Bu Blogda Ara

28 Şubat 2021 Pazar

AY DÜĞÜMLERİ KAD&GAD EVLERDE

 



KAD 1 & GAD 7

Kuzey Ay Düğümü 1.evde;

Etkileyici bir genel görünüme sahiptir. Öne çıkma isteği verir. Her şeyi ilk yapana kişi olmak, en birinci gelmek, sınıf atlamak, aşırı özgüvenli tavırlar sergilemek ve ben merkezci olmak gibi ilişkiler açısından zorlayıcı etkilere sahiptir. Kişi, birey olmayı ve kendi varlığı ile belli bir noktaya gelmeyi arzularken; çift olma gereksinimi duymaz. İlişkilere önem vermez. Çünkü sahip olduğu, bileğinin hakkıyla kazandığı konumu, paylaşmayı gereksiz bulur. 

İlişkilerin bu düşünce ve bakış açısıyla sağlıklı yürütülemeyeceği göz önüne alınarak; kişinin daha fazla paylaşımcı olmayı, her zaman kazanan olmak zorunda olmadığını öğrenmesi gerekir.


KAD 2 & GAD 8

Kuzey Ay Düğümü 2.evde;

Sıra dışı ses, değişik bir konuşma tarzına sahiptir. Güzel bir gülümsemesi olur. Gözleri belirgin ve etkileyicidir. Para ve birikim yapma isteği verir. Her şeye sahip olmak ister. Kaynaklarını doğru kullanma konusunda zorlanır, yatırım yapma konusunda zorlanır. Bununla birlikte, maddi konularda almaktan çok veren taraf olur. Başkalarını güçlendirme çabası ve isteği içindedir.

Kendi gücünü tanımaya çalışmalı, gücünü kendisinin çıkarına kullanmayı öğrenmelidir. Para ve kazançlar konusunda sorumluluğu ele almalı ve yönetimi öğrenmelidir.


KAD 3 & GAD 9

Kuzey Ay Düğümü 3.evde;

Eller, kollar ve omuzları ile dikkat çeker. Elleri bir an olsun boş durmak istemez. El becerileri gelişmiştir, birden fazla alanda becerisi, hobisi olur. İletişimindeki farklılık ile kendisini ortaya koymak ister. Bitmeyen bir eğitim hayatı, öğrenme isteği olur. Yazmaya dayalı alanlarda yer almak ister ancak buna cesaret edemez. Yakın çevresinde hırslı kişilerin varlığı nedeniyle, başkalarıyla iletişim ve bağ kurma konusunda isteksiz yapar.

İyimserliğini korumayı öğrenmeli, kendi yolunu çizerken başkalarının buna engel olma çabasına takılmamalıdır. Zorunluluklar dolayısıyla yarım ya da eksik bıraktıklarına odaklanarak, kendisini tamamlama çabasında olmalıdır.


KAD 4 & GAD 10

Kuzey Ay Düğümü 4.evde;

Aile nüfusu yoğun ve kalabalık olabilir. Girift aile ilişkilerinde, ebeveynler genellikle hırslı olur. Hayata bu bakışla başladığı için, mal mülk, pahalı kazanımlar, pahalı arabalar peşinde olur. Aldığı eğitimin hakkını vermek ve hayata katılmak konusunda ya isteksiz ya da yetersiz olurlar.

Prestiji maddiyat ile bağdaştırmayı geride bırakmalı, basamak basamak tırmanılan kariyer yolunda prestij kazanmayı hedeflemelidir. İnsan yönetimi, iş yönetimi gibi beceriler kazanmalı, bu sayede saygı kazanmalıdır.


KAD 5 & GAD 11

Kuzey Ay Düğümü 5.evde;

Bireysel duruşu ile dikkat çeker. Kendine has bir eğlence anlayışı, flört düşkünlüğü, abartılı çocuk sevgisi olabilir. Hedefleri uğruna yersiz riskler alabilir. Yaratıcı gücünün farkında değildir. 

Onay ve takdir toplama ihtiyacını geride bırakmalı, sosyal hayatın içinde aktif olarak yer almayı hedeflemelidir. Sosyal amaçlar edinmeli, topluma yararlı işler yapmalıdır.


KAD 6 & GAD 12

Kuzey Ay Düğümü 6.evde;

En verimli olma arzusu içindedir. Hizmette sınır tanımaz. Adanmışlık hissi ile çalışır ve "ikinci adam" rolünü severek üstlenir. Düzen ve stratejisi ile takdir görmeyi beklerken, gereksiz gerilimli ortamlara çekilir. Başkalarının hayatını kolaylaştıran ancak kendi hayatının yönetemeyen kişiye dönüşür.

Maneviyata odaklanmalı, içsel huzurunu yakalamayı hedeflemelidir. Sanat, meditasyon, inziva gibi kelimelerin  hayatında daha fazla yer tutmasına çabalamalıdır.


KAD 7 & GAD 1

Kuzey Ay Düğümü 7.evde;

Tek başına olma halini kabullenemez. Ortaklık, işbirliği ya da evlilik kanalıyla statü kazanma isteğindedir. Bu uğurda sıra dışı evlilikler ya da ortaklıklar yapabilir. Evlilik yoluyla sınıf atlama telaşı olabilir. 

Birey olmayı ve kendi gücüne güvenmeyi öğrenmelidir. Öncülük etmek, adım atmak konusunda çekingen davranmamalı, tek başına hareket edebilen kişi olmayı hedeflemelidir.


KAD 8 & GAD 2

Kuzey Ay Düğümü 8.evde;

Başkalarının, yakınlarının sahip oldukları hakkında kıskançlık ya da aşırı sahiplenme görülebilir. Kendi malıymış gibi karar alma isteği, karar mekanizması olma isteği duyar. Gizli, saklı birikimleri olur. Değişim ve dönüşüm arzusu ile olmadık atılımlar yapabilir.

Kendi sahip olduklarına ve onları korumaya odaklanmalıdır. Başkalarının kaynaklarına erişim hakkını, kötüye kullanma eğiliminden vazgeçmeli, parasını yönetmeye ve huzura odaklanmalıdır.



KAD 9 & GAD 3

Kuzey Ay Düğümü 9.evde;

Sık yer değişimi, ülke değişimi, seyahat etme hali görülür. İdol kabul ettiği bir baba ya da öğretmeni vardır. onun yolundan gitmek ister. Kendisini yeni bilgiler ile donatmaya adarken, yakın çevre, akrabalık ilişkileri zayıflar.

Aldığı eğitimler ve edindiği bilgiler nedeniyle; kardeş ilişkilerinde tatminsizlik yaşar. Kardeş ve akraba ilişkilerinde daha uyumlu olmayı, nabza göre şerbet vermeyi öğrenmelidir. İnsanların sahip oldukları kapasiteye saygı duymayı, empati yapmayı, yüzeysel bilgiye de ilgiyle yaklaşmayı denemelidir.


KAD 10 & GAD 4

Kuzey Ay Düğümü 10.evde;

Statü, kariyer peşinde olmasıyla dikkat çeker. Kendisini işine adamış ve aile bağlarından kopmuş gibidir. Sıra dışı fikirleri olan, uçuk kaçık ebeveynleri olabilir. Aile içinde güven ortamını yakalayamadığı için, kendi güvenli alanını tesis etmeye çabalıyor olabilir.

Aileden fiziken ve / veya ruhen uzak kalarak, onlarla arasına mesafeler koyarak, köklerini inkar ederek mutlu olamayacağını fark etmelidir. Saygınlık uğruna ihmal ettiği ya da yetersiz bulduğu ailesi ile ilişkilerini sağlamlaştırmayı denemeli, özüne dönmelidir.


KAD 11 & GAD 5

Kuzey Ay Düğümü 11.evde;

Yasaların açıklarını iyi bilen, hedefleri uğruna kural tanımayan kişi olarak dikkat çeker. Çevresinin sahip olduğu gücü, menfaatleri doğrultusunda kullanabilen "hatırlı kişi" olurlar. ne pahasına olursa olsun statü ve sosyal sınıf hedeflediği için, çevresinde sıra dışı güçlere sahip kişiler olur. Kısa yoldan kazanç sağlama eğilimi görülür.

Statü uğruna büyük ve gereksiz riskler içeren gruplarda yer almayı, onlardan fayda sağlamak adına kullanılan olmayı geride bırakmalıdır. Bireysel keyifler, çocuk sahibi olmak, eğlenmek, hayattan keyif almak gibi temalara odaklanmalıdır. Varsa büyük kardeş ile arasını düzeltmeli, daha fazla "kendisi" olmaya çabalamalıdır.


KAD 12 & GAD 6

Kuzey Ay Düğümü 12.evde;

Kendisini saklaması, adeta görünmez adam gibi olması, sorumluluklardan kaçması ile dikkat çeker. Dünya yansa umurunda olmaz. Herkesten ve her şeyden "dışarıda" olmak ve kalmak ister. Manevi dünyasında, spiritüel alanında inziva halindedir, kimse için kılını kıpırdatmak istemez. Uyku düzeni olmaz, rutinlerden hoşlanmaz. Gizli işlere meyilli olur.

Hayatın içinde aktif olarak yer almayı, sorumluluk sahibi olmayı hedeflemelidir. Başkalarının ihtiyaçlarını ve memnuniyetini önemsemeli, gideren kişi olmaya çabalamalıdır. Sağlığını daha fazla önemsemeli, öne çıkmalı ve kendisini sergilemelidir. 


HUNİLERİNİZE VE IŞILTINIZA SAHİP ÇIKIN!


27 Şubat 2021 Cumartesi

VENÜS KADINLARI (DOĞUM HARİTALARINDA)

VENÜS ATEŞ ELEMENTİ



KOÇ BURCU:

Venüs Koç, patlamaya hazır bir aşk vaat eder.

Giyim tercihinde sportif, hareketli yapısına uygun detaylar barındıran, davetkar olmaktan çok eyleme geçmek ister tarzdadır. Her ne kadar spor giyim seviyor olsa da; yeri geldiğinde dekoltenin de hakkını verir. Abartılı ya da iddialı seçimler yapabilir. 

Aşk onlar için eğlenceli bir iştir ve utangaç davranılmamalıdır. Sempatik, flörtöz ve açık sözlü bir kadındır. Sportif ve dışa dönüktür.  İstediğini elde edene kadar, savaşabilir.  Hızına yetişemeyen kişiden, sıkılır. İlişkiyi yöneten, yön veren kişi olmak isterler. Hızına ayak uydurabilen kişi; seçilmiş kişi gibidir. Onu elde tutmak için elinden geleni yapar. Özgürlüğünü önemser ve baskıya gelemez. Bunu hissettiği anda, gider.


ASLAN BURCU: 

Venüs Aslan, abartılı ve gurur odaklı bir aşk vaat eder.

Giyim tercihinde gösterişli, dikkat çeken, nadir bulunan kalitede ışıltılı parçaları seçer. Pazara bile giderken, bir Diva kadar şatafatlı görünmek ister. Görünümü ayırt edilecek detaylarla doludur. Pahalıdır ya da o izlenimi verir. Dışa dönük, eğlenceli, aktif, neşeli, dış görünümü önemseyen bir kadındır.

Aşk onlar için tutku ve agresyonla yaşanmalıdır. Kibirili görünümüne rağmen, aşka kendisini adamaya hazırdır. içinde yanan aslan ateşini baskılamakta güçlük çeker. Kızdırılmadığı sürece, sevdiği erkeğe kral hissini yaşatır. İlişkiyi yöneten olmak ister. Kendisini değerli hissettirmeyen ve kendisi de değerli görünmeyen biri ile ilişkiyi sürdüremez. "Yanına yakışmak" önemlidir. Öyle değilse, yalnız kalmayı tercih eder. Yalnızlığı yani bağımsızlığı ve güçlü imajı ile mutlu olur.

Emir veren tarzda konuşabilir, kraliçe olduğunu "arada bir" hatırlatabilir.


YAY BURCU:

Venüs Yay, coşku dolu ve özgür aşk vaat eder.

Giyim tercihinde renk konusunda cesur, cıvıl cıvıl, rahatlığı önemseyen tarzda parçaları seçer.

Aşk onlar için macereya atılmak gibidir. Yalnızlık onları rahatsız etmez ama kafa dengi, macerayı seven birini bulduğunda  hayatı eğlenerek geçirebileceği birini bulduğunu düşünür. Esas olan; hareket alanlarının kısıtlanmamasıdır. Engeller, sınırlar onlar için kabustur. Kafasına koyduğunu, her koşulda yapar. Flörtöz, çok konuşkan, dışa dönük, uyumlu fakat değişken, özgürlüğünü önemseyen, abartılı tavırları olan kadındır.

Parasını lükse harcamak yerine, daha çok yer görmeye harcamak ister. 5 yıldızlı herşey dahil bir tatil yerine; karavanla ve birden fazla yeri görerek bir tatili çekici bulur.

Her an maceraya hazır ve nazır, görünmez sırt çantası ile bütünleşmiştir.





VENÜS TOPRAK ELEMENTİ




BOĞA BURCU:

Venüs Boğa, tensellik ve zevk odaklı bir aşk vaat eder.

Giyim tercihinde kaliteli, şık ve rahat parçaları tercih eder. Nadir ve kaliteli olana, uygun fiyatla sahip olmak ister. Ancak gerçekten çok beğendiği zaman, çok para verebilir. Az, öz, kaliteli, dayanıklı giyim alışverişi yapar.

Aşk onlar için bütünleşmektir. Kendisini olduğu haliyle sevmeyi bildiği için, özgüveni yerindedir. Bu özgüven sayesinde, insanları peşine düşürür. Sevdiği erkeği beş duyusuyla sever, sarar, korur. 
Pratik ve beceriklidir. Elinden hemen hemen her iş gelir. Sadık, sakin, huzur veren, konforu ve lüksü seven, sabırlı, girdiği ortamda dikkat çeken bir kadındır. Romantizmi yaşayacağı, birlikte gezerken keyif alabileceği, birlikte hayattan keyif alacağı kişileri hayatında tutar. Hayatına girmeyi başaran kişiyi, el üstünde tutar. Sadık, kalıcı, kendisini adayacağı tutku yüklü ilişki ister.


BAŞAK BURCU:

Venüs Başak, mükemmeliyetçi ve takıntılı bir aşk vaat eder.

Giyim tercihinde bütünlük içeren, birbiri ile uyumlu, temiz, sade parçaları seçer. Giyimi ile değil, duruşu ile dikkat çeker. Dik ve kendinden emin bir duruşu vardır. Hem iş hayatında, hem de özel hayatında giyebileceği kıyafetleri almayı tercih eder. Kaygılı, sade, görünümü çok önemsemeyen, fedakar, eleştirel bir kadındır. 

Aşk onlar için mükemmel yaşanması gereken bir olgudur. Aşka kolayca kapılmaz, kendisini gerçekten hak edecek olana saklar. Bu kişiyi bulduğunda kendisini güvende hisseder ve içindeki dişi ortaya çıkar. 
Sadakat ve mahremiyet çok önemlidir. İlişkiyi ve aşkı mükemmel hale getirmek için çabalar.
Şifalı elleriyle, sevdiğine kendisini değerli hissettirir. El becerileri ile sanatsal yeteneğini birleştirir.


OĞLAK BURCU:

Venüs Oğlak, kuralları olan ve dengeli bir aşk vaat eder.

Giyim tercihinde sade, ciddi, resmi, frapanlıktan uzak bir tarzı seçer. Klasik ve asil parçalar içinde kendisini daha rahat hisseder. Kalem etek tarzı ile, takım giysiler ile havalı ve ciddi bir dişi tarafı vardır. Seçici, mesafeli, ciddi, ağırbaşlı, saygın, duygularını baskılayan bir kadındır. Orta yaş sonrası çocuksu hale bürünür.


Aşk onlar için kuralları olan, hakkıyla yaşanması gereken bir durumdur. Sadakat ve ciddi bakış açısı önemlidir. Kalıcı ilişki beklentisini, mesafeli yaklaşımı ile belli etmeye çabalarken "soğuk" olarak algılanabilir. İlk adımı atan olmak istemez. Netlik içeren bir şekilde ona gelinsin ve o "adeta bir iş başvurusu değerlendirir gibi" değerlendirmeye alsın ister. Kendisinden olgun, sağlam karakterli, yaşça ya da mevkice büyük, güven veren ve kalıcılık vaat eden kişileri tercih eder.
Seçtiği kişinin hayatını organize eder, giyimini belirler, elini üzerinden eksik etmez.





VENÜS HAVA ELEMENTİ



İKİZLER BURCU:

Venüs İkizler, çılgınca ve eğlence dolu bir aşk vaat eder.

Giyim tercihinde her duruma uygun ve birden farklı tarzı birleştirme halindedir. Rahatlığın simgesi kot pantolon üzerine, ışıltılı bir üst giyebilir. Abiye ve spor tarzı birleştirebilir. Onun giyiminden çok, anlattıklarına dikkat edersiniz. Görünümünde sıklıkla değişime gider.

Aşk onlar için, hayatın her tonuyla yaşanması gereken bir eğlencedir. Rutin hayatı sıkıcı bulur. Sürekli değişim ve yenilenme ister. Konuşabileceği, dinlemeye değer bulacağı, birlikte eğlenebileceği ve çocuksu tavırlar sergileyebileceği kişileri seçer. Özgürlüğü ve değişimi seven, sempatik, konuşkan, çocuksu bir kadındır. 
Aşık olma halinden önce, arkadaşlık yaşamak ister. Böylece, ortak dilde olup olmadığını gözlemler. Çevresi tarafından sevilen ve el üstünde tutulan biri olarak, çekicidir. Gülmeyi ve güldürmeyi sever. Kısıtlanmaktan hoşlanmaz.



TERAZİ BURCU:

Venüs Terazi, huzurlu ve bütünüyle uyumlu bir aşk vaat eder.

Giyim tercihinde stil sahibi, nerede ne giyeceğini iyi bilen, şık ve kendine has bir tarzı benimser. Görgülü, huzurlu, modaya uygun, çekici, popüler, estetiği önemseyen, eşitlikçi bir kadındır.

Aşk onlar için, olmazsa olmazdır. Yalnız kalmaktan hoşlanmazlar, mutlaka terazinin diğer tarafında biri olmalı ve hayat dengede ilerlemelidir. Romantik sözlere, tatlı iltifatlara kolayca inanır. Bir ilişki içinde yer almaya can atar.

Dürüstlük ve romantizm çok önemlidir. Sevdiği kişiyi hayatının merkezine koyar, kendisinden bile daha fazla önemser. Birlikte sosyalleşebileceği,konuşabileceği, eğlenebileceği kişilerle olmayı ister. 



KOVA BURCU:

Venüs Kova, sıra dışı ve muhalif bir aşk vaat eder.

Giyim tercihinde bohem tarz ya da renkli, cıvıl cıvıl görünümü ile, spor giyimde bile küçük dekolteler vererek sıra dışılığı yakalar. Marjinal görünümlü, dayatma istemeyen, özgün tarzda, sosyal, sempatik, zekaya önem veren bir kadındır.

Aşk onlar için, özgürlüğünü ve alanını koruyabileceği, arkadaşça yürütülen bir durumdur.
Herkese ve her şeye sevgi duyabilir. Kısıtlanmaya gelemez. Kalbinden çok aklını dinlediği için, aklına hitap edebilecek birini ister. 
Aşkın sıradan, rutin, bilinen geleneksel yapısı ile yaşanmaması adına yapacakları ile, çekiciliği sağlar.

Aşka çok önem vermiyor olsa da, arkadaşlık ötesi ilişki içinde aşık gibi hisseder.





VENÜS SU ELEMENTİ


YENGEÇ BURCU:

Venüs Yengeç, sadık ve besleyici bir aşkı vaat eder.

Giyim tercihinde duygusallığını yansıtan, geçmiş dönemlere ait, romantik ve genellikle pastel tonlarda parçaları tercih eder. Masum ve duygusal bir görünümü vardır. 

Aşk onlar için, annelik hisleriyle korunması gereken güçte ve derinlikte olmalıdır. Aşk için kendisini feda edebilir. Hassas, duygusal, duyarlı, korumacı, evcimen bir kadındır. Dişildir ve bunu kullanmayı iyi bilir. Kırmak ve kırılmak istemez. İhanet söz konusu olana dek, hayatının merkezinde, tam ortasında sevdiği kişi olur. Pek çok duyguyu kendi içinde yaşar ve absorbe eder. Bu sayede yuvasını korur. İhanet yaşadığında inanılmaz bir intikamcıya dönüşür. 
Aşktan beklentisi, yuva kurmak ve sadakatle taçlandırılmaktır. 


AKREP BURCU:

Venüs Akrep, tutkulu ve sınırsız aşkı vaat eder.

Giyim tercihinde iddialı, seksi, vahşi hayvan desenleri ile vamp, deri parçalar tercih eder. Sıradanlık onlara göre değildir. Mıknatıs etkisinde çekim güçleri olur. Delici bakışları, gizemli tarafı ile çekicidir.

Aşk onlar için, cinsellikte sınır tanımayan, tensel bütünleşmenin yaşanacağı bir tutkudur. Sezgisel, tutkulu, aşkta ve nefrette duyguları çok güçlü, cinselliği ilahi boyutlarda yaşayan, ölümüne seven bir kadındır. Duygularını açıkça ifade etmese de, davetkardır. Aşk konusunda fazlasıyla seçicidir, seçtiği kişiye sıkı sıkıya sarılır. Seçim yapana kadar, pek çok gizli teste tabi tutar. Seçmişse; Sahiplenir, korur, savunur. Güven ve sadakat çok önemlidir. İhanet karşısında inanılmaz bir intikamcı olduğu açığa çıkar. 


BALIK BURCU:

Venüs Balık, şefkat odaklı ve duyarlı bir aşk vaat eder.

Giyim tercihinde romantik ve idollerini yansıtan parçaları tercih ederler. Bu bir masal kahramanı da olabilir, film yıldızı da, hayran olduğu komşusu ya da arkadaşı da.. Başkalarında beğendiği tarzı alır, uygular ve kendisine yakıştırır. Genellikle lirik bir görünümü olur. Masum ve romantik bakan gözleri genellikle büyük ve yuvarlaktır. Merhametli, hassas, duygusal, aşka kendisini adayan, hayal gücü geniş ve sezgisel bir kadındır.

Aşk onlar için, ruh eşini bulacağı, derinlik hissi veren, adanma gerektiren bir birleşme halidir.
Aşka kendisini en çok adayan ve feda eden burç, Balık Burcudur. Sevdiği için her türlü fedakarlığı yapabilir, şikayetçi de olmaz. Çok romantik ve hassas bir sevgili olur. Yalan, aldatma, iftira gibi durumlarda ne yapacağını, nasıl başa çıkacağını bilemez. Tüm bu durumları, başına gelmeyeceği inancıyla yaşamış ve hazırlıksız yakalanmış olduğu için, ruhen çöker. 
Başa çıkamama hali ile, affedici olur. Kolay kolay ayrılmaz. 


HUNİLERİNİZE VE IŞILTINIZA SAHİP ÇIKIN!





23 Şubat 2021 Salı

HO'OPONOPONO (BAĞ KESME RİTÜELİ) ve 4-7-8 NEFESİ

BAĞ KESME VE AFFETME RİTÜELİ


Ho'oponopono çok eski bir bağ kesme, uzlaşma ve affetme ritüelidir.

Güzelliklerin yolunun açılması adına önemli bir çalışmadır.

Bu çalışmaya başlamadan önce 4-7-8 nefes çalışması etkili olacaktır.




4-7-8 NEFES TEKNİĞİ:

Başlamadan önce, içinizdeki tüm nefesi kuvvetlice ağızdan boşaltın. Rahatlayın.

Gözlerinizi kapatın... Nefesinize odaklanın...

Burnunuzdan nefes alırken, içinizden 4'e kadar sayın ve nefes almayı bırakın.

Nefes esnasında göğsünüzün değil, karnınızın şişmesi gerekiyor. Buna dikkat edin.

Şimdi içinizden 7'ye kadar sayarak, nefesinizi tutun.

Nefesinizi, adeta mum üflermiş gibi içinizden 8'e kadar sayarak yavaşça bırakın.

Gözleriniz kapalı iken; tüm kaygılarınızı ve endişelerinizi "nefesinizle beraber" bıraktığınızı hayal edin.


Bu çalışma sonrasında;

Bağ kesmek, yolunuzda engel olan yüklerinizden kurtulmak için Ho'Oponopono uygulamasına geçebilirsiniz.

Kiminle bağ kesmek istiyorsunuz? Ya da nereyle?

Gözleriniz açık ya da kapalı olabilir. Ancak sessiz bir ortamda ve rahat konumda oturduğunuzdan emin olun.

O kişinin ya da o yerin adını her cümlenin başına eklemeyi, sesli halde söylemeyi unutmayın.

En azından kendi sesinizi duyuyor olmalısınız.

* Seni seviyorum!

* Özür dilerim!

* Lütfen beni affet!

* Teşekkür ederim!

Bu cümleleri 3 kere tekrarladıktan sonra,

Zihninizde şöyle bir imgeleme yapın:

O kişi ya da o yer ile aranızda göbek bağı vardı, oldukça kuvvetli bir bağ...

Şimdi siz o bağı, büyük bir makasla kestiğinizi hayal edin.

Kesilen bağ sonrasında; o kişi / o yer 

sönmüş bir balon gibi hızlıca sizden uzaklaşıyor. 

Şimdi ona dönüp şunları söyleyin;

"... Bana kattıkların için sana teşekkür ediyorum. Senden pek çok şey öğrendim. İstemeden de olsa seni üzdüysem, özür diliyorum. Aramızdaki bağ hem sana, hem de bana engeldi. Şimdi sen kendi yolunda mutlu olabilirsin. Ben de kendi yolumda mutlu olmayı seçiyorum."

Derin bir nefes bırakarak rahatlayın.

Şifa olsun...


HUNİLERİNİZE VE IŞILTINIZA SAHİP ÇIKIN!

DOĞUM HARİTALARINDA STELYUM

 

STELYUM NEDİR?

Bir doğum haritasında; bir burçta ya da evde 3 ve daha fazla gezegenin yer bulmuş olmasına “Stelyum” denir. Tüm gezegenlerin kavuşum açısı yapmış olması gerekmez, ortada yer alan gezegen köprü görevindedir.

Bir doğum haritasında Stelyum olması ya da olmaması arasında bir fark yoktur. Olumlu ya da olumsuz bir gösterge olarak görülmemelidir. O evin, o konuların hayata daha fazla kendisini duyurmak istediği şeklinde görülebilir. Söyleyecek sözleri vardır, birlik halinde söylemek isterler. Bunu takıntı haline getirebilir, yaşam amacına dönüştürebilir. O nedenle karşıt evinin konularına yoğunlaşmasında fayda vardır.

Stelyumlar; doğum haritası analizinde öncelikli konumdadır. Birleşik bir enerjiye işaret eder. Bu birleşik enerjinin teması; toplaşmayı oluşturan gezegenlerin yapısı ve bir arada oluşturdukları gücü sergileme konusunda bilgi verir. Bu gücün rehberi; toplaşmanın başı ve sonu arasındaki yani ortadaki gezegendir. Ortada iki gezegen varsa; hangisi daha güçlü konumda ise, lider odur.


1.Evdeki stelyum; 1. ev kişinin hayata nasıl bir bakışı olduğunu ve başkalarının onu nasıl değerlendirdiğini gösterir.  1.ev stelyumu, kişinin dışa vurumunu gösterdiği için büyük önem taşır. Fiziksel engellemelere maruz kalabilir. Bencil ve sabırsız olmaya yatkındır.  7. Ev konularına yönelmelidir. Başkaları sayesinde içsel dengeyi yakalayabilir.

En güçlü belirti : Güçlü benlik bilgisi

En düşük belirti : Aşırı bencil olma

 

2.evdeki stelyum; 2. ev kişinin kontrolü altında tuttuklarını, kişisel değerlerini ve maddi değerlerini gösterir. 2.ev stelyumu, kişinin parasına ve paraya nasıl ulaşacağına çok fazla odaklanacağını gösterir.  Kendisini, sahip olduklarını ve mal varlıklarını yönetmeye fazla kaptırabilir. Bu alanda yapacağı fazla öz güvenli işler sonucu mali açıdan kaosa neden olabilir ve sağlığını kaybedebilir. 8, ev konularına yani parasının başkaları tarafından yönetilmesine izin vermelidir.

En güçlü belirti : Her şeyde güzellik bulma

En düşük belirti : Temkinsizlik ve oburluk

 

3.evdeki stelyum; 3. ev kişinin iletişim kurma ve düşünme şeklini gösterir. Kardeş ilişkilerini gösterir. 3. ev stelyumu, fikirlerini dünyaya nasıl ileteceğine fazlaca odaklanabilir, yakın çevresinde de bilgi akışını çok fazla önemseyebilir. Kişinin, birden fazla fikir ve proje ile zihin dağınıklığı olabilir. Kararsızlık sonucu, kendisini ve zihnini yorabilir. 9. Ev yani iyi eğitim ve geniş felsefeye yönelmelidir. Aklında hiçbir şey taşımadan seyahate çıkmak ruhlarına iyi gelecektir. Aklını bir kenara koyup, fiziksel olmalıdır.

En güçlü belirti : Başkalarının sesi olmaya çalışmak

En düşük belirti : Yüzeysellik, dedikodu ve laf taşıma

  

4.evdeki stelyum; enerjilerini geçmişte yaşanmış olanlara takılı kalarak harcarlar. Aile içi sorunlar travmatik etkiler barındırır. Geçmişine, duygusal olarak sıkışıp kalmış gibidir. Emlak işleri, tarla, inşaat, arkeoloji, tarih alanlarıyla meşgul olurlar. 10. Ev konularına yani; çalışma hayatına odaklanmaya çalışmalıdır. Ev dışında olmak onlara iyi gelecektir.

En güçlü belirti : Köklerine güçlü bağlantı

En düşük belirti : Başkalarına duygusal olarak daha fazla bağımlılık

 

5.ev stelyum; aşk hayatı labirent gibi olabilir, fazlaca riske girer, fazlaca aşka kapılabilirler. Eğlencenin eşinden gitme eğilimi görülür. 11. Ev yani sosyallik içinde yer edinmeye çabalamalıdır. Bireysel hazlar yerine, sosyallikte arkadaşlıkta haz almaya çalışmalıdır.

En güçlü belirti : Başkalarına, ışık olmak

En düşük belirti : Narsisizm ve egoizm

 

6.ev stelyum; iş ve hizmet etmek uğruna (tüm enerjisini harcayarak) kendisini feda edebilir. 12. Ev konuları yani içsel huzuruna yönelmelidir. Çok çalışıp, kendisini tüketen ve sonra da şikayet eden olurlar. İnzivaya çekilmek, geride durmak, sorumlulukları azaltmak gerekir. Aklını bir kenara koyup, fiziksel olmalıdır.

En güçlü belirti : Vücudunu tapınak gibi görmek, işleme koymak

En düşük belirti : Aşırı derecede eleştirel olmak

 

7.ev steyum; evlenme ya da evli kalma olasılığı düşüktür. İlişkiler nedeniyle, kendi kimliğini yaşamakta zorlanır. 1.ev yani “ben” olma hissine ihtiyaç duyar. Başkaları, ilişkisi, evliliği, ortakları ya da müşterileri için kendisini  adayan rolde olurlar. Yalnız kalma ya da aniden yalnızlığı seçme kararı alabilirler.

En güçlü belirti : Herkese adil davranma ve herkese nazik olmak

En düşük belirti : Yalnız kalmaktan korku,  sosyal etkileşimlere güçlü bir bağlılık

 

8.evde stelyum; kontrol edemeyeceği alanlara karşı takıntılı olabilir. Ölüme, başkalarının sahip olduklarına fazlaca kafa yorabilir. Muhasebe, finans, borsa, tıp, alternatif tıp için iyi bir konumdur. 2.ev yani sahip olma hissini, sahip olduklarıyla yaşamaya çalışmalıdır. Kontrol edemediklerini, kontrol altında tutmaya çalışmayı bırakmalıdır.

En güçlü belirti : Başkalarına, nasıl rahat olabileceğini göstermek

En düşük belirti : Aşırı takıntılı, manipülatif, intikamcı olmak

 

9. ev stelyum; hayata bizzat katılmak yerine; felsefe, ideoloji, teoriler ile kafasını fazlaca yorabilir. Hayatın pratiğini yaşamaya çekinir. Her şeye din ya da bilim ile açıklama getirme ihtiyacı duyar. Seyahate çıkmak istese de, kendince hep bir bahaneler bulur. Fikir sahibidir ancak bunu paylaşmak ve öğretmek istemez. 3. Ev yani paylaşılan bilgiye yönelmelidir. Spontane seyahatlere çıkmalıdır. Aklını bir kenara koyup, fiziksel olmalıdır.

En güçlü belirti : Bilgisini dünyayla paylaşmak (ilahi bilgi)

En düşük belirti : Aşırı dogmatik tavır ile inanç dayatan

 

10.ev stelyum; ebeveyn, otorite, devlet, patron ile ilgili sorunlar yaşar. Kariyeri üzerinde olumsuz etkiye neden olabilir. 4. Ev yani yuvaya dönmeli, işine verdiği değer kadar köklerine de değer verebilmelidir.

En güçlü belirti :Miras bırakma çabası

En düşük belirti : İşkolik, eğlenmeyi bilmeyen

 

11.ev stelyum; kişi sosyallik içinde birey olmanın hazzını unutur. Dernekleri gruplar, sosyal medya derken kendi hayatını ihmal edebilir. 5. Ev yani bireysel hazlara ağırlık vermelidir. Sürünün içinde yer almak yerine, bireysel hedefler belirlemeli ve ilerlemelidir. Bu ilerleme esnasında, yaratıcı gruplarla işbirliği yapması fayda getirir.

En güçlü belirti : İnsanlığın eşitliği için mücadele

En düşük belirti : Duygusal hazlara veda

 

12.ev stelyum; geçmiş hayatında kapalılık yaşamış olabilir. Manastır, inziva, acı ile pişmek, ermek, başkaları için kendisini adamak gibi deneyimler yaşamış olabilir. Ortadan kaybolma, bir süreliğine kendisini görünmez yapma gibi eğilimleri olur. Oldukça iddialı ve kendine güvenen imajı olsa da, sözü kesildiğinde ya da konuşarak sunum yapmak gerektiğinde içine (bildiği yere) kapanır.  Münzevi hayatından 6. Ev ile vazgeçmeli, hayata karışmalıdır. Ürettiği zaman nevrotik olmayacaktır.

En güçlü belirti : Çaresiz kişilere yardımcı olmaya adanma

En düşük belirti : Gerçekten kopukluk, uyuşturucu / alkol bağımlılığı

 

Koç stelyumu:  Başkaları üzerinde korkusuz, atılgan, kahraman etkisi bırakırlar. İçsel karmaşayı iyi saklayabilen, öne atılmaktan çekinmeyen, olaylara yön verme çabasında olan kişilerdir. Baş, yüz bölgesi, saç derisi ve depresyonla ilgili sıkıntıları olabilir. Birden fazla evlilik yapabilir. 

Boğa stelyumu: İstek ve arzularının peşinden giden ve bunu oldukça haklı bulan kişilerdir. Kibar ve vefalı izlenimine rağmen, bencil ve paylaşımsız olabilir. Hayattan keyif alınacak alanlarda (yeme, içme, gezme, seks) geride kalmayı tercih edebilirler. Sürekli bir şeyler ile oyalanmak ve boş kalmamak isterler. Akraba ilişkileri sorunlu, zayıf olabilir. Kansızlık, böbrek, kulak, melankoli gibi sıkıntıları olabilir.

İkizler stelyumu: Kaygılı, kötümser, huzursuz bir yapıya sahiptir. Fırsatları iyi değerlendirir, kazanca çevirir. Farklı şehirlerde yaşama ya da çalışma durumu olabilir. Geç evlenme ya da geç ebeveyn olma kararı görülebilir. Stres kaynaklı ve mevsim değişimlerinde vücut direncinin düşmesi söz konusudur. Alerji, solunum, kemikle ilgili sıkıntıları olabilir.

Yengeç stelyumu: Duygularını gergin yoldan ifadeye kalkıştıkları için, net anlatmakta zorlanır. Başkalarını koruyarak güç kazanır. Kendi kendisini kandırmaya ve avutmaya meyillidir. Keskin kurallar, prensipler hayatında önemli rol oynar. Fibromiyalji, diş, göz ile ilgili sıkıntıları olabilir.

Aslan stelyumu: Eleştiriden hoşlanmayan, kalp kırmaya yatkın, eğlenmeyi iyi bilen, flörtöz olurlar. Sonradan pişmanlık duyacağı tavır ve sözleri çekinmeden sergiler. Haklı olmak ve haklı çıkmayı ister. Birden fazla evlilik yapabilir. Kalp, göğüs ve sırt bölgesi sıkıntıları olabilir.

Başak stelyumu: Fazla didikleyen, çok soru sorarak çokça tavsiye veren, eleştirel yapıya sahiptir. Uç noktalarda beslenme tarzı olabilir (az yemek, çok yemek, vegan beslenme, vejetaryen, blumia gibi) bulunduğu ortamı düzenlemeye,kendi düzenine sokmaya çabalar. Kimi zaman eleştirel olarak görülse de, pratikliği ile övgü toplar. Erkek figürler konusunda zorluklar yaşayabilir. Mide ve bağırsak, akne gibi sıkıntıları olabilir.

Terazi stelyumu: Tutarlı ve uyumlu olma güçlüğü yaşar. Herkesin özel günlerini aklında tutar, başkalarını fazlaca önemser. Nabza göre şerbet vermek ister; şirin ve sempatik bir izlenim için çabalar. Aynı tavrı görmediğinde, gergin ve nemrut birine dönüşür. Öfkeliyken yemek yeme eğilimi artar. Bel, böbrek, üreme organları ile sıkıntıları olabilir.

 Akrep stelyumu: Vücut direnci yüksektir; kendi kendisinin doktoru gibidir. Kolay hastalanmaz, hastalanırsa yatak döşek yatar. Cinsel hayatında sıra dışılık, mazoşist eğilimler olabilir. Çocukluk çağında aile içi sorunları yaşamış biri olabilir. Konuşmayı sevmez, ketumdur. Az ve öz konuşur.  Konuştuğunda zekasını esprilerle sergiler. Sindirim sistemi, üreme organları gibi sıkıntılar olabilir.

Yay stelyumu: Kilo almaya, obeziteye meyillidir. Tam tersi etki de görülebilir; aşırı zayıf, kilo alamayan olabilir. Dış görünümü ile dikkat çeker.  Genel toplum kuralları dışında kalmayı seçerler. Kusurlarını düzeltme yoluna gitmez. Kolay sinirlenebilir. Alkol ve şans oyunlarında bağımlı olabilir. Kemik ve ciğerleri ile sıkıntıları olabilir.

Oğlak stelyumu: Disiplinli, fazla hırslı, dayanıklı olurlar. Başarıyı elde edemediğinde bağımlılıklara yönelebilir. Sağlıklı beslenmeyi önemser. Yalnız kaldığında, kendisini daha da güçsüz hisseder. Ruhsal, cilt sıkıntıları olabilir.

Kova stelyumu: Yakın ilgiye ihtiyaç duyar. Sıra dışı fikirleri nedeniyle eleştirilebilir, depresyona yatkındır. Sezgileri güçlü olmadığı ve her şeye rasyonel bakmaya çalıştığı için, sıkça hata yapabilir. Arkadaşlıklarda yanılgılar yaşayabilir.  Depresyon ve kemik ile sıkıntıları olabilir.

Balık stelyumu: Çok konuşkan olmasına rağmen, iyi sırdaştır. Kendisiyle ilgili de pek çok şeyi saklar. Sempatik, kabul gören, teknolojiye meraklı olurlar. Koleksiyonerliğe ve bağımlılıklara meyli vardır. Tansiyon, baş dönmesi, sindirim ile sıkıntıları olabilir.

 

Stelyumlarınızın fısıltılarını ya da haykırışlarını duymanız dileğiyle…



HUNİLERİNİZE VE IŞILTINIZA SAHİP ÇIKIN!


AY DÜĞÜMLERİ (KAD & GAD) BURÇLARDA

 




AY DÜĞÜMLERİ:

Ay'ın yörüngesi ile, Güneş'in yörüngesinin kesişmesi ile oluşan noktalardır. Kuzey Düğümü yükselen, Güney Düğümü alçalan düğümdür. Düğümler genel prensip olarak; geride bırakmamız gerekenleri ve hayatımıza almamız gerekenleri gösterir. Ay Düğümleri, karmamızdır. Ruhumuz geçmiş yaşamda neleri deneyimledi ve şimdi bu yaşamda neleri deneyimlemek üzere hayata geldik? Geçmiş ve gelecek arasında köprü gibidir Ay Düğümleri...

Güney Düğüm; geçmiş yaşamlardan gelen alışkanlıkları, tavırları ve bunların şimdiki hayata etkisini anlatır. Bulunduğu burca göre; geçmişi, doğuştan gelen yetenekleri, alışkanlıkları, eğilimleri, içgüdüsel tavırları gösterir. 

Kuzey Düğüm; bu hayatımıza dahil etmemiz, öğrenmemiz gerekenleri gösteren navigasyon cihazı gibidir. Henüz deneyimlemediğimiz için bilmediğimiz, alışkanlıklarımızın dışındaki alan, benimsemekte zorluk yaşayacağımız alanları gösterir.


KAD KOÇ & GAD TERAZİ

Hayatı boyunca, başkalarını mutlu etmek adına kendisinden vazgeçmiş, fazlaca fedakarlık etmiştir. 

Kendisinin sergilediği hak, adalet tavırlarını; başkalarından da görmeyi bekler. 

Yalnız kalma ve onay alma korkusu taşır. Fikirlerini paylaşmaktan çekinmemeyi öğrenmelidir. Kendisini "baskılayarak" saklıyor olması nedeniyle, ani öfke patlamaları yaşayabilir. Pişmanlık duyacağı tavırlarda bulunmaya yatkındır. 

Kontrolü ele almayı, direksiyon başına geçmeyi öğrenmeli, kafa sallayan ve onaylanan olmayı geride bırakmalıdır. Baskılara (mahalle baskısı, toplumsal baskı, iş kaybı baskısı, insan kaybetme korkusu) rağmen, kendi fikirlerini savunmaktan vazgeçmemelidir. 

Terazi Burcunun gölge özelliklerini geride bırakmalıdır. Fazlaca empati yaparak kendisini yargılamak, başkalarına bağımlılık oluşturmak, iyi insan olma çabasında kendisinden vazgeçmek kendisinde vazgeçmesi gereken özelliklerdir.

Koç Burcunun tavrı ile; Bağımsızlık, cesaret, liderlik, ne istediğini anlamak, spontane olabilmek kendisine eklemesi gereken özelliklerdir. 


KAD BOĞA & GAD AKREP

Hayatını kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde planlamalıdır. Kriz yaratmak ya da krizlerin içine çekilmeyi bırakmalı, huzurlu ve istikrarlı hayata geçiş yapmalıdır. 

İçindeki tutkuyu ve güçlü enerjiyi hedeflerine yöneltmeli, iç huzurunu sağlamak adına kullanmayı öğrenmelidir. 

Öfke, kin, intikam gibi duygular başkaları için geliştirilen duygulardır. GAD Akrep, bu duygularla başkalarını beslerken, kendisini yok etmekte olduğunu fark etmelidir. Tüm enerjisini kendisine, kendi içsel huzuruna, kendi mutluluğuna aktarmalıdır. Affetmeyi ve şükretmeyi öğrenmelidir. 

Yetenekleri elle tutulur amaçlara yönlendirmeyi öğrenmeli, olmadık riskleri almaktan kaçınmalıdır. 

Övgü ya da onay beklentisinde olmadığında hayal kırıklığı yaşamayacaktır. 

Akrep Burcunun gölge özelliklerini geride bırakmalıdır. Başkalarına fazlaca anlam yükleyerek, hayal kırıklığı yaşamak, sonrasında öfke duymak, intikam alma duygusu, her şeyin kendi kontrolünde olmasını istemek vazgeçmesi gereken özelliklerdir.

Boğa Burcunun tavrı ile; Doğaya ve kendi doğasına dönük, sabırlı, planlı ve hedefe emin adımlarla ilerleyen, kendi ayakları üzerinde duran, sağlam karakterli, hayattan ve her andan keyif almayı bilen,bağışlayıcı ve şükreden olmaktır.


KAD İKİZLER & GAD YAY

Başkalarını dinlemek ve onların haklı olabileceğini düşünmek, zor gelir. İçinden geldiği gibi, fazla kafa yormadan, özgürce ve risklere atılarak yaşamak ister. Risk alırken, fazlaca iyimserlik ile harekete geçer. Başına bir şey gelebileceğini düşünmez. 

İnatçı, üstünlük taslayan tavırlarından vazgeçmeli; sağlıklı iletişim kurabilen, herkesi dinleyen ve herksin dinleyeceği şekilde anlatan kişiye dönüşmelidir. Tüm bakış açılarına, aynı esnek yaklaşımla yakın olmayı öğrenmelidir. Fanatik fikir ve felsefesinden vazgeçmelidir. Katı etik, ahlaki kurallarını bir kenara bırakması gerekir. 

Uzun vadeli planlar ve gelecekte mutlu olacağı günü beklemek yerine; kısa vadeli planlar içinde An'da mutlu olmayı bilmelidir. ;Yeni fikir ve deneyimlere açık olmalıdır. 

Yay Burcunun gölge özelliklerini geride bırakmalıdır. Dinlemeden yargıya varmayı, soğuk ve mesafeli olmayı, kendini fazlaca önemsemeyi bırakmalıdır.

İkizler Burcunun tavrı ile; her fikri sıcak bulan, her görüşe saygılı, anın tadını çıkartan, hayattan keyif alabilen, neşeli, sıcak iletişim kuran, başkalarını dinleyen ve soru soran, kendisini güzel ifade edebilen biri olmaya çalışmalıdır.


KAD YENGEÇ & GAD OĞLAK

Kontrolü elinde tuttuğunda, kendisini güvende hisseder. Her durumda haklı olduğunu düşünür. Duygularını baskılar hali nedeniyle, sevgisini göstermeye yanaşmaz. Başkaları tarafından itibar görmek, onay almak çok önemlidir. Başarı ve aldığı onay duygusunun yıkılmaması için (çünkü uzun uğraşlar sonucu bunu elde eder) elinden geleni yapar. İlkelerine ve soğuk duruşuna sıkı sıkı sarılır. 

Çıkarları için iyilik yapmayı bırakmalı, gerçekten içinde hissederek iyiliğe yönelmelidir. Ruhunu besleyecek ilişkilere yönelmeli, duygularını aktarma konusunda kısır davranmamalıdır. Şefkat duygusunu geliştirirse, şefkat göreceğini unutmamalıdır.

Fazla ciddi, fazla sorumluluk alan kişi olmaya devam ettiği sürece; hayatına bunları körükleyecek kişiler girmeye devam edecektir.

Kendisini sevmeli, gülmeli, şakalaşmalı, hayatın eğlenceli anlardan geride durmayı bırakmalıdır.

Oğlak Burcunun gölge özelliklerini geride bırakmalıdır. Evinden, ailesinden, onu sevenlerden esirgediği ilgiyi işine yönlendirmeyi bırakmalı, evinin kapısından adım attığında iş konuşmayı bırakmalıdır.

Yengeç Burcunun tavrı ile; şimdiye duygularla odaklanarak yaşamalı, empati yapmayı öğrenmeli, alçak gönüllü olmaya çabalamalı, duygularını dürüstçe açabilen olmaya çalışmalıdır.


KAD ASLAN & GAD KOVA

Kendi ihtiyaçlarından çok çevresinin ihtiyaçlarını gidermeye odaklıdır. Arkadaşları için yapmayacağı şey yoktur. Gruplar içinde onaylanmaya ve desteklemeye ihtiyaç duyar.

Başkaları için bir dünya yaratır ve sonra onu izler; içine girmek, yaşamak yerine seyirci gibi kenarda kalır. Sahnenin sağlamlığını, kaç kişiyi taşıyacağını hesaplamış olmanın sessiz gururunu yaşamak yerine; sahneye çıkan hatta üzerinde zıplayan olmayı öğrenmelidir. 

Kova Burcunun gölge özelliklerini geride bırakmalıdır. Gruplar içinde yer alarak, yer edinmeye çalışarak, sürü psikolojisinde hareket etmeyi bırakmalıdır. Sosyal hayatın içinde yer almaya devam etmeli, ancak kendisini açık, doğru, dürüstçe ifade edebilen kişi olmalıdır. Harekete geçmek için, başkalarının dürtmesini beklememelidir. "Hadi dans edelim" diyen olmalıdır.

Aslan Burcunun tavrı ile; yaptığı işlerden, iyiliklerden sonra takdir edildiğinde bunun tadını çıkartmalıdır. Mütevazı tavırları bırakmalı, kendisine güvenen ve sahnede kendisini sergileyen kişiye dönüşmelidir. Öz güvenli, coşkulu, daha fazla bireysel davranmayı öğrenmelidir.


KAD BAŞAK & GAD BALIK

Mağduru oynamayı, eylemsiz ve çabasız kalmayı, kendisine acımayı sever. Hayatını düzene koyacak bir kurtarıcıyı bekler.  

Hayatın içine daha çok katılarak, pratik çözümler geliştirmeyi öğrenmelidir. Sorunların dağ gibi büyümesini izlemek yerine; anlık ve küçük müdahaleler ile zihnini ve ruhunu rahatlatmayı öğrenmelidir.

Fazlaca duyarlı ve hassas olduğunu gizlemediği için, başkaları tarafından suistimal edilir, üzülür. İyi niyeti nedeniyle, harekete geçmek yerine sessizce kabullenişe geçmeye yönelir. Kurban psikolojisine yatkındır. 

Balık Burcunun gölge özelliklerini geride bırakmalıdır. Hayatının sorumluluğunun kendisinde olduğunu bilmelidir. Geri çekilmek, vazgeçmek, küsmek ve içe kapanmak, çaresiz hissetmeyi bırakmalıdır.

Başak Burcunun tavrı ile; stratejik davranmayı öğrenmeli, yaptığı her şeyi not almalı, yazmalı, bu sayede kendisine de hatırlatmalar yapmalıdır. Ayrıntılara dikkat ederek, pratik çözümler geliştirerek hayatının kontrolünü ele alabilir.

Kendisine ve yeteneklerine güvenmeyi başardığında; başkaları için şifa dağıtan kişiye dönüşecektir.


KAD TERAZİ & GAD KOÇ

Dürtüsel tavırları ile kimseyi önemsemeyen hatta fark etmeyen biridir. sorunları hızlıca çözdüğüne inanır, yavaş insanlara tahammül edemez. Başkalarının sorumsuz ya da beceriksiz olduğunu düşünür. Başkalarının üzerine basarak, kötüleyerek yukarı çıkmayı, onaylanmayı ve takdir toplamayı hedefler. 

Hayatla savaşmayı bırakıp, el sıkışması öğrenmelidir. "Ben" yerine, "Biz" demeyi öğrenmelidir. 

Zayıflıklarını göstermemek adına; kaba tavırlarla, hükmedici, diktatör tavırlarla duygularını saklamaktan vazgeçmelidir.

Koç Burcunun gölge özelliklerini geride bırakmalıdır. Kibirli, savunmacı, sabırsız, rekabetçi tavırlarını bir kenara koymalıdır. Para konusunda fevri ve dürtüsel davranmamalıdır.

Terazi Burcunun tavrı ile; adalet duygusunu geliştirmeli, sevecenlik, cömertlik, eşitlik, objektiflik, nezaket gibi kavramları deneyimlemelidir. Böylece insani ilişkileri daha fazla derinlik kazanır, daha fazla kabul gören birine dönüşür.


KAD AKREP & GAD BOĞA

Hayatını rahatlıkla, refah içinde sürdürme isteği baskındır. Parayı, mal mülke sahibi olmayı çok önemser. Çok parası olması gerektiğine inandığı için, sürekli biriktirir.

Zorunlu haller oluşmadıkça, risk almaktan kaçınır. Her şeyi tek başına yapabileceğine ve en doğrusunu kendisinin yaptığına inanır.

Boğa Burcunun gölge özelliklerini geride bırakmalıdır. Paylaşımdan kaçınan, risk almayan, maddiyata önem veren, garantici, inatçı, biriktirmeci tavırlarıyla vedalaşmalıdır. Güvenceyi, satın aldıklarıyla sağlamaya çalışmaktan vazgeçmelidir. 

Akrep Burcunun tavrı ile; dibe düştüğünde bile içindeki güç ile yeniden ayağa kalkmayı öğrenmelidir. Maneviyatı, derinliği, bilinmeyeni öğrenmeyi, gerektiğinde riskler almayı, düşüp yeniden doğrulmayı, yapıcı değişimleri kucaklamayı, inandığı değerler uğruna mücadele etmeyi öğrenmelidir. Başkalarından destek almaya başladığında, fırsatları değerlendirebildiğinde daha mutlu birine dönüşecektir. 


KAD YAY & GAD İKİZLER

Başkalarının düşüncelerini, fikirlerini kendi fikriymiş gibi benimser. Yansılama yapar, sünger gibi emer. Kimin ne hissettiğini kolayca anlar, sezgileri güçlüdür.

İkizler Burcunun gölge özelliklerini geride bırakmalıdır. Düşününce aklına pek çok olumsuzluk geldiği için, kararsız kalır ve eyleme geçmek yerine vazgeçer. Vazgeçmek için bahane üretmeye yatkındır. Kararsızlık, dedikodu yapmak, yeterince bilgi sahibi olmamak, sabırsızlık, başkalarının ne dediğini veya ne düşüneceğini önemsemek gibi tavırları geride bırakmalıdır. Bu sayede kendisi olmaya başlayacak ve içsel huzurunu yakalayabilecektir. 

Yay Burcunun tavrı ile; akışkan, dürüst iletişim kurmayı öğrenmelidir. Kendine ait felsefe geliştirmeli, bunu paylaşmaya çekinmemelidir. Sıradan bilgilerin, günlük hayat telaşının koşturmacası yerine; ilahi bilginin peşinde koşmalı, etik ve ahlaki değerler oluşturmalıdır. Meditasyoni yoga, doğada vakit geçirmek, içine yönelmek, namaza başlamak gibi aktivitilerle, içsel huzuru yakalaması mümkün olacaktır. 


KAD OĞLAK & GAD YENGEÇ

Kendisini güvende hissetmek adına, başkalarına ihtiyaç duyar. Sorumluluklarından kaçmaya, bağımlılık geliştirmeye yatkındır. Fazlasıyla duyarlı, hassas, sezgisel, duygusaldır. Sevildiğinde ve korunduğunda, kendisini güvencede hisseder. Alıngan, huysuz, kaprisli, güçsüz, duygusal şantajcı, ailesini kontrol altında tutan, kararsız, mükemmel ebeveyn olma çabasındadır. Takdir edilmediği hissi yoğundur. 

Yengeç Burcunun gölge özelliklerini geride bırakmalıdır. Geçmişe ve yaşananlara takılı kalmak yerine bugüne ve yarına odaklanmalıdır. Bağımlılık yaratan, zayıf düşüren ilişkilerden uzaklaşmalıdır. Soğukkanlı davranabilmeyi öğrenmelidir. İnsanları kıracağı, zarar vereceği düşünceyle edilgen olmayı bir kenara bırakmalıdır. 

Oğlak Burcunun tavrı ile; kaderini şekillendirmek için çaba harcayan olmalıdır. Yaptıklarının sorumluluğunu alabilmeyi öğrenmelidir. Dikkat çekmek, ilgi toplamak için duygusal tepkilerde bulunmaktan vazgeçmelidir. Korku ve kaygı ile sevgi bağını oluşturan anne rolü yerine, sorumluluklarını bilen baba rolüne geçmelidir. Yetişkin gibi davranmayı öğrendiğinde, takdir edilen kişiye dönüşecektir.


KAD KOVA & GAD ASLAN

Enerjik, girişimci, risk alan, onaylanma ihtiyacı yüksek ve pohpohlanmayı seven kişi olur. Her şeyi tek başına yapmak istemesinin nedeni, alkışı da tek başına toplama isteğindendir. Kendi yöntemlerinin en iyisi olduğunu düşünür. Başkalarını teşvik eden, elini uzatan ve ayağa kaldıran olmak istemez. 

Aslan Burcunun gölge özelliklerini geride bırakmalıdır. İnatçı, egolu, kibirli, heves kıran, dik başlı, sahnede boy gösterme gibi özelliklerinden vazgeçmelidir. Oyunda sadece kendisinin değil, herkesin kazanacağı sonuçları hedeflemelidir. Gururunun büyüklüğü altında kalabilir. Kendi ihtiyaçlarından çok, başkalarının ihtiyaçlarını görmeye ve fark etmeye çabalamalıdır. İhtiyaç gideren rolü ile, istediği alkışı toplayacaktır. 

Kova Burcunun tavrı ile; topluma ve kolektife faydalı hizmetlere yönelmelidir. Tevazu sahibi olarak, yaptıklarını armağan etmeyi öğrenmelidir. Dostluk geliştirmek, objektif olabilmek, yaratıcı enerjisini başkalarına hizmet için kullanmak ve zihnini özgür bırakmayı deneyimlemelidir. İşbirliği yapmayı öğrendiğinde, toplumda daha fazla kabul gören ve takdir edilen kişiye dönüşecektir. 


KAD BALIK & GAD BAŞAK

Her şeyin kusursuz olmasını bekler. Mükemmeliyetçi yapısı nedeniyle, anın tadına varamaz. Kusurları fark eder, detaylara takılır, takıntılar geliştirir. Bitmeyen bir kaygı halindedir. Beden sağlığını önemsediği kadar, ruh sağlığını önemsemez. Belirli rutinleri, totemleri olur ve yapamazsa kendisini suçlu hisseder.

Başak Burcunun gölge özelliklerini geride bırakmalıdır. Garantici bakış açısını değiştirmeli, katı ve mükemmeliyetçi anlayışından vazgeçmelidir. Gerçekçi sonuçlara odaklanmak yerine, hayalci başlangıçlara yönelmelidir. Yargılayıcı, saplantılı, kaygılı, kusursuzluk takıntısı, kontrol etme ve kontrolü elde tutma çabası, planlarının gerçekleşmesi için kaygı ve takıntı gibi özelliklerini geride bırakabilmelidir.

Balık Burcunun tavrı ile; Sorunlar karşısında akışa bırakmalı, her şeyin sonunda iyi olacağına dair umudunu beslemelidir. Olayları ve kişileri olduğu gibi kabullenişe geçmelidir. Belirsizlik içeren durumlarda kaygı yapmayı bırakmayı deneyimlemelidir. Ruhsal olarak şifalanacağı alanlarda yer almak, meditasyon, su ile ilişkili fiziksel aktiviteler yapmak, zihnini boşaltabileceği uğraşlar edinmek ona iyi gelecektir. Böylece özgür zihin ile sakinliği sağlayabilir. 


Nereden geldiğimizi unutmadan,

Nereye gideceğimizin bilinci ile yol alarak...


HUNİLERİNİZE VE IŞILTINIZA SAHİP ÇIKIN!




22 Şubat 2021 Pazartesi

ASTROLOJİDE HARİTA TİPLERİ

 

HARİTA TİPLERİ

 

DAĞINIK:  Gezegenler, (harita genelinde) her burca yayılmış gibidir. Hayatın her alanında boy göstermek isterler. Her alana ilgi gösterirler ancak derinlik sağlamak yerine, yüzeysellik görülebilir. Bir çok işte parmağı  bulunur. Bu nedenle İkizler ve Yay Burcu arketipleri gibi değerlendirilebilir.

 

DEMET : Gezegenler birbirine oldukça yakındır. Aynı yarım küre içindedirler. Bu model haritada; kişi belli bir alana odaklanır. Derinlemesine bilgi ile uzmanlaşmayı gösterir. Genellikle tek bir konu üzerinde (kendi geliştirdikleri bakış açısı ile) uzmanlaşırlar. Kriz durumlarında iyi iş çıkarır. Yengeç ve Oğlak arketipleri gibi düşünülebilir.

 

LOKOMOTİF: Gezegenler, birbiri ardına dizilmiş gibidir. Saat yönündeki ilk gezegen (ASC sonrası) lokomotifi çeken yani kişilikte en etkin gezegen olacaktır. Dağınık haritadan farkı; birkaç burçta boşluklar oluşmasıdır. İsteklerini, planlarını gerçekleştirme gücüne sahiptir. Koç ve Aslan burcu arketipleri gibi düşünülmelidir.

 

ÇANAK:  Gezegenler; Tek bir yarım kürede yoğunlaşmıştır. Demet modele benzer. Demette daha fazla sıkışıklık vardır.  Gezegenlerin yerleştiği evler, ilgi gösterilmesi gereken evlerdir. Kişi, kendisine yetebilen biridir. Kişinin bir misyonu vardır. Haritanın dolu olan yarım küresi, dünyaya vermesi gerekenlerle ilişkilidir.  Boş olan taraf ise; eksik hissettikleriyle…

Başak ve Akrep Burcu arketipleri gibi değerlendirilmelidir.

 

TAHTEREVALLİ: Gezegenler, her iki kutupta toplanmıştır. Karşıt açıları bulunur. Tek bir karşıt açı bile olsa, yeterlidir. Dünyasında denge ve uyum arayışı olan biridir. Empati yeteneği gelişmiştir. Objektiftir. Evlilik, ortaklıklar hayatında önemli rol tutar. Birden fazla durumu değerlendirebildiği için; kararsızlık ve çelişki yaşayabilir. Terazi ve Balık Burcu arketipleri gibi düşünülmelidir.

 

DÜZENSİZ / SAC AYAĞI: Dağınık haritaya benzer, aynı burçta birden fazla gezegen vardır. Disiplinden ve sıradanlıktan hoşlanmaz. Dengede olduğu zamanlarda görevlerini iyi bir şekilde yerine getirir. Deha kalıbı olarak değerlendirilmelidir. Özel yeteneklerini hayatında sağlayacağı denge ile, mükemmelliğe doğru taşıyabilir. Kova ve Balık Burcu arketipleri gibi değerlendirilmelidir.

 

 

BOHÇA: 10 gezegenin tamamı, bir üçgen içinde yer alır. Maksimum 120-130 derece içinde yer alır. Nadir rastlanır. Enerjisini birden fazla alana akıtmaz. Kendinden memnundur, yeterlilik hissi vardır. Az kaynakla çok iş yapabilir. Kendine özgü bir tarzı ve duruşu vardır. İlgi duyduğu konularda derinleşir.

Boğa ve Akrep arketipleri gibi düşünülmelidir.

 

KOVA: 1 gezegen hariç, diğer gezegenler aynı yarım kürededir. Tek duran gezegen, kovanın sapı gibidir. Burada en önemli gezegen kovanın sapıdır. Bu kişinin hayatta tek bir hedefi olur. Bu hedef doğrultusunda hareket eder, güç harcar. Sapın gezegeni, elde etmek için uğraşılan hedefi gösterir. Liderlik yapılacak alana işaret eder. Oğlak arketipi gibi düşünülmelidir.

 



(KOVA MODEL HARİTA)



HUNİLERİNİZE VE IŞILTINIZA SAHİP ÇIKIN!

ASTROLOJİDE BİRİNCİL AÇILAR

 



AÇILAR

 

Bildiğiniz gibi, daire yani Zodyak çemberi 360 derecedir. 12 eve bölünmüş her parça 30’ar derecelik alana ve açıya sahiptir. Evler arasında, gezegenlerin birbirlerine yaptığı açılar harita analizi için önem taşır.

BİRİNCİL AÇILAR: En güçlü açılardır. Kavuşum açısı (0 derece), Sekstil açı (60 derece), Kare açı (90 derece), Üçgen açı (120 derece), Karşıt açı (180 derece)

 

0 kavuşum: İki gezegenin üst üste gelmesiyle oluşur. 0-10 dereceye kadar açı payı (orb- cüsse, hacim) alınabilir. Bu açıda, iki gezegenin enerjisi birleşir, ortaya ortak bir enerji çıkar.  İki olumsuz gezegenin bir arada olması, daha öfkeli, daha olumsuz bir etkiye sebep olur. İki olumlu gezegenin bir arada olması, daha pozitif ve daha doğurgan bir etkiye neden olur.

Gezegenlerden biri iyi, diğer kötü ise; belirleyici olan, baskın olandır. Örneğin; Boğa Burcunda Mars ve Venüs bir arada. Agresyona meyilli Mars (Boğa’da zararda), sevmeye meyilli Venüs (Boğa’nın yöneticisi ve kendi evinde) Bu durumda Venüs, Mars’a baskındır.

Ya da Balık Burcunda Jüpiter ve Mars bir arada olsun. Jüpiter Balık’ta yücelimde ve bu sayede Mars’a nazaran iyi konumdadır. Jüpiter, Mars’ın olumsuz doğasını bir nebze olumluya çevirecektir.

İki gezegen arasındaki açı dizilimini, (yani nasıl telaffuz edileceğini )hızlı hareket eden gezegen belirler. Yani; Satürn ve Merkür kavuşmuşlar. Merkür, Satürn’e açı yapmış olur. Çünkü Merkür daha hızlı olan gezegendir. Merkür-Satürn açısı şeklinde ifade edilir. Ya da Mars ve Satürn kavuşumunda Mars- Satürn açısı şeklinde ifade edilir.(Satürn bir burçta 2-2,5 yıl kalır. Mars ise 2 ayda bir burç değiştirir.) Yavaş hareket eden gezegen genellikle, hızlı hareket eden gezegene baskın gelir. O bölgeyi uzun zamandır deneyimlediği için, daha fazla bilgi sahibidir.

Kavuşumda üç ve daha fazla gezegen bulunduğunda; Stelyum adını alır. Birleşik bir enerjiye sahiptir. Haritanın vurgu noktasıdır. Bulunduğu ev, sinyal gönderen bir evdir; söyleyecek sözü diğer evlerden fazladır. Stelyumlar; Merkür enerjisi barındırır. (İletişimle ilgili olduğu için)

Doğuştan gelen özellikleri, hayatı etkileyen huyları, eğilimleri, yetenekleri anlatır. Kavuşum açıları, yeni başlangıçlara işaret eder. Bu nedenle Koç Burcu enerjisinde ve Mars (Koç’un yöneticisi) anlamlarında olacaktır. (sadece 2 gezegen olduğunda, itici güce sahip olur)

Kavuşum ya da Stelyum açı; iyi / kötü olarak değerlendirilemez. Karşısında başka bir açı yoksa, yani karşıt açı almamışsa; subjektif bakış açısını gösterir. Dürtüsel davranır, çevresi ile ilgilenmeyen, başkalarının ne yaptığını fark etmeyen bir davranış ve düşünce yapısına işaret eder.

 

 

60 sekstil: 2 burç mesafe aralığını kapsar. 5 dereceye kadar açı payı alınabilir. Dairenin 6 parçaya bölünmesi ile oluşur. Venüs doğasındadır.

Örneğin Güneş 23 derece Yay’da ve Mars 27 derece Kova’da olsun. 7 derece (30-23=7) Yay’dan, 30 derece Oğlak’tan, 27 derece Kova’dan; toplam 64 derece olur ve sekstil açı yapar.

Çabayla, üstüne gitmeyle çalışan bir açıdır. Kişinin iradi çabasını anlatır. Farkındalık yaratan bir açıdır. Yine de kişi sahip olduğu yetenekleri, itici güçler sayesinde fark eder. Sanatçılarda bu açı sıkça görünür; ritm duygusu, müzisyenlik, dansçılık gibi etkiler verir. Harmoni yani uyum açısıdır.

Farklı ama uyumlu elementlerden oluşur. Ateş Burçları, Hava burçlarına açı yapar. Toprak Burçları, Su Burçlarına açı yapar.

 

90 kare: 3 burç mesafe aralığını kapsar. 8 dereceye kadar açı payı alınabilir.

Bu açıda; hem element farklı, hem de uyumsuzdur. Mars doğasındadır.

Rahat bir oluşum değildir; stres, insanı harekete zorlar. Tetikleyici gibidir. Çatışma, blokaj, set çekme gibi etkileri olur. Hareket alanını kısıtlar gibi gözükse de, büyümeye ve gelişmeye yardımcı olur. Gezegenlerin olumlu yönlerine yönlendirmeye zorlar. İki olumsuz gezegenin açısı, doğru kullanıldığında, o alanda ödüle dönüşür. Başarı, çok çaba ve çok çalışma ile gelir. Adeta her gün spor yapan birinin kaslarını güçlendirmesi ve ihtiyaç duyduğu anda, kaslarının gücünü tam kapasite kullanabilmesi gibidir. Çok çalışan, kazanır. Haritasında kare açısı olmayanlar, daha geç olgunlaşırlar.

Kişinin hayatındaki krizleri, çözümsüzlükleri, kafasına taktıklarını, takılıp kaldığını gösterir. Getirdiği sorunlarla kişisel gelişim sağlar.

 

 120 üçgen: 4 burç mesafe aralığını kapsar. 8 -9 dereceye kadar açı payı alınabilir.

Olumlu açıdır. Jüpiter doğasındadır. Baskıdan uzaktır, eğlencelidir.  Şifalandırıcı niteliktedir.  Üçgen etkisi yapan gezegenler, aynı elementi paylaşır. Birbirini destekler. Bu açı ile, doğal yeteneklerin tespiti yapılır. Kişinin rahatlıkla kazandığı yetenekleri, rahat ettiği alanları, çabasız önüne düşenleri anlatır. Zahmetsiz enerji transferini anlatır. Kolay elde edilenleri göstermesi nedeniyle, farkındalık oluşması adına zor bir açıdır. Kişi, olan biteni geç fark eder, geç olgunlaşır. Haritasında üçgen açısı, diğer açılara nazaran fazla olan kişiler; işin kolayına kaçmaya, uyanıklık yapmaya, kısa yollardan gitmeye meyillidir.

 

 

 180 zıt/karşıt: 6 burç mesafe aralığını kapsar. 8-10 dereceye kadar açı payı alınabilir.

Satürn doğasındadır. Karşıt burçlar, birbiri ile uyumlu elementlere sahiptir.  (Hava & Ateş) (Toprak & Su) açıları oluşur. Bu nedenle, esasında birbirini destekleyen hatta ihtiyaç duyan niteliktedir.  Kişinin hayatındaki çelişkileri, ikilik çıkarmayı, zıtlıkları, kutuplaşmayı, meydan okumaları anlatır. Empati yeteneği verir. İki (zıt) etmeni birden sağlamaya çalışır. Karşı tarafın yerine geçer, hayata bir de oradan bakarız bu açı ile. Genellikle ilişkilere ve ilişki içindeki karşıtlıklara işaret eder. Olayları tek yönlü değerlendirmemeyi, denge kurmanın önemini göstermesi nedeniyle önemli bir açıdır. Hayata bakışı değiştirir diyebiliriz.

Kadın haritasında Güneş – Satürn karşıt açısı; Satürnyen erkeklerle yani patron, müdür, yönetici, statü sahibi, matematikçi, inşaat sektöründe işveren, otorite sahibi, sıkıcı, kuralcı, bunaltıcı, yaş farkı bariz olan (görünüm ya da reel) erkeklerle ilişki kuracağını, evlenebileceğini gösterir.

Erkek haritasında Ay- Uranüs karşıt açısı varsa Uranüsyen tipte yani sıra dışı, marjinal, özgürlüğüne düşkün, bilim kadını, elektrik, elektronik işleriyle ilgili, kendisine özgün bir tazı olan kadınlara çekilecek ve belki evlenecektir.

 

 

0-90-120-180 derecelik açılar: 1. Sınıf açılardır. Yani etkileri çok barizdir. Kişilik ve psikoloji üzerinde ciddi şekilde söz sahibidirler. Diğer açılar, 2. Ve 3. Sınıf açı kategorisine girerler. Etkileri 1. sınıf kadar yoğun ve etkin değildir. Onlara nazaran daha silik kalırlar.


HUNİLERİNİZE VE IŞILTINIZA SAHİP ÇIKIN!




RETRO GEZEGEN DOĞUM ETKİSİ

 




RETRO GEZEGEN NEDİR?

Güneş ve Ay haricindeki gezegenlerin, yeryüzünden bakıldığında “geri gidiyormuş gibi” göründükleri zamanlarına Retro konumu denir. Astroloji yerden, gökyüzüne doğru bir bakış açısını benimsediği için; bu algı yani yanılsama hali dikkate değer bulunur.

Retro konum, özellikle kişisel gezegenlerde (Merkür, Venüs, Mars) kişi üzerinde daha etkindir. Jüpiter ve sonrası gezegenler, nesil gezegeni olduğu için toplumsal bilince yönelik etkisi daha fazladır. Retrolar, geciktirmelere neden olduğu için aslında aynı alan üzerinde uzun süre durmaya ve dolayısıyla uzmanlaşmaya, ustalaşmaya neden olurlar.

 

 

DOĞUM HARİTASINDA RETROLAR

Bu kişilerin dejavu hissi, diğer kişilere göre daha fazla olur. Birbirine benzeyen, andıran konuları daha sık yaşar ve karşılaşırlar.

Retro etkisindeki ev konuları, daha ağır seyir ile ilerleyeceği için, zorluklar yaşatabilir.

Doğum haritasında 3 ve daha fazla retro gezegeni olan / kişisel gezegenlerinden birinde retro olan, Mc ya da ASC içinde Retro gezegen olan  kişiler “RetroGrad” olarak adlandırılır. Bu kişiler deha, üstün zekalı, mucit olmaya ve ses getiren işlerde yer almaya daha yatkındırlar.

 

 

MERKÜR RETROSUNDA DOĞANLAR:

Bu retro ile doğanlar, diğer Merkür etkilerine göre bilgiyi alma ve işleme şeklinin farklı olacağını gösterir. “Doğru mu anladım, bu olan şey gerçekten oluyor mu?” gibi sorularla daha fazla boğuşmalarına neden olur. Düşündüklerini hızlıca, kolayca aktarmadan önce tekrar tekrar düşünmeye sevk eder. Yeterince anlaşılmadığı hissi fazla olur. İletişimi kısıtlı tutmaya gayret ederler. Utangaç görünümlüdür.

Kendisini iyi analiz eder, öz eleştiri yapar, yazım yeteneği gelişir, gereksiz konuşma yapmaz, dalgın ve derin düşüncelidir. Müzik, resim, edebiyat gibi (sözsüz) alanlarda yapacağı işlerle kendisini daha iyi ifade edebilir.

Sakarlık, elektronik eşya bozulması, kırılması, başvuru yaptıklarında son anda terslikler yaşamak, kardeş ilişkilerinde takıntılı tutum, eğitim hayatında sık değişimler ve başarısızlıklar görülür.

 

 

 

 

VENÜS RETROSUNDA DOĞANLAR:

İnsan ilişkilerini, sosyal olmayı, ilişkilerin gerekliliklerini fazlaca düşünürler. Genç yaşlarda içe kapanık olmaları olağandır. Yeterince sevilmeme hissi yaşayarak, gereklilikleri yerine getirmemiş olmakla kendilerini suçlayabilirler. Kimi durumlarda kimseye ihtiyaç duymayan biri görünmeyi, bir kalkan olarak kullanır, böyle bir imaj çizerler. İlişkilerde tutarlılık ve denge arayışı bitmeyen bir soruna dönüşebilir.

Aşık olmak, bağ kurmakla ilgili korkuları olur, sevgiyi ifade ederken zorlanır, mükemmel aşk arayışı ile aşktan vazgeçebilir, gizli ve sıra dışı ilişkiler yaşamaya yatkındır, estetik anlayışı gelişmiştir, parayı çok önemsemez.

Unutulmayan sevgili, platonik aşk, ayrılık olsa da tamamen kopamama, geçmişe (ve aklındaki geçmişe) duyulan özlem, hayalindeki aşka duyulan bitmeyen özlem ve doğurganlıkla ilgili sorunlar (kürtaj, düşük, az sayıda çocuk, geç yaşta ebeveyn olmak) görülür.

Etkisi 45 yaşa kadar sürebilir.

 

 

 

MARS RETROSUNDA DOĞANLAR:

Harekete geçme konusunda istekli olsalar da, bir şekilde engellerle karşılaşırlar. Bu durum onlarda gerginliğe neden olur. Bastırılmış öfke ile aşırı tepkiler verebilirler. Öfkesini içe yöneltmiş gibidir. En büyük zararı kendisine verir.

Düzene uyum sağlamak yerine, kendi düzenini oluşturma meyli vardır. Tek başına olmayı ve tek başına hareket etmeyi tercih ederler.  Genellikle sergilemek istedikleri güçlü insan imajını sergileme konusunda tutarlı olamazlar. Rekabet yaşanacağı hissi, kişiyi gerer. Baş edemeyeceği hissine bürünür.

Marsın gücünü nasıl kullanacağını bilemediği için; bazen fazla saldırgan bazen de fazla edilgen olabilir. Hayatında örnek aldığı erkek modeli, güçsüz görünümlü biri olabilir.

Sorumluluklardan kaçma meyli nedeniyle, ebeveyn olduğunda zorlanabilir.

Birden fazla ameliyat, yaralanma görülür. Hayatındaki erkeklerin kaybı ile ilgili derin korkular yaşar.

Cinsel yönde sapkınlık, aşırılık, baskılama, tatminsizlik görülebilir. Yaş farkı belirgin ilişkilere çekilebilir.

 

 

 

 

JÜPİTER RETROSUNDA DOĞANLAR:

Bilinen, kabul görmüş inanç ve felsefe sistemlerinden farklı, kendine has bir inanç sistemleri olur. Ya da kendine has yorumlamalar eklemiştir. Genellikle şanssızlıktan yakınır. Şansa, mucizelere inanmak istemez. Kontrolü elde tuttuğuna inanır. Kendi yolunu, kendisi çizen olmak ister ve öyle ilerler. Aşırı iyimserlikle, aşırı kötümserlik arasında gezinir. Gereğinden fazla cömert tavırları ile kendisini zor durumda bırakabilir. Bu alanda kandırılmaya yatkın olur.  Yalnızlığı sever, değerli bulur.  Bulunduğu ev konusunda kibirli olmaya, fazlasıyla bilgi sahibi gibi davranmaya meyillidir. İlerleyen yıllarda (orta yaş ve sonrası)  Yarım kalmış fırsatları, eğitimi tamamlamak, ertelenmiş hayallerini gerçekleştirmek, dine yönelmek gibi etkileri görülür.

 

 

SATÜRN RETROSUNDA DOĞANLAR:

Bilinen, kabul görmüş sorumluluk anlayışından farklı bir sorumluluk anlayışı olur. Disiplinli ve ilkeli olmak zordur. Reddetmekte zorlanır. Gereksiz sorumluluklar almaya, yorulmaya yatkındır. Yetenekli olmadığı hissi yoğundur, depresyona yatkındır. İş ve kariyer hayatında statü konusunda zorlanmalar yaşarlar. Aile içinde; anne baba ilişkilerinde mesafeli, duygusuz olabilir. Aile için çabalayan ama takdir görmeyen olur. Bağ kesmeye, mesafe koymaya yaklaşmaz.  Baba figürü, zayıf imajlı olabilir.

Kendisini kontrol altında tutarak, duygularını baskılayan olur. Keyif ve eğlenceden uzak kalır. Yalnız çalışmayı sever. Panik atak yatkınlığı olur.

Eninde sonunda yarım bıraktıkları konularla yüzleşmek ve tamamlamak zorunda kalırlar.

 

 

URANÜS RETROSUNDA DOĞANLAR:

Sahip olduğu düzenin değişime uğramasından, ani gelişmeler yaşanmasından endişe duyar. Korkar. Bu konu hakkında fazla kafa yorduğunda başına bir şey geleceğini düşünür. İçsel canlılığını sürekli baskılama halinde olduğu için, ani patlamalar yaşayabilir. Suçluluk duygusu hissetmeye yatkındır. Geçmişte eleştirdiği yapıya bürünmeye ve kendisinden beklenmeyecek şeyleri yapmaya yatkındır.  Hayatının bir döneminde şaşırtıcı ve ani gelişmeler yaşayabilir.

Sevgiyi gösterme ve ilişkiyi yürütme pratiği sıra dışıdır. Bu sıra dışılık ile ilgi çekici olur.

Güçlü sezgileri olur, psikolojiye ilgilidir. Kurallara uyumlu gibi görünse de, fırsatını bulduğunda kural dışına çıkan kişi olur. Heyecan hissi yoğundur.

Aile içi cinsel ilişki, eş cinsellik, çoklu ilişki gibi yönelimlerde bulunabilir.

 

 

 

NEPTÜN RETROSUNDA DOĞANLAR:

Sezgileri çok güçlü olur. Gözyaşlarını saklar. İnsanların tavırlarını taklit edebilir, onlara uyum adına onlar gibi davranabilir. Gerçek duygu ve hayallerini saklamaya meyillidir. Hayal kırıklığına uğrama konusunda korku duydukları için, hayal kurmak ya da hayallerini paylaşmak istemezler. Dışarıdan (paylaşımı kapalı olması nedeniyle) güvenilmez gibi algılanabilir.

Olumsuz düşünceye yatkındır. Olmamış olanın hayalini kurarak, kendisini üzebilir.

Doktor korkusu, aldatılma korkusu, gizli düşman korkusu, ilaç korkusu, sıvılarla ilgili korkular görülür. Bağımlılıklara yatkındır (sigara, alkol, uyuşturucu, sevdiği insan, sosyal medya gibi)

Bir hayalin peşine takılıp, kendisini ve şartlarını feda edebilir. Sorumluluklardan kaçma meyli vardır.

 

PLÜTON RETROSUNDA DOĞANLAR:

Aldatılma, kandırılma, baskı altına alınma korkusu duyarlar. Zayıf yanlarını göstermekten kaçınırlar. Bu sayede gücü elinde tutma isteği duyarlar. Yapabileceklerini sadece kendisi bildiği için; gizli bir güce sahip gibidir. Sezgileri güçlüdür.

Çocuk yaşlardan itibaren cinselliğe düşkündür ancak bunu saklar, utangaç görünüm sergiler. Cinsellik alanında pişmanlık duyacağı deneyimleri yaşamaya yatkındır. Biseksüel ya da eşcinsel deneyimler olabilir. Ölüme dair korkuları olur.

Kendilerini tamir edebilir, yeniden ayağa kalkacak gücü bulabilir. Öfke ve arzularını baskılama hali yoğundur. İçe kapanık, uyumsuz imaj çizebilir.

 

RETRO DÜĞÜMLER:

Düğümler, doğası gereği zaten retrodur. Nadiren "S" konumda ve daha nadiren "Düz" konumda olur. 

Kuzey düğüm Jüpiter, Güney düğüm Satürn gibi işler.

Kuzey düğüm bulunduğu ev konularında geçmiş yaşam hakkında olanlar ve bu hayatta alınacak ödülleri gösterir.

Güney düğüm  ise geçmiş hayattan bu hayata aktarılan sıkıntıları, sorunları gösterir.

 

CHİRON RETROSUNDA DOĞANLAR:

İnsan psikolojisini iyi analiz eder. Kendisini de çok iyi tanır ve analizini iyi yapabilir. Neye ihtiyacı olduğunu iyi bilir. Kendisine neyin iyi geleceğini bilen kendi kendisinin doktoru gibidir. Doğal bir terapist gibidir. Başkalarına göre hayata daha karamsar bakma meyli vardır.

Döküntüler görülür (egzama, saç, deri gibi)



HUNİLERİNİZE VE IŞILTINIZA SAHİP ÇIKIN!

15 Şubat 2021 Pazartesi

17 ŞUBAT SATÜRN & URANÜS KARE


 

17 Şubat, 15 Haziran ve  24 Aralık tarihlerinde tekrarlanmak üzere, 2021 yılı içinde bu sert açıyı üç kere yaşıyor ve hissediyor olacağız. Etki sürelerinin 2 ay gibi olacağını da hesaba katarsak; adeta hepimize "kendimi unutturmayacağım" der gibi...


Astrolojik açıdan Satürn; eski ve köhne yapıları, sağlamlık temasını, yaşlı olanı simgeler.

Uranüs ise; yeniyi, yenilikçi bakış açısını, sıra dışı yöntemleri simgeler.

1999 yılında gerçekleşmiş olan bu açının; toprak hareketliliği, sıra dışı hava olayları, hava limanlarına yönelik tehdit, elektrik ve internet kesintileri, halk protestoları, kadın siyasetçinin hayatının gündeme gelmesi, ani ayrılık kararları, taraf değiştirme ve yeniye katılım gösterme, özgürleşme isteği gibi etkilere neden olacaktır. 

Geleneksel ile Yenilikçi olan arasında yaşanacak bu açı;  6.ev ve 9. evler üzerinde gerçekleşeceği için,

Ekonomik model değişimi, yabancı para birimleri ile ilgili gelişmeler, yeni para birimi, vize koşullarında değişim, seyahatler ile ilgili yeni koşullar, turizm ile ilgili yeni koşullar gibi etkilere neden olacaktır. Ülke ve Dünya çapında, yepyeni bir anlayış oluşabilir. Aslında şu an var olan, internet üzerinden müze gezileri, ülke gezileri, sokakları turlamak gibi oluşum daha da popüler hale gelebilir. tanınmış biri aracılığı ile; Bu bir akıma, modaya dönüşebilir. Ya da geliştirilecek bir uygulama sayesinde; evinizde otururken hem gezip, hem de gezdiğiniz yerlere fotoğraflarınızı ekleyebilirsiniz. Bu bir gezi ve tanışma hikayesine dönüşebilir.

Bireysel haritalarda;
Kova ve Boğa Burcunun bulunduğu ev konularında değişim, dönüşüm yaşanacaktır.

Burçları nasıl etkiler, biraz da ondan bahsedelim...

KOÇ BURCU: Yeni ve hiç düşünülmemiş olan konularda atılım yapmamalısın. Bu dönem senin için geride durmak, eksiklerini tamamlamak ön planda olacaktır. Kişisel gelişimin adına harekete geçebilirsin, yarım bıraktığın her şeyi kolayca tamamlayabilirsin. Maddi konularda, iş değişimi yapma kararı almadığınız sürece oldukça şanslınız.

BOĞA BURCU: Uranüs'ün etkisini bir kaç yıldır hissetmeye başlamıştınız. Değişmez gibi görünen tüm koşullar değişmiş, sizi şaşırtmış olmalı. Bununla birlikte; şunu unutmamalısınız, bu dönem her ne oluyorsa, sonunda sizi kazançlı hale getirecektir. Sıra dışı alanlara yönelmek, yeni kazanç kapıları açmak, sosyallikte eski formunuza dönmek gibi güzel etkiler sizinle olacak.

İKİZLER BURCU: İş hayatınız duraksamaya girmiş gibi idi, çabalarınızın sonucunu almakta zorlanıyordunuz. Bu etki sayesinde, yeniden kendinize olan güveni kazanacak ve yeni iş kapıları, terfiler, gelir artışı yaşayacaksınız. Retro sonrasında; elinizi attığınız her alanda takdir edilme hissini yaşıyor olacaksınız.

YENGEÇ BURCU: 10 Mart sonrasında tüm güzellikler sizinle olacak. Bunu net olarak yaşamaya ve hissetmeye başlamıştınız zaten. Hayatınızda alışık olduğunuz düzen değişiyor. Yıkılıyor gibi görünen yapı, aslında yeni ve daha güzel olanı getiriyor olacak. Adım atmaya çekindiğiniz tüm alanlarda başarılı olacağınız için "Neden bu kadar geç kaldım" diye hayıflanabilirsiniz. Vakit, bu vakit demek ki...

ASLAN BURCU: Geleceğinizi şekillendirmek için, güvence olarak görmediğiniz para, miras, ek gelir, şans oyunları gibi alanınızda hareketlilik başlıyor. O nerede olduğunu bilmediğiniz tarla / arsa gündeme gelebilir. Şans oyunlarından kazanç elde edebilirsiniz. Aniden beliren paralar ve kazançlar gündeminize düşerek, hayatınızda değişime neden olacak. Hadi hayırlısı...

BAŞAK BURCU: Evlilik, ilişki, flört içinde gereğinden fazla fedakarlık yapmak durumunda kalabilirsiniz. Yeni görevleriniz ve sorumluluklarınız oluşacaktır ancak bunu keyifsiz sorumluluk gibi düşünmeyin. Bu dönem hayata bakışınızı yenilemek adına oldukça güzel fırsatlar var. Aksi, detaycı, katı tutum sahibi iseniz, ister istemez pamuk gibi olacaksınız.

TERAZİ BURCU: Dalgın olmanız, düşünce dağınıklığı yaşamanız başınıza iş açabilir, dikkatli olun. Unutacağınız bir eşya, dikkatsizlik sonucu kazalar, bir anlık hatalar hayatınızda büyük değişimlere neden olabilir. Yıl boyunca algılarınızı yüksek ve canlı tutmaya çalışın.

AKREP BURCU: Bakış açınızın değişimi ile kazanç elde etmeye, ek gelirler sağlamaya, kendinize daha fazla kıymet vermeye başlıyorsunuz. Geçmişle bağ keserek, geleceğinizin yolunu inşa ediyor olacaksınız. Aşk ve gelir konularında oldukça şanslı olacaksınız.

YAY BURCU: Sizler hayatınızda değişimi kötü yollardan deneyimlemeye başladınız bile. Ayrılıklar, ölümler, vedalar... Şimdi artık daha büyük değişimler için hazırsınız. Bu; yaşadığınız şehri değiştirmek de olabilir, yürümeyen evliliği bitirmek de... Büyük planların içinde olduğunuzu hissedeceksiniz.

OĞLAK BURCU: Sizlerin hayata daha farklı gözlerle bakmaya başladığı, bugüne dek elinin tersi ile ittiği ne varsa, hayatına entegre edeceği, kısacası eleştirdiği ne varsa yaşayacağı dönem başlıyor. Maddi konularda hesap hatalarına dikkat etmelisiniz. Finansal konularda uzun vadeli beklentileriniz varsa, bu yıl içinde çözümlenmiş ve rahatlama sağlamış olacaksınız.

KOVA BURCU: Bu yılın içinde yaşadıklarınız, gelecekte kitap haline getirmeyi düşünebilirsiniz. Sevinme, gurur duyma, üzülme, kızma, yıpranma, tekrar sevinme gibi dalgalı seyirde bir yıl olacaktır. Bu yıl, hayata başka gözlerle bakmak için çok fazla işaret alacaksınız. Mümkün olduğunca net ve radikal kararlar vermekten kaçının. 

BALIK BURCU: Bu etki, size kendinizi daha iyi ifade etme şansı veriyor olacak. İş ve aşk hayatınızda daha mutlu, daha memnun olacaksınız. Geçmişten gelen, geçmişle ilgili tatsız maddi konular olsa da; artık her sorunla karşı karşıya gelebilecek güçte olacaksınız. Anlaşma ve sözleşmeli, imzalı işlerde yıl boyunca dikkatli olmaya çalışın. 


Hunilerinize ve ışıltınıza sahip çıkın!



4 Şubat 2021 Perşembe

ASTROLOJİDE GÜNLER

 

GÜN İSİMLERİNİN NEREDEN GELDİĞİNİ BİLİYOR MUSUNUZ?



PAZAR: 

"Pazar" kelimesi, Farsçada "çarşı / alışveriş mekanı" anlamına gelen "bazar" kelimesinden gelir. Pazar alışverişine çıkılan gün yani.

Eski Türkçedeki adı, haftanın ilk günü kabul edilmesinden dolayı "Birinç"tir.

Türkçede Pazar, İngilizcede Sunday yani Sun Day'dir.

(Eski İngilizce'deki Sunnandæg kelimesinden gelmektedir, bu kelime ise Latince'deki "Sun’s Day- Güneş Günü" anlamına gelen dies solis kelimesinin karşlığıdır.)

Astrolojik olarak değerlendirdiğimizde Güneş Günü'nü yani Pazar'ı en verimli nasıl kullanabiliriz?

Motivasyon kazanmak, dinlenmek, dinlenerek enerji depolamak, kutlama / partiler yapmak, davetlere katılmak, oyun oynamak, eğlenceli ve keyifli alanlarda yer almak, kişisel bakım yapmak, kendini şımartmak, saç kesimi / saç boyama yapmak için uygundur.

 

PAZARTESİ:

 “Pazar” kelimesi Farsçada “çarşı” anlamına gelen “bazar” kelimesinden geliyor. 

“Erte” kelimesi ise Eski Türkçede “sabah”, “yarın” anlamlarına gelmesi sebebiyle; Haliyle “pazartesi”, “pazardan sonraki sabah”, sonraki gün oluyor.

Türkçede Pazartesi, İngilizcede Monday yani Moon Day'dir.

 (Eski İngilizce'deki Mōnandæg kelimesinden gelmektedir, bu kelime ise Latince'deki "Moon’s Day- Ay Günü” anlamına gelen dies Lunae kelimesinin karşılığıdır.)

 Astrolojik olarak değerlendirdiğimizde Ay Günü'nü yani Pazartesi'yi en verimli nasıl kullanabiliriz?

Ay değişken duyguları, kısa süreli duygu dalgalanmalarını simgeler. Bu sebeple;Aile ile ilgilenmek, kısa yolculuklar yapmak, ev işleriyle ilgilenmek, duyguları ifade etmek yani ertelediğimiz konuşmaları yapmak için uygundur. 

Ay hızlı hareket eden bir gezegen olması nedeniyle; hızlı ilerlemesini istediğimiz işlere başlamak için de uygundur. Yeni beslenme düzeni oluşturmak, diyete başlamak için de uygundur.


SALI:

Arapçada “üç” anlamına gelen “selase” kelimesinin zaman içinde evrilip Salı olması, haftanın üçüncü gününü işaret ediyor olmasıdır.

Eski Türkçesi de “üçünç”  olan Salı günü, haftanın Pazar Gününden başladığı dönemlerde daha anlamlı iken, şimdilerde sallana sallana ikinciliği ele geçirmiştir.

Türkçede Salı, İngilizcede Tuesday yani Tyr's Day'dir.

(Eski İngilizce'de "Tyr's Day-Tyr Günü" (Tiw, Tew ya da Tiu olarak da bilinmektedir) anlamına gelen Tīwesdæg kelimesinden gelmektedir. Tyr İskandinav mitolojisinde zafer ve adalet Tanrı'sıdır. Romalılar ise “Mars’s Day-Mars Günü” anlamına gelen dies Martis kelimesini kullanarak bugünü savaş Tanrısı Mars’a adamıştır.)

Astrolojik olarak değerlendirdiğimizde Mars Günü'nü yani Salı'yı en verimli nasıl kullanabiliriz?

Risk almak, harekete geçmek, girişimde bulunmak, fiziksel cesaret gerektiren işlere başlamak için uygundur. Ameliyat olmak, spora başlamak, dişçiye gitmek gibi sağlık konuları için uygundur.

Mars'ın barındırdığı enerji nedeniyle; kazalara, dikkatsizliklere açık bir gündür. İmzalı işlerde, toplantılarda, sözleşmelerde aksamalar oluşabilir. 

 

ÇARŞAMBA:

Bizim için üçüncü gün olan  “çarşamba“, aslında Farsça‘da “dördüncü” anlamındaki “çıhar” ve “cumartesi” anlamındaki “şenbe” kelimelerinin birleşimi. Çıhar-şenbe; yani “şenbeden sonraki dördüncü gün“.

Türkçede Çarşamba, İngilizcede Wednesday yani Woden's Day'dir.

(Eski İngilizce'de "Woden's Day-Woden Günü" anlamına gelen Wōdnesdæg kelimesinden gelmektedir.  Woden, diğer bir adıyla Odin İskandinav mitolojisindeki en büyük tanrıdır. Romalılar ise Tanrı Merkür’den yola çıkarak “Mercury’s Day-Merkür günü” anlamına gelen dies Mercurii kelimesini kullanmışlardır.)

Astrolojik olarak değerlendirdiğimizde Merkür Günü'nü yani Çarşamba'yı en verimli nasıl kullanabiliriz?

İş görüşmesi, toplantı, seminer, seyahate başlamak, eğitime başlamak, yeni projeler üretip sunmak, satış ve pazarlama alanlarında faaliyete başlamak, sosyal medyada faaliyete başlamak, halkla ilişkiler için adım atmak, ürünlerde indirim yapmak için uygundur. Kısacası bilgi, iletişim ve haberleşme adına rahat kullanımdadır.



PERŞEMBE:

Farsça‘da “beş” anlamındaki "Penç" kelimesi ve “cumartesi” anlamındaki “şenbe” kelimelerinin birleşiminden hareketle, “cumartesiden sonraki beşinci gün” oluyor “perşembe“.

Türkçede Perşembe, İngilizcede Thursday yani Thunor's Day'dir.

(Eski İngilizce'de "Thunor's Day-Thunor Günü" anlamına gelen Þunresdæg kelimesinden gelmektedir. Thunor, diğer bir adıyla Thor babası Odin'den sonra İskandinav mitolojisinin en büyük Tanrılarından biridir, şimşek ve yıldırım Tanrısı’dır. Romalılar ise bugün için Roma mitolojisindeki şimşek ve yıldırım Tanrısı Jüpiter’den yola çıkarak “Jupiter’s Day-Jüpiter Günü” anlamına gelen dies Jovis kelimesini kullanmıştır.)

Astrolojik olarak değerlendirdiğimizde Jüpiter Günü'nü yani Perşembe'yi en verimli nasıl kullanabiliriz?

Şans günüdür; elinizdeki bir işi büyütmek, geliştirmek, bütçe yapmak, herhangi bir konuda şansını denemek, ticaret, finans ve hukukla ilgili işler yapmak için uygundur. Jüpiter hoşgörüyü temsil ettiği için; barışmak, affetmek, bağ kesmek, meditasyon yapmak, kişisel gelişim adına atılımda bulunmak için de uygundur. Elbette, diyete başlamak için uygun değildir.


CUMA:

İslam dinince kutsal sayılan “cuma” gününün kaynağı, Arapça‘da “toplanma” kavramını veren “cem” kökü. Aynı kökten gelen “cami” toplanılan yeri, “cemaat” ise topluluğu anlatmış.

Ayrıca “dernek” anlamında kullandığımız “cemiyet“, “birikmiş, toplanmış halk” anlamındaki “cumhur“, yazıların bir araya gelmesiyle oluşan “mecmua” ve hatta cinsel birleşme anlamındaki “cima” kelimesi bile “cuma” ile aynı kökü paylaşıyor.

Türkçede Cuma, İngilizcede Friday yani  Day of Frige'dir.

(Eski İngilizce'de "Day of Frige - Frige Günü" anlamına gelen Frigedæg kelimesinden gelmektedir. Frigg İskandinav mitolojisinde Odin'in karısı ve en güzel Tanrıça'dır. İsminin güzellik ve aşk Tanrıçası Freyja ile aynı kökten geldiği düşünülmektedir.Romalılar ise “Venus’s Day-Venüs Günü” anlamına gelen dies Veneris kelimesini kullanarak bugünü aşk ve güzellik Tanrıçası Venüs’e adamıştır.)

Astrolojik olarak değerlendirdiğimizde Venüs Günü'nü yani Cuma'yı en verimli nasıl kullanabiliriz?

Keyifli işlerle ilgilenmek, flört etmeye başlamak, alış-veriş yapmak, hobilerle ilgilenmek, giyim-moda-kozmetik ve estetikle ilgili işler yapmak, eğlenceli, romantik eylemlerde bulunmak, aşkını ilan etmek yani duygusal olarak açılmak, yan gelip yatarak keyif çatmak için uygundur. Venüs'ün içerdiği bir diğer konu olan para ve yatırım işleri için de başlangıç yapmak adına uygundur.


CUMARTESİ:

“Cuma” ve  “Erte” kelimelerinin (Eski Türkçede “sabah”, “yarın” anlamlarına gelir) birleşmesi sebebiyle; Cumartesi, “cumadan sonraki sabah”, sonraki gün oluyor.

Türkçede Cumartesi, İngilizcede Saturday yani  Saturn's Day'dir.

(Eski İngilizce'deki Saeterndaeg kelimesinden gelmektedir, bu kelime ise Latince'deki "Saturn’s Day- Saturn Günü" anlamına gelen dies Saturni kelimesinin karşılığıdır. Roma mitolojisindeki Satürn Tanrısına adanmış gündür.)

Astrolojik olarak değerlendirdiğimizde Satürn Günü'nü yani Cumartesi'yi en verimli nasıl kullanabiliriz?

Sabır gerektiren işlerle ilgilenmek, yaşlı ve hastalarla ilgilenmek, büyükleri ziyaret etmek, toprakla ilgilenmek, tohum dikmek, ağaç dikmek, çiçeklerle ilgilenmek, geleceğe yönelik hedefler belirlemek, gelecek planları yapmak, emlak alım-satımı yapmak için uygundur. bunların dışında kalan önemli işleri başlatmak için uygun zaman değildir, aksamalar yaşanabilir. Sadece sakinlik ve sabır gerektiren (uzun soluklu işler) konularda girişken olmalısınız.

 


Hunilerinize ve ışıltınıza  sahip çıkın!

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA!

  Ben, Cumhuriyetin içine doğdum! İçine doğduğun evin koşulları her ne ise, Herkesin o koşullarda yaşadığını düşünürsün. “Diğer türl...

ÇOK OKUNANLAR