamadıklarınıza yönlendiriyor olur.  Retro 28°34’lerde başlıyor ve 5 Eylül’de 12°12’lerde sonlanıyor.  Bu da geriye dönük adımlarınızı ve geriye dönük hedeflerinizi büyütür. Gözden kaçanlar, ihmal edilenler, hamle yapılamamış olanlar, yarım kalanlar, gidenler, satın alınmamış olanlar, yatırımlar üzerinde “iyi ki o zaman öyle olmuş” dedirtircesine, kayıpları kazanca çevirir. 

Neye ve kime değer verdiğinizi yeniden düşünüyor olursunuz.

Eski sevgili ya da eskiden sizin için kıymetli olanlar birdenbire ortaya çıkabilir. Şu anda hangi kararı alıyor olursanız olun, Eylül ayında fikrinizin değişebileceğini unutmayın.

 

BOĞA BURCU

3 Temmuz – Oğlak dolunayı 11°18

Sahip olduğunuz yeteneklerinizle, donanımınızla bir şeyler yapmanız gerekiyor. Mutlaka başkalarına öğretecekleriniz ya da ilham kaynağı olabileceğiniz fikirleriniz vardır.  Tecrübelerin sergilenmesine yol açın. Bir eğitimi sonlandırabilir, uzak akrabalarla iletişiminizi sınırlayabilirsiniz. Sosyal medya hesabınızı daha etkin kullanma kararı alabilirsiniz.

 

17 Temmuz – Yengeç yeni ayı 24°55

Yeni bir öğreticiden yeni bir eğitim alma kararı olabilir. Yakın arkadaşlar ve yakın akrabalar tarafından beklenen desteği almış olmak, sarıp sarmalanmak gibi güzel etkiler alıyorsunuz.  Bir arkadaş ya da bir akraba ile birlikte yaşama kararı alabilirsiniz. İletişimde ve ulaşımda dikkat eksikliğinizin olabileceğini göz ardı etmeyin.

 

17 Temmuz – Ay düğümleri Koç-Terazi aksında

Ay düğümleri sizin aksınızdan çıktı. Zorlanma geride kaldı! Hayallerinizi ya da korkularınızı artık tek başınıza göğüslemek isteyebilirsiniz. “Ben” olma halini hem psikolojik hem de fiziksel sağlığınızı koruma çabanızla sergileyebilirsiniz. Günlük sorumluluklardan kaçma eğiliminiz olabilir.

Ocak 2025’e kadar gizli ya da platonik bir aşka kapılmanız olasıdır.

 

23 Temmuz – Venüs retrosu

Aşkın ve paranın gezegeni Venüs, retro konumda olduğu süre boyunca sizi yapmayı düşünüp yapamadıklarınıza, almayı düşünüp alamadıklarınıza yönlendiriyor olur.  Retro 28°34’lerde başlıyor ve 5 Eylül’de 12°12’lerde sonlanıyor.  Neye ve kime değer verdiğinizi yeniden düşünüyor olursunuz.

Ev-emlak-arsa alım-satım konuları yeniden gündeme gelebilir. Ailenizden ayrışma ve özgürleşme isteğinizde artış olur. Aile ilişkisinde bağımsızlığınızı savunmak ve kendi alanınızı, sınırlarınızı belirlemek önemli hale gelir.

 

 

İKİZLER BURCU

3 Temmuz – Oğlak dolunayı 11°18

Kalıcı ve uzun vadeli hedeflere odaklanmış olursunuz. Kredi çekmek ya da var olan tüm borçları kapatmak gibi kararlar alabilirsiniz. Gelirinizi artırmak adına kısıtlı imkanlar sunsa dahi, girişimde bulunabilirsiniz.  Bir dönemin kapanışı ve yeni bir dönemin açılması gibi etkiler alıyorsunuz.

 

17 Temmuz – Yengeç yeni ayı 24°55

Odak noktanız para ve kazanımlarınız olur. Evden çalışmak, eve yakın çalışmak ya da ev için harcama yapmak gibi seçenekler doğar. Ailenin geçimini üstlenen kişi rolünde olabilirsiniz. Bu etki ile atacağınız imzaların ya da vereceğiniz sözlerin, en az altı ay kadar etkisinin devam edebileceğini unutmayın.

 

17 Temmuz – Ay düğümleri Koç-Terazi aksında

Ocak 2025’e kadar çoğunlukla erkek egemen bir arkadaş çevresi edinebilirsiniz. Arkadaşların teşviki ile, atılım yapabilirsiniz. Hatta aşkı bulabilirsiniz. Devam eden ve pürüzleri olan bir gönül ilişkisi içindeyseniz, ayrılma ve sosyalleşerek kendinizi yeniden keşfetme halinde olabilirsiniz.

 

23 Temmuz – Venüs retrosu

Aşkın ve paranın gezegeni Venüs, retro konumda olduğu süre boyunca sizi yapmayı düşünüp yapamadıklarınıza, almayı düşünüp alamadıklarınıza yönlendiriyor olur.  Retro 28°34’lerde başlıyor ve 5 Eylül’de 12°12’lerde sonlanıyor.  Bu da geriye dönük adımlarınızı ve geriye dönük hedeflerinizi büyütür. Gözden kaçanlar, ihmal edilenler, hamle yapılamamış olanlar, yarım kalanlar, gidenler, satın alınmamış olanlar, yatırımlar üzerinde “iyi ki o zaman öyle olmuş” dedirtircesine, kayıpları kazanca çevirir.  Neye ve kime değer verdiğinizi yeniden düşünüyor olursunuz. Daha önce gitmeyi düşünüp gidemediğiniz yerlere gidebilirsiniz. Kardeş ilişkinizi düzeltebilirsiniz. İletişim ve eğitimle ilişkili alanlara yeniden yönelebilirsiniz.

Yakınlarla ve akrabalarla borç alış verişinden ve “ben bilirim” tavrından sakının.

 


YENGEÇ BURCU

27 Haziran -11 Temmuz arası, Merkür sizin burcunuzda. Bu dönem boyunca geçmişte yaptıklarınız ya da yapamadıklarınız aklınızda dolanıyor olur. Anılar, yüzeye çıkar. Hafızanız, özellikle de duygusal olaylardaki hafızanız güçlü hale gelir. Sezgileriniz daha da artar. Tüm bu etkiler, bir tür içsel hesaplaşmayı tetikleyebilir.

 

3 Temmuz – Oğlak dolunayı 11°18

Dolunay, karşıt burcunuzda gerçekleşiyor. Empatiye davet edildiğiniz bu etki ile, sadece başkalarına karşı değil kendinize karşı da empatik olmanız gerekir. Eşe, ortağa olduğu kadar kendinize karşı da anlayışlı ve merhametli olmayı deneyin. Yeni sözleşmeler ve yeni bağlantılar olabilir.

 

17 Temmuz – Yengeç yeni ayı 24°55

Yeni ay, sizin burcunuzda gerçekleşiyor. Kendinize ve hedeflerinize odaklanacağınız bu etki ile, adeta bir dönemi kapatır ve bu sayede yeni bir dönemi başlatıyor olursunuz. Fiziksel görünüm ile ilgili kararlar alabilirsiniz. Ev/arsa gibi yatırım kararları alabilirsiniz. Ruhunuza iyi gelecek olanı keşfeder ve ona yönelirsiniz.

 

17 Temmuz – Ay düğümleri Koç-Terazi aksında

Ocak 2025’e kadar iş hayatınızı ve kariyerinizi, risk alarak yeniden planlayabilirsiniz. Yeni bir işe başlayabilir, iş kurabilir, terfi alabilirsiniz. Ekip başı, yöneticilik gibi liderliği elinize alacağınız bu süreçte insanlar sizin daha aktif ve daha gergin olduğunuzu düşünecektir. Ev-aile-yuva konularında şimdiye dek gösterdiğiniz uyumu, sergilemekten vazgeçebilirsiniz. 

 

23 Temmuz – Venüs retrosu

Aşkın ve paranın gezegeni Venüs, retro konumda olduğu süre boyunca sizi yapmayı düşünüp yapamadıklarınıza, almayı düşünüp alamadıklarınıza yönlendiriyor olur.  Retro 28°34’lerde başlıyor ve 5 Eylül’de 12°12’lerde sonlanıyor. 

Lüks tüketim sayılabilecek alışverişlerden uzak durmaya çalışın. Artık uzun süredir vedalaşamadığınız eşyalarla vedalaşabilir hatta ederinden pahalıya satabilirsiniz.


 

ASLAN BURCU

11 Temmuz – 29 Temmuz arası, Merkür sizin burcunuzda. Süreç boyunca kendinizi her zaman olduğunuzdan daha fazla “özgüvenli” ifade edebilirsiniz. Abartılı ifadelerle başkaları üzerinde güçlü etkiler bırakmayı hedefliyor olursunuz. “Ne istediğimi biliyorum. Neyi, neden yaptığımı biliyorum” rahatlığında olursunuz.

 

3 Temmuz – Oğlak dolunayı 11°18

Rutin olarak yaptıklarınızı ve yapmanız gerekenleri, sağlam bir zemine oturtuyor olursunuz. Bir çocuğu okula kayıt ettirmek gibi... Beslenme ve alışveriş planını yapmış olmak gibi... Ev temizliği için ideal yardımcıyı bulmuş olmak gibi... Faydalı ve kolaylaştırıcı bir etki alıyorsunuz.

Rutin işlerin organize edilmesi ve yoluna koyulmasından sonra, iş hayatına yönelebilirsiniz. İşle ilgili eğitim alabilirsiniz. Diş ve kemik ağrılarına dikkat...

 

17 Temmuz – Yengeç yeni ayı 24°55

Ev ve aile içindeki etkinliğiniz azalmış olsa da, aklınız evinizde ve yuvanızda olacaktır. Bu süreçte ruhunuzu dinlendirmeye yönelik çaba içinde olabilirsiniz. Bir süre geride olmak, olanı biteni izlemek gibi kararlar alabilirsiniz. Psikolog/pedagog/aile terapisi görüşmeleri için uygun zaman...

 

17 Temmuz – Ay düğümleri Koç-Terazi aksında

Ocak 2025’e kadar sosyal medya üzerinden yürütülen işler, uzaktan ya da uzaklarla bağlantılı işler gibi alanlarda öne çıkacağınız süreç başlıyor. İlk kez yurtdışı seyahati yapabilirsiniz. Sizi yoran kardeş-akraba ilişkilerinde net kararlar alabilirsiniz.

 

23 Temmuz – Güneş Aslan burcunda

Transit Güneş, sizin yaşam enerjinize etki etmeye başlıyor. Şimdi sizin ışıldama zamanınız! Kendinizi daha canlı ve aktif hissedeceğiniz bir süreci yaşıyor olursunuz. Kişisel yeni yılınızı planlamak üzere, yeni kararlar alabilirsiniz. İyi ki doğdunuz sevgili Aslanlar!

 

23 Temmuz – Venüs retrosu

Aşkın ve paranın gezegeni Venüs, retro konumda olduğu süre boyunca sizi yapmayı düşünüp yapamadıklarınıza, almayı düşünüp alamadıklarınıza yönlendiriyor olur.  Retro 28°34’lerde başlıyor ve 5 Eylül’de 12°12’lerde sonlanıyor.  Bu da geriye dönük adımlarınızı ve geriye dönük hedeflerinizi büyütür. Gözden kaçanlar, ihmal edilenler, hamle yapılamamış olanlar, yarım kalanlar, gidenler, satın alınmamış olanlar, yatırımlar üzerinde “iyi ki o zaman öyle olmuş” dedirtircesine, kayıpları kazanca çevirir.  Görünümünüzle ilgili radikal bir karar almaktan kaçının.

Venüs sizin burcunuzda olduğu için bu etkiyle hayatı daha gösterişli yaşamak adına eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. Kaybettiklerinizi geri kazanmak adına gösterişli geri adımlar atabilirsiniz. Kendinize kıymet vermeyi yeniden keşfedebilir, özgüveninizi zedeleyenlerle aranıza mesafe koyabilirsiniz. Aşk acısını unutmak için, yeni bir aşka yelken açabilirsiniz. Ya da kaçan bir iş fırsatı, yatırım fırsatı, bu kez daha zengin bir şekilde önünüze çıkabilir.

 


BAŞAK BURCU

3 Temmuz – Oğlak dolunayı 11°18

Her ne kadar ön planda olmayı hedeflemiyor olsanız da, ön planda olmayı yaşıyor olursunuz. Yeter ki sahnenin hakkını verin. Işıktan kaçmayın. Eğlence dünyası, keyifler, çocuklar gibi konularda sağlam ve kalıcı etkiler alıyor olacaksınız. Sizi ciddiye almayan arkadaşlarınıza karşı resmi / ciddi bir tavır geliştirme halinde olabilirsiniz.

 

17 Temmuz – Yengeç yeni ayı 24°55

Aileden biraz uzaklaşıp, aileniz yerine koyduğunuz arkadaşlarla bir süre vakit geçirebilirsiniz. Kendinizi güvende ve huzurlu hissedeceğiniz etkiler altındasınız. Aile konularını biraz uzaktan izlediğinizde ya da konulara yabancı birinin gözünden bakabildiğinizde, daha ılımlı olmanın yolunu bulmuş olursunuz. 

 

17 Temmuz – Ay düğümleri Koç-Terazi aksında

Ocak 2025’e kadar eşin ya da başkalarının parasını kontrol edebileceğiniz süreç başlıyor. Miras gibi dış kazanımlar ya da kira-kredi-vergi gibi dışa akan paralarla ilgili gündemi ilk kez yaşayacak olabilirsiniz. Evlilik öncesi cinselliğe bakışınız da bu süreçte değişecektir.

 

23 Temmuz – Venüs retrosu

Aşkın ve paranın gezegeni Venüs, retro konumda olduğu süre boyunca sizi yapmayı düşünüp yapamadıklarınıza, almayı düşünüp alamadıklarınıza yönlendiriyor olur.  Retro 28°34’lerde başlıyor ve 5 Eylül’de 12°12’lerde sonlanıyor.  Bu da geriye dönük adımlarınızı ve geriye dönük hedeflerinizi büyütür.

Platonik ilgi beslediğiniz kişi, sizin gözünüzdeki anlamını yitirebilir. Tanınmaya yönelik hayallerinizi yeniden gözden geçiriyor olursunuz.

 


TERAZİ BURCU – Ayın hunilisi

3 Temmuz – Oğlak dolunayı 11°18

Ev-yuva-aile konularında kararlı ve hedef odaklı hissetme halinizin son noktasındasınız. Ev yenileyebilir, taşınabilir ya da evlilik kararı alabilirsiniz. Aile büyüklerinden birinin sorumluluğunu alma konusu gündeminizde olabilir. Aile içi sorunlar kalıcı şekilde çözümlenirken, iş hayatında karmaşa yaşanabilir.

 

17 Temmuz – Yengeç yeni ayı 24°55

Yeni bir proje, yeni bir iş, yeni bir odak noktası gündeme gelir. Evinize yakın ya da evden çalışma şeklinde bir işe başlayabilirsiniz. Ev ve anne konuları gündemde olur. Aile gelirine desteğiniz artar.

 

17 Temmuz – Ay düğümleri Koç-Terazi aksında

Ocak 2025’e kadar her tür ikili ilişkilerde, ortaklıklarda ve evlilik gibi bağlılıklarda risk alan, öne çıkan, isteyen, ısrar eden, koşturan kişi olursunuz. Daha önce evlilik yapmadıysanız, evlenirsiniz. Sorunlu giden bir evlilik/bağlılık ilişkiniz varsa, bu süreçte “hayır” demeyi öğrenmiş olursunuz.

Tadı damağınızda kalmış bir ilişkiyi (ortaklık da olabilir) yeniden canlandırabilirsiniz.

 

23 Temmuz – Venüs retrosu

Aşkın ve paranın gezegeni Venüs, retro konumda olduğu süre boyunca sizi yapmayı düşünüp yapamadıklarınıza, almayı düşünüp alamadıklarınıza yönlendiriyor olur.  Retro 28°34’lerde başlıyor ve 5 Eylül’de 12°12’lerde sonlanıyor. 

Organizasyonlarda ve etkinliklerde aksamalar olabilir. Sürekli tekrarlanan zehirli kalıplar sonucunda, arkadaşlığın sizin için ne ifade ettiğini sorguluyor olursunuz. Hayatınızda kimse yoksa, gerçek kimliğinizi kullanarak dijital flörte yönelebilirsiniz.

 


AKREP BURCU

3 Temmuz – Oğlak dolunayı 11°18

Kardeş-yakın akraba ilişkinizde resmiyete dayalı bir durum varsa, bu durumu gözden geçirebilirsiniz. Yaşça büyük akrabalarla iletişime geçebilirsiniz. Hayal kırıklığına uğrama korkunuzun üzerine gidebilirsiniz. Beklenmedik teklifler alabilir, faydalı seyahatlere çıkabilirsiniz. Geçen yılın sonlarında odaklandığınız hedeflerin/konuların, sonuçlarını izlemeye başlıyor olursunuz.

 

17 Temmuz – Yengeç yeni ayı 24°55

Yurt içi, yurt dışı çalışmalar ve yeni atılımlar söz konusu olur. Ev konforunda yürüteceğiniz yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Fakat sosyal medya hesaplarınızın güvenliğini ya da iletişim araçlarının (cep telefonu, tablet, bilgisayar vb) güvenliğini sağlamış olmanız önemli olacaktır.

 

17 Temmuz – Ay düğümleri Koç-Terazi aksında

Ay düğümleri sizin aksınızdan çıktı. Zorlanma geride kaldı! Sağlıklı yaşam adına kararlar alabilir, spora ya da diyete başlayabilirsiniz. Sorumluluk artışını, tezcanlılıkla ve memnuniyetle karşılarsınız. Baş ağrılarınız artabilir. Ocak 2025’e kadar psikolojinizi toparlayacağınız süreçtesiniz.

 

 

23 Temmuz – Venüs retrosu

Aşkın ve paranın gezegeni Venüs, retro konumda olduğu süre boyunca sizi yapmayı düşünüp yapamadıklarınıza, almayı düşünüp alamadıklarınıza yönlendiriyor olur.  Retro 28°34’lerde başlıyor ve 5 Eylül’de 12°12’lerde sonlanıyor.  Bu da geriye dönük adımlarınızı ve geriye dönük hedeflerinizi büyütür.

Baş tacı edilen kişi/şeylerle ilgili yapılan değerlendirme sonucunda, buna değmeyeceği fikri oluşabilir. Maddi yetersizlik / unvan tatminsizliği ile iş bırakma isteği olabilir. Eylül ayında pişmanlık duymayacağınız kararlar almaya odaklanın.

 

 

YAY BURCU

3 Temmuz – Oğlak dolunayı 11°18

Mali anlamda bereketinizin etkilendiğini düşünmeye başlayabilirsiniz. Hedef ve çabaların sonuçlarını yeterince alamadığınızı düşünüyor olabilirsiniz. “Ben elimden geleni yaptım” diyor olursunuz. Kemik, diş ağrıları ve cilt sorunlarına dikkat.

 

17 Temmuz – Yengeç yeni ayı 24°55

Kredi-borç-tazminat-vergi gibi ödemeler ve miras-tazminat-gelir payı gibi alacaklar gündeme gelir. Bu konularla ilgili yeni ve güvenli bir yolu buluyor olursunuz. Özellikle aile içi miras ya da aile içi borç-alacak konularına yönelik bir tür yapılandırma hali olabilir. Anne enerjisinin etkisiyle, gerilimler bitebilir.

 

17 Temmuz – Ay düğümleri Koç-Terazi aksında

Ocak 2025’e kadar aşık olabilirsiniz. Çocuk sahibi olabilirsiniz. Sizi motive edecek bir hobiye ya da aktiviteye yönelebilirsiniz. Daha önce yapmaya cesaret edemediğiniz ya da ertelediğiniz tüm keyifler, şimdi bir adım uzağınızda duruyor. O adımı - ilk kez - atıyor olursunuz. Size katkı sağlamadığını fark ettiğiniz kişilerle aranıza mesafe koyabilirsiniz.

 

23 Temmuz – Venüs retrosu

Aşkın ve paranın gezegeni Venüs, retro konumda olduğu süre boyunca sizi yapmayı düşünüp yapamadıklarınıza, almayı düşünüp alamadıklarınıza yönlendiriyor olur.  Retro 28°34’lerde başlıyor ve 5 Eylül’de 12°12’lerde sonlanıyor.  Bu da geriye dönük adımlarınızı ve geriye dönük hedeflerinizi büyütür. Gözden kaçanlar, ihmal edilenler, hamle yapılamamış olanlar, yarım kalanlar, gidenler, satın alınmamış olanlar, yatırımlar üzerinde “iyi ki o zaman öyle olmuş” dedirtircesine, kayıpları kazanca çevirir. 

Yurtdışı organizasyonlarında aksamalar olabilir. Sosyal medya çalışmalarında yanlış izlenime neden olabilecek gelişmeler olabilir. Daha öncelerde “ruh eşim” dediğiniz kişiyle yeniden bağlantıya geçebilirsiniz.

 


OĞLAK BURCU

3 Temmuz – Oğlak dolunayı 11°18

Dolunay, sizin burcunuzda gerçekleşiyor. Sizi neyin özel kıldığını bulma ve fark etme zamanı... Belirlediğiniz ve üzerinde çalıştığınız konuların sonuçlarını alma, kalıcı meyvelerini toplama zamanı. Yaklaşık 6-7 ay önce tedirginlikle ilk adımını attığınız konularda kalıcılık etkisini yaşıyor olursunuz. Daha faydalı olacağı gerekçesiyle genel tavrınızla/imajınızla ilgili tutum değişikliğine gidebilirsiniz.

 

17 Temmuz – Yengeç yeni ayı 24°55

Yeni ay, karşıt burcunuzda gerçekleşiyor. Evlilik-uzun süreli birliktelik alanlarında güvenliği ve koruma-korunma duygusunu önceliyor olursunuz. Eşinizle sorunlar varsa, bunları çözmenin yollarını arar ve bulursunuz. Evli değilseniz, bir aile kurmak şimdi size daha cazip görünebilir.

 

17 Temmuz – Ay düğümleri Koç-Terazi aksında

Ocak 2025’e kadar düzeniniz değişiyor! Ev alabilirsiniz. Ev tadilatına girişebilirsiniz. Taşınabilirsiniz. Ailenize yeni bir üyenin katılımıyla sorumluluğunuz artabilir. Ya da evden çalışma gündeminiz bir anda oluşabilir. Bu süreçte aile içi dinamikler hızla değişeceği için, zaman zaman gergin bir tutum içinde olabilirsiniz. Yaş yeterliliğiniz varsa, emekli olma kararı alabilirsiniz.

 

23 Temmuz – Venüs retrosu

Aşkın ve paranın gezegeni Venüs, retro konumda olduğu süre boyunca sizi yapmayı düşünüp yapamadıklarınıza, almayı düşünüp alamadıklarınıza yönlendiriyor olur.  Retro 28°34’lerde başlıyor ve 5 Eylül’de 12°12’lerde sonlanıyor.  Bu da geriye dönük adımlarınızı ve geriye dönük hedeflerinizi büyütür.

Başkalarından alınan destek / fayda üzerinde zedelenme olabilir. Ödenmemiş fatura/vergi/tazminat/kredi borcu vb. ile pahalı bir yüzleşme yaşanabilir.

 

 

KOVA BURCU

3 Temmuz – Oğlak dolunayı 11°18

Hayal kırıklığı veya potansiyel reddedilmeyle uğraşmak zorunda kalmamak için, aklınızdakileri paylaşmaktan çekiniyor olabilir misiniz? Yaklaşık 6-7 ay öncesinde zihninize takılmış olan konuyla ilgili net bir cevabı alıyor olursunuz. Aklınızdan geçen fikirlerin arkasında durmanız gerektiğini zor yoldan öğrenmek durumunda kalabilirsiniz. Diş ve kemik sağlığına dikkat...

 

17 Temmuz – Yengeç yeni ayı 24°55

Mide ve beslenmeye dayalı sağlık sorunları gündeme gelebilir. Evden çalışmak, iş üretmek durumunda kalabilirsiniz. Kadın akrabanın sağlık koşulları, günlük ritminizi etkileyebilir.

 

17 Temmuz – Ay düğümleri Koç-Terazi aksında

Ocak 2025’e kadar kardeş-kuzen ya da akraba ilişkilerinde yeni bir misyon edinebilirsiniz. Onların sorumluluğuyla ilgili gelişmeler yaşanabilir. Mahallenin ağır abisi olmak gibi...

Kriz ortamlarında “söz sahibi” ve “koruyup, kollayan” rolüyle etkinliğinizi ortaya koyabilirsiniz. Trafikte hız ve gerginliklere dikkat etmenizi gerektiren bir süreçte olduğunuzu unutmayınız.

 

23 Temmuz – Venüs retrosu

Aşkın ve paranın gezegeni Venüs, retro konumda olduğu süre boyunca sizi yapmayı düşünüp yapamadıklarınıza, almayı düşünüp alamadıklarınıza yönlendiriyor olur.  Retro 28°34’lerde başlıyor ve 5 Eylül’de 12°12’lerde sonlanıyor. 

Daha önce belirlenen anlaşma/sözleşme ve tarihlerde vazgeçişler olabilir. Evlilik ya da ortaklıklarda özgürleşme isteği artar.

 

 

BALIK BURCU

3 Temmuz – Oğlak dolunayı 11°18

Başkalarına ve kendinize iyi bir arkadaş olabildiğiniz sürece, hayallerinizi kısıtlamadığınız sürece şanslısınız. Bütüne katkı sağlayacak çalışmaların olumlu ve kalıcı sonuçlarını görüyor olursunuz. Sosyal medya çalışmalarınız, bir tür resmiyet kazanabilir. Seminer, konferans ya da düğün gibi etkinliklere dahil olabilirsiniz. Siz öyle planlamamış olsanız da, beklentisizce yaptığınız iyiliklerin karşılığını almaya başlarsınız.

 

17 Temmuz – Yengeç yeni ayı 24°55

Çocuk sahibi olma kararı alabilirsiniz. evcil hayvan sahiplenebilirsiniz. Sevdiğiniz kişiye karşı, annelik edercesine şefkatle yaklaşmanız gerektiğini fark edebilirsiniz. Romantizm de yaratıcılık gerektiren alanlarda güven veren gelişmeler, hoş sürprizler olabilir.

 

17 Temmuz – Ay düğümleri Koç-Terazi aksında

İlk kez “benim param” demeye başlayabilirsiniz. Ocak 2025’e kadar yeni bir gelir kapısı bulacağınız bu süreçte, para konusunda sadece kendinize ve/veya kendi ailenize güveniyor olursunuz. Dışarıdan aldığınız destekler, siz istemeyeceğiniz / ihtiyaç duymayacağınız için kesilebilir.

 

23 Temmuz – Venüs retrosu

Aşkın ve paranın gezegeni Venüs, retro konumda olduğu süre boyunca sizi yapmayı düşünüp yapamadıklarınıza, almayı düşünüp alamadıklarınıza yönlendiriyor olur.  Retro 28°34’lerde başlıyor ve 5 Eylül’de 12°12’lerde sonlanıyor.  Bu da geriye dönük adımlarınızı ve geriye dönük hedeflerinizi büyütür.

Eski iş arkadaşları ile bir araya gelinebilir. Şu an devam eden iş hayatında maddi imkansızlıklar ve satın alma gücünün önemi yüzeyde olur.



 HUNİLERİNİZE VE IŞILTINIZA SAHİP ÇIKIN!

 


17 Haziran 2023 Cumartesi

SATÜRN BALIK RETROSU

 

SATÜRN BALIK RETRO

(18 Haziran 2023 – 5 Kasım 2023)


 


Zamanın ve Karmanın efendisi Satürn gezegeni, yılda bir kere retro döneme girer. Retro dönem dört ay kadar sürdüğü için etkilerini hızlı ya da çabuk görmeyiz, zamana yayılır.

Geçtiğimiz yıl (4 Haziran 2022 - 23 Ekim 2022 arası) Satürn retro konumdaydı.

Şimdi Ekim 2022’den itibaren yaptıklarımız ya da yapmadıklarımız üzerinden yeni bir sınav dönemine giriyoruz.

 

Satürn Düz konum simgeleri:

Kısıtlayarak, disipline olmaya zorlayarak, net anlaşıldığından emin olmak adına birkaç kere anlatarak, ödevler vererek, kafaya vura vura öğretmektir.

 

Satürn Retro konum simgeleri:

Yaşanan zorlukları fark etmek, zorlanmaların neden yaşanmış olabileceğine kafa yorarak doğru davranış biçiminin bulunması üzerinden sınava tabi tutulmaktır. Yani Satürn Retrosu, bir tür “bütünleme sınavı” gibidir.

 

 Ekim 2022’den itibaren;

-          Hangi alanlarda zorlandığınızı hissettiniz?

-          Birden fazla kere deneyip, yanıldığınız konular ne oldu?

-          Zorlandığınızda pes mi ettiniz, isyan mı ettiniz?

-          Yoksa hatanızı fark edip, yeni yollarla sonuca ulaşmaya mı çalıştınız?

-          Kendinize yeni bir yol haritası çizebildiniz mi?

 

Disiplinli çalıştıysanız, isyan halinde olmadıysanız, herkes için en iyi olanı gözeterek çıkış yolu aradıysanız, haset ve bilinçli kötülük yapmadıysanız...

Sınavınız iyi geçer, puanları toplamış olursunuz. Yani retro sizi korkutmasın...

 

Örneğin;

“İş bulmakta zorlanıyordum ama işle ilgili beklentilerimi değiştirdim. Bu sayede geçimimi sağlayacağım, deneyim kazanacağım bir iş buldum”

“Uzun süredir bekar biri olarak, doğru kişiye denk gelemediğimi düşünüyordum. Sonunda  mükemmel eşi beklemek yerine, kendimi mükemmel yapmaya odaklandım. Bu sayede evleneceğim kişiyle tanıştım”

“Kemiklerimle ilgili sürekli sorunlar yaşıyordum. Kaldırabileceğimden fazla yükü yüklendiğimi fark ettim. Kahraman olamayacağımı anladım. Günlük egzersizler yaparak, daha sağlıklı beslenerek ve önceliklerimi değiştirerek bu sorunumu geride bıraktım”

Diyebiliyorsanız... Retro süreç sizi korkutmasın! Şimdi, ekilenlerin biçilme zamanı...

 

Satürn'ü kucaklarsanız, size neyi öğretmek istediğini anlarsanız... Biraz ter ve gözyaşıyla uğraşmanız gerekmiş olsa bile, Satürn sizi kendinizin en güçlü versiyonu olmaya zorladığı için memnuniyet duyarsınız. Bu kez duygusal anlamdaki en iyi versiyonumuza doğru yol alıyoruz!

  

Satürn 2023 retrosu 07°12’- 00°30’ arasında Balık burcunda gerçekleşiyor. Bu süreçte makro ölçekte odak noktalar:

  • Bağımlılık yapan madde ve içeçekler
  • Adanmışlık hissi, alıkonulmak
  • Hayattan kopma ve vazgeçişler
  • Depresyon
  • İçe dönme, kapanma, izolasyon
  • Sıvı tedavi yöntemleri (serum, aşı, şurup vb)
  • Alternatif tıp
  • Sanat camiası, sinemacı ve tiyatrocular
  • Su enerjisi. Suyun idareli kullanımı.
  • Deniz canlıları. Su ve denizlerin temizliği

Nesil gezegen Satürn, bu odak noktalar üzerinden tüm insanlığa daha da iyi hizmet eden yeni temellere, sınırlara ve taahhütlere yol açacak dersler vermeyi hedefler.

 

Etkiyi daha fazla hissedecek olanlar:

-          Güneş Balık – Güneş Başak –  Güneş İkizler – Güneş Yay

-          Ay Balık – Ay Başak – Ay İkizler – Ay Yay

-          Merkür Balık – Merkür Başak – Merkür İkizler – Merkür Yay

-          Venüs Balık – Venüs Başak – Venüs İkizler – Venüs Yay

-          Mars Balık – Mars Başak – Mars İkizler – Mars Yay

-          Yükselen Balık - Yükselen Başak - Yükselen İkizler - Yükselen Yay

-          Bu konumlarda 07°12’ - 00°30’ ler

(Natalde retro konum Satürn olan kişiler; bu etkiyi küçük küçük ve sıklıkla hissettiği için alışık olduğu bir enerjidir. Etki almaz.)

 

Satürn Balık retro sürecinde;

  • Yarım kalmışlık hissi veren ilişkilere yönelebilirsiniz. Yeniden bir  araya gelebilir ya da helalleşerek vedalaşabilirsiniz.
  • Daha önce çalıştığınız bir işe yeniden, bu kez daha duygusal gerekçelerle geri dönebilirsiniz.
  • Alkol ya da zihni bulandıran her tür bağımlılıkla mücadeleye girişebilirsiniz.
  • Aşk/iş/aile ilişkisinde kurban rolünde olup olmadığınızı fark edebilirsiniz.
  • Sizi kötü alışkanlıklara yönelten arkadaşlık ilişkilerinin farkındalığına varabilirsiniz.
  • İçsel boşluğu tamamlama hedefiyle maneviyata yönelebilirsiniz.
  • Daha önce olmadığı şekilde, empati geliştirebilirsiniz.
  • İhtiyaç sahiplerine el uzatabilir, ruhunuzu şifalandırabilirsiniz.
  • Stres ve kaygı bozukluğu tedavisine başlayabilirsiniz.
  • Ruhani enerjiye sahip, inanç merkezlerine ziyaretler yapabilirsiniz.
  • Rüya günlüğü tutmaya başlayabilirsiniz.

 

Satürn kalıcılığı temsil eder. Öncelikle Kasım 2023’e kadar ve sonrasında Mayıs 2025’e kadar, yapacağınız tüm çalışmalarda duygusal kalıcılığı hedefleyin, yeter!

 

Hunilerinize ve ışıltınıza sahip çıkın!

17/06/2023

Hunili Astrolog



 

2 Haziran 2023 Cuma

AY DÜĞÜMLERİ KOÇ-TERAZİ AKSINDA

 

AY DÜĞÜMLERİ

KOÇ & TERAZİ AKSINDA




Ay düğümleri, ruhun evriminin sırrını gösteren noktalardır. Nerede dönüşeceğiz ve ne ile dönüşeceğiz? Ruhumuz, hangi yolda yol alırsak ilerleme kaydeder?  Bu yolculuğun gerçekleşmesi, tutulmaların “aydınlatıcı ışığı” aracılığıyla olacaktır.

 

17 Temmuz 2023 - 12 Ocak 2025 arasındaki tutulmalar, Koç ve Terazi burçlarının gündemini değiştiriyor olacak. Artık Boğa ve Akrep burçları, rahat bir nefes alabilir.

* Koç burcu arketipi, risk alarak öne çıkmaktır. Kendi ayakları üzerinde durabilmektir. Tek başına, kendine güvenerek, kendini ortaya koyabilmektir.

* Terazi burcu arketipi, işbirliği yapabilmektir. Dengeyi, uyumu ve paylaşmayı öğrenmektir. İkili ilişkiler, ortaklıklar ve evlilik aracılığıyla kendini bulmaktır.

  

Yaklaşan Tutulmalar:

14 Ekim 2023 - 21°07 Terazi Güneş tutulması

28 Ekim 2023 – 05°09 Boğa Ay tutulması

25 Mart 2024 – 05°07 Terazi Ay tutulması

8 Nisan 2024 – 19°24 Koç Güneş tutulması

18 Eylül 2024 – 25°40 Balık Ay tutulması

2 Ekim 2024 – 10°03 Terazi Güneş tutulması

 

Tutulmalar, içinde bulunduğunuz seviyeden bir başka seviyeye geçişi tetikler.

 

Doğum haritanızda

  • Bu derecelerde (+/- 5 derece) ve bu burçlarda gezegenleriniz varsa
  • Bu derecelerde (+/- 5 derece) Asc ya da Mc varsa
  • Bu tarihlerde doğduysanız... 
  • Ya da ay düğümleriniz bu burçlarda ise...
  • Yani 19 Ağustos 1967 – 18 Nisan 1969 arası
  • 6 Nisan 1986 – 1 Aralık 1987 arası
  • 26 Aralık 2004 – 21 Haziran 2006 arası doğduysanız...

 

Hayatınızda “bomba” etkisi yaşatacak olumlu/olumsuz olayların yaşanması olasıdır. Önemlilik arz eden kararlar alınmasına aracılık eder. Hayata ivme katar, hız katar. Koç burcu ve Terazi burcu “öncü burçlar” olduğu için, tutulma aracılığıyla gerçekleşecek olaylar hızlı yaşanır, hızlıca bir sonuca evrilir.

 

“Asla evlenmem!” diyen bir bekarsanız, evlenirsiniz.

Evliyseniz, evliliğinizi ya toparlarsınız ya da ayrılırsınız.

Hiç aklınızda yokken, ülke/şehir değiştirebilirsiniz.

Daha önce cesaret edemediğiniz alanlara rahatlıkla girebilirsiniz.

 

Koç burcunun doğum haritanızda bulunduğu ev konularında “atak, istekli, hevesli, yenilenme gücü” temaları öne çıkar.

Terazi burcunun doğum haritanızda bulunduğu ev konularında “sıkılma, vazgeçme, mesafe koyma, alttan alma” temaları öne çıkar.

 

Ay düğümlerinin Boğa-Akrep aksında olduğu son 1,5 yıllık süreçte,

Korumamız gerekenleri ve kalmaması gerekenleri keşfettik.

 

Şimdi 2014-2016 arasında yaşananlara benzer bir dönemi yaşıyor, tamamlıyor olacağız.

Koç- Terazi aksındaki ay düğümleri ile,

“Biz” kavramının içindeki “Ben” olmayı  öğreneceğimiz sürece hazır mıyız?

Dayatılanları kabul etmemeye ve “Hayır” demeye hazır mıyız?

Gerçekte ne istediğimizi bulmaya ve içimizdeki lideri keşfetmeye hazır mıyız?

 

Temmuz ayından itibaren

İstiklal Marşımızın ilk cümlesi gibi bir döneme giriyoruz.

“Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak!”

 

Korkmamaya var mısınız?

02/06/2023

 

Hunili Astrolog - Berna


 

27 Nisan 2023 Perşembe

AKREP BURCUNDA AY TUTULMASI - 5 MAYIS 2023

 

5 MAYIS 2023 (20:33) 14°58’

AKREP BURCUNDA DOLUNAY / GÖLGELİ AY TUTULMASI




Tutulma anı yöneticisi; Mars Yengeç 8.evde. Plüton Kova 3.evde.

1 Mayıs’ta Plüton Kova 0°de retro konuma geçiyor. Retro, 10 Ekim 2023’e kadar (Oğlak burcunda 27°ye kadar)  devam ediyor olacak.

Tutulma anının yükseleninin Akrep burcu olması, Akrep etkisini güçlendirir.

Tutulmanın en güçlü etkisi;

Çok sayıda insanı etkileyebilecek, kitlesel olaylar üzerinde oluşur. Dünyanın pek çok bölgesinde "tuhaf ve ölümcül" haberler duyabiliriz.


Etki bölgesi:

Asya ve Avustralya'da tamamen görünür olacak.

Ayrıca Türkiye dahil olmak üzere Avrupa'nın büyük bölümünde ve Afrika’da yükselirken izlenebilecek.


Etki konuları:

Derinlerde saklı olanın açığa çıkması, yeraltı dünyası ve mafya, ölümle tehdit, tehdit savurarak yerini koruma çabası, yeraltı kaynakları (petrol, doğalgaz, su gibi), derin denizlerde yapılan araştırmalar, deniz savaşları, büyü/sihir etkisi taşıyan algı yönetimi, nazik söylemler ile savaşma gücü, her şeye yeniden / sıfırdan başlama gücü, başlangıç ayarlarına dönüş, kestirip atmak, ameliyat kararı, kürtaj konusu, (harap / metruk binalar için) yıkım kararları, istimlak, düzen değiştirme ya da emlak sektörüyle ilgili gizlice alınan kararlar. İnsan hakları ve Kadın haklarıyla ilgili sözleşmeler.

Etki alan burçlar:

Güneş Boğa, Yükselen Boğa, Güneş Akrep, Yükselen Akrep, Ay Boğa, Ay Akrep kişileri...

Ayrıca Ay düğümleri Boğa-Akrep aksında olan kişiler...

(Ekim 2023’e kadar hayatlarında önemli, sıra dışı, kadersel nitelikte ve az rastlanan olaylar yaşanır.)

Herkes bu tutulmanın etkisini aynı yoğunlukta hissedemeyecek elbette... 

10° - 20° Yükselen Akrep burcu kişiler, 2-12 Kasım arasında doğanlar, bu derecelerde gezegenleri olanlar etkiyi kişisel düzeyde daha güçlü hissederler.


Etki süresi:

En belirgin etki 20 Nisan-20 Mayıs arasında olmakla birlikte, etki süresi 1 yıldır.

Haritalarımızda Akrep burcunun yönettiği alanlarda; önümüzdeki 3-6 ay içinde (14 Ekim 2023 – Terazi Güneş tutulmasına kadar) önemli olayların gerçekleşmesi muhtemeldir.


Tutulmanın içeriği:

Ay tutulmaları geçmişle ilişkilidir. Geçmişte kalan çözülmemiş sorunlara çare arayışı,  eski konular ya da ayrı düşülen kişilerle yüzleşmek, kabullenmek ya da kestirip atmak gibi sonuçlar doğurur ve tüm bunların sonucunda bilinçsel olarak farklılık ve farkındalık oluşur.

Başkalarına karşı sorumluluklarımız ve borçlarımızla (ya da alacaklı hissettiklerimizle) yüzleşmeye davet eden bir dolunayı yaşıyor olacağız.

Tutulma yöneticisinin (Plüton) Ekim ayına kadar sürecek olan retro etkisiyle;

Ayak bağı olan, gelişimi engelleyen, sadece manipülasyonla ilerleyen, sağlıksız, toksik ilişkiler ve her tür bağımlılıkla olan bağlar kesilir. 18-19 yıl önceki halinize geri döneceğiniz gücü kendinizde bulmaya başlarsınız.

En güçlü ve en derinlerde yatan korkularla yüzleşmek, vazgeçme korkusuyla yüzleşmek bu tutulma ile mümkün hale gelir. Yaşanacak yüzleşme sonucunda “dönüşüm” düğmesine basılmış olur.

Daha sağlıklı bir şekilde yol alabilmek ve yola istikrarla devam edebilmek için, neleri değiştirmeliyiz? Nelerden vazgeçmeli ya da dönüştürmeliyiz?

Hayatımızda mutlaka olması gerekenler neler? Kimler ya da neler artık işlevini kaybetti ve gitmeli?

İlişki dengesizlikleri ve kusurları konusunda hayatımızda ani bir farkındalık oluşabilir. Mali bağlar üzerinden farkındalık olabilir. yaşadığımız evin güvenilirliği üzerinden bir farkındalık oluşabilir. Daha önce pek de sıcak bakmadığımız bir yere taşınma kararı alabiliriz.

Bu Dolunay bize başkalarının desteğini/katkısını/ihtiyaçlarını/isteklerini dikkate alma, tanıma yani fark etme ve takdir etme ihtiyacını hatırlatıyor olacak. 

Uzun süredir ayrı düşülen kişilerle, görüşülmeyen yakın akrabalarla ve kardeşlerle ilişkiler yeniden canlanabilir. Bu durumu tetikleyecek olan şey sağlık-ameliyat-miras ve ölüm gibi bir konu olabilir.


Özellikle Boğa burcu ve Akrep burcu kişiler (ve bu burçların kestiği ev konularında)

“Bu sorunu çözemezsem, ilerlemem mümkün olmayacak!” bakışıyla yeni kararlar alma halinde oluruz.

 

Tutulma açıları:

Ay-Uranüs karşıt: Beklenmeyen ve ani olaylar, sadece dikkat çekmek için yapılan tuhaf girişimler, tepkilerin kontrolsüzce ortaya konulması. Ani bitişler, aniden gelişen farkındalıklar.

 

Güneş-Uranüs kavuşum: Beklenmedik değişim, özgürlük ve isyan, rutin dışı davranışlar, ani gelişen duygusal rastlaşmalar, ani gelişen maddi konular, olduğundan farklı görünme hali. “Asla yapmam” denilenlere yönelme hali.

 

Ay-Merkür karşıt: Kutuplaşmış fikirler, cepheleşmek, fikir değişimi ile geçmişe dönmek.

 

Güneş-Merkür kavuşum: Ertelenen projelere yönelerek plan yapmak,  alım-satım işlerini yaparak plana katkı sağlamak, eskiden tanışılanlarla yeniden bir araya gelmek. Geçmişten gelen, kökleşmiş sorunları çözmek. Huzuru önceleyerek barışmak ya da tamamen vazgeçmek.

 

(+/- 15  günü hesaba katarak) 16 Mayıs 2022’de ve 25 Ekim 2022’de ne yaşamıştınız?

O süreçte ne tür bir farkındalık kazanmışsanız, şimdi o konular ile ilgili hem duygusal bir kapanış hem de yıkım ve dönüşüm yaşıyor olursunuz.

Toksik olan tüm ilişkilerle ve konularla bağ kesme kararını artık kolayca alabilirsiniz. Kesilmiş / kopmuş/zedelenmiş olan bağlarınızı yeniden güçlendirebilirsiniz. Uzun zamandır kendinizi ihmal ettiğinizi fark edebilir ve kendinizle barışabilirsiniz.

Her ne yaşanacaksa, beklenmeyen şekilde ve hızda yaşanır. Ani evlilik, ani boşanma, ani yer değişimi kararı, ani barışma, ani iş değişimi, ani alım-satımlar...

Ani dediğime bakmayın... Aslında uzun süredir göz ardı edilenlere tahammülün bitişi olacaktır.

 

Tutulma serisi:

Ay (ve Güneş) tutulmalarının periyodikliği ve tekrarı, yaklaşık 6.585.3 günlük (18 yıl 11 gün 8 saat) bir dönem olan Saros döngüsü tarafından yönetilir. Her tutulma, bir Saros serisine aittir. Bu tutulma 141 serisinde...

Bu ay tutulması; 2 Nisan 1969, 14 Nisan 1987, 24 Nisan 2005 yıllarında yaşanan tutulmalar ile benzerlikler taşır. Bu tarihlerin sizin için özel bir anlamı olmuş muydu? O yıllarda ne tür duygusal olaylar yaşamıştınız? Şimdi benzer etkileri alıyor olursunuz.


Tutulmada etkili olan sabit yıldız: Zuben El Genubi

Genel anlamda talihsizliğe işaret eden bu yıldız bireysel olaylardan ziyade kitlesel olaylar üzerinde etkilidir. Kitlesel hareketler, toplu ölümler, toplu yıkımlarla ilişkilidir.

Fiziksel ve ruhsal sağlık sorunlarında artış görülebilir.

Üzeri kapatılan / saklanan ölümler, sebebinin anlaşılmaması için çaba sarf edilen ölümler, otopsi yasağı, madde ve ilaç kullanımına bağlı ölümler, zehirlenmeye bağlı ölümler, ölüm sayısında gizleme, ölüm sonucunda tanınır olma hali, toplu intihar vakaları.

Tutulma etkisiyle bir şeyler bitebilir ama unutmayın ki bu başka güzel şeylerin başlaması için “olması gereken” vesiledir. Hayatımızda yeni bir bölüme geçebilmek için, bir şeylerden vazgeçmemiz istenebilir. Değişime direnmeden, uyum sağlamak süreci kolaylaştırır.

 

Yenilgi ya da yıkım gibi görülenlerin, kazanç olabileceğini düşünmeye hazır olun!

 

Hunilerinize sahip çıkın Ey Boğa ve Akrepler!


12 Nisan 2023 Çarşamba

20 NİSAN 2023 KOÇ GÜNEŞ TUTULMASI

 

KOÇ BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI

20 Nisan 2022 saat 06:12 – 29°50’


Nisan 2023-Mart 2025 arasında gerçekleşecek olan Koç-Terazi aksındaki ilk tutulmayı yaşıyoruz.

Güneş Tutulmaları gelecek zamanı inşa eder. Geçmişin pürüzlerinin temizlenmesine ve yeni bir yol açılmasına aracılık eder. Yeni bir enerji ile uyanış ve farkındalık kazandırır.

Tutuluyoruz!

Özenle oluşturduğumuz ilişkiler,
Risk aldığımız ve uğrunda koşturduğumuz alanlar,
Başlangıcını yaptığımız konular,
Fiziksel gücümüz,

Yaşam enerjimiz,

Motivasyon kaynaklarımız üzerinden
Değişime gitmeye itiliyor / çekiliyoruz...

Ayrılıyor ya da birleşiyoruz!

Kopuyor ya da uzlaşıyoruz!

 



Saros Serisi: 129

Benzer tutulmalar:

24 Şubat 1933, 7 Mart 1951, 18 Mart 1969, 29 Mart 1987, 8 Nisan 2005

 

Etki bölgesi:

Endonezya, Papua Yeni Gine, Filipinler, Avustralya (Türkiye’den izlenemeyecek)

Hibrit tutulma (Başlangıcında Kısmi tutulma, takiben Tam tutulma ve bitişte Kısmi tutulma)

 

Etki konuları:

“Boşanma/Evlilik, birleşme/ayrılma, kişisel olarak varlığı orta koyma dürtüsü, cesaret gerektiren kararlar, ilk defa yapılacak olanlar, genel beden sıhhati, baş bölgesi sağlığı, fiziksel güç kazanımı, gücü elinde tutma isteği, girişimde bulunmak, başvuruda bulunmak, harekete geçmek, gücü elinde tutana karşı cesaretle ve dimdik durmak, kendi ayaklarının üzerinde durabilmek, liderlik enerjisi, savaş enerjisi, yangın ve patlamalar”

Tüm bu konu başlıklarıyla ilgili “yenilenme, değişim ve dönüşüm” etkisi oluşur.

 

Etki alan burçlar:

Güneş Koç ve Boğa, Yükselen Koç ve Boğa,

Güneş Terazi ve Akrep, Yükselen Terazi ve Akrep,

Ay Koç ve Boğa,

Ay Terazi ve Akrep kişileri...

Ayrıca ay düğümleri Koç & Terazi ve Boğa & Akrep aksında olan kişiler...

 

Kişisel gezegenleri tutulma derecesiyle aktive olanlar da,

(24° - 29°  Koç / Yengeç /  Terazi / Oğlak) 

(0° - 5 ° Boğa / Aslan / Akrep / Kova) etkilerini kişisel düzeyde daha güçlü hissederler.


Etki süresi:

En belirgin etki 5 Nisan-5 Mayıs arasında olmakla birlikte, etki süresi 1 yıldır.

Haritalarımızda Koç burcunun yönettiği alanlarda; önümüzdeki 3-6 ay içinde (28 Ekim 2023 – Boğa Ay tutulmasına kadar) önemli olayların gerçekleşmesi muhtemeldir.

 

Tutulmanın içeriği:

Koç burcunun son derecelerinde gerçekleşen tutulma, bizi (belki de bugüne dek farkına varmadığımız) cesaretimizi kullanmaya teşvik ediyor. Bizi aşağıya çekeni baltalayan, ilerlememizi engelleyen şey ya da kişilerle kararlılıkla mücadele etmeye teşvik ediyor.

Tutulmaların Boğa-Akrep aksında gerçekleştiği Kasım 2021’den beri insanüstü sabır göstererek bir şeylerin değişmesi adına “beklemiş” ve beklerken de “bıkmış” olabiliriz.

 

Ama şimdi anaretik Koç diyor ki:

“Yeter beklediğin! Sen değiştirmedikçe, dünyan değişmeyecek!”

“Oyunun kurallarını sen belirlemezsen, oyunun sonucundan da şikayet etme!”

“Nezaketle ve iyilikle olmasını istedin. Olmuyorsa, olmayacaktır.”

“Artık zorlama! Ya da oldurmak için gücünü göster!”

“Kibarlığın takdir edilmeyecek! Hamle yapmazsan, ses çıkarmazsan... Tepene binerler!”

“Alanına saygı duyulmasını istiyorsan, alanına sahip çık!

“Alan koruması adına gerekiyorsa, savaşmalısın!”

 

Tutulma gününde Koç burcu yöneticisi Mars;

Tutulmaya quintil açı yapıyor. Hedeflere ulaşabilmek adına yaratıcı yolların bulunmasını teşvik ediyor.

Bir yandan (eril enerji) engellerin üstünden ustalıkla atlayabilme çevikliğini kazandırıyor.

Öte yandan (dişil enerji) engellerin duygusal enerjiyle de aşılabilmesini destekliyor.

Kadın enerjisini taşımak, anne enerjisini taşımak işleri kolaylaştırıyor. Kazanmak adına yaratıcı strateji gelişimini destekliyor.

Örneklendireyim...

Gerçekte çocuğunun bakımını hakkıyla yerine getiremiyor olsa da hem toplumun gözünde hem de yasaların önünde, anne annedir. Ve annelik vasfı ile boşanma-tazminat-velayet konularında avantajlı konumda olan kişi (ilgili baba yerine) o olacaktır.

Ya da %100 dişil tavır sergilemiyor olsa da, kadın kadındır. Ve kavgada ilk yumruğu atan kadın olsa bile, kadın olduğu için mağduriyet ile avantajı ele geçiren olmak gibi...

 

Tutulma gününde Koç burcu yöneticisi Mars Yengeç;

Uranüs ile sekstil yapıyor. Verilen mücadelenin, sergilenen cesaretin ya da duygusallığın sonucunda maddi/somut kazanımlara ulaşabilmenin yolunu “beklenmedik şekilde” ve “beklenmedik hızda” açıyor.

 

Tutulma Jüpiter ile kavuşuyor. Hem duygusal dürtünün hem de fiziksel dürtünün etkisini güçlendiriyor. Cesaretle harekete geçme isteğini büyütüyor. Etki alanını genişletiyor.

 

Tutulma Satürn ile sekstil açı yapıyor. Yasalara ve geleneklere uyumlu olmayı da göz ardı etmeden, cesaretle harekete geçmeyi teşvik ediyor. Bu açı aynı zamanda akıl sağlığı, depresyon ya da intihar eğilimleri konularının gündeme gelmesini/getirilmesini de destekler.

Tutulma Plüton ile kare açı yapıyor. Bireysel kazanım için değil, toplumsal kazanım için cesur olmaya teşvik ediyor. Emsal teşkil edecek türde bir davayı cesaretle açmak ve kararlılıkla kazanmak...  “Şu anda ben kazandım ama bu sayede gelecekte hepimiz kazanacağız!” demenin yolunu açmak... Ya da “Ben öldüm ama sizin için öldüm, sizin daha iyi yaşamanız için öldüm” dercesine kendini feda etmek... Bu açı bizi korkutan şeylerle ya da hırslarımızla yüzleşme yaşamaya davet ediyor.  Kadının gücü ile toplumun genelinin dönüşmesini destekliyor.

 

Bu tutulma; bizi gerçekten memnun eden şeylerin ne olduğunu keşfetmeye davet ediyor.

Benliğin ya da biz olmanın ayırdına varmak, bu amaçla harekete geçmek, bağımsız ruhu beslemek adına kendimize yeni bir şeyler eklemek yönünde çağrılar alıyor olacağız. Tutulmayı Asc (Yükselen) üzerinden alıyorsanız, bu bir ayrılık ya da estetik girişimi çağrısı olabilir.

 

Uzun süredir sabırla düzelmesi beklenen konularda, yeterince sabır gösterilmiş olduğunun ve artık bir şeylerin değişmesi gerektiğinin farkındalığı oluşur.

Çemberin içinde dönüp duran hamster gibi;

Aynı düzlemde koşarken bir yere varamadığını fark etmek...

Bir yere varmak için çemberden çıkmak gerektiğini anlamak...

Dahası... Hamster olmadığını fark etmek gibi etkiler oluşur.

 

Yani özellikle Koç-Boğa ve Terazi-Akrep burçları (ve bu burçların kestiği ev konularında)

“Bi dakka! Ben bundan ne kar elde ediyorum ki? Bunun bana ne faydası var?” bakışıyla yeni kararlar alma halinde oluruz.

“Hayatta kalmak için birine gerçekten ihtiyacım var mı? Güvenliğimi kendim sağlayamaz mıyım? Kendi üretkenliğimle neler yapabilirim? Ortağım bana aslında zarar mı veriyor? Hayatımdaki kimler benim bereketimi olumsuz etkiliyor?”  “Kim benim yolumu engelliyor?” gibi sorular kafada dolanırken... Edinilen yeni bakış açısı, bizi güvenli bölgeden çıkmaya zorlar ve yepyeni kararlar aldırıyor olur.

Tutulma etkisiyle (1 yıl içinde) bir şeyler bitebilir ama unutmayın ki bu başka güzel şeylerin başlaması için “olması gereken” vesiledir. Hayatımızda yeni bir bölüme geçebilmek için, bir şeylerden vazgeçmemiz istenebilir. Değişime direnmeden, uyum sağlamak süreci kolaylaştırır.

Unutmayınız ki Güneş Tutulmaları (ay tutulmalarına nazaran) hayatı daha ileri noktalara taşıyan, yeni başlangıçlar vaat eden ve hatta belki bunu yapmaya zorlayan etkidedir.

Tutulmada etkili olan sabit yıldız: Alrisha ve Miraç

Alrisha, düğüm anlamında olduğu için birleştirici bir etkiye sahiptir. İrade gücünü temsil eder. İki farklı ipin birbirine düğümlenmesi gibidir. İki farklı frekanstan yayın yapan radyonun ortak yayına geçmesi gibidir. Farklı bakış açılarının bir araya gelmesi ve yepyeni sentez bir bakış açısının ortaya konmasını gösterir. Fakat bu sentez yapı, bozuk rezonansta olur. Çarpık ya da tutarsız ifadeler kullanılır. Alrisha lider kişileri ve yönetim kadrosunu temsil eder. Tepkisel ifadeleri, gafları, dürtüsel tavırları işaret eder. Ayrıca siyasi liderlerin genel beden sağlığının/baş bölgesi ile ilgili sağlık sorunlarının gündeme gelmesine aracılık eder.

 

Miraç, sütün akmasına izin vermek anlamında olduğu için dişil  (anne-kadın) enerjisi taşır.  Olana rıza göstermeyi anlatır. Sevgiyle bağışlamayı, yüce gönüllülükle kabullenmeyi sağlar. Kadın-erkek birlikteliğinde (özellikle anne etkisi ya da annelikle ilgili konular sonucunda) beklentinin altında kalma hissinin yaşanması ile kopuşu destekler.

Ayrıca baş bölgesine (özellikle alın bölgesi ve epifiz bezi) vurgu yapar. Şiddetli bir ölüm haberini duyabiliriz.

HUNİLERİNİZE VE IŞILTINIZA SAHİP ÇIKIN!

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR