Bu Blogda Ara

8 Ocak 2023 Pazar

MERKÜR (OĞLAK) RETRO BİTİYOR

 




19 Ocak 2023- Merkür retrodan çıkıyor. (08*12 Oğlak)

 

29 Aralık 2022’den itibaren retro konumda olan Merkür Oğlak, düz konuma geçerek (11 Şubat’a kadar) olaylara ve konuşmalara yeniden “ciddiyet” kazandırıyor.

 

Anahtar kelimeler: Uzun vadeli sözleşmeler yapmak, sorunlara kalıcı çözümler bulmak. Nerede harekete geçip, nerede duracağını bilmek. Sorumluluk bilinciyle harekete geçmek. Konuşma ve eylemleri, bir mantığa oturtmak. Yasalaştırmak. Amaç belirlemek. İnsan ilişkilerinde resmiyet.

 

Merkür’ün retro konumda olduğu süre içinde, eksikler tamamlandı. Özellikle devlet-halk ilişkisinde ihmal edilmiş/ertelenmiş olanlar (asgari ücret belirlemesi, emekli zammı gibi)  belirlendi ve böylece retro işlevini yapmış oldu.

 

Merkür Oğlak burcunda iken; organizasyon yapabilme, hedefe odaklanmış olarak hareket etme, işini sağlam yapma isteği artar. Konuşmalar, bilgiye ve belgeye dayandırılarak sağlamlaştırılır.

 

Sadece bugünü kurtaracak  şekilde değil, geleceği inşa edecek eylemlerde bulunuruz.

11 Şubat 2023’e kadar olan süreçte; Evlilik teklifi yapmak/almak, iş anlaşması yapmak, kalkınma planı oluşturmak, bütçe planlanması yapmak, dayanıklı tüketim mallarına yönelmek gibi kalıcı ve sağlam eylemlerde bulunuruz.

 

Örneğin seçimlere yönelik “daha net” açıklamalar, adaylık açıklaması, seçim ve yönetim programının açıklanması, vaat edilenlerin akla mantığa uygunluğunun gözetilmesi gibi gelişmeler bu süreçte yaşanır.

 

Alınan, verilen, vaat edilen ya da kullanılan her şeyin “kalıcı” bir etkisi olmasını isteriz çünkü...

 

Yine Merkür Oğlak’ın düze konuma geçişiyle birlikte...

Şubat ortalarına kadar ev ekonomisini sağlıklı idare edecek bazı ayarlamalar yapmamız gerekebilir. Gerekmedikçe ve acil olmadıkça harcama yapmamak, kombiyi kısıkta çalıştırmak gibi... Genel tavır olarak “idare etme” halinde oluruz.

 

Şimdiden söylemiş olayım. 10 Şubat’ta Merkür, Plüton ile kavuşum yapacak. 28 derecelerde gerçekleşecek olan bu kavuşum, değişim rüzgarlarını başlatan etkiye sahip!

Görünenin altında yatanlar, sırların ifşası, bir anda söylem değiştirenler ya da bir anda taraf değiştirenler, istifalar gibi değişimi ve değişime katkı sağlayacak olan gelişmeleri izliyor olacağız. Tabi eğer haber erişimlerine kısıtlanma getirilmezse...

 

Bireysel etki olarak; doğum haritalarında Oğlak burcunun bulunduğu ev konusunda hedef/amaç belirlemiş oluruz. Ancak hedefe fazla konsantre olmak yüzünden, sosyal iletişimimiz kopabilir ya da aksayabilir.


 HUNİLERİNİZE VE IŞILTINIZA SAHİP ÇIKIN!

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR